quiz maken

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:01:00
Anchor link
Met een aantal companen heb ik het idee opgevat om een popkwis in elkaar te draaien.
Dat gaat al lekker.
Nu zit ik met 1 probleem.
Ik heb reeds:
user systeem, om mee te doen.
quizzen...
enz.
Ik ben geen kei in php en heb de quiz zo goed en zo kwaad als het gaat in elkaar geplakt en geschreven. Omdat ik hier veel heb geleerd, leek het me leuk om te kijken hoe jullie een pokwis in elkaar zetten.

Ik ben nu zover dat ik een quiz aan kan maken, vragen erbij zet, vervolgens uitlees en weer in de datrabase stop, bij de oplossingen!
De goede antwoorden haal ik uit de vragen tabel, de oplossing zet ik er tegenover.

Nu ben ik op zoek naar een goede mogelijkheden om de scores bij te houden.

Voorbeeldquiz is te vinden op
http://www.jojosloft.nl/quiz

Wie helpt ons mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:53:35
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 17:14:00
Anchor link
k ben ok met een script bezig en k heb dan een checkans.php die bij de if kijkt of het antwoord goed is,, en als het goed is update hij het level en punten aantal..
als hij het fout heeft zegt hij jammer probeer het opnieuw :P
hier is het scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$db
= $db_tbl;
$sql = "SELECT antwoord FROM lvl AS l, HetVaagSpel AS h WHERE h.id='".$_SESSION['user_id']."' AND h.lvl = l.lvlid";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
$ans = $_POST['ans'];
$ans = mysql_real_escape_string($ans);
$ans1 = $row['antwoord'];

if ($ans == $ans1)
{

  $sqb = "SELECT punten FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resulta = mysql_query($sqb) or die(mysql_error());
  $rowa = mysql_fetch_assoc($resulta);
  $punten = $rowa['punten'];
  $puntennieuw = $punten+1;
  $sqa = "UPDATE $db SET punten = '$puntennieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqa) or die(mysql_error());

  $sqc = "SELECT lvl FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resultb = mysql_query($sqc) or die(mysql_error());
  $rowv = mysql_fetch_assoc($resultb);
  $lvl = $rowv['lvl'];
  $lvlnieuw = $lvl+1;
  $sqd = "UPDATE $db SET lvl = '$lvlnieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqd) or die(mysql_error());
  echo "$check_succes <br />";
  echo " $check_succes1 $puntennieuw $check_succes3 <br />";
  echo " $check_succes2 $lvlnieuw .";
}

else
{
  echo "$check_fail";
}

?>

AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
eerst had ik het antwoord nog ge md5'ed maar nu doet mijn serer vaag en berekent ja de ene kaar als 534eru34 bijv en de andere keer als 534eur43 dus dat spoort niet :P
die dingen als $check_fail enzo komt uit mijn lang file :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/02/2007 17:18:00
Anchor link
Om scores bij te houden:

Hou met microtime bij hoe lang een user er over doet over antwoorden, zorg voor een totaaltijd van alle antwoorden. (ik weet niet of je vragen per pagina hebt, of vragen allemaal op 1 pagina, misschien ff test account maken voor ons hier)
Geeft per vraag ook een moeilijkheidsgraad, voor de punten. Een heel simpele/ algemeen bekende vraag geef je een lagere moeilijkheidsgraad, en die telt dus ook minder.
Per vraag krijg je dan bijv: $punten[$vraagnummer]=1*$moeilijkheidsgraad[$vraagnummer];

(dit geeft bijvoorbeeld: $punten[1]=1*4;)

Uiteindelijk tel je alle punten bij elkaar op, en die zet je samen met je microtime in een tabel, waarin je de volgende kolommen hebt:
user_id
quiz_id
punten
tijdsduur

Deze kan je dan vervolgens ook weer uitlezen, en je kan ook een topscorelijst maken door eerst te sorteren op punten en vervolgens op tijdsduur. Zo krijg je een (redelijk) eerlijke weergave, waarbij iemand met "trager internet" licht in het nadeel is.
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:21:00
Anchor link
Cool...thnx...
En commentaar geven doek niet zo snel...
Ik ga het straks meteen bekijken!
grtz
Jojo

PS Ik zal vanavond ff kijken of ik een test quiz kan aanmaken, met code enzo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Frank -

Frank -

20/02/2007 17:30:00
Anchor link
Quote:
AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
Helaas, ik geef hier ondanks jouw verzoek tóch commentaar op: Het is volkomen zinloos, overbodig en het zorgt gegarandeerd voor problemen. Leer dit dus af!

Je stopt data uit de ene variabele in een andere variabele wanneer er iets verandert aan de data.

Hoe je het wel aanpakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// configuur de variabelen die je gaat gebruiken:
$ans = ''; // hele vreemde naam, maar goed...


