QUIZ probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sebas V

Sebas V

16/08/2012 12:06:23
Quote Anchor link
Goedemorgen,

ik heb een probleem met een twee Radiobuttons in een formulier. Ik wil graag dat op de redirect pagina, de score uitslag verschijnt van de gekozen antwoorden. De originele functie werkt met een PHP POST (bron: http://css-tricks.com/building-a-simple-quiz/) maar in combinatie met mijn javascript bestand, krijg ik het niet werkend..

Heeft iemand een oplossing hierop?

Bedankt voor de moeite..

FORMULIER
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form id="ContactForm" action="">

<section class="st-panel" id="st-panel-2">
                        <div class="st-deco"></div>
                            <h2>Toelichting:<br />Neem plaats op de eerste tegel en wek energie op. Zodra de vraag op het scherm verschijnt, kiest u n van de vier volgende antwoorden.</h2>
                                <div class="sizer">
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_A"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_A" value="A" type="radio" />A) Geen eis</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_B"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_B" value="B" type="radio" />B) 0,1 Ohm</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_C"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_C" value="C" type="radio" />C) 1 Ohm</label>
                                    <label class="label_radio" for="vraag1_D"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_D" value="D" type="radio" />D) 10 Ohm</label>
                                </div>
                                <span id="vraag1_antwoorden" class="foutmelding_antwoorden" style="display:none;"></span>
                    </section>
<input type="button" class="button_verzenden black" id="send" value="VERSTUUR" /><input type="hidden" id="newcontact" name="newcontact" value="1"></input></form>


JAVASCRIPT VOOR VERZENDEN MAIL, DATABASE TOEVOEGING
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
$(document).ready(function() {
    contact.initEventHandlers();
});
var contact = {
    initEventHandlers    : function() {
        /* clicking the submit form */
        $('#send').bind('click',function(event){
            $('#loader').show();
            setTimeout('contact.ContactFormSubmit()',500);
        });
        /* remove messages when user wants to correct (focus on the input) */
        $('.inplaceError,.foutmelding_antwoorden',$('#ContactForm')).bind('focus',function(){
            var $this         = $(this);
            var $error_elem = $this.next();
            if($error_elem.length)
                $error_elem.fadeOut(function(){$(this).empty()});
            $('#success_message').empty();    
        });
        /* user presses enter - submits form */
        $('#ContactForm input,#ContactForm textarea').keypress(function (e) {
            if ((e.which && e.which == 13) || (e.keyCode && e.keyCode == 13)) {  
                $("#send").click();
                return false;  
            }
            else  
                return true;  
        });
    },
    ContactFormSubmit    : function() {
        $.ajax({
               type        : 'POST',
               url        : 'php/contact.php?ts='+new Date().getTime(),
               dataType    : 'json',
               data        : $('#ContactForm').serialize(),
               success    : function(data,textStatus){
                              //hide the ajax loader
                              $('#loader').hide();
                              if(data.result == '1'){
                                  //show success message
                                $('#midden').remove();
window.location = "result.php"
                              }
                              else if(data.result == '-1'){
                                  for(var i=0; i < data.errors.length; ++i ){
                                      if(data.errors[i].value!='') {
                                        var elm = $("#"+data.errors[i].name);
                                        // we gaan kijken welk soort element elm is.
                                        // wanneer dat element een span is, moeten we geen nieuwe span meer aanmaken...
                                        switch (elm[0].tagName.toLowerCase()) {
                                          case 'span':
                                            elm.html(data.errors[i].value).fadeIn();
                                            break;
                                          default:
                                            elm.next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                            break;
                                        }
                                      }
                                      
                                          $("#"+data.errors[i].name).next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                  }
                              }                       
                          },
               error    : function(data,textStatus){}
        });
    }  
};


RESULT PAGINA
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<body>
    <div id="begin_framework">
    <strong>Quiz</strong><br /><br />Bedankt voor uw participatie, u kunt hieronder uw score vinden en uw certificaat uitprinten.
    
