[Q&A] Beveiliging algemeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Chris -

Chris -

06/08/2013 09:19:02
Quote Anchor link
Dit is gewoon een lijst met 20 methodes. SpyTunes gebruiken om een website te hacken op nummer 2?

https://www.owasp.org/index.php/Top_10_2013-Top_10
Gewijzigd op 06/08/2013 09:20:31 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:23:09
 
Jan R

Jan R

06/08/2013 09:25:54
Quote Anchor link
Dit topic komt een beetje door mijn vorig topic.
Daarin werd gesteld dat mijn pagina lek was. Ik betist dit niet maar zoek dan wel een oplossing.
ik controleer of er een 'sn' is meegegeven? of het eventueel niet leeg is. In beide gevallen doe ik onmiddellijk een die(), niet mooi dat weet ik maar hacken is dit ook niet). Verder gebruik ik mysqli_real_escape_string.

Toch zou het dus lek zijn. Kan je me zeggen waar? Gezien de code niet zo groot is. 90 lijntjes heb ik ze er maar eens volledig op gezet:)

Jan


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="NL-be">
    <head>
        <title>
            Muziek
        </title>
        <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
        <META NAME="AUTHOR" CONTENT="JanR">
        <LINK id="style" HREF="tbl-2clr.css" rel="stylesheet" type="text/css">
        
        <LINK id="style" HREF="tbl-2clr.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<!-- Contact Form CSS files -->
<link type='text/css' href='css/basic.css' rel='stylesheet' media='screen' />

    <!-- Bootstrap -->
    <link href="/bootstrap/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" media="screen">
    <script src="http://code.jquery.com/jquery.js"></script>
    <!-- Include all compiled plugins (below), or include individual files as needed -->
    <script src="/bootstrap/js/bootstrap.min.js"></script>

    <!-- Optionally enable responsive features in IE8. Respond.js can be obtained from https://github.com/scottjehl/Respond -->
    <script src="/bootstrap/js/respond.js"></script>



    </head>
    <body>
        <?php
            include ('../php/define.php');
            include ('../php/functions.php');
            $con = opendatabasei();
            if (isset($_GET['sn'])){
                if (($_GET['sn']=='')){
                    die ('Titel niet opgegeven!');
                }
else{
                    $sn = mysqli_real_escape_string($con, $_GET['sn']);
                    $sql = 'select titel from muziek_titels where serienr="'. $sn .'";';
                    $result = mysqli_query($con, $sql);    
                    if (!$result)
                    {

                        die('<br>Fout: ' . mysqli_error($con) . '<br>' . $sql);
                    }

                    while(list($titel)= mysqli_fetch_row($result))
                    {

                        echo '<h1 style="text-align:center;">' . char($titel) . '</h1>';
                    }
                }
            }

            else{
                die('Geen titel geselecteerd!');
            }

        ?>

        <table>
            <thead>
                <tr>
                    <th>Zijde / Disk nr</th>
                    <th>NR</th>
                    <th>Lied</th>
                    <th>Uitvoerder</th>
                    <th>Duur</th>
                    <th>Jaar</th>
                </tr>
            </thead>
            <tbody>
                <?php
                    if (isset($_GET['sn'])){
                        $sql = 'select Lied, Uitvoerder, Zijde_diskNR, NR, DATE_FORMAT(tijd,"%H:%i:%S") as duur, Jaar from muziek_liedjes where serienr like "'. $sn .'" order by Zijde_diskNR, nr ;';
                        //"%H:%i:%S" voor tijd
                        $result = mysqli_query($con, $sql);    
                        if (!$result)
                        {

                            die('<br>Fout: ' . mysqli_error($con) . '<br>' . $sql);
                        }

                        while(list($Lied, $Uitvoerder, $Zijde_diskNR, $nr, $tijd, $Jaar )= mysqli_fetch_row($result))
                        {

