query selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Niels

Niels

17/01/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Wat doe ik fout?


##dbconnect.php##
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$db
= mysql_connect("host","gebrnaam","password");

mysql_select_db("database", $db) or die("Fout: kan geen verbinding maken met de database");

echo "Verbinding gemaakt";
?>


-------------


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

include ("dbconnect.php");


$voornaam = $_POST["voornaam"];
$achternaam = $_POST["achternaam"];
$woonplaats = $_POST["woonplaats"];
$geboortedatum = $_POST["geboortejaard"]."-".$_POST["geboortejaarm"]."-".$_POST["geboortejaar"];
$nummer = $_POST["nummer"];
$gebruiker = $_POST["gebruiker"];
$email = $_POST["email"];
$wachtwoord = $_POST["password"];


$query = "SELECT * FROM accounts WHERE email='$email'";
$result = mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren</font></p>");

?>


Hij geeft aan dat ik verbinding heeft gemaakt maar ik kan geen query selecteren.. zit hier een fout in?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:17:21
 
B a s
Beheerder

B a s

17/01/2006 11:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$result
= mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren</font></p>");
?>


je hebt de db al geselecteerd

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query($query);
?>

is voldoende
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

17/01/2006 12:04:00
Quote Anchor link
Het had gekunt als je de db in een var had gezet ipv de connectie..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM accounts WHERE email='".$email."'";
?>

Zo moet het wel werken. Variabelen tussen enkele quotes worden niet omgezet, dus hij zoekt nu naar een e-mailadres die gelijk is aan $email, in plaats van wat er in variabele $email staat. Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.

EDIT:
Typo's
Gewijzigd op 17/01/2006 12:15:00 door Robert Deiman
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Bas:
je hebt de db al geselecteerd

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
mysql_query($query);
?>

is voldoende


Ik vind het juist goed om de database handle wel expliciet op te geven. Scripts hebben de neiging om uitgebreid te worden, of (gedeeltelijk) overgenomen te worden in andere scripts. Als je daardoor op een gegeven moment met twee verschillende databases gaat werken en je geeft de database handle niet op, dan kun je gekke dingen meemaken.

In het meest gunstige geval krijg je dan een foutmelding, maar als je pech hebt werkt je query gewoon (maar dan wel op de verkeerde database). Met een database handle is het altijd in 1 oogopslag duidelijk op welke database je zit te werken.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
[quote=Robert schreef op 17.01.2006 12:12 Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.[/quote]

Zou je me dit nog is uitkunnen leggen d.m.v. een voorbeeld?
Ik wil graag leren en liefst foutloos maar kan dit niet plaatsen.

Dank je wel!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Nou Lissy, je kan in dit voorbeeld al zien dat het fout gaat. Als je een variabele echo't tussen quotes, 2 voorbeelden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$variabele
="voorbeeld";
echo "Dit is een $variabele";
// geeft Dit is een voorbeeld (dubbele quotes)
echo 'Dit is een $variabele';
// geeft Dit is een $variabele (enkele quotes)
echo 'Dit is een '.$variabele;
// geet Dit is een voorbeeld (buiten quotes)
?>


Kijk nu zelf eens naar de opmaak, dan zie je dat je bij het laatste voorbeeld meteen kan zien dat het over een variabele gaat. Bij die andere niet. Veel fouten ontstaan met het werken met variabelen. Dus dan is het gemakkelijk als je kan zien waar die staan.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 12:42:00
Quote Anchor link
Robert : het is dat ik je niet kan zoenen maar anders had ik dit terstond gedaan!!!
Het balletje is bij mij helemaal gevallen en ik ga vanaf nu dus buiten quotes scripten!!!

DANK je WEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 12:51:00
Quote Anchor link
Robert:
Hou ook voor jezelf variabelen buiten quotes, het is niet verplicht, maar het is wel gemakkelijker te lezen en fouten eruit halen.
Zelf vind ik variabelen tussen de quotes juist beter leesbaar. Vooral wanneer je in je string veel quotes gebruikt is het ellendig om te kijken of alle quotes wel goed gebalanceerd zijn.

