[Q&A] Beveiliging algemeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Chris -

Chris -

05/08/2013 17:51:35
Quote Anchor link
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website. Toch zijn er nog veel mensen die er nog nooit van hebben gehoord, of er te weinig van af weten.

Buiten SQL Injecties zijn er natuurlijk nog veel meer dingen met betrekking tot beveiliging. Om die reden is het topic veranderd van SQL Injecties, naar beveiliging algemeen. Alle beveiliging-gerelateerde vragen kunnen hier worden gesteld.

Om het een beetje overzichtelijk te houden, wil ik het volgende voorstellen. Wanneer je een vraag hebt, stel je deze als volgt: (de quote moet je dus even zien als een losse reactie, maar laat het iets beter zien!)

Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>


Een antwoord zou dan zijn:
Quote:
Willekeurig - op 05/08/2013 17:45:00:
Vraag: Ik heb de volgende query. Is deze voldoende beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
include('configuration.php'); // Vanuit hier wordt de SQL-verbinding opgezet

$veld_3 = !empty($_GET['veld_3']) ? mysql_real_escape_string($_GET['veld_3']) : 1;
$resource = mysql_query("SELECT id, veld_1, veld_2 FROM willekeurige_tabel WHERE veld_3 = " . $veld_3);
?>

Antwoord: Je gaat er op dit moment van uit dat veld_3 een integer is, aangezien je geen quotes gebruik. Controleer daarom met ctype_digit of de variabele een integer is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_digit($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 1;
}

?>

Zolang je dit controleer, hoef je de variabele niet te escapen.


Om gelijk wat interessant leesvoer aan te bieden, lees het volgende topic op StackOverflow maar eens: SQL-injection that gets around mysql_real_escape_string?
Gewijzigd op 06/08/2013 14:00:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:08:58
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:38:53
Quote Anchor link
Hallo,

Volgens jouw bericht, en de genoemde link hoef ik dus geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken, als ik er ctype_digit() over de input field zet. Dit deel begrijp ik nog niet helemaal, of begrijp ik het verkeerd?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 18:47:32
Quote Anchor link
ctype_digit($getal) geeft een waarde terug. true / false
Hiermee controlleer je dus of $getal een getal is. Zo ja, dan kun je query uitvoeren.
Als dat het enige user input is van je query, hoef je inderdaad geen mysqli_real_escape_string() te gebruiken.
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 18:58:08
Quote Anchor link
Hallo Dennis,

Bedankt voor je snelle antwoord, hoe zit het dan met tekst. Is daarvoor mysqli_real_escape string() ook veilig genoeg, of kan je daarbij ook ctype_alnum() gebruiken zonder mysqli_real_escape_string() zoals getoont in de onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (!empty($_GET['veld_3']) && ctype_alnum($_GET['veld_3'])) {
    $veld_3 = $_GET['veld_3'];
}

else {
    $veld_3 = 'Geen geldige waarde!';
}


?>


Laten we hierbij dan zeggen dat veld_3 de teskt [Hallo 'OR 1=1 " mensen] is.
Gewijzigd op 05/08/2013 18:59:22 door Landleven Tips
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:02:19
Quote Anchor link
Dat klopt, want ctype_alnum($var) geeft true of false terug, op basis van het feit of de $var alleen maar uit letters en/of cijfers bestaat.

Ook in dit geval als er geen speciale tekens mogelijk zijn voor user input, is ook hier mysqli_real_escape_string() niet nodig
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:06:31
Quote Anchor link
Dus samengevat, als ik ctype_alnum($var) gebruik, of ctype_digit of een andere ctype_* hoeft er dus geen mysqli_real_escpae_string($var) erbij. Eigelijk wordt hierbij dus mysqli_real_escpae_string($var) overbodig.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:10:32
Quote Anchor link
Nee, dat is niet waar.
Het ligt maar net aan de doelstelling van je script.
Als voorbeeld, een shoutbox, chatbox, gastenboek w.e
Soms is het dus wel handig / leuk / vriendelijk dat mensen ook , . ( ) enz. kunnen gebruiken.
Daarbij is het zeer zeker noodzakelijk dat je mysqli_real_escape_string($var) gebruik.
De overige functies waar het zojuist om ging, gebruik je om je input te controlleren.
Als een soort foutafhandeling, voordat je de query uitvoerd.
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 19:12:29
Quote Anchor link
Let er wel even op dat als je bijvoorbeeld 's-Gravenhage doet, deze dan niet door die validaties heen gaat..

