Qeury hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 11:28:13
Quote Anchor link
hele simpele vraag.
hoe zorg ik ervoor dat deze query niet alleen prijs naam en id zoekt maar ook in product model.

Tabel: products
veld: products_model



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?  if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER by pd.products_name"
;
            
          }
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 00:28:37
 
Jelle -

Jelle -

17/01/2012 11:33:43
Quote Anchor link
Het lijkt me ten eerste handig om de query's wat overzichtelijker te maken dat scheelt al heel veel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    //voorbeeldje
    $q = "
        SELECT
            a.naam,
            b.banaan,
            c.whoeij
        FROM
            namen a
                JOIN bananan b on b.aap = a.aap,
            test c
        WHERE
            overzicht = 'yep'
        "
;
?>


Ten tweede is dit vatbaar voor sql injection, je controleert niet wat de gebruiker invult, (mysql_real_escape_string())
Gewijzigd op 17/01/2012 11:34:03 door Jelle -
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 11:35:13
Quote Anchor link
dat maakt niet uit want dit zit achter een wachtwoord en gebruikersnaam waar alleen ik bij kan.

Tis een kassa systeem die ik heb geintergreerd met een een webwinkel

Toevoeging op 17/01/2012 11:42:59:

ik heb dit nu verandert maar nog geen succes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
      if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE p.products_id=pd.products_id and p.products_model and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1 ORDER by pd.products_name"
;
            
          }

?>
Gewijzigd op 17/01/2012 11:36:19 door bjorn cornelissen
 
Jelle -

Jelle -

17/01/2012 12:21:40
Quote Anchor link
Je hoeft me niet te PM'en hoor, komt vanzelf een reactie...

Maar heb je mijn reactie gelezen? Maak eerst de query wat leesbaarder.

En als je iets wilt zoeken in meerdere velden, misschien een OR gebruiken (p.name LIKE 'something' OR p.model LIKE 'something')
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

17/01/2012 12:24:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?
 if(isset($_POST['item_search'])  and $_POST['item_search']!='')
          {

              $search=$_POST['item_search'];
              $_SESSION['current_item_search']=$search;
            $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model
            like \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER
            by pd.products_name"
;          }
          elseif(isset($_SESSION['current_item_search']))
          {

              $search=$_SESSION['current_item_search'];
            $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
            pd.products_name and p.products_model
            like
            \"%$search%\" and pd.language_id=1
            ORDER
            by products_description.products_name"
;

          }

          else
          {
              $query="SELECT
            p.products_id,pd.products_name,p.products_price,p.products_model,tr.tax_rate
            FROM
            products as p,products_description as pd,tax_rates as tr,tax_class as tc
            WHERE
            p.products_id=pd.products_id and p.products_model and
            p.products_tax_class_id=tc.tax_class_id and
            tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and pd.language_id=1
            ORDER
            by pd.products_name"
;
            
          }

?>


heb het nu zo staan
ziet er inderdaad beter uit
Gewijzigd op 17/01/2012 12:28:16 door bjorn cornelissen
 
Erwin H

Erwin H

17/01/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Dit kan nooit werken:

tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
pd.products_name and p.products_model
like \"%$search%\" and pd.language_id=1

In een WHERE clause heb je een volledige vergelijking nodig. Dus zou het zoiets moeten zijn:

tr.tax_class_id=tc.tax_class_id and
pd.products_name like \"%$search%\" and
p.products_model like \"%$search%\" and
pd.language_id=1

Waarbij je ook nog zou moeten bedenken of het AND of OR moet zijn....

(en variabelen buiten quotes halen is ook altijd een goed idee)
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

18/01/2012 10:17:44
Quote Anchor link
ik ga hier even mee aan de slag en als ik vast zit post ik weer

Alvast bedankt!

Toevoeging op 18/01/2012 10:31:32:

Hmm hij laat wel resultaten zien zonder te zoeken maar zodra ik zoek gebeurt er niet en laat het gewoon alle producten zien
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

18/01/2012 10:52:30
Quote Anchor link
Je hebt ook 3x hetzelfde staan dat maakt het al een stuk minder overzichtelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$sql
= "
    SELECT
        I.IetsA
        I.IetsB
        I.IetsC
    FROM
        Iets AS I,
        IetsAnders AS IA
    WHERE
        I.IetsA = IA.IetsAndersA
    "
;

if(iets)
    $sql .= "order by I.IetsD;";
else
    $sql .= "order by I.IetsA;";
?>

Gewijzigd op 18/01/2012 10:54:50 door Lendl Verschoor
 
Erwin H

Erwin H

18/01/2012 11:03:05
Quote Anchor link
Gebruik je AND of OR als je de namen en modellen vergelijkt? Nogal een groot verschil namelijk en als je AND gebruikt is het niet echt verwonderlijk dat je geen resultaten krijgt.
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

18/01/2012 11:06:18
Quote Anchor link
Met OR kreeg ik wel resultaat maar alleen op zoeken van niks en niet op model of naam.

met and niks inderdaad

Toevoeging op 18/01/2012 11:15:22:

Als je or gebruikt laat hij alleproducten zien en nog eens 4x alle producten


Toevoeging op 18/01/2012 11:19:13:

Kunne jullie niet even mijn code aanpassen zodat hij ook product_model kan vinden want dan kan ik tenminste even door. en zal later even terug kijken hoe het zat zit nu al 2 weken er mee vast
 
Bjorn cornelissen

bjorn cornelissen

27/01/2012 10:37:08
Quote Anchor link
Kan iemand nog helpen zit nogsteeds vast
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/01/2012 11:22:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT
            p.products_id,
            p.products_price,
            p.products_model
            pd.products_name,
            tr.tax_rate
FROM
            products AS p
JOIN
           products_description AS pd USING products_id
           tax_class AS tc ON p.tax_class_id = tc.tax_class_id
           tax_rates AS tr ON tc.tax_class_id = tr.tax_class_id
WHERE
            p.products_model
            LIKE '%$search%' AND pd.language_id=1
            ORDER BY
            pd.products_name
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.