Voorbeeld:

$str = "bla '" . $bla . "', '" . $bla . "' bla '" . $bla . "'";

Zie jij het verschil met

$str = "bla '" . $bla . "', '" . $bla . "' bla '" . $bla . '"';

?

Ik vind dit veel overzichtelijker:

$str = "bla '$bla', '$bla' bla '$bla'";

Uiteraard is dit geheel een persoonlijke voorkeur. Kan ook afhangen van de situatie. Daarom moet iedereen ook voor zichzelf uitmaken wat 'ie wil gebruiken en moet je hem niet dwingen / overhalen om het op een bepaalde manier te doen.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2006 12:52:00
Quote Anchor link
Hahaha, zo enthousiast heb ik ze nog niet meegemaakt op het forum :)
Maar het is mooi dat je overtuigd bent :) (hopen dat er meer zijn die het lezen en die dan ook overtuigd worden)
 
Willem vp

Willem vp

17/01/2006 13:02:00
Quote Anchor link
Robert:
Nou Lissy, je kan in dit voorbeeld al zien dat het fout gaat. Als je een variabele echo't tussen quotes, 2 voorbeelden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$variabele
="voorbeeld";
echo "Dit is een $variabele";
// geeft Dit is een voorbeeld (dubbele quotes)
echo 'Dit is een $variabele';
// geeft Dit is een $variabele (enkele quotes)
echo 'Dit is een '.$variabele;
// geet Dit is een voorbeeld (buiten quotes)
?>


Kijk nu zelf eens naar de opmaak, dan zie je dat je bij het laatste voorbeeld meteen kan zien dat het over een variabele gaat. Bij die andere niet. Veel fouten ontstaan met het werken met variabelen. Dus dan is het gemakkelijk als je kan zien waar die staan.
Ik vind dit eerder een argument om in principe altijd met dubbele quotes te gaan werken dan een argument om variabelen buiten de quotes te halen.
 
Niels

Niels

17/01/2006 13:06:00
Quote Anchor link
Nieuw vraagstuk :) ben nog maar een jongetje in de mysql!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$query
="INSERT INTO accounts (`id`, `voornaam`, `achternaam`, `woonplaats`, `geboortedatum`, `nummer`, `gebruiker`, `email`, `password`) ";
$query .= "VALUES ('','$voornaam','$achternaam','$woonplaats','$geboortedatum','$nummer','$gebuiker','$email','$wachtwoord')";
$result = mysql_query($query, $db) or die("<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Kan geen query selecteren!</font></p>");
$tekst = "<p><font face=\"Arial\" size=\"2\">Je bent succesvol opgenomen in onze database, je bent nu de trotse eigenaar ven een account!\n\n
                    <p><font face=\"Arial\" size=\"2\"><a href=\"home.htm\"><font color=\"#000000\"><br><br>Log nu in!</font></a></font>"
;

die($tekst);

?>


Hij geeft de foutmelding weer: kan geen query selecteren!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/01/2006 13:13:00
Quote Anchor link
- De backticks (`) mogen weg.
- id hoef je niet expliciet op te geven als het een autonummering-veld is.
- '$gebuiker' moet waarschijnlijk '$gebruiker' zijn
- ipv or die kun je beter dit doen:

or trigger_error (mysql_error ());
Gewijzigd op 17/01/2006 13:15:00 door Jan Koehoorn
 
Niels

Niels

17/01/2006 13:24:00
Quote Anchor link
klein foutje in de database zelf.. hij doet het. Danku allen!
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

17/01/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Voor mij is in iedergeval het gebruik van de " en ' en dan samenvoegen met . heel duidelijk geworden.

Persoonlijke voorkeur of programmeer omstandigheden zijn voor je zelf in te schatten en in te vullen is mijn mening.
Ik ben blij met deze hele heldere uitleg!!!

Thanks Guys :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.