Query Fout, leeg result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 16:00:00
Quote Anchor link
Nou, ik wil graag de laast geregistreerde user op mijn index laten zien.
Heb ik de volgende functie voor gebouwd, maar hij werkt niet 100%
Functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php //Hier niet opletten, is alleen voor de kleur
   Function getLastReg(){
   $q = "SELECT LAST(username) FROM users";
   $res = mysql_query($q, $this->connection) OR die(mysql_error ());
   return $res;
   }

?>


Hij geeft een leeg result aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan Candan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 20:45:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Je vergeet dan ook om het resultaat te fetchen met bijvoorbeeld mysql_fetch_assoc()...

ps. Of heb je dat soms in een ander deel van je script staan?

pps. Overigens zal die query ook niet het juiste resultaat opleveren. Het selecteren van de laatst geregistreerde gebruiker doe je door aflopend te sorteren op het tijdstip van registratie en dan het eerste record te selecteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  username
FROM
  users
ORDER BY
  registratie_tijdstip DESC
LIMIT
  1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Blanche, mijn script zet automatisch de laast geregistreerde user op de laaste record. dus SELECT LAST zal wel werken.

En dankje over dat fetchen, was ik namelijk helemaal vergete :D
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:06:00
Quote Anchor link
Quote:
op de laaste record
En wat is jouw definitie van 'laatste record'. Ga maar eens een backup terug zetten, het laatste record zal dan ineens niet meer de laatst geregistreerde gebruiker bevatten.

De enige juiste manier om de laatst geregistreerde gebruiker te selecteren is het sorteren op tijdstip van registratie. Dat is de enige methode die je zekerheid over je resultaten geeft...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Dus hier komt uit dat je op de registreerdatum moet filteren. En als je dan met DESC (aflopend) in je sql een query draait en het laatste resultaat oppakt heb je dus de laatst geregistreerde gebruiker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Quote:
DESC (oplopend)
DESC => Descending == Aflopend.

Oftewel, het record met de laatste registratiedatum zal het eerst in de resultaat set zitten. Als je dan met LIMIT de resultaatset beperkt tot 1 record, heb je per definitie het laatste record...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:22:00
Quote Anchor link
LIMIT hoeft niet eens
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:28:00
Quote Anchor link
yorick17 schreef op 01.01.2009 17:22:
LIMIT hoeft niet eens
Zekerheid! Zonder LIMIT haal je alle records op en moet je in PHP nog maar zien dat je het juiste record gebruikt. Selecteer je één enkel record, dan heb je in PHP ook meer 1 record om mee te werken.

Het verkleint de kans op bugs in je script en versnelt bovendien de query omdat er maar 1 record geselecteerd hoeft te worden. Wat is immers het nut om mogelijk een paar miljoen records op te halen als je er maar 1 nodig hebt?

Kortom, gebruik die LIMIT gewoon...
 
Yorick17

yorick17

01/01/2009 17:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 01.01.2009 17:28:
en versnelt bovendien de query omdat er maar 1 record geselecteerd hoeft te worden.


Zeg nu zelf, een query duurt vaak niet langer dan 0,1 sec.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/01/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Oh ja? En over hoeveel records hebben we het dan?

En bovendien, waarom 0,1 seconde wachten als het ook in 0,01 seconde kan? Een overdreven voorbeeldje: Voer 100 van dat soort queries uit en je hebt een script dat al 10 seconden de tijd nodig heeft om met de database te praten terwijl je het ook in 1 seconde af had kunnen handelen.
 
PHP erik

PHP erik

01/01/2009 18:17:00
Quote Anchor link
Je moet hier absoluut LIMIT gebruiken. Zonder LIMIT selecteer je een hele lijst met records en dat is volledig nutteloos. Een gemiddelde website die enigszins goed loopt heeft tienduizenden of honderdduizenden records in een tabel en dan moet je echt nooit een query zonder LIMIT doen.
 
Frank -

Frank -

01/01/2009 20:14:00
Quote Anchor link
Quote:
Nou, ik wil graag de laast geregistreerde user op mijn index laten zien.
En dat is maar 1 user en dus hoef je nooit meer dan 1 record op te vragen.