    <?php
                
        $answer1
= $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $answer2 = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
        $totalCorrect = 0;
        
        if ($answer1 == "C") { $totalCorrect++; }
        if ($answer2 == "A") { $totalCorrect++; }
        
        echo "<div id='results'>$totalCorrect / 2 correct</div>";
                
    ?>


    </div>
</body>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:11:53
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2012 12:36:52
Quote Anchor link
wat probeer je nu eigenlijk te doen?
Wat gaat er niet goed?
Wat heb je al gedaan om het op te lossen?
Waar loop je vast?

Iets meer heldere info zou wel helpen.
 
Sebas V

Sebas V

16/08/2012 13:22:30
Quote Anchor link
Hee Erwin,

- Ik probeer mijn score uitslag te tonen op de result pagina

- Het formulier neemt de waarde niet mee naar de result pagina omdat er geen POST functie aan gekoppeld zit. Zodra ik dit doe, moet ik mijn button veranderen naar een submit knop, maar dan werkt mijn javascript niet meer die de data mailt en in een database plaatst..

- Ik heb al geprobeerd: Form action naar result.php en method:post > mailing en database plaatsing werkt niet meer;
- Submit knop verbergen achter de normale knop;
- PHP integreren in het javascript bestand, zonder enig succes.

- Dus mijn vraag is, hoe kan ik de score uitslag (POST FUNCTIE) in mijn javascript bestand hierboven meenemen?
Gewijzigd op 16/08/2012 13:25:03 door Sebas V
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/08/2012 13:35:11
Quote Anchor link
Je kunt de gegevens toch gewoon POSTen naar result.php en daar een mail (advies: swiftmailer of phpmailer) versturen en gegevens invoeren in db? Zou dat niet met javascript doen.

Ten aanzien van je result code:
Waarom kopiëren van variabelen (regel 7+8)?
Je echo: gebruik ' zodat je in HTML " kunt gebruiken. Daarnaast horen variabelen buiten quotes.
 
Sebas V

Sebas V

16/08/2012 13:55:52
Quote Anchor link
Op dit moment hanteer ik onderstaande contact.php voor de afhandeling van de mail en database. Waarin zie je dan die POST functie staan zodat deze getoond wordt op result.php?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
<?php
require_once("db.php");                    /* Database Class */
require_once('utils/is_email.php');        /* Email Validation Script */

/* Handle Ajax Request */

if(isset($_POST['newcontact'])){
    $contact = new Contact();
    unset($contact);
}

else{
    header('Location: /');
}


/* Class Contact */
class Contact{
    
    private $db;                         /* the database obj */
    
    private $errors         = array();  /* holds error messages */
    private $num_errors;                   /* number of errors in submitted form */
    
    public function __construct(){
        $this->db = new DB();
        if(isset($_POST['newcontact']))
            $this->processNewMessage();
        else
            header("Location: /");
    }


    public function processNewMessage(){
        
        $contactpersoon        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
            
        /* Server Side Data Validation */
        
        /* Contactpersoon Validation */

        if(!$contactpersoon || mb_strlen($contactpersoon = trim($contactpersoon)) == 0)
            $this->setError('contactpersoon', 'Vul uw contactpersoon in');
        else if(mb_strlen(trim($contactpersoon)) > 120)
            $this->setError('contactpersoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
                
        /* Bedrijfsnaam Validation */
            if(!$bedrijfsnaam || mb_strlen($bedrijfsnaam = trim($bedrijfsnaam)) == 0)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Vul uw bedrijfsnaam in');
        else if(mb_strlen(trim($bedrijfsnaam)) > 120)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Telefoon Validation */
            if(!$telefoon || mb_strlen($telefoon = trim($telefoon)) == 0)
            $this->setError('telefoon', 'Vul uw telefoonnummer in');
        else if(mb_strlen(trim($telefoon)) > 120)
            $this->setError('telefoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Vraag 1 Validation */
            if(!$vraag1_antwoorden || mb_strlen($vraag1_antwoorden = trim($vraag1_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag1_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Vraag 2 Validation */
            if(!$vraag2_antwoorden || mb_strlen($vraag2_antwoorden = trim($vraag2_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag2_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Email Validation */
        if(!$email || mb_strlen($email = trim($email)) == 0)
            $this->setError('email','Vul uw e-mail in');
        else{
            if(!is_email($email))
                $this->setError('email', 'Vul een correct email adres in');
            else if(mb_strlen($email) > 120)
                $this->setError('email', 'Te lang! 120 karakters max.');
        }

