[Q&A] Beveiliging algemeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Chris -

Chris -

05/08/2013 17:51:35
Quote Anchor link
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website. Toch zijn er nog veel mensen die er nog nooit van hebben gehoord, of er te weinig van af weten.

Buiten SQL Injecties zijn er natuurlijk nog veel meer dingen met betrekking tot beveiliging. Om die reden is het topic veranderd van SQL Injecties, naar beveiliging algemeen. Alle beveiliging-gerelateerde vragen kunnen hier worden gesteld.

Om het een beetje overzichtelijk te houden, wil ik het volgende voorstellen. Wanneer je een vraag hebt, stel je deze als volgt: (de quote moet je dus even zien als een losse reactie, maar laat het iets beter zien!)

Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>


Een antwoord zou dan zijn:
Quote:
Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>

Antwoord: Je gaat er op dit moment van uit dat veld_3 een integer is, aangezien je geen quotes gebruik. Controleer daarom met ctype_digit of de variabele een integer is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_digit($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 1;
}

?>

Zolang je dit controleer, hoef je de variabele niet te escapen.


Om gelijk wat interessant leesvoer aan te bieden, lees het volgende topic op StackOverflow maar eens: SQL-injection that gets around mysql_real_escape_string?
Gewijzigd op 06/08/2013 14:00:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:53:50
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:38:53
Quote Anchor link
Hallo,

Volgens jouw bericht, en de genoemde link hoef ik dus geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken, als ik er ctype_digit() over de input field zet. Dit deel begrijp ik nog niet helemaal, of begrijp ik het verkeerd?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 18:47:32
Quote Anchor link
ctype_digit($getal) geeft een waarde terug. true / false
Hiermee controlleer je dus of $getal een getal is. Zo ja, dan kun je query uitvoeren.
Als dat het enige user input is van je query, hoef je inderdaad geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken.
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:58:08
Quote Anchor link
Hallo Dennis,

Bedankt voor je snelle antwoord, hoe zit het dan met tekst. Is daarvoor mysqli_real_escape string() ook veilig genoeg, of kan je daarbij ook ctype_alnum() gebruiken zonder mysqli_real_escape_string() zoals getoont in de onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_alnum($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 'Geen geldige waarde!';
}


?>


Laten we hierbij dan zeggen dat veld_3 de teskt [Hallo 'OR 1=1 " mensen] is.
Gewijzigd op 05/08/2013 18:59:22 door Landleven Tips
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:02:19
Quote Anchor link
Dat klopt, want ctype_alnum($var) geeft true of false terug, op basis van het feit of de $var alleen maar uit letters en/of cijfers bestaat.

Ook in dit geval als er geen speciale tekens mogelijk zijn voor user input, is ook hier mysqli_real_escape_string() niet nodig
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:06:31
Quote Anchor link
Dus samengevat, als ik ctype_alnum($var) gebruik, of ctype_digit of een andere ctype_* hoeft er dus geen mysqli_real_escpae_string($var) erbij. Eigelijk wordt hierbij dus mysqli_real_escpae_string($var) overbodig.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:10:32
Quote Anchor link
Nee, dat is niet waar.
Het ligt maar net aan de doelstelling van je script.
Als voorbeeld, een shoutbox, chatbox, gastenboek w.e
Soms is het dus wel handig / leuk / vriendelijk dat mensen ook , . ( ) enz. kunnen gebruiken.
Daarbij is het zeer zeker noodzakelijk dat je mysqli_real_escape_string($var) gebruik.
De overige functies waar het zojuist om ging, gebruik je om je input te controlleren.
Als een soort foutafhandeling, voordat je de query uitvoerd.
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 19:12:29
Quote Anchor link
Let er wel even op dat als je bijvoorbeeld 's-Gravenhage doet, deze dan niet door die validaties heen gaat..

