quiz maken

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 09:50:00
Anchor link
Zet gewoon een datum erin, dan kom je niet in de bonen met quizes die in 2006 of in 2007 worden gegeven. Beiden hebben dezelfde weeknummers ;) Dus je kan dan beter zo controleren, zodat die ook rekening houdt met het jaartal van de quiz. Het lijkt me niet de bedoeling dat eerdere quizes worden gewist.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT kolom FROM tabel WHERE DATE_FORMAT(datum,'%u') = DATE_FORMAT(NOW(),'%u') AND YEAR(datum) = YEAR(NOW())


Het voordeel van wat ik zei is eigenlijk dat je een waarde opslaat in het type veld wat daar ook voor bedoeld is. Een unix timestamp is niets anders dan een (Groot) getal. De TimeStamp velden in MySQL zijn daarvoor bedoeld, dus is het sowiezo slim om ze te gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 04:38:58
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 09:58:00
Anchor link
Thnx
Gaak doen.

Moet er nu vandoor...
Ga der gelijk mee aan de slag als ik weer thuiskom!
Ik laat weten hier hoet gaat!

jo
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 21:55:00
Anchor link
Ben met de queries aan de slag gegaan en kwam erachter dat het weeknr, zoals in agenda's, eigenlijk helemaal niet belangrijk is. Ik kan gewoon de datum ingeven wanneer ik wil dat een bepaalde quiz wordt opgehaald. Werkte meteen!

Met de weeknr's hoef ik echter niet uit te zoeken op welke dag dat moet. Dat krijg ik niet helemaal voor elkaar. Hoe roep ik het weknummer aan uit zo'n query? Ik krijg wel keurig de datum, echter nog geen weeknr.
zo krijg ik die:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$result = mysql_db_query ($db, "SELECT id FROM quiz2 WHERE DATE_FORMAT(datum,'%u') = DATE_FORMAT(NOW(),'%u') AND YEAR(datum) = YEAR(NOW())");
 $quiz_id = mysql_result ($result, $i, "id");

 echo"$quiz_id<br>";


hoe kan ik nu het weeknr krijgen?
zodat ik geen datum hoef in te geven, alleen een weeknr?

In mij cms maak ik de vragen aan en geef ze een quiz_id mee.
Het quiz_id i is het id uit de quiznamen tabel, waar ook het weeknr inkan.

hoe doek dat?
Ik bedoel, dat weeknr krijg ik er wel in, maar hoe doek de check?
hoe krijg ik dat weeknr met bovenstaande query? Heb al flink zitten prutsen, maar wil nog nie.
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 21:56:00
Anchor link
Hij blijft maar 5 geven...grrr en het is week 9.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 23:26:00
Anchor link
Die query die je gebruikt controleerd op weeknummer en op jaartal (die moeten overeenkomen met nu)

Maar je echo'd de resultset, waar is je mysql_fetch_****() gedeelte?
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

01/03/2007 23:19:00
Anchor link
Heb nu diverse queries gebruikt, kom daar niet uit.
Als ik deze toevoeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$result = mysql_db_query ($db, "SELECT * FROM quiz2 WHERE datum >= NOW()");

while($row = mysql_fetch_array($result)){
       echo 'Id:' . $row['id'] . '<br/>';
  }


dan werkt het als ik de einddatum in het datumveld invoer.

Die weeknrs krijg ik er niet uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

05/03/2007 08:42:00
Anchor link
en toen reageerde er geen hond meer...
vreemd...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/03/2007 08:55:00
Anchor link
zet eens (om te testen) or trigger_error(mysql_error()) achter je mysql_db_query()

Krijg je dan een error, en ik heb al eens in dit topic een dateformat gebruikt, voor een weeknummer, die moet je gebruiken!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    DATE_FORMAT(datum,'%u') AS weeknummer,
    kolom2,
    kolom3
FROM
    quiz2
WHERE
    datum >= NOW()")
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

05/03/2007 12:53:00
Anchor link
gedaan! en het werkt nu!
thnx Robert
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/03/2007 12:57:00
Anchor link
No problem, graag gedaan :) Hopelijk snap je het ook allemaal, das nog belangrijker dan dat het werkt ;)
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

05/03/2007 15:24:00
Anchor link
Nee, nog lang niet alles.
vooral mysql is veel slimmer dan ik dacht. ik ontdek veel.

en daarom ben ik hier.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/03/2007 15:25:00
Anchor link
Ik bedoel of je snapt waarmee we jou hebben geholpen :) Maar het is zo uitgebreid, dat ik durf te zeggen dat er niemand hier alles snapt of kent.
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

05/03/2007 15:38:00
Anchor link
Snap ik.
 
Lieke Bavel

Lieke Bavel

04/05/2020 12:50:01
Anchor link
Kan iemand ook zijn form uploaden? Ik moet namelijk ook een quiz in elkaar zetten alleen snap juist wel hoe de php eruit moet komen te zien maar krijg maar geen correct form...alvast bedankt!
Gewijzigd op 04/05/2020 12:51:20 door Lieke Bavel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/05/2020 13:59:43
Anchor link
Dag Lieke,
Ik wil je verzoeken om voor jouw vraag een nieuw topic aan te maken, en geen bestaand topic van iemand anders (die hier al 13 jaar oud is) hiervoor te kapen. De kans acht ik klein dat iemand uit dit topic nog hierop zal reageren.

Om verwarring te voorkomen sluit ik dit oude topic.
 

Pagina: « vorige 1 2

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.