    
        /* Errors exist */
        if($this->countErrors() > 0){
            $json = array(
                'result' => -1,
                'errors' => array(
                                array('name' => 'contactpersoon'    ,'value' => $this->error_value('contactpersoon')),
                                array('name' => 'bedrijfsnaam'    ,'value' => $this->error_value('bedrijfsnaam')),
                                array('name' => 'email'        ,'value' => $this->error_value('email')),                                
                                array('name' => 'telefoon'    ,'value' => $this->error_value('telefoon')),
                                array('name' => 'vraag1_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag1_antwoorden')),
                                array('name' => 'vraag2_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag2_antwoorden')),
                            )
                );
                
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }

        /* No errors, insert in db*/
        else{
            if(($ret = $this->db->dbNewMessage($contactpersoon, $bedrijfsnaam, $email, $telefoon, $vraag1_antwoorden, $vraag2_antwoorden)) > 0){
                $json = array('result'         => 1);
                if(SEND_EMAIL)
                    $this->sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden);
            }
    
            else
                $json = array('result'         => -2); /* something went wrong in database insertion  */
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }
    }

    
    public function sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden){
        /* Just format the email text the way you want ... */
        $message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
        
            // Geef GELDIGE adressen op
            // Een korte benaming voor jouw website

            $website_naam = 'Aanmelding';
            // Jouw eigen geldige emailadres
            $eigen_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // Een geldig emailadres voor errors
            $error_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // De naam van de verzender
            $naam_verzender = ''.$bedrijfsnaam.'';
            // Het geldige emailadres van de afzender
            $email_verzender = ''.$email.'';
            // Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
            $bcc_emailadres = '';
            // HTML mail? True/False
            $html = true;
            
            // De headers samenstellen
            $headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
            $headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
            $headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
            $headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

        
            mail(EMAIL_TO,MESSAGE_SUBJECT,$message_body,$headers);

    }

    
    public function setError($field, $errmsg){
        $this->errors[$field]     = $errmsg;
        $this->num_errors         = count($this->errors);
    }

    
    public function error_value($field){
        if(array_key_exists($field,$this->errors))
            return $this->errors[$field];
        else
            return '';
    }

    
    public function countErrors(){
        return $this->num_errors;
    }
};


?>
 
Erwin H

Erwin H

16/08/2012 14:35:02
Quote Anchor link
Ik ga mee met wat Obelix zegt. Waarom zou je eerst alle info via een Ajax submit willen doen en dan ook nog een submit via een normale POST. Dat is dubbelop. Je moet dan twee keer verbinding maken met je server, terwijl het in 1 keer kan. Ik zie dus twee (logische) oplossingen:
1) form op normale manier submitten en serverside zowel het form behandelen als het resultaat opmaken
2) form submitten via Ajax en na een succes melding van de server via javascript je form hidden en een succes div tonen. Op die manier hoef je dus ook geen tweede submit te doen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/08/2012 16:35:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
        $contactpersoon
        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
?>

Waarom allemaal kopiëren?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
 

Obelix en Idefix op 16/08/2012 13:35:11:
Je echo: gebruik ' zodat je in HTML " kunt gebruiken. Daarnaast horen variabelen buiten quotes.

Dat geldt ook voor het toekennen van een waarde aan een variabele.
Overigens; inline css is eigenlijk niet meer van deze tijd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email_verzender
= ''.$email.'';
?>

Waarom die quotes voor en na de variabele?
Je kunt toch gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email_verzender
= $email;
?>
doen?
Overigens: ook nu is het weer kopiëren van variabele en dus overbodig.
Gewijzigd op 16/08/2012 16:36:44 door Obelix Idefix
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/08/2012 16:45:19
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 16/08/2012 16:35:55:
... Overigens; inline css is eigenlijk niet meer van deze tijd. ...


