query selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Niels

Niels

17/01/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Wat doe ik fout?


##dbconnect.php##
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$db
= mysql_connect("host","gebrnaam","password");

mysql_select_db("database", $db) or die("Fout: kan geen verbinding maken met de database");

echo "Verbinding gemaakt";
?>


-------------


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

include ("dbconnect.php");


$voornaam = $_POST["voornaam"];
$achternaam = $_POST["achternaam"];
$woonplaats = $_POST["woonplaats"];
$geboortedatum = $_POST["geboortejaard"]."-".$_POST["geboortejaarm"]."-".$_POST["geboortejaar"];
$nummer = $_POST["nummer"];
$gebruiker = $_POST["gebruiker"];
$email = $_POST["email"];
$wachtwoord = $_POST["password"];


$query = "SELECT * FROM accounts WHERE email='$email'";
$result = mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren</font></p>");

?>


Hij geeft aan dat ik verbinding heeft gemaakt maar ik kan geen query selecteren.. zit hier een fout in?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:02:11
 
B a s
Beheerder

B a s

17/01/2006 11:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$result
= mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren</font></p>");
?>


je hebt de db al geselecteerd

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query($query);
?>

is voldoende
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

17/01/2006 12:04:00
Quote Anchor link
Het had gekunt als je de db in een var had gezet ipv de connectie..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM accounts WHERE email='".$email."'";
?>

Zo moet het wel werken. Variabelen tussen enkele quotes worden niet omgezet, dus hij zoekt nu naar een e-mailadres die gelijk is aan $email, in plaats van wat er in variabele $email staat. Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.

EDIT:
Typo's
Gewijzigd op 17/01/2006 12:15:00 door Robert Deiman
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Bas:
je hebt de db al geselecteerd

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query($query);
?>

is voldoende


Ik vind het juist goed om de database handle wel expliciet op te geven. Scripts hebben de neiging om uitgebreid te worden, of (gedeeltelijk) overgenomen te worden in andere scripts. Als je daardoor op een gegeven moment met twee verschillende databases gaat werken en je geeft de database handle niet op, dan kun je gekke dingen meemaken.

In het meest gunstige geval krijg je dan een foutmelding, maar als je pech hebt werkt je query gewoon (maar dan wel op de verkeerde database). Met een database handle is het altijd in 1 oogopslag duidelijk op welke database je zit te werken.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
[quote=Robert schreef op 17.01.2006 12:12 Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.[/quote]

Zou je me dit nog is uitkunnen leggen d.m.v. een voorbeeld?
Ik wil graag leren en liefst foutloos maar kan dit niet plaatsen.

Dank je wel!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Nou Lissy, je kan in dit voorbeeld al zien dat het fout gaat. Als je een variabele echo't tussen quotes, 2 voorbeelden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$variabele
="voorbeeld";
echo "Dit is een $variabele";
// geeft Dit is een voorbeeld (dubbele quotes)
echo 'Dit is een $variabele';
// geeft Dit is een $variabele (enkele quotes)
echo 'Dit is een '.$variabele;
// geet Dit is een voorbeeld (buiten quotes)
?>


Kijk nu zelf eens naar de opmaak, dan zie je dat je bij het laatste voorbeeld meteen kan zien dat het over een variabele gaat. Bij die andere niet. Veel fouten ontstaan met het werken met variabelen. Dus dan is het gemakkelijk als je kan zien waar die staan.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 12:42:00
Quote Anchor link
Robert : het is dat ik je niet kan zoenen maar anders had ik dit terstond gedaan!!!
Het balletje is bij mij helemaal gevallen en ik ga vanaf nu dus buiten quotes scripten!!!

DANK je WEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 12:51:00
Quote Anchor link
Robert:
Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.
Zelf vind ik variabelen tussen de quotes juist beter leesbaar. Vooral wanneer je in je string veel quotes gebruikt is het ellendig om te kijken of alle quotes wel goed gebalanceerd zijn.

Voorbeeld:

$str = "bla '" . $bla . "', '" . $bla . "' bla '" . $bla . "'";

Zie jij het verschil met

$str = "bla '" . $bla . "', '" . $bla . "' bla '" . $bla . '"';

?

Ik vind dit veel overzichtelijker:

$str = "bla '$bla', '$bla' bla '$bla'";

Uiteraard is dit geheel een persoonlijke voorkeur. Kan ook afhangen van de situatie. Daarom moet iedereen ook voor zichzelf uitmaken wat 'ie wil gebruiken en moet je hem niet dwingen / overhalen om het op een bepaalde manier te doen.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:52:00
Quote Anchor link
Hahaha, zo enthousiast heb ik ze nog niet meegemaakt op het forum :)
Maar het is mooi dat je overtuigd bent :) (hopen dat er meer zijn die het lezen en die dan ook overtuigd worden)
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 13:02:00
Quote Anchor link
Robert:
Nou Lissy, je kan in dit voorbeeld al zien dat het fout gaat. Als je een variabele echo't tussen quotes, 2 voorbeelden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$variabele
="voorbeeld";
echo "Dit is een $variabele";
// geeft Dit is een voorbeeld (dubbele quotes)
echo 'Dit is een $variabele';
// geeft Dit is een $variabele (enkele quotes)
echo 'Dit is een '.$variabele;
// geet Dit is een voorbeeld (buiten quotes)
?>


Kijk nu zelf eens naar de opmaak, dan zie je dat je bij het laatste voorbeeld meteen kan zien dat het over een variabele gaat. Bij die andere niet. Veel fouten ontstaan met het werken met variabelen. Dus dan is het gemakkelijk als je kan zien waar die staan.
Ik vind dit eerder een argument om in principe altijd met dubbele quotes te gaan werken dan een argument om variabelen buiten de quotes te halen.
 
Niels

Niels

17/01/2006 13:06:00
Quote Anchor link
Nieuw vraagstuk :) ben nog maar een jongetje in de mysql!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$query
="INSERT INTO accounts (`id`, `voornaam`, `achternaam`, `woonplaats`, `geboortedatum`, `nummer`, `gebruiker`, `email`, `password`) ";
$query .= "VALUES ('','$voornaam','$achternaam','$woonplaats','$geboortedatum','$nummer','$gebuiker','$email','$wachtwoord')";
$result = mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren!</font></p>");
$tekst = "<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Je bent succesvol opgenomen in onze database, je bent nu de trotse eigenaar ven een account!\n\n
                    <p><font face=\"Arial\" size=\"2\"><a href=\"home.htm\"><font color=\"#000000\"><br><br>Log nu in!</font></a></font>"
;

die($tekst);

?>


Hij geeft de foutmelding weer: kan geen query selecteren!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/01/2006 13:13:00
Quote Anchor link
- De backticks (`) mogen weg.
- id hoef je niet expliciet op te geven als het een autonummering-veld is.
- '$gebuiker' moet waarschijnlijk '$gebruiker' zijn
- ipv or die kun je beter dit doen:

or trigger_error (mysql_error ());
Gewijzigd op 17/01/2006 13:15:00 door Jan Koehoorn
 
Niels

Niels

17/01/2006 13:24:00
Quote Anchor link
klein foutje in de database zelf.. hij doet het. Danku allen!
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Voor mij is in iedergeval het gebruik van de " en ' en dan samenvoegen met . heel duidelijk geworden.

Persoonlijke voorkeur of programmeer omstandigheden zijn voor je zelf in te schatten en in te vullen is mijn mening.
Ik ben blij met deze hele heldere uitleg!!!

Thanks Guys :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.