Toevoeging op 05/08/2013 19:13:37:

Het moet een toevoeging zijn (valideren van de input, zoals je dat altijd hoort te doen), geen volledige afhankelijk. Met ID's die vaak numeriek zijn kan het een stuk makkelijker. Gebruik verder altijd de laatste versies van MySQL en schrijf je queries gewoon goed. En het liefste PDO, maar dan wel op de manier die op SO is uitgelegd :)
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:17:22
Quote Anchor link
Hallo alle,

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een input field waar de gebruiker een gebruikersnaam in kunnen voeren, hierbij wil ik geen ' () - enz in hebben. Daarvoor dus ctype_alnum() voldoende moeten zijn volgens Dennis WhoCares.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:22:49
Quote Anchor link
Dat klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
 $error = array();
 if(!ctype_alnum($_POST['login_username'])) {
   $error[] = '<li>U heeft een ongeldige gebruikersnaam ingevoerd!</li>';
 }

 if(empty($error)) {
  echo 'SQL query uitvoeren voor gebruikersnaam ' . $_POST['login_username'];
 }
else {
  echo 'Foutmelding: <ul>' . implode($error) . '</ul>';
 }
}
else {
 echo 'Login form...';
}

?>

Maar dan is het nog niet waar dat de gehele functie mysqli_real_escape_string() te verwaarlozen is.
Zoals ik al aangaf en Chris- dus ook. Het is geheel afhankelijk van de doelstelling van de user input.
Gewijzigd op 05/08/2013 19:28:19 door Dennis WhoCares
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:25:25
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de uitleg nu snap ik het.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 20:58:40
Quote Anchor link
Is het beter om vóór prepared PDO statements ook met mysqli_real_escape string te beveiligen of onnodig?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:01:02
Quote Anchor link
Juist niet!! Anders heeft het geen nut..
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:11:55
Quote Anchor link
Dus gewoon alleen prepared statements?

Kan je ook een ander topics maken voor andere beveiligingpreventies zoals XSS
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:12:56
Quote Anchor link
Voor XSS is het nog simpeler ;-) htmlentities over de variabele zetten op het moment dat je de variable in je document echo't!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:17:27
Quote Anchor link
En CSRF?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 22:04:24
Quote Anchor link
Da's inderdaad wel een heel ander topic! Heb ik ook iets meer tijd voor nodig...
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 22:20:52
Quote Anchor link
Alvast Bedankt zou echt handig zijn!
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 08:02:36
Quote Anchor link
Chris - op 05/08/2013 17:51:35:
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website.


Niet mee eens, er wordt vaker code geinjecteerd in pagina's en advertenties dan dat er daadwerkelijk SQL injecties plaatsvinden. Anno 2013 weten mensen inmiddels dat je queries moet beveiligen, alle 'PHP and MySQL' boeken leggen ook uit dat je dit moet doen en hoe.
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 08:58:53
Quote Anchor link
Chris, laat maar zien waar je dat vandaan haalt. Mijn ervaring (en ik heb redelijk wat ervaring) plus de statistieken vertellen nog steeds: SQL injecties staat op 1.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:10:20
Quote Anchor link
@Chris,

Hier een lijst die ik gevonden heb met de top 20 hacking methodes. SQL injection staat op 19.

Quote:
1.Bypassing Flash’s local-with-filesystem Sandbox
2.Abusing HTTP Status Codes to Expose Private Information
3.SpyTunes: Find out what iTunes music someone else has
4.CSRF: Flash + 307 redirect = Game Over
5.Close encounters of the third kind (client-side JavaScript vulnerabilities)
6.Tracking users that block cookies with a HTTP redirect
7.The Failure of Noise-Based Non-Continuous Audio Captchas
8.Kindle Touch (5.0) Jailbreak/Root and SSH
9.NULLs in entities in Firefox
10.Timing Attacks on CSS Shaders
11.CSRF with JSON – leveraging XHR and CORS
12.Double eval() for DOM based XSS
13.Hidden XSS Attacking the Desktop & Mobile Platforms
14.Rapid history extraction through non-destructive cache timing (v8)
15.Lotus Notes Formula Injection
16.Stripping Referrer for fun and profit
17.How to upload arbitrary file contents cross-domain (2)
18.Exploiting the unexploitable XSS with clickjacking
19.How to get SQL query contents from SQL injection flaw
20.XSS-Track as a HTML5 WebSockets traffic sniffer


Waar is jou lijst?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.