Het lijkt me trouwens een contradictie te zijn. Die tweede s staat voor "sheet".
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 10:33:02
Quote Anchor link
Erwin H op 16/08/2012 14:35:02:
Ik ga mee met wat Obelix zegt. Waarom zou je eerst alle info via een Ajax submit willen doen en dan ook nog een submit via een normale POST. Dat is dubbelop. Je moet dan twee keer verbinding maken met je server, terwijl het in 1 keer kan. Ik zie dus twee (logische) oplossingen:
1) form op normale manier submitten en serverside zowel het form behandelen als het resultaat opmaken
2) form submitten via Ajax en na een succes melding van de server via javascript je form hidden en een succes div tonen. Op die manier hoef je dus ook geen tweede submit te doen.


Hee Erik, ik zou het graag via manier 2 willen oplossen. Dus het form submitten zoals het nu gaat, anders ben ik bang dat ik teveel overhoop moet halen. De succes div en het verbergen van de form werkt. Echter ik zou graag in de succes div de ingevulde waarden uit het formulier en de score uitslag van de twee radio buttons willen zien.
Hoe doe ik dit?
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 10:41:41
Quote Anchor link
Het is Erwin, maar dat terzijde ;-)

Het uitlezen van een input element kan je met JQuery eenvoudig doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();

Vervolgens kan je deze inserten in je div via bijvoorbeeld een span die als placeholder erin zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//html
<div id="succes_div">U koos voor antwoord: <span><span></div

//jquery
$('div#succes_div span').html(tekst);
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 10:53:56
Quote Anchor link
Mijn excuus Erwin :-)

Iedergeval, bedoel je zo?

RESULT.PHP
HEAD GEDEELTE
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script>
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
</script>



RESULT.PHP
HET FORMULIER MET DE INGEVOERDE WAARDEN
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form id="ContactForm" action="">
<tr>
<td><div id="succes_div">U koos voor antwoord:<span><span></div><script>$('div#succes_div span').html(tekst);</script></td>
</tr>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:04:20
Quote Anchor link
De javascript moet in het resultaat van je ajax call. Alleen als de data naar de server is gestuurd, het succesvol is gegaan en je de succesdiv wil tonen haal je de gegevens uit het form en plaats je het in de div.
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 11:08:05
Quote Anchor link
Oke, dus het script komt zo te staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
$(document).ready(function() {
    contact.initEventHandlers();
});
var contact = {
    initEventHandlers    : function() {
        /* clicking the submit form */
        $('#send').bind('click',function(event){
            $('#loader').show();
            setTimeout('contact.ContactFormSubmit()',500);
        });
        /* remove messages when user wants to correct (focus on the input) */
        $('.inplaceError,.foutmelding_antwoorden',$('#ContactForm')).bind('focus',function(){
            var $this         = $(this);
            var $error_elem = $this.next();
            if($error_elem.length)
                $error_elem.fadeOut(function(){$(this).empty()});
            $('#success_message').empty();    
        });
        /* user presses enter - submits form */
        $('#ContactForm input,#ContactForm textarea').keypress(function (e) {
            if ((e.which && e.which == 13) || (e.keyCode && e.keyCode == 13)) {  
                $("#send").click();
                return false;  
            }
            else  
                return true;  
        });
    },
    ContactFormSubmit    : function() {
        $.ajax({
               type        : 'POST',
               url        : 'php/contact.php?ts='+new Date().getTime(),
               dataType    : 'json',
               data        : $('#ContactForm').serialize(),
               success    : function(data,textStatus){
                              //hide the ajax loader
                              $('#loader').hide();
                              if(data.result == '1'){
                                  //show success message
                                $('#midden').remove();
                                window.location = "result.php"
                                var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
                              }
                              else if(data.result == '-1'){
                                  for(var i=0; i < data.errors.length; ++i ){
                                      if(data.errors[i].value!='') {
                                        var elm = $("#"+data.errors[i].name);
                                        // we gaan kijken welk soort element elm is.
                                        // wanneer dat element een span is, moeten we geen nieuwe span meer aanmaken...
                                        switch (elm[0].tagName.toLowerCase()) {
                                          case 'span':
                                            elm.html(data.errors[i].value).fadeIn();
                                            break;
                                          default:
                                            elm.next().html('<span class="foutmelding_quiz">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                            break;
                                        }
                                      }
                                      