Toevoeging op 05/08/2013 19:13:37:

Het moet een toevoeging zijn (valideren van de input, zoals je dat altijd hoort te doen), geen volledige afhankelijk. Met ID's die vaak numeriek zijn kan het een stuk makkelijker. Gebruik verder altijd de laatste versies van MySQL en schrijf je queries gewoon goed. En het liefste PDO, maar dan wel op de manier die op SO is uitgelegd :)
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:17:22
Quote Anchor link
Hallo alle,

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een input field waar de gebruiker een gebruikersnaam in kunnen voeren, hierbij wil ik geen ' () - enz in hebben. Daarvoor dus ctype_alnum() voldoende moeten zijn volgens Dennis WhoCares.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

05/08/2013 19:22:49
Quote Anchor link
Dat klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')  {
 $error = array();
 if(!ctype_alnum($_POST['login_username'])) {
   $error[] = '<li>U heeft een ongeldige gebruikersnaam ingevoerd!</li>';
 }

 if(empty($error)) {
  echo 'SQL query uitvoeren voor gebruikersnaam ' . $_POST['login_username'];
 }
else {
  echo 'Foutmelding: <ul>' . implode($error) . '</ul>';
 }
}
else {
 echo 'Login form...';
}

?>

Maar dan is het nog niet waar dat de gehele functie mysqli_real_escape_string() te verwaarlozen is.
Zoals ik al aangaf en Chris- dus ook. Het is geheel afhankelijk van de doelstelling van de user input.
Gewijzigd op 05/08/2013 19:28:19 door Dennis WhoCares
 
Landleven Tips

Landleven Tips

05/08/2013 19:25:25
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de uitleg nu snap ik het.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 20:58:40
Quote Anchor link
Is het beter om vóór prepared PDO statements ook met mysqli_real_escape string te beveiligen of onnodig?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:01:02
Quote Anchor link
Juist niet!! Anders heeft het geen nut..
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:11:55
Quote Anchor link
Dus gewoon alleen prepared statements?

Kan je ook een ander topics maken voor andere beveiligingpreventies zoals XSS
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 21:12:56
Quote Anchor link
Voor XSS is het nog simpeler ;-) htmlentities over de variabele zetten op het moment dat je de variable in je document echo't!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 21:17:27
Quote Anchor link
En CSRF?
 
Chris -

Chris -

05/08/2013 22:04:24
Quote Anchor link
Da's inderdaad wel een heel ander topic! Heb ik ook iets meer tijd voor nodig...
 
Francoi gckx

Francoi gckx

05/08/2013 22:20:52
Quote Anchor link
Alvast Bedankt zou echt handig zijn!
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 08:02:36
Quote Anchor link
Chris - op 05/08/2013 17:51:35:
SQL Injecties is de nummer één oorzaak van een gehackte website.


Niet mee eens, er wordt vaker code geinjecteerd in pagina's en advertenties dan dat er daadwerkelijk SQL injecties plaatsvinden. Anno 2013 weten mensen inmiddels dat je queries moet beveiligen, alle 'PHP and MySQL' boeken leggen ook uit dat je dit moet doen en hoe.
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 08:58:53
Quote Anchor link
Chris, laat maar zien waar je dat vandaan haalt. Mijn ervaring (en ik heb redelijk wat ervaring) plus de statistieken vertellen nog steeds: SQL injecties staat op 1.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:10:20
Quote Anchor link
@Chris,

Hier een lijst die ik gevonden heb met de top 20 hacking methodes. SQL injection staat op 19.

Quote:
1.Bypassing Flash’s local-with-filesystem Sandbox
2.Abusing HTTP Status Codes to Expose Private Information
3.SpyTunes: Find out what iTunes music someone else has
4.CSRF: Flash + 307 redirect = Game Over
5.Close encounters of the third kind (client-side JavaScript vulnerabilities)
6.Tracking users that block cookies with a HTTP redirect
7.The Failure of Noise-Based Non-Continuous Audio Captchas
8.Kindle Touch (5.0) Jailbreak/Root and SSH
9.NULLs in entities in Firefox
10.Timing Attacks on CSS Shaders
11.CSRF with JSON – leveraging XHR and CORS
12.Double eval() for DOM based XSS
13.Hidden XSS Attacking the Desktop & Mobile Platforms
14.Rapid history extraction through non-destructive cache timing (v8)
15.Lotus Notes Formula Injection
16.Stripping Referrer for fun and profit
17.How to upload arbitrary file contents cross-domain (2)
18.Exploiting the unexploitable XSS with clickjacking
19.How to get SQL query contents from SQL injection flaw
20.XSS-Track as a HTML5 WebSockets traffic sniffer


Waar is jou lijst?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.