                            echo PHP_EOL.'<tr>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . $Zijde_diskNR . '</td>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . $nr . '</td>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . htmlentities ($Lied) . '</td>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . htmlentities ($Uitvoerder) . '</td>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . $tijd . '</td>';
                            echo PHP_EOL.'<td>' . $Jaar . '</td>';
                            echo '</tr>';
                        }
                    }

                ?>

            </tbody>
        </table>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 06/08/2013 09:31:13 door Jan R
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:35:48
Quote Anchor link
@chris,

Nee dat was een top 20 met meest gebruikte methodes, niet een opsomming van methodes.
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 09:39:38
Quote Anchor link
Bron? Ik kan namelijk geen webserver hacken met een iTunes bug heur...

Toevoeging op 06/08/2013 09:50:09:

@Jan btw: http://www.php.net/manual/en/mysqli.real-escape-string.php#46339 Zie de comments :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/08/2013 09:50:57
Quote Anchor link
Chris - op 06/08/2013 09:19:02:
...SpyTunes gebruiken om een website te hacken op nummer 2?
https://www.owasp.org/index.php/Top_10_2013-Top_10


De CSS van die website is precies zelf gehackt.
Die titels komen buiten hun kot
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 09:58:25
Quote Anchor link
@Chris,

Wat is dat nou voor opmerking? Er staat toch duidelijk achter waarvoor het dient, wordt gebruikt om muziek uit itunes uit te lezen niet om webservers te hacken.

Tevens hack je met MySQL injections ook geen webservers, een webserver is meer dan alleen SQL.

Hier wat andere links.

SQL injection op 2
Top 10 2012
SQL injection op 10

Dit zijn dus 3 extra sources die aangeven dat SQL injection niet meer op 1 staat, opwegend tegen de source van jou.
 
Jan R

Jan R

06/08/2013 10:01:57
Quote Anchor link
Chris - op 06/08/2013 09:39:38:


Als ik je goed begrijp bedoel je dus dat ik geen % of _ mag toelaten.
Op de letter hack je dus de totale tabel. Of beter in dit geval je ziet de totale tabel.

Klopt dit?

Het is voor mij in elk geval nieuw dat dit niet opgevangen wordt.

Jan
Gewijzigd op 06/08/2013 10:02:50 door Jan R
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 10:02:48
Quote Anchor link
Uit die laatste, "1. DDOS ATTACK – DISTRIBUTED DENIAL OF SERVICE ATTACK". Dat is niet eens hack, dat is gewoon flooden..

Nogmaals, ik heb het over website beveiliging. Je kunt dan moeilijk 'algemene hacking' gaan vergelijken met 'website hacking'.

Buiten dat, zie privebericht. Ik baseer het op eigen ervaring, xxx-xxxx websites waarbij SQL-injecties ruim op nummer 1 staan.

Toevoeging op 06/08/2013 10:03:41:

@Jan: Inderdaad :) Je zou kunnen kijken naar PDO en de prepared statements!
 
Erwin H

Erwin H

06/08/2013 10:21:14
Quote Anchor link
Chris NVT op 06/08/2013 09:58:25:
Dit zijn dus 3 extra sources die aangeven dat SQL injection niet meer op 1 staat, opwegend tegen de source van jou.

Boeien! Alsof het het probleem minder groot of minder erg maakt.

Kijk liever hiernaar:
Chris - op 06/08/2013 09:39:38:

Hier wordt tenminste info gegeven die wel interessant is, want dit is dus ook nieuw voor mij. Het gaat er dus om dat de escape functies niet de % en _ karakters escapen. Dank Chris, weer iets geleerd.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 10:29:27
Quote Anchor link
Erwin H op 06/08/2013 10:21:14:
Boeien! Alsof het het probleem minder groot of minder erg maakt.

Met het verkeerde been uit bed gestapt ofwat?