                                          $("#"+data.errors[i].name).next().html('<span class="foutmelding_antwoorden">'+data.errors[i].value+'</span>').fadeIn();
                                  }
                              }                       
                          },
               error    : function(data,textStatus){}
        });
    }  
};


Vervolgens de HTML, moet ik daar nog iets met een INPUT TYPE toevoegen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form id="ContactForm" action="">
<tr>
<td><div id="succes_div">U koos voor antwoord:<span><span></div><script>$('div#succes_div span').html(tekst);</script></td>
</tr>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:14:46
Quote Anchor link
Geen javascript in je HTML. Niet nodig en gaat waarschijnlijk nog verkeerd ook.

Als ik het goed begrijp is dit het deel van je script na een succesvolle server call:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   window.location = "result.php"
   var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
}

De eerste regel snap ik. De tweede al niet meer.... Daar redirect je de gebruiker namelijk mee naar een andere locatie. Dan heeft dat hele succes div gebeuren niet zoveel zin meer.
De derde regel klopt dan wel weer, alleen daarna zou de andere regel moeten komen, waarin je tekst in de span propt. Vervolgens nog de div tonen en het zou moeten kunnen lukken.
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 11:25:02
Quote Anchor link
Oke, zo ziet mijn AJAX er nu uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(data.result == '1'){
//show success message
$('#midden').remove();
$('#succes_div span').html(tekst);                

}


Moet ondestaande regel dan in CONTACT.PHP ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();


CONTACT.PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
<?php
require_once("db.php");                    /* Database Class */
require_once('utils/is_email.php');        /* Email Validation Script */

/* Handle Ajax Request */

if(isset($_POST['newcontact'])){
    $contact = new Contact();
    unset($contact);
}

else{
    header('Location: /');
}


/* Class Contact */
class Contact{
    
    private $db;                         /* the database obj */
    
    private $errors         = array();  /* holds error messages */
    private $num_errors;                   /* number of errors in submitted form */
    
    public function __construct(){
        $this->db = new DB();
        if(isset($_POST['newcontact']))
            $this->processNewMessage();
        else
            header("Location: /");
    }


    public function processNewMessage(){
        
        $contactpersoon        = $_POST['contactpersoon'];        
        $bedrijfsnaam        = $_POST['bedrijfsnaam'];
        $telefoon            = $_POST['telefoon'];
        $email                = $_POST['email'];
        $vraag1_antwoorden    = $_POST['vraag1_antwoorden'];
        $vraag2_antwoorden    = $_POST['vraag2_antwoorden'];
        
            
        /* Server Side Data Validation */
        
        /* Contactpersoon Validation */

        if(!$contactpersoon || mb_strlen($contactpersoon = trim($contactpersoon)) == 0)
            $this->setError('contactpersoon', 'Vul uw contactpersoon in');
        else if(mb_strlen(trim($contactpersoon)) > 120)
            $this->setError('contactpersoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
                
        /* Bedrijfsnaam Validation */
            if(!$bedrijfsnaam || mb_strlen($bedrijfsnaam = trim($bedrijfsnaam)) == 0)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Vul uw bedrijfsnaam in');
        else if(mb_strlen(trim($bedrijfsnaam)) > 120)
            $this->setError('bedrijfsnaam', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Telefoon Validation */
            if(!$telefoon || mb_strlen($telefoon = trim($telefoon)) == 0)
            $this->setError('telefoon', 'Vul uw telefoonnummer in');
        else if(mb_strlen(trim($telefoon)) > 120)
            $this->setError('telefoon', 'Te lang! 120 karakters max.');
            