// verderop in je script:

$ans = mysql_real_escape_string($_POST['ans']);
?>

$ans heeft nu een andere inhoud dan $_POST['ans'], hier kan nooit enige onduidelijkheid over ontstaan.

De namen $ans en $-POST['ans'] klinken mij wat vreemd in de oren, Ans klinkt als een voornaam en dat kan nooit goed zijn als een naam voor een formulierveld. Je komt dan in de problemen met andere namen. $sVoornaam en $_POST['voornaam'] zijn algemeen en altijd bruikbaar bij voornamen. De 's' in $sVoornaam staat voor 'string', dan weet je ook wat voor type data er in deze variabele staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 20:56:00
Anchor link
hmm $ans is gewoon een afkorting van answer en dat is weer een vertaling voor het woord antwoord voor zover ik weet..
en ik zal het proberen af te leren :P
maar k vind het gewoon makkelijker werken maar het klopt er kan meer fout gaan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 21:59:00
Anchor link
Dank voor de snelle reacties! Inspirerend. Slecht voor de relatie...lol.
Ik heb nu een query geschreven die de score update.
Na het submitten van de form. Gewoon in de quiz pagina, na de insert query.
Het optellen heb ik met de query gedaan.

zo: update oplossing set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id
werkt goed. Thnx

tav Robert
alle vragen staan op 1 pagina, maar het lijkt me ook wel leuk om per vraag een pagina te hebben. Je kunt dan met vraagtijd en totale tijd enz gaan werken neem ik aan? Ik zal me er eens in gaan verdiepen. Er zijn nog geen levels voor de vragen, maar ook dat is een leuk idee. Moeten we eens met de bedenkers van de vragen (waaronder ikzelf) over hebben. Nu doen we maar wat.

De testaccount is aangemaakt.
Gebruikersnaam: phphulp
Wachtwoord: quiz123

Nogmaals dank
Jo
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 22:07:00
Anchor link
Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 9 in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 19

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 30

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 31

doet het nog niet helemaal goed zie k wel :P
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 22:27:00
Anchor link
Ik zie het.
Ik moet regelen dat - ie niks kleest als er nog niets in de datbase staat...hmmm
ast goed is moet ut nu werken.
:))

jo

yup.... hier doetieut.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 12:33:00
Anchor link
Ben bezig geweest met de tijd.
Kom er niet helemaal uit.

Als alle vragen in 1 pagina staan, die de database vult met submit, hoe krijg ik dan gemeten hoelang de quizzer erover doet? Ik wil graag een begin en eindtijd opslaan.

Dat lukt me niet goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?

$id
= 5;

if ($Submit) {

         $name  = addslashes($name);
        $q1  = addslashes($q1);

mysql_db_query("$db", "INSERT INTO oplossing1 (name,quiz_id,datum,q1) VALUES
('$name','$quiz_id', now(),'$q1')"
);
$inserted_id = mysql_insert_id();

             $result = mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr = '1'");
             $goed = mysql_result ($result, $i, "goed");
            
                     if ($goed == $q1) {mysql_db_query($db,"update oplossing1 set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id");}

header("location: uitslag2.php");                        
}


?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?=$PHP_SELF?>" >
<input type="hidden" name="name" value="<?=$gebruikersnaam?>">
<?

$result
= mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr =1");
$numOfRows = mysql_num_rows ($result);
if ($numOfRows)
  {

   for ($i = 0; $i < $numOfRows; $i++)
   {

             $vraag_id = mysql_result ($result, $i, "id");
             $quiz_id = mysql_result ($result, $i, "quiz_id");
             $vraag = mysql_result ($result, $i, "vraag");        
             $vraagnr = mysql_result ($result, $i, "vraagnr");        
             $antw1 = mysql_result ($result, $i, "antw1");                
             $antw2 = mysql_result ($result, $i, "antw2");                
             $antw3 = mysql_result ($result, $i, "antw3");                
             $antw4 = mysql_result ($result, $i, "antw4");                

             $vraag=stripslashes($vraag);
             $vraagnr=stripslashes($vraagnr);
             $antw1=stripslashes($antw1);
             $antw2=stripslashes($antw2);
             $antw3=stripslashes($antw3);
             $antw4=stripslashes($antw4);
            
            $a = $vraagnr;

                      echo " <tr>
                        <td class=\"tabs\">Vraag $vraagnr: $vraag<br><br>
                        </td></tr>
            <tr><td>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw1\">
            $antw1 <br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw2\">
             $antw2<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw3\">
             $antw3<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw4\">
            $antw4</td>
                      </tr><tr><td><br></td></tr>"
;
                    }

        }


   ?>
<tr><td><input type="hidden" name="quiz_id" value="<?=$quiz_id?>">
   <input type="submit" name="Submit" value="Stuur op!!">
</form></td></tr>
</table>
</body>
</html>


Wat te doen?
De pagina verwijst naar uitslag pagina, die de resultaten toont.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 12:47:00
Anchor link
je zou de begin tijd ine en sessie kunne opslaan en de eindtijd ook wanneer alles in ingevoerd en die van elkaar afhalen = tijd dat je erover hebt gedaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
session_start();
$_SESSION['begintijd'] = time();

// Hele quiz

$_SESSION['eindtijd'] = time();

$tijdsduur = ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;

echo $tijdsduur. " minuten";
?>


Even geedit voor hieronder
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:14:00
Anchor link
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
johan schreef op 21.02.2007 14:14:
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...


