query sorteren op datum en op tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

30/11/2011 11:52:36
Quote Anchor link
Hoe kan ik de volgende query sorteren op nieuwste datum en nieuwste tijd?

Ik heb nu dit maar dan sorteert de query alleen op tijd:(.

$query = "SELECT * FROM useraccount, product WHERE useraccount.PIDID = product.PIDID ORDER BY createDATUM, createTIJD DESC LIMIT $offset, $limit ";

Groeten,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 01:28:02
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/11/2011 11:55:44
Quote Anchor link
En als je ook sorteert op de datum?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM useraccount, product WHERE useraccount.PIDID = product.PIDID ORDER BY createDATUM DESC, createTIJD DESC LIMIT $offset, $limit ";
?>


Kanttekening: het veld createDATUM moet van het type DATE zijn en createTIJD moet van het type TIME zijn.

Vraag: waarom heb je het niet in 1 DATETIME veld staan?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2011 11:57:04
Quote Anchor link
Zelf even zoeken op hoe je kunt/moet sorteren met ORDER BY levert je op dat je bij beide velden moet aangeven of het DESC of ASC is.
 
Michiel v

michiel v

30/11/2011 11:58:07
Quote Anchor link
Ok dit moet ik dan aanpasen in de database?

Toevoeging op 30/11/2011 12:00:50:

Ik heb ff in de database gekeken maar had ze al op date en time gezet. Hoe kan ik dan de query maken?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/11/2011 12:01:45
Quote Anchor link
Dat staat al in twee berichten vermeld en in één zelfs met een voorbeeldcode.

Edit:
Ik zie in je andere topic dat je de velden weer aan elkaar plakt. Ik adviseer je dan toch echt om een DATETIME te gebruiken.
Gewijzigd op 30/11/2011 12:03:39 door Elwin - Fratsloos
 
Michiel v

michiel v

30/11/2011 12:03:35
Quote Anchor link
Hoi Obelix,

Thanks het is gelukt met de volgende query:

$query = "SELECT * FROM useraccount, product WHERE useraccount.PIDID = product.PIDID ORDER BY createDATUM DESC, createTIJD DESC LIMIT $offset, $limit ";

Je kan ze dus ook beiden op DESC zetten!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.