            /* Vraag 1 Validation */
            if(!$vraag1_antwoorden || mb_strlen($vraag1_antwoorden = trim($vraag1_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag1_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Vraag 2 Validation */
            if(!$vraag2_antwoorden || mb_strlen($vraag2_antwoorden = trim($vraag2_antwoorden)) == 0)
            $this->setError('vraag2_antwoorden', 'Selecteer een antwoord a.u.b.');
                
            /* Email Validation */
        if(!$email || mb_strlen($email = trim($email)) == 0)
            $this->setError('email','Vul uw e-mail in');
        else{
            if(!is_email($email))
                $this->setError('email', 'Vul een correct email adres in');
            else if(mb_strlen($email) > 120)
                $this->setError('email', 'Te lang! 120 karakters max.');
        }

    
        /* Errors exist */
        if($this->countErrors() > 0){
            $json = array(
                'result' => -1,
                'errors' => array(
                                array('name' => 'contactpersoon'    ,'value' => $this->error_value('contactpersoon')),
                                array('name' => 'bedrijfsnaam'    ,'value' => $this->error_value('bedrijfsnaam')),
                                array('name' => 'email'        ,'value' => $this->error_value('email')),                                
                                array('name' => 'telefoon'    ,'value' => $this->error_value('telefoon')),
                                array('name' => 'vraag1_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag1_antwoorden')),
                                array('name' => 'vraag2_antwoorden'    ,'value' => $this->error_value('vraag2_antwoorden')),
                            )
                );
                
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }

        /* No errors, insert in db*/
        else{
            if(($ret = $this->db->dbNewMessage($contactpersoon, $bedrijfsnaam, $email, $telefoon, $vraag1_antwoorden, $vraag2_antwoorden)) > 0){
                $json = array('result'         => 1);
                if(SEND_EMAIL)
                    $this->sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden);
            }
    
            else
                $json = array('result'         => -2); /* something went wrong in database insertion  */
            $encoded = json_encode($json);
            echo $encoded;
            unset($encoded);
        }
    }

    
    public function sendEmail($contactpersoon,$bedrijfsnaam,$email,$telefoon,$vraag1_antwoorden,$vraag2_antwoorden){
        /* Just format the email text the way you want ... */
        $message_body    = "<div style=\"font-size:12px; font-weight:normal;\">Hallo,<br><br>"
                                    ."Het volgende bedrijf heeft zich zojuist aangemeld:</div><br>"
                                    ."<table cellpadding=\"1\" cellspacing=\"1\" width=\"550px\"><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Bedrijfsnaam:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$bedrijfsnaam."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Contactpersoon:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$contactpersoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Telefoonnummer:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$telefoon."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">E-mail:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$email."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 1:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag1_antwoorden."</td></tr><tr><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">Antwoord vraag 2:</td><td style=\"font-size:12px; color:#000000\">".$vraag2_antwoorden."</td></tr></table><br>";
        
            // Geef GELDIGE adressen op
            // Een korte benaming voor jouw website

            $website_naam = 'Aanmelding';
            // Jouw eigen geldige emailadres
            $eigen_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // Een geldig emailadres voor errors
            $error_emailadres = 'EMAIL ADRES';
            // De naam van de verzender
            $naam_verzender = ''.$bedrijfsnaam.'';
            // Het geldige emailadres van de afzender
            $email_verzender = ''.$email.'';
            // Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
            $bcc_emailadres = '';
            // HTML mail? True/False
            $html = true;
            
            // De headers samenstellen
            $headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . PHP_EOL : '';
            $headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
            $headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
            $headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
            $headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

        
            mail(EMAIL_TO,MESSAGE_SUBJECT,$message_body,$headers);

    }

    
    public function setError($field, $errmsg){
        $this->errors[$field]     = $errmsg;
        $this->num_errors         = count($this->errors);
    }

    
    public function error_value($field){
        if(array_key_exists($field,$this->errors))
            return $this->errors[$field];
        else
            return '';
    }

    
    public function countErrors(){
        return $this->num_errors;
    }
};


?>
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 11:37:46
Quote Anchor link
Ja, die regel moet natuurlijk nog in dat stuk, anders heeft tekst geen waarde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
   $('#succes_div span').html(tekst);