Ja klopt had typo gemaakt moest zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$tijdsduur
= ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;
?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
je had het ook kunnen door de 2 tijden van plaats te veranderen..
jij had wrss eerst starttijd-eindtijd.. dan krijg je altijd een negatief getal..
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:28:00
Anchor link
Yup, gewoon niet gezien. En een minnetje zetten was snel gedaan!
Heb de code nu aangepast.

thnx
De blinde
die werd geholpen door de lamme....lol

NU verder met het weeknr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:15:00
Anchor link
We hebben de quiz nu aangepast. Alle tijden worden ook opgeslagen in de database en kunnen bepalend zijn bij gelijk spel.

Nu willen we graag dat de weeknummers beschikbaar komen.
Er is nu sprake van een vast quiz id.
De id bepaald welke quiz wordt getoont.

We willen dat koppelen aan een weeknummer, iedere twee weken een quiz.
Ik heb verschillende kalenders e.d. bekeken, maar kom er niet uit hoe je nu psies een weeknummer ophaalt.

iemand een eenvoudig te implementeren scriptje?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:31:00
Anchor link
Je slaat de tijd op in een datetimeveld he?

Onderstaande SQL geeft het weeknummer uitgaande van dat maandag de 1e dag van de week is. Door '%u' te wijzigen in '%U' (hoofdletter) gaat MySQL ervan uit dat zondag de 1e dag van de week is. Aan jou dus de keuze.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum,'%u') FROM tabel


%U Week (00..53), where Sunday is the first day of the week
%u Week (00..53), where Monday is the first day of the week
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:44:00
Anchor link
Thnx...
Ik ben der mee aan de slag.

De tijd wordt niet in een datetime veld opgeslagen.
Het gaat om de tijdsduur (zie boven). Ik sla de tijdsduur gewoon op in varchar en reken vervolgens uit hoelang iemand over de quiz gedaan heeft.

Het opslaan van de datum snap ik, ik sla de datum dat gespeeld wordt op in de database met now().
dus wil ik zoiets als :

als now() in week twee valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week drie valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week 4 valt, laat dan quiz 3 zien enz enz.
Hoe doek dat?

Ik klus verder...

en thnx alvast
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:46:00
Anchor link
Trouwens Robert,

Die tip over de moeilijkheidsgraad nemen we ook mee!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:54:00
Anchor link
@johan

Dat is mooi, dat je die tip nog mee neemt.

Wat betreft die nummers van de quizen:
- Als je 2 jaar bezig bent, dan kom je op quiz 104 uit (2x52 weken -> 52 quizen)
- Zet in je tabel waarin je je quizid/naam enzo opslaat een veld met daarin ook een datum.

Vervolgens kan je met onderstaande vergelijken welke quiz er moet worden opgehaald.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT quiz FROM tabel WHERE DATE_FORMAT(datum,'%u') = DATE_FORMAT(NOW(),'%u')


Edit:


Wat je doet met het opslaan van je tijdsduur, in wat voor format sla je dat op? Volgens mij is dat een unix timestamp (aantal seconden sinds Unix Epoch (January 1 1970 00:00:00 GMT) daarvoor kan je beter een timestamp veld gebruiken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 09:27:00
Anchor link
@ Robert

Ik sla het op als hate getal wat weergegeven wordt door de code die thijs hier opgaf.
De pagina geeft de begin en eindtijd op. Het verschil zet - ie in de database.
werkt prima en is uitstekend om te gebruiken bij gelijk spel in punten.
wat is het voordeel van jou methode?

en betr. de weeknrs

Ik heb een tabel met

id
naam
toegevoegd
bijgewerkt

daar worden de quizzen in opgeslagen en krijgen een id. Vervolgens kan ik er vragen aan toevoegen (tabel vragen) en antwoorden (tabel oplossingen)

we werken straks met meer mensen aan de vragen. dus is het handig dat in de quizzen ook naam toevoeger/bijwerker opgeslagen kan worden en wanneer dat gebeurd.

ik wilde het weeknummer daarin ook opslaan, gewoon door het cms ingegeven en het verolgens vergelijken met het opgevraagde weeknr. en dan zo de juiste quiz weergeven, ik kan dus nog een datum toevoegen, bv datum online en dan die gebruiken voor het weeknr?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.