Query inspringen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Ik vroeg me af hoe jullie je SQL-query's inspringen, ikzelf weet namelijk niet zeker welke manier ik wil gaan gebruiken, mogelijk brengen jullie mij op een idee.

Dus: Hoe zouden jullie deze query inspringen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT a.*, DATE(a.datum) AS datum, p.naam, p.prijs FROM aanvragen AS a, producten AS p WHERE a.klantid = ".$iKlantId." AND p.id = a.productid ORDER BY id DESC

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO aanvragen (klantid, productid, datum) VALUES ('".$iKlantId."', '".$iProductId."', NOW())

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE aanvragen SET productid = '".$iProductId."', datum = NOW() WHERE id = ".$iAanvraagId." LIMIT 1

En deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM aanvragen WHERE id = ".$iAanvraagId." LIMIT 1


Graag responses!

Ook als je dezelfde 'syntax' gebruikt als een voorgaande poster, graag reageren, dan weet ik welke het meest / vaak gebruikt wordt ;)

PS. Liever geen responses over SQL Injection en slimmere manieren om data op te halen, deze queries gebruik ik niet echt, ze zijn alleen voor jullie om in te springen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:17:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
SELECT
  a.*,
  DATE(a.datum) AS datum,
  p.naam,
  p.prijs
FROM
  aanvragen AS a,
  producten AS p
WHERE
  a.klantid = ".$aKlant['id']."
AND
  p.id = a.productid
ORDER BY
  id DESC

==

INSERT INTO aanvragen
(
  klantid,
  productid,
  datum
)
VALUES
(
  '".$iKlantId."',
  '".$iProductId."',
  NOW()
)

==

UPDATE
  aanvragen
SET
  productid = '".$iProductId."',
  datum = NOW()
WHERE
  id = ".$iAanvraagId."
LIMIT 1

==

DELETE FROM
  aanvragen
WHERE
  id = ".$iAanvraagId."
LIMIT 1

Zo, is wel duidelijk denk ik...
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:17:00
Quote Anchor link
Dankje Joren:) Ik had nog twee vraagjes:

Je doet overal eerst de 'opdracht' ('ORDER BY' bijvoorbeeld) dan een enter en een tab, en dan de 'waarde' ('id DESC' bijvoorbeeld), behalve bij LIMIT, heeft dit nog een reden, buiten het feit dat de 'waarde' van LIMIT bijna altijd heel klein is?

En je doet SELECT [enter, tab] wat-te-selecteren en ook zo bij UPDATE en DELETE, maar niet bij INSERT, why?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Crispijn -

Crispijn -

23/06/2008 14:21:00
Quote Anchor link
het ASC of DESC sortegen zet je ook altijd direct achter de kolom waarop je wil sorteren.

Bij LIMIT is het overzichtelijker om dit ook op 1 regel te gebruiken, ook vanwege de lengte indd.
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:23:00
Quote Anchor link
ASC en DESC zijn imo meer 'toevoegingen' aan de waarde, net als het AS-gedeelte bij
aanvragen AS a

LIMIT is imo een echte 'opdracht', met een waarde die niet eens altijd zo kort is, je kunt natuurlijk 'LIMIT 10' doen, maar ook 'LIMIT 10, 20'


Ik vind Blanches 'syntax' overigens zeer overzichtelijk/handig/whatever, dus ik denk dat ik die ook ga gebruiken, met de uitzondering dat ik wel een entertje bij LIMIT ga neerzetten. En ik weet ook nog niet wat ik ga doen aangaande mijn tweede vraagje aan Joren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Welke opbouw je het fijnste vindt is natuurlijk puur je eigen smaak, dit is dus eigenlijk puur zo gegroeid.

Voor die INSERT query zou je bijvoorbeeld ook zoiets kunnen verzinnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
INSERT INTO
  aanvragen (
    kolom1,
    kolom2,
    kolom3
) VALUES (
    waarde1,
    waarde2,
    waarde3
)

Maar persoonlijk vind ik het overzichtelijker als de bij elkaar horende haakjes ook onder elkaar staan...

Bij de LIMIT zet ik de waarde er wel direct achter, puur en alleen om de lengte van die waarde, die altijd kort is. Verder gebruik ik nooit de syntax '10, 20' maar geef ik altijd netjes een offset aan. Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
LIMIT 20
OFFSET 10

En:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
LIMIT
  20
OFFSET
  10

Dan vind ik de eerste opbouw duidelijker, vooral als je dit in een lange query opneemt. Een nieuwe regel voor 10 en 20 is dan een beetje teveel van het goede.

ps. Het komt er dus uiteindelijk op neer dat je een syntax kiest die jezelf pretting vindt werken en dat je je vervolgens consequent aan die syntax houdt. Uiteraard kies je wel een syntax die ook redelijk leesbaar is voor andere programmeurs ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Ja dat is waar, maar zoals je op het einde zegt gaat het me niet alleen om wat ik zelf fijn vind, maar ook om wat fijn is voor anderen. :)

De INSERT zoals jij hem gebruikt ga ik denk ik ook doen.
En LIMIT heb je ook gelijk in, ik kende OFFSET niet eens, dus die ga ik los van LIMIT gebruiken, en niet samen achter LIMIT.

Nou dankjewel allemaal, Joren dus, en eigenlijk mag hier een lockje op, ik weet genoeg ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/06/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Quote:
ik kende OFFSET niet eens
OFFSET is standaard SQL, de schrijfwijze die jij gebruikte zal alleen binnen MySQL werken...

ps. Slotjes doen we niet aan, wellicht dat iemand anders nog een vraag wil stellen of een opmerking wil plaatsen in dit topic ;-)
 
Douwe

Douwe

23/06/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Okay, ik heb de LIMIT x, y -syntax volgens mij een keer opgepikt in een script van een ander, dus niet eens gekeken of er zoiets als OFFSET bestond ;)

PS. Okay :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.