quiz maken

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior C# Developer

We’re Hiring! A UPS Senior C# Developer *REMOTE WORK POSSIBLE FOR THIS ROLE* UPS is the world's largest package delivery company – with a strong and recognizable brand, and a legendary reputation for great service. We are looking for an enthusiastic Senior C# Developer to join our IT Team, As a Senior Developer at UPS you work on delivering functionality for highly complex IT systems. You collaborate in agile teams and participate in emerging technologies and processes like CI/CD and DevOps to ensure that we meet our objectives effectively and efficiently. Your primary role is to perform full system life

Bekijk vacature »

Dynamics NAV / 365 BC Developer

Bedrijfsomschrijving Als Dynamics Business Central Developer kom je te werken bij een organisatie in regio Ede die gespecialiseerd is in het ontwikkelen en implementeren van software. Zo hebben ze een eigen ontwikkelde applicatie in de markt gezet voor de agrarische sector die internationaal zeer succesvol is en waar grote vraag naar is. Door deze software worden klanten op een slimme manier ondersteund bij voorraden, administratie, het maken van planningen, het tonen van real time informatie en nog veel meer. Dit platform is ontwikkeld op basis van Dynamics 365 Business Central, waar bovenop applicaties middels .NET Core, React en Azure worden

Bekijk vacature »

Digital business owner

Heb jij ambitie om organisaties te helpen bij het behalen van hun doelstellingen? Wil je merken groter en succesvoller maken? Als digital business owner bij EF2 kom je op voor de belangen van onze klanten. Je weet te inspireren en brengt het digitale niveau van klanten naar het volgende niveau. Je organiseert kennis- en innovatiesessies. Door jouw jarenlange ervaring weet je wat er in de branche van onze klanten speelt en ben je in staat kansen te signaleren en de uitvoer te realiseren. Intern manage je cases op gestroomlijnde wijze, binnen een team van specialisten. Het resultaat? Blije klanten, geïnspireerde

Bekijk vacature »

Senior C# Developer IoT Platform (NL)

Senior C# Developer IoT Platform (NL) Den Haag HBO/WO IT Professional Om alle Unique Loading Devices (ULD's) real-time te kunnen volgen, hebben we een IoT landschap gecreëerd dat ons continu update met de locatie en sensor informatie van de ULD's. Het IoT platform is volledig ontworpen met behulp van AWS serverless componenten en Serverless Architecture staat in het middelpunt van al onze ontwerpen. Enkele van de componenten die we gebruiken zijn AWS IoT services, Amazon Location Services, AWS Lambda enzovoort. Op ons platform vertalen we alle detecties van ULD's, vanuit AWS IoT Core naar relevante informatie over wanneer een ULD

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue back’s office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

C/C++ Developer

Bedrijfsomschrijving Als Software ontwikkelaar C/C++ kom je te werken bij een toonaangevende organisatie in de mobiliteitsbranche die door het produceren van slimme producten Nederland steeds leefbaarder maakt! Ze ontwikkelen innovatieve producten die er onder andere voor zorgen dat de infrastructuur in Nederland op de snelste en meeste efficiënte manier kan worden geregeld. Als C/C++ ontwikkelaar kom je te werken op een afdeling met 40 collega's, bestaande uit Engineers, deskundigen en ontwikkelaars. Hiervoor werk je nauw samen in een team met ongeveer tien andere ontwikkelaars. Samen met het team pak je zelfstandig projecten op die doorgaans een doorlooptijd hebben van 4

Bekijk vacature »

Systeembeheerder Citrix

Senior Systeembeheerder Citrix Welkomstbonus van € 5.000,- Bij T2 zorgen we goed voor elkaar en doen wij leuke dingen met leuke mensen. We zorgen voor uitdagende opdrachten zodat jij jezelf onbeperkt kan blijven ontwikkelen. Ben jij een ervaren systeembeheerder Citrix en wil je het beste uit jezelf halen? Dan ben je van harte welkom bij T2 en ontvang je onze welkomstbonus ter waarde van € 5.000,-. Wat mag je nog meer verwachten? Als je met ons de uitdaging aangaat dan bieden we je het volgende: Dienstverband voor onbepaalde tijd Salaris tussen de € 4.000,- en € 4.500,- bruto per maand