Ik zeg nergens dat het niet belangrijk is, geef alleen aan dat het niet meer op nummer 1 staat naar mijn mening. Reageer normaal anders reageer niet, blijf fatsoen houden doen we allemaal hier.
 
N K

N K

06/08/2013 10:33:43
Quote Anchor link
Bergijp ik uit onderstaand bericht dat dit ook voor PDO geldt?
En geldt dit alleen voor queries waar LIKE wordt gebruikt?

http://stackoverflow.com/questions/3683746/escaping-mysql-wild-cards
 
Bart V B

Bart V B

06/08/2013 10:35:21
Quote Anchor link
Misschien kan iemand me dan ook uitleggen hoe je een sql injectie maakt met % en _?
Om eerlijk te zijn zou dat ook nieuw zijn voor mij.
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 10:39:36
Quote Anchor link
Chris - op 06/08/2013 10:02:48:
Uit die laatste, "1. DDOS ATTACK – DISTRIBUTED DENIAL OF SERVICE ATTACK". Dat is niet eens hack, dat is gewoon flooden..

Nogmaals, ik heb het over website beveiliging. Je kunt dan moeilijk 'algemene hacking' gaan vergelijken met 'website hacking'.

Of het nu gaat om een aanval op een database (wat niet specifiek een website is) of de webserver zelf, dat maakt geen verschil dat betekend niet dat hierdoor de website niet gehacked kan worden.

Tevens kan met man-in-the-middle net zo makkelijk data buit gemaakt worden dan met SQL injectie. Of het nu client-server methode is of direct op de SQL maakt niet uit, data wordt buitgemaakt en dit valt onder hacken.
 
Erwin H

Erwin H

06/08/2013 10:40:25
Quote Anchor link
Chris NVT op 06/08/2013 10:29:27:
Erwin H op 06/08/2013 10:21:14:
Boeien! Alsof het het probleem minder groot of minder erg maakt.

Met het verkeerde been uit bed gestapt ofwat?

Ik zeg nergens dat het niet belangrijk is, geef alleen aan dat het niet meer op nummer 1 staat naar mijn mening. Reageer normaal anders reageer niet, blijf fatsoen houden doen we allemaal hier.

En wat maakt het uit of het op nummer 1 of nummer 2 staat? NIETS, want je moet je website er nog steeds tegen wapenen. Dus laten we alsjeblieft over wel interessante dingen hebben, namelijk HOE je je er tegen kunt wapenen.



Toevoeging op 06/08/2013 10:43:20:

Bart V B op 06/08/2013 10:35:21:
Misschien kan iemand me dan ook uitleggen hoe je een sql injectie maakt met % en _?
Om eerlijk te zijn zou dat ook nieuw zijn voor mij.

Je kan er meer gegevens door ophalen dan de bouwer had gewild. Stel je hebt een query als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT fields FROM table WHERE name LIKE 'abc%';

Nu wordt alles opgehaald wat begint met abc. Maar als jij als gebruiker nu niet abc ingeeft, maar %abc, dan wordt alles waar abc in voor komt, waar dan ook, opgehaald. Of het een hack is waar je uiteindelijk veel mee kan weet ik niet, maar het is per definitie wel een hack (omdat je het script iets anders laat doen dan de bedoeling was).
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 10:47:42
Quote Anchor link
Erwin H op 06/08/2013 10:40:25:
En wat maakt het uit of het op nummer 1 of nummer 2 staat? NIETS, want je moet je website er nog steeds tegen wapenen. Dus laten we alsjeblieft over wel interessante dingen hebben, namelijk HOE je je er tegen kunt wapenen.


Dit is een Discussie over SQL injectie, en er werd aangegeven dat dit nummer 1 is. Dus we moeten ons hier dom houden en alleen focussen op SQL injectie? Had meer van je verwacht.

Nogmaals ik zeg nergens dat het niet belangrijk is, en als je mij een beetje kent weet je dat ook, dus reageer normaal of blijf stil.