   //ook nog nodig om het echt te tonen?
   $('#succes_div').show()
}

//of korter, maar niet per se duidelijker:
if(data.result == '1'){
   //show success message
   $('#midden').remove();
   $('#succes_div span').html($('input[name=vraag1_antwoorden]').val());
   $('#succes_div').show()
}
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 12:24:45
Quote Anchor link
Hee Erwin,

de eerste stap is overwonnen, ik zie data verschijnen.
Alleen het probleem is dat hij de hele tijd antwoord: A laat zien ipv andere antwoord mogelijkheden.

Dit is de eerste vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div class="sizer">
<label class="label_radio" for="vraag1_A"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_A" value="A" type="radio" />A) Geen eis</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_B"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_B" value="B" type="radio" />B) 0,1 Ohm</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_C"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_C" value="C" type="radio" />C) 1 Ohm</label>
<label class="label_radio" for="vraag1_D"><input name="vraag1_antwoorden" id="vraag1_D" value="D" type="radio" />D) 10 Ohm</label>
</div>
<span id="vraag1_antwoorden" class="foutmelding_quiz" style="display:none;"></span>


AJAX code huidige situatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(data.result == '1'){
//show success message
                                   $('#midden').remove();
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]').val();
$('#succes_div span').html(tekst);
                                
//ook nog nodig om het echt te tonen?
                                   $('#succes_div').show()
}
Gewijzigd op 17/08/2012 12:26:17 door Sebas V
 
Chris PHP

Chris PHP

17/08/2012 12:48:22
Quote Anchor link
Is het niet makkelijker dat je vraag en antwoord in een database zet? En dan met een while loop de antwoorden ophaald die aan de vraag_id gekoppeld zijn?

Zo kun je ook makkelijker de resulaten opslaan en opvragen van de deelnemers.
Gewijzigd op 17/08/2012 12:50:25 door Chris PHP
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 13:22:13
Quote Anchor link
Hee Chris,

Ik ben daar niet zo bekend mee en ik zou het graag in deze situatie willen oplossen. Zie jij een oplossing op bovenstaande post waarin alleen antwoord: A uitgelezen wordt?
 
Erwin H

Erwin H

17/08/2012 13:32:50
Quote Anchor link
Ik denk dat ik iets was vergeten toe te voegen :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('input[name=vraag1_antwoorden]:checked').val()

Zo haal je de checked radio op binnen de groep met radio buttons die dezelfde naam hebben.
...als ik het goed heb, want met deze dingen loop ik altijd te klooien :-)
Probeer het eens.
Gewijzigd op 17/08/2012 13:33:11 door Erwin H
 
Sebas V

Sebas V

17/08/2012 14:07:27
Quote Anchor link
Haha, we lopen allemaal te klooien hiero :P

Anyway, dit werkt ja, top! Alleen mijn vraag is nu of je daar kan aangeven wat je score is zeg maar op basis van een berekening.

Dus bijvoorbeeld:

U koos voor vraag 1 antwoord: C
U koos voor vraag 2 antwoord: B

(Hier komt dan de score berekening)
Alle antwoorden fout = U heeft score ROOD
1 antwoord goed = U heeft score GEEL
2 antwoorden goed = U heeft score GROEN

Waar zou dat vermeld moeten worden?

Antwoorden HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div id="succes_A_div">U koos voor antwoord: <span><span></div><br />
<div id="succes_B_div">U koos voor antwoord: <span><span></div>


JAVASCRIPT
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if(data.result == '1'){
//show success message
                                   $('#midden').remove();
var tekst = $('input[name=vraag1_antwoorden]:checked').val();
$('#succes_A_div span').html(tekst);
                                  
var tekst = $('input[name=vraag2_antwoorden]:checked').val();
$('#succes_B_div span').html(tekst);
                                
//ook nog nodig om het echt te tonen?
                                   $('#succes_A_div').show()                            $('#succes_B_div').show()
                                  
}
Gewijzigd op 17/08/2012 14:09:20 door Sebas V
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.