Bekijk vacature »

Senior C# .NET Core Developer / Azure / Docker / K

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant, een groot en bekend bedrijf in regio Eindhoven in de zakelijke dienstverlening, zoeken wij een Senior .NET Developer die wil werken aan diverse interne applicaties waar duizenden medewerkers mee werken. Zo worden er webportalen, CRM systemen en document management systemen in-house ontwikkeld. Ook worden er maatwerk-schillen om ingekochte pakketten gebouwd. Er wordt al jaren op het Azure platform gewerkt waarbij alle mogelijkheden worden benut zoals Azure Data Lake / Factory, gecombineerd met open source technieken. Als ontwikkelaar ben je vooral bezig met C#, MVC en Javascript frameworks. De organisatie omschrijft zichzelf als informeel en ambitieus met

Bekijk vacature »

Dynamics CRM / Developer

Bedrijfsomschrijving Als onderdeel van een grote IT-dienstverlener is deze organisatie ontstaan en is nu gegroeid tot organisatie van bijna 30 man groot. Iedereen binnen deze organisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen, beheren, onderhouden van bedrijfskritische applicaties. In tegenstelling tot de moederorganisatie, werken de medewerkers bij deze organisatie gemiddeld drie dagen in de week gewoon op het eigen kantoor in Utrecht. Mede hierdoor heerst er een erg informele sfeer waardoor jij je binnen no-time thuis voelt! De organisatie staat op het punt om een heel nieuw team met specialiteit Dynamics CRM op te tuigen. Nee, je hoeft zeker nog geen

Bekijk vacature »

Technical Lead Developer met doorgroei mogelijkhed

Voor een toonaangevende specialist in softwareoplossingen gericht op strategisch portfolio management ben ik op zoek naar een ambitieuze Technical Lead. De applicatie is volop in ontwikkeling. Zo worden er vele nieuwe functionaliteiten toegevoegd in .Net Core en staat een migratie naar de Azure op de planning. Om deze ontwikkeling te begeleiden en het team aan te sturen, zijn ze op zoek naar een ambitieuze Technical Lead. Wat je gaat doen: Een roadmap maken voor de komende jaren De juiste architectuur neerzetten, hands-on ontwikkelen (front-end en back-end) De migratie naar Azure begeleiden Het 8-koppige ontwikkel team inhoudelijk aansturen en coachen Communicatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Wil jij samen met gemotiveerde en slimme collega’s bouwen aan ons geavanceerde landschap in Azure? En vind je het ook nog eens leuk om jouw kennis te delen met junior- en medior devs? Dan heb je wellicht interesse in de positie van: Senior fullstack .NET developer voor ons kantoor in Alkmaar Over de positie: Bij SnelStart werken we in een AGILE-structuur om de productie meer focus en impact te geven. Met je collega’s kom je tot de beste resultaten door onderlinge discussie, goede refinement sessies, reviews en écht teamwork. Je hebt de vrijheid om de dingen te doen zoals jij

Bekijk vacature »

Full Stack Java Developer

Functieomschrijving Wil jij zorgen voor de meest plezierige en efficiënte klant ervaring? Wil jij werken met state-of-the-art-systemen, onze business verbeteren en echt impact maken? Wat ga je doen als Full-stack Java Developer? Met jouw slimme en gave oplossingen breng je mensen en werk dichter bij elkaar. Samen met jouw team uiteraard. Binnenstromende functionele vragen vertalen naar technische creatieve oplossingen. Daar mag jij je in gaan vastbijten. Jouw focus bij ons zal liggen bij het 'self-service portaal' voor klanten, waar onze producten en diensten digitaal worden aangeboden aan onze klanten. Een portaal wat wij continue willen doorontwikkelen en dus ook onze

Bekijk vacature »

Developer DataPower & Message Queiuing

Bedrijfsomschrijving Je komt als DataPower developer te werken in de regio Deventer/Apeldoorn bij een van de meest complexe IT omgevingen van Nederland. De organisatie is constant in beweging en bezig met de nieuwste tools en technieken, het is een platform waar immers miljoenen (!) gebruikers van afhankelijk zijn. De organisatie werkt met grote hoeveelheden data, zij richten zich zowel op de B2B als B2C markten en zijn pionier binnen hun gebied van expertise. Je komt te werken in een team met de beste DataPower specialisten die Nederland kent. Je zal bezig zijn met het ontwerpen, bouwen en testen op het