Toevoeging op 06/08/2013 10:55:29:

@Chris,

Even over je bevindingen die je op hebt gedaan door de ervaring. Kun jij wat opheldering geven over de volgende punten.

- Wat voor site's waren het die gevoelig waren voor injectie (CMS systemen of zelfbouw sites)
- Wat was er niet goed aan de beveiliging (geen escapes, root access op db, etc)
- Wat voor bedrijven/personen waren het die de site's gemaakt hebben (beginners, ervaren, professionals, etc)

Thnx
Gewijzigd op 06/08/2013 10:50:28 door Chris PHP
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 10:59:52
Quote Anchor link
Chris:
Dus we moeten ons hier dom houden en alleen focussen op SQL injectie?

nou, dit specifieke topic gaat in die zin wel puur over sql-injectie.. titel veranderen naar beveiliging algemeen is misschien dan wat makkelijker?

- allerlei soorten websites. van intranetten tot wordpress/joomla/drupal/e107/magento/dure pakketten. het was heel divers
- net die ene query die niet werd escaped of waarvan de validatie niet voldoende was ;-) that's all it takes..
- heel divers. ene keer beginners, andere keer professionals. een externe audit doen voor een grotere applicatie is altijd een goed idee. als je zelf je code bekijkt en je laat het door iemand anders zien, word je op andere dingen gewezen en kan je weer wat leren :)
 
Chris PHP

Chris PHP

06/08/2013 11:06:02
Quote Anchor link
@Chris,

Klopt dit stuk is specifiek voor SQL injectie, echter betekent het niet dat we de leden niet op andere punten kunnen wijzen die ook van belang zijn. Deze hoeven natuurlijk niet in dit topic besproken te worden, maar mensen op de hoogte brengen van andere methodes is niets mis mee.

Wij doen dit ook wanneer jantje met probleem X komt, en wij geven aan dat buiten dat probleem er bijvoorbeeld ook geen goede foutafhandeling in zit en/of er geen escapes plaatsvinden. Dit is omdat wij mensen hier helpen, en niet alleen kijken naar wat er gevraagd wordt.

Dank je voor de opheldering, even over de CMS systemen, is dit dan een fout in het CMS of custom code die de gebruiker er zelf in gezet heeft?
Gewijzigd op 06/08/2013 11:06:33 door Chris PHP
 
Chris -

Chris -

06/08/2013 13:59:16
Quote Anchor link
Zal zo de topictitel veranderen naar beveiliging algemeen :-) Is voor iedereen makkelijker!

Beide overigens Chris, zowel in de core als in de plugins van derden. WordPress en Joomla zijn daarin twee goede en grote voorbeelden. Beide hebben bugs in de core zitten, maar de plugins zijn de echte boosdoeners.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/08/2013 14:12:12
Quote Anchor link
Jan R op 06/08/2013 10:01:57:
Als ik je goed begrijp bedoel je dus dat ik geen % of _ mag toelaten.
Op de letter hack je dus de totale tabel. Of beter in dit geval je ziet de totale tabel.

Klopt dit?

Jan, als jouw serienummer $sn een integer is, kun je strenger zijn en uitsluitend integers toelaten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/08/2013 14:43:19
Quote Anchor link
Ik denk dat het voor iedereen nuttig zou zijn om te oefenen in het sql injecteren.

Zet een formulier (niet al te openbaar :) ); verwerk het onbeveiligd.
Probeer eens foute dingen te doen.
Zie dat je uit eigen ervaring hebt gezien wat mogelijk is.

Want vaak klinkt SQL injection als de "grote, boze wolf", iets mysterieus, waar hackers in donkere kamertjes samenzweren om ...
Terwijl het iets is wat in wezen heel gemakkelijk te begrijpen is; het perfect kan gedemonstreerd worden met simpele voorbeelden.

Misschien zouden die mensen de bescherming tegen injection wat beter appreciëren.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.