Query Fout, leeg result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 16:00:00
Quote Anchor link
Nou, ik wil graag de laast geregistreerde user op mijn index laten zien.
Heb ik de volgende functie voor gebouwd, maar hij werkt niet 100%
Functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php //Hier niet opletten, is alleen voor de kleur
   Function getLastReg(){
   $q = "SELECT LAST(username) FROM users";
   $res = mysql_query($q, $this->connection) OR die(mysql_error ());
   return $res;
   }

?>


Hij geeft een leeg result aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan Candan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:44:34
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Je vergeet dan ook om het resultaat te fetchen met bijvoorbeeld mysql_fetch_assoc()...

ps. Of heb je dat soms in een ander deel van je script staan?

pps. Overigens zal die query ook niet het juiste resultaat opleveren. Het selecteren van de laatst geregistreerde gebruiker doe je door aflopend te sorteren op het tijdstip van registratie en dan het eerste record te selecteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  username
FROM
  users
ORDER BY
  registratie_tijdstip DESC
LIMIT
  1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Blanche, mijn script zet automatisch de laast geregistreerde user op de laaste record. dus SELECT LAST zal wel werken.

En dankje over dat fetchen, was ik namelijk helemaal vergete :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:06:00
Quote Anchor link
Quote:
op de laaste record
En wat is jouw definitie van 'laatste record'. Ga maar eens een backup terug zetten, het laatste record zal dan ineens niet meer de laatst geregistreerde gebruiker bevatten.

De enige juiste manier om de laatst geregistreerde gebruiker te selecteren is het sorteren op tijdstip van registratie. Dat is de enige methode die je zekerheid over je resultaten geeft...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Dus hier komt uit dat je op de registreerdatum moet filteren. En als je dan met DESC (aflopend) in je sql een query draait en het laatste resultaat oppakt heb je dus de laatst geregistreerde gebruiker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Quote:
DESC (oplopend)
DESC => Descending == Aflopend.

Oftewel, het record met de laatste registratiedatum zal het eerst in de resultaat set zitten. Als je dan met LIMIT de resultaatset beperkt tot 1 record, heb je per definitie het laatste record...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:22:00
Quote Anchor link
LIMIT hoeft niet eens
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:28:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 01.01.2009 17:22:
LIMIT hoeft niet eens
Zekerheid! Zonder LIMIT haal je alle records op en moet je in PHP nog maar zien dat je het juiste record gebruikt. Selecteer je één enkel record, dan heb je in PHP ook meer 1 record om mee te werken.

Het verkleint de kans op bugs in je script en versnelt bovendien de query omdat er maar 1 record geselecteerd hoeft te worden. Wat is immers het nut om mogelijk een paar miljoen records op te halen als je er maar 1 nodig hebt?

Kortom, gebruik die LIMIT gewoon...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 01.01.2009 17:28:
en versnelt bovendien de query omdat er maar 1 record geselecteerd hoeft te worden.


Zeg nu zelf, een query duurt vaak niet langer dan 0,1 sec.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Oh ja? En over hoeveel records hebben we het dan?

En bovendien, waarom 0,1 seconde wachten als het ook in 0,01 seconde kan? Een overdreven voorbeeldje: Voer 100 van dat soort queries uit en je hebt een script dat al 10 seconden de tijd nodig heeft om met de database te praten terwijl je het ook in 1 seconde af had kunnen handelen.
 
PHP erik

PHP erik

01/01/2009 18:17:00
Quote Anchor link
Je moet hier absoluut LIMIT gebruiken. Zonder LIMIT selecteer je een hele lijst met records en dat is volledig nutteloos. Een gemiddelde website die enigszins goed loopt heeft tienduizenden of honderdduizenden records in een tabel en dan moet je echt nooit een query zonder LIMIT doen.
 
Frank -

Frank -

01/01/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Quote:
Nou, ik wil graag de laast geregistreerde user op mijn index laten zien.
En dat is maar 1 user en dus hoef je nooit meer dan 1 record op te vragen.

Quote:
Een gemiddelde website die enigszins goed loopt heeft tienduizenden of honderdduizenden records in een tabel en dan moet je echt nooit een query zonder LIMIT doen.
Daar valt helemaal niets algemeens over te zeggen, je hebt die records nodig die je wilt en kunt verwerken. 100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor. Aantallen zeggen niet zo heel erg veel, doe daar dan ook geen algemene uitspraken over.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

01/01/2009 21:19:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 01.01.2009 20:14:
100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor.


pgFrank schreef op 05.12.2008 23:07:
1 GB is een kleine database, dat stelt niet zo heel veel voor.
 
Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 22:04:00
Quote Anchor link
Het is opgelost, en Frank, de website is voor een clan, dus het zal hoogstens 30 tot 50 records hebben.

Ik heb een colom gemaakt genaamd: ID, en auto increment gedaan
Dus de nieuwste record zal het hoogste cijfer hebbe.

Toen heb de functie zodanig aan gepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username FROM ".TBL_USERS." ORDER BY 'id' DESC LIMIT 1

En nu werkt het. Bedankt voor de replies.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

01/01/2009 22:16:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 01.01.2009 22:04:
Ik heb een colom gemaakt genaamd: ID, en auto increment gedaan
Dus de nieuwste record zal het hoogste cijfer hebbe.


Nee hoor. Je kunt maar 1 ding over een ID zeggen en dat is dat het uniek is. Verder kun je er helemaal niks over zeggen.

De enige manier om dus het nieuwste lid op te vragen is door de registratie datum en tijd op te slaan.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/01/2009 22:21:00
Quote Anchor link
Blanche heeft de juist oplossing allang gegeven
 
Stefan Candan

Stefan Candan

02/01/2009 00:09:00
Quote Anchor link
Ik ga niet de registratie datum en tijd opslaan, omdat ik 25 mensen niet opnieuw wil laten registreren.

the column naam is ID, en type = int. auto_increment dr op werkt perfect.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/01/2009 08:29:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 02.01.2009 00:09:
Ik ga niet de registratie datum en tijd opslaan, omdat ik 25 mensen niet opnieuw wil laten registreren.

the column naam is ID, en type = int. auto_increment dr op werkt perfect.


Nu nog wel ja, wacht maar af
 
Frank -

Frank -

02/01/2009 09:22:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 01.01.2009 21:19:
pgFrank schreef op 01.01.2009 20:14:
100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor.


pgFrank schreef op 05.12.2008 23:07:
1 GB is een kleine database, dat stelt niet zo heel veel voor.

;)

"database" en "record" zijn 2 verschillende dingen... En over het algemeen staan in er in 1 database meerdere records. En wanneer je dan per record 1 GB aan data hebt, kan het vrij snel oplopen. 100 records per iedere 1 GB aan data levert al 100GB aan data op. 1 query die even deze 100 records ophaalt, zal al vrij snel problemen opleveren, ik heb bv. even geen 100GB aan RAM ter beschikking. Dat wordt dus swappen, een goede performance kun je dan wel vergeten.

In huis-tuin-en-keuken applicaties zul je niet snel records van 1GB hebben, dat scheelt dan weer.
 
Eddy E

Eddy E

02/01/2009 11:03:00
Quote Anchor link
Ik wil al zeggen: wat voor data (dat in een database moet) is nu 1 gb?
Complete films etc ga je toch ook niet opslaan in database, maar een href naar het bestand?
 
Frank -

Frank -

02/01/2009 11:31:00
Quote Anchor link
@Eddy: Ligt volledig aan de toepassing, het kan heel handig zijn om complete opnames (film of foto) in de database op te slaan, je kunt dan de database allerlei vergelijkingen e.d. laten doen. Zo zijn voor PostgreSQL toepassingen gebouwd die röntgenfoto's en MRI-scans met elkaar vergelijken. Door deze vergelijkingen binnen de database te toen (met stored procedures in Java of C) kun je dan nog een hele behoorlijke performance behalen. Wanneer je vergelijkingen moet doen op data, zul je de data wel tot je beschikking moeten hebben en moet het dus in de database staan.

Wanneer je de opname alleen ergens wilt gaan tonen, dan is opslaan van het pad de beste aanpak.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.