Bekijk vacature »

Java Developer

Bedrijfsomschrijving Onze relatie is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Ze willen werken en zelfontwikkeling stimuleren om het beste in iedere organisatie naar boven te brengen. IT is cruciaal in deze organisatie om hun dienstverlenging te verbeteren. De organisatie streeft ernaar om een service-architectuur te creëren. Dit is waar jij als ervaren Fullstack Java Developer bij komt helpen. Je zal komen te werken in het

Bekijk vacature »

Microsoft 365 Engineer

Senior Microsoft 365 Engineer Welkomstbonus van € 5.000,- Bij T2 zorgen we goed voor elkaar en doen wij leuke dingen met leuke mensen. We zorgen voor uitdagende opdrachten zodat jij jezelf onbeperkt kan blijven ontwikkelen. Ben jij een ervaren Microsoft 365 engineer en wil je het beste uit jezelf halen? Dan ben je van harte welkom bij T2 en ontvang je onze welkomstbonus ter waarde van € 5.000,-. Wat mag je nog meer verwachten? Als je met ons de uitdaging aangaat dan bieden we je het volgende: Dienstverband voor onbepaalde tijd Salaris tussen de € 4.000,- en € 4.500,- bruto

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:01:00
Anchor link
Met een aantal companen heb ik het idee opgevat om een popkwis in elkaar te draaien.
Dat gaat al lekker.
Nu zit ik met 1 probleem.
Ik heb reeds:
user systeem, om mee te doen.
quizzen...
enz.
Ik ben geen kei in php en heb de quiz zo goed en zo kwaad als het gaat in elkaar geplakt en geschreven. Omdat ik hier veel heb geleerd, leek het me leuk om te kijken hoe jullie een pokwis in elkaar zetten.

Ik ben nu zover dat ik een quiz aan kan maken, vragen erbij zet, vervolgens uitlees en weer in de datrabase stop, bij de oplossingen!
De goede antwoorden haal ik uit de vragen tabel, de oplossing zet ik er tegenover.

Nu ben ik op zoek naar een goede mogelijkheden om de scores bij te houden.

Voorbeeldquiz is te vinden op
http://www.jojosloft.nl/quiz

Wie helpt ons mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2021 00:12:16
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 17:14:00
Anchor link
k ben ok met een script bezig en k heb dan een checkans.php die bij de if kijkt of het antwoord goed is,, en als het goed is update hij het level en punten aantal..
als hij het fout heeft zegt hij jammer probeer het opnieuw :P
hier is het scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$db
= $db_tbl;
$sql = "SELECT antwoord FROM lvl AS l, HetVaagSpel AS h WHERE h.id='".$_SESSION['user_id']."' AND h.lvl = l.lvlid";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($result);
$ans = $_POST['ans'];
$ans = mysql_real_escape_string($ans);
$ans1 = $row['antwoord'];

if ($ans == $ans1)
{

  $sqb = "SELECT punten FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resulta = mysql_query($sqb) or die(mysql_error());
  $rowa = mysql_fetch_assoc($resulta);
  $punten = $rowa['punten'];
  $puntennieuw = $punten+1;
  $sqa = "UPDATE $db SET punten = '$puntennieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqa) or die(mysql_error());

  $sqc = "SELECT lvl FROM $db WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  $resultb = mysql_query($sqc) or die(mysql_error());
  $rowv = mysql_fetch_assoc($resultb);
  $lvl = $rowv['lvl'];
  $lvlnieuw = $lvl+1;
  $sqd = "UPDATE $db SET lvl = '$lvlnieuw' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
  mysql_query($sqd) or die(mysql_error());
  echo "$check_succes <br />";
  echo " $check_succes1 $puntennieuw $check_succes3 <br />";
  echo " $check_succes2 $lvlnieuw .";
}

else
{
  echo "$check_fail";
}

?>

AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
eerst had ik het antwoord nog ge md5'ed maar nu doet mijn serer vaag en berekent ja de ene kaar als 534eru34 bijv en de andere keer als 534eur43 dus dat spoort niet :P
die dingen als $check_fail enzo komt uit mijn lang file :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/02/2007 17:18:00
Anchor link
Om scores bij te houden:

Hou met microtime bij hoe lang een user er over doet over antwoorden, zorg voor een totaaltijd van alle antwoorden. (ik weet niet of je vragen per pagina hebt, of vragen allemaal op 1 pagina, misschien ff test account maken voor ons hier)
Geeft per vraag ook een moeilijkheidsgraad, voor de punten. Een heel simpele/ algemeen bekende vraag geef je een lagere moeilijkheidsgraad, en die telt dus ook minder.
Per vraag krijg je dan bijv: $punten[$vraagnummer]=1*$moeilijkheidsgraad[$vraagnummer];

(dit geeft bijvoorbeeld: $punten[1]=1*4;)

Uiteindelijk tel je alle punten bij elkaar op, en die zet je samen met je microtime in een tabel, waarin je de volgende kolommen hebt:
user_id
quiz_id
punten
tijdsduur

Deze kan je dan vervolgens ook weer uitlezen, en je kan ook een topscorelijst maken door eerst te sorteren op punten en vervolgens op tijdsduur. Zo krijg je een (redelijk) eerlijke weergave, waarbij iemand met "trager internet" licht in het nadeel is.
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 17:21:00
Anchor link
Cool...thnx...
En commentaar geven doek niet zo snel...
Ik ga het straks meteen bekijken!
grtz
Jojo

PS Ik zal vanavond ff kijken of ik een test quiz kan aanmaken, met code enzo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Frank -

Frank -

20/02/2007 17:30:00
Anchor link
Quote:
AUB geen commentaar over dat k steeds eerst de POST in een variable zet dat is gewoon mijn style..
Helaas, ik geef hier ondanks jouw verzoek tóch commentaar op: Het is volkomen zinloos, overbodig en het zorgt gegarandeerd voor problemen. Leer dit dus af!

Je stopt data uit de ene variabele in een andere variabele wanneer er iets verandert aan de data.

Hoe je het wel aanpakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// configuur de variabelen die je gaat gebruiken:
$ans = ''; // hele vreemde naam, maar goed...


// verderop in je script:

$ans = mysql_real_escape_string($_POST['ans']);
?>

$ans heeft nu een andere inhoud dan $_POST['ans'], hier kan nooit enige onduidelijkheid over ontstaan.

De namen $ans en $-POST['ans'] klinken mij wat vreemd in de oren, Ans klinkt als een voornaam en dat kan nooit goed zijn als een naam voor een formulierveld. Je komt dan in de problemen met andere namen. $sVoornaam en $_POST['voornaam'] zijn algemeen en altijd bruikbaar bij voornamen. De 's' in $sVoornaam staat voor 'string', dan weet je ook wat voor type data er in deze variabele staat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 20:56:00
Anchor link
hmm $ans is gewoon een afkorting van answer en dat is weer een vertaling voor het woord antwoord voor zover ik weet..
en ik zal het proberen af te leren :P
maar k vind het gewoon makkelijker werken maar het klopt er kan meer fout gaan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 21:59:00
Anchor link
Dank voor de snelle reacties! Inspirerend. Slecht voor de relatie...lol.
Ik heb nu een query geschreven die de score update.
Na het submitten van de form. Gewoon in de quiz pagina, na de insert query.
Het optellen heb ik met de query gedaan.

zo: update oplossing set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id
werkt goed. Thnx

tav Robert
alle vragen staan op 1 pagina, maar het lijkt me ook wel leuk om per vraag een pagina te hebben. Je kunt dan met vraagtijd en totale tijd enz gaan werken neem ik aan? Ik zal me er eens in gaan verdiepen. Er zijn nog geen levels voor de vragen, maar ook dat is een leuk idee. Moeten we eens met de bedenkers van de vragen (waaronder ikzelf) over hebben. Nu doen we maar wat.

