Quote

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
PHP Freak

PHP Freak

26/02/2004 11:22:00
Quote Anchor link
Kan iemand me soms een simpel quote scriptje geven a.u.b.?

Alvast Bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:30:16
 
Arend a

Arend a

26/02/2004 12:00:00
Quote Anchor link
Wat is een quotescriptje?
 
PHP Freak

PHP Freak