querybuilder

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

17/04/2014 07:59:07
Quote Anchor link
Hi,

Is er ergens een goede querybuider voor mysql te vinden. liefst gratis en werkbaar onder wamp. onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:55:39
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 09:50:05
Quote Anchor link
zo heel moeilijk zijn joins niet.

Ik denk dat het eerder aan een probleem in inzicht is hoe je tabellen in verhouding tot elkaar staan.
Zelf heb ik bij een groter project een printout van de database layout naast me hangen.

Hierin staan de tabellen getekend, met de kolommen genoemd in het blokje;
en tussen de tabellen lopen lijntjes die aangeven dan tabel X een foreign key van tabel Y nodig heeft.

Bijvoorbeeld
De tabel kamers heeft een kolom flat_id
En tussen de tabel kamers en flats loopt een lijntje dat aangeeft dat een kamer hoort bij een flat (studentenhuizen).

Zo'n join zou dan worden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT kamers.*, flats.naam
FROM kamers
JOIN flats ON flats.flat_id = kamers.flat_id
WHERE kamer_id = 123;


dat is een vrij simpele opzet.
Goed, je kunt dit niet bij elkaar klikken, maar dat is ook bijna niet te doen, zonder inzicht van de verhoudingen tussen de tabellen.
Als je zelf een query bij elkaar mag slepen met een tool, dan zou het misschien wel mogelijk worden om de tabel geslachten (student/studentin) bij een kamer te slepen.

Heb je nodig om te weten of een kamer door een man of vrouw gehuurd wordt?
Dan bouw ik zo'n query in stappen op:

eerst een join van kamer naar huurder.
Dan van huurder naar geslachten

En zo kom je dan soms inderdaad op een query uit met 3 of 4 stappen.
Maar zolang je de query tabel voor tabel uitbreidt, is het niet zo heel complex

Toevoeging op 17/04/2014 09:50:55:

zelf gebruik ik Datanamic Dezign om de db te tekenen, maar er zijn ook de nodige gratis tools (mysql workbench?)
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 09:58:19
Quote Anchor link
Bij enkelvoudige joins heb ik ook geen probleem. Het probleem ontstaat als er meerdere tabellen naar dezelfde velden wijzen of als tabellen meerdere keren moeten voorkomen.

Toch alvast bedankt voor een snel antwoord.

Jan
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2014 10:00:36
Quote Anchor link
Meerdere keren dezelfde tabel nodig: alias toekennen (met een zinnige naam)
 
Reshad F

Reshad F

17/04/2014 10:58:11
Quote Anchor link
Ik denk dat het slimmer is om een goed boek over sql te kopen / googlen / oefenen. Als je niet weet wat je doet dan zal je er niks mee opschieten.
 
Michel Koonen

Michel Koonen

17/04/2014 13:04:24
Quote Anchor link
Ik heb dbForge Query Builder for MySQL gebruikt (gedurende 1 maand gratis) en dat was zeer hulpzaam en je kunt direct de resultaten van de query zien.
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 14:07:09
Quote Anchor link
@michel koonen Bedankt
@ivo P Dat doe ik al.
@ Reshad F Ik heb al een kennis van sql. meervoudige blijft altijd een beetje zoeken. Gelukkig help google veel. Oefenen is iets anders. Als je het nodig hebt moet het werken en oefenen als je het niet nodig hebt werkt niet echt :)


Toch bedankt allen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 14:49:27
Quote Anchor link
Jan R op 17/04/2014 07:59:07:
Onder phpmyAdmin kan je geen joins maken of je moet zelf typen. Gisteren is het me nog eens gelukt :) maar soms zijn ze, voor mij dan och, heel moeilijk.
phpMyAdmin heeft een grafische query builder aan boord: klik op de tab Query opbouwen en vervolgens op de link Overschakelen op visuele builder. Met de knoppenbalk rechtsboven kun je, onder andere, JOINs tekenen.

Afbeelding
 
Jan R

Jan R

17/04/2014 15:30:32
Quote Anchor link
Sorry hoor maar ik zie geen visuele builder.
Net even naar een nieuwe versie gekeken en ook daar heb ik dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/04/2014 15:46:56
Quote Anchor link
Als ik het goed heb, heb je phpMyAdmin 3.4.0 of hoger nodig.

Je kunt op de demo http://demo.phpmyadmin.net/STABLE/ inloggen met de gebruikersnaam root zonder wachtwoord. Daarna eerst links een database selecteren (dat was het misschien) en vervolgens Query opbouwen > Overschakelen op visuele builder kiezen.
Gewijzigd op 17/04/2014 15:51:42 door Ward van der Put
 
Michael -

Michael -

17/04/2014 15:55:51
Quote Anchor link
Ik heb hier versie 3.4.1 maar daar is de link 'Overschakelen op visuele builder' niet zichtbaar.
Of het staat uit, of er is een nieuwere versie nodig.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

17/04/2014 17:12:01
Quote Anchor link
@Ivo: heerlijk programma MySQL Workbench!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.