De testaccount is aangemaakt.
Gebruikersnaam: phphulp
Wachtwoord: quiz123

Nogmaals dank
Jo
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 22:07:00
Anchor link
Warning: mysql_result(): Unable to jump to row 0 on MySQL result index 9 in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 19

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 30

Warning: Division by zero in /www/htdocs/jojoslof/quiz/uitslag2.php on line 31

doet het nog niet helemaal goed zie k wel :P
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

20/02/2007 22:27:00
Anchor link
Ik zie het.
Ik moet regelen dat - ie niks kleest als er nog niets in de datbase staat...hmmm
ast goed is moet ut nu werken.
:))

jo

yup.... hier doetieut.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 12:33:00
Anchor link
Ben bezig geweest met de tijd.
Kom er niet helemaal uit.

Als alle vragen in 1 pagina staan, die de database vult met submit, hoe krijg ik dan gemeten hoelang de quizzer erover doet? Ik wil graag een begin en eindtijd opslaan.

Dat lukt me niet goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?

$id
= 5;

if ($Submit) {

         $name  = addslashes($name);
        $q1  = addslashes($q1);

mysql_db_query("$db", "INSERT INTO oplossing1 (name,quiz_id,datum,q1) VALUES
('$name','$quiz_id', now(),'$q1')"
);
$inserted_id = mysql_insert_id();

             $result = mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr = '1'");
             $goed = mysql_result ($result, $i, "goed");
            
                     if ($goed == $q1) {mysql_db_query($db,"update oplossing1 set score = score + 1 WHERE name = '$gebruikersnaam' and quiz_id = $id");}

header("location: uitslag2.php");                        
}


?>

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="<?=$PHP_SELF?>" >
<input type="hidden" name="name" value="<?=$gebruikersnaam?>">
<?

$result
= mysql_db_query ($db, "select * from vragen where quiz_id = $id and vraagnr =1");
$numOfRows = mysql_num_rows ($result);
if ($numOfRows)
  {

   for ($i = 0; $i < $numOfRows; $i++)
   {

             $vraag_id = mysql_result ($result, $i, "id");
             $quiz_id = mysql_result ($result, $i, "quiz_id");
             $vraag = mysql_result ($result, $i, "vraag");        
             $vraagnr = mysql_result ($result, $i, "vraagnr");        
             $antw1 = mysql_result ($result, $i, "antw1");                
             $antw2 = mysql_result ($result, $i, "antw2");                
             $antw3 = mysql_result ($result, $i, "antw3");                
             $antw4 = mysql_result ($result, $i, "antw4");                

             $vraag=stripslashes($vraag);
             $vraagnr=stripslashes($vraagnr);
             $antw1=stripslashes($antw1);
             $antw2=stripslashes($antw2);
             $antw3=stripslashes($antw3);
             $antw4=stripslashes($antw4);
            
            $a = $vraagnr;

                      echo " <tr>
                        <td class=\"tabs\">Vraag $vraagnr: $vraag<br><br>
                        </td></tr>
            <tr><td>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw1\">
            $antw1 <br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw2\">
             $antw2<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw3\">
             $antw3<br>
            <input type=\"radio\" name=\"q$a\" value=\"$antw4\">
            $antw4</td>
                      </tr><tr><td><br></td></tr>"
;
                    }

        }


   ?>
<tr><td><input type="hidden" name="quiz_id" value="<?=$quiz_id?>">
   <input type="submit" name="Submit" value="Stuur op!!">
</form></td></tr>
</table>
</body>
</html>


Wat te doen?
De pagina verwijst naar uitslag pagina, die de resultaten toont.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 12:47:00
Anchor link
je zou de begin tijd ine en sessie kunne opslaan en de eindtijd ook wanneer alles in ingevoerd en die van elkaar afhalen = tijd dat je erover hebt gedaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
session_start();
$_SESSION['begintijd'] = time();

// Hele quiz

$_SESSION['eindtijd'] = time();

$tijdsduur = ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;

echo $tijdsduur. " minuten";
?>


Even geedit voor hieronder
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:14:00
Anchor link
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...
 
Thijs X

Thijs X

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
johan schreef op 21.02.2007 14:14:
Thnx datw erkt.
Hewb alleen de time veranderd in mktime, en gedeeld door -60.
Anders kreeg ik negatieve tijd...