Quote:
Een gemiddelde website die enigszins goed loopt heeft tienduizenden of honderdduizenden records in een tabel en dan moet je echt nooit een query zonder LIMIT doen.
Daar valt helemaal niets algemeens over te zeggen, je hebt die records nodig die je wilt en kunt verwerken. 100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor. Aantallen zeggen niet zo heel erg veel, doe daar dan ook geen algemene uitspraken over.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

01/01/2009 21:19:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 01.01.2009 20:14:
100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor.


pgFrank schreef op 05.12.2008 23:07:
1 GB is een kleine database, dat stelt niet zo heel veel voor.
 
Stefan Candan

Stefan Candan

01/01/2009 22:04:00
Quote Anchor link
Het is opgelost, en Frank, de website is voor een clan, dus het zal hoogstens 30 tot 50 records hebben.

Ik heb een colom gemaakt genaamd: ID, en auto increment gedaan
Dus de nieuwste record zal het hoogste cijfer hebbe.

Toen heb de functie zodanig aan gepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username FROM ".TBL_USERS." ORDER BY 'id' DESC LIMIT 1

En nu werkt het. Bedankt voor de replies.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

01/01/2009 22:16:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 01.01.2009 22:04:
Ik heb een colom gemaakt genaamd: ID, en auto increment gedaan
Dus de nieuwste record zal het hoogste cijfer hebbe.


Nee hoor. Je kunt maar 1 ding over een ID zeggen en dat is dat het uniek is. Verder kun je er helemaal niks over zeggen.

De enige manier om dus het nieuwste lid op te vragen is door de registratie datum en tijd op te slaan.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

01/01/2009 22:21:00
Quote Anchor link
Blanche heeft de juist oplossing allang gegeven
 
Stefan Candan

Stefan Candan

02/01/2009 00:09:00
Quote Anchor link
Ik ga niet de registratie datum en tijd opslaan, omdat ik 25 mensen niet opnieuw wil laten registreren.

the column naam is ID, en type = int. auto_increment dr op werkt perfect.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/01/2009 08:29:00
Quote Anchor link
Stefan schreef op 02.01.2009 00:09:
Ik ga niet de registratie datum en tijd opslaan, omdat ik 25 mensen niet opnieuw wil laten registreren.

the column naam is ID, en type = int. auto_increment dr op werkt perfect.


Nu nog wel ja, wacht maar af
 
Frank -

Frank -

02/01/2009 09:22:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 01.01.2009 21:19:
pgFrank schreef op 01.01.2009 20:14:
100.000 records waar vrijwel niets in staat, stelt niets voor, 100 records met 1GB aan data in deze records, dat stelt een hele berg voor.


pgFrank schreef op 05.12.2008 23:07:
1 GB is een kleine database, dat stelt niet zo heel veel voor.

;)

"database" en "record" zijn 2 verschillende dingen... En over het algemeen staan in er in 1 database meerdere records. En wanneer je dan per record 1 GB aan data hebt, kan het vrij snel oplopen. 100 records per iedere 1 GB aan data levert al 100GB aan data op. 1 query die even deze 100 records ophaalt, zal al vrij snel problemen opleveren, ik heb bv. even geen 100GB aan RAM ter beschikking. Dat wordt dus swappen, een goede performance kun je dan wel vergeten.

In huis-tuin-en-keuken applicaties zul je niet snel records van 1GB hebben, dat scheelt dan weer.
 
Eddy E

Eddy E

02/01/2009 11:03:00
Quote Anchor link
Ik wil al zeggen: wat voor data (dat in een database moet) is nu 1 gb?
Complete films etc ga je toch ook niet opslaan in database, maar een href naar het bestand?
 
Frank -

Frank -

02/01/2009 11:31:00
Quote Anchor link
@Eddy: Ligt volledig aan de toepassing, het kan heel handig zijn om complete opnames (film of foto) in de database op te slaan, je kunt dan de database allerlei vergelijkingen e.d. laten doen. Zo zijn voor PostgreSQL toepassingen gebouwd die röntgenfoto's en MRI-scans met elkaar vergelijken. Door deze vergelijkingen binnen de database te toen (met stored procedures in Java of C) kun je dan nog een hele behoorlijke performance behalen. Wanneer je vergelijkingen moet doen op data, zul je de data wel tot je beschikking moeten hebben en moet het dus in de database staan.

Wanneer je de opname alleen ergens wilt gaan tonen, dan is opslaan van het pad de beste aanpak.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.