Ja klopt had typo gemaakt moest zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$tijdsduur
= ($_SESSION['eindtijd'] - $_SESSION['begintijd'])  /  60;
?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/02/2007 14:19:00
Anchor link
je had het ook kunnen door de 2 tijden van plaats te veranderen..
jij had wrss eerst starttijd-eindtijd.. dan krijg je altijd een negatief getal..
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

21/02/2007 14:28:00
Anchor link
Yup, gewoon niet gezien. En een minnetje zetten was snel gedaan!
Heb de code nu aangepast.

thnx
De blinde
die werd geholpen door de lamme....lol

NU verder met het weeknr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan slaghuis
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:15:00
Anchor link
We hebben de quiz nu aangepast. Alle tijden worden ook opgeslagen in de database en kunnen bepalend zijn bij gelijk spel.

Nu willen we graag dat de weeknummers beschikbaar komen.
Er is nu sprake van een vast quiz id.
De id bepaald welke quiz wordt getoont.

We willen dat koppelen aan een weeknummer, iedere twee weken een quiz.
Ik heb verschillende kalenders e.d. bekeken, maar kom er niet uit hoe je nu psies een weeknummer ophaalt.

iemand een eenvoudig te implementeren scriptje?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:31:00
Anchor link
Je slaat de tijd op in een datetimeveld he?

Onderstaande SQL geeft het weeknummer uitgaande van dat maandag de 1e dag van de week is. Door '%u' te wijzigen in '%U' (hoofdletter) gaat MySQL ervan uit dat zondag de 1e dag van de week is. Aan jou dus de keuze.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(datum,'%u') FROM tabel


%U Week (00..53), where Sunday is the first day of the week
%u Week (00..53), where Monday is the first day of the week
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:44:00
Anchor link
Thnx...
Ik ben der mee aan de slag.

De tijd wordt niet in een datetime veld opgeslagen.
Het gaat om de tijdsduur (zie boven). Ik sla de tijdsduur gewoon op in varchar en reken vervolgens uit hoelang iemand over de quiz gedaan heeft.

Het opslaan van de datum snap ik, ik sla de datum dat gespeeld wordt op in de database met now().
dus wil ik zoiets als :

als now() in week twee valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week drie valt, laat dan quiz 2 zien,
als now() in week 4 valt, laat dan quiz 3 zien enz enz.
Hoe doek dat?

Ik klus verder...

en thnx alvast
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 08:46:00
Anchor link
Trouwens Robert,

Die tip over de moeilijkheidsgraad nemen we ook mee!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

26/02/2007 08:54:00
Anchor link
@johan

Dat is mooi, dat je die tip nog mee neemt.

Wat betreft die nummers van de quizen:
- Als je 2 jaar bezig bent, dan kom je op quiz 104 uit (2x52 weken -> 52 quizen)
- Zet in je tabel waarin je je quizid/naam enzo opslaat een veld met daarin ook een datum.

Vervolgens kan je met onderstaande vergelijken welke quiz er moet worden opgehaald.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT quiz FROM tabel WHERE DATE_FORMAT(datum,'%u') = DATE_FORMAT(NOW(),'%u')


Edit:


Wat je doet met het opslaan van je tijdsduur, in wat voor format sla je dat op? Volgens mij is dat een unix timestamp (aantal seconden sinds Unix Epoch (January 1 1970 00:00:00 GMT) daarvoor kan je beter een timestamp veld gebruiken!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Johan slaghuis

johan slaghuis

26/02/2007 09:27:00
Anchor link
@ Robert

Ik sla het op als hate getal wat weergegeven wordt door de code die thijs hier opgaf.
De pagina geeft de begin en eindtijd op. Het verschil zet - ie in de database.
werkt prima en is uitstekend om te gebruiken bij gelijk spel in punten.
wat is het voordeel van jou methode?

en betr. de weeknrs

Ik heb een tabel met

id
naam
toegevoegd
bijgewerkt

daar worden de quizzen in opgeslagen en krijgen een id. Vervolgens kan ik er vragen aan toevoegen (tabel vragen) en antwoorden (tabel oplossingen)

we werken straks met meer mensen aan de vragen. dus is het handig dat in de quizzen ook naam toevoeger/bijwerker opgeslagen kan worden en wanneer dat gebeurd.

ik wilde het weeknummer daarin ook opslaan, gewoon door het cms ingegeven en het verolgens vergelijken met het opgevraagde weeknr. en dan zo de juiste quiz weergeven, ik kan dus nog een datum toevoegen, bv datum online en dan die gebruiken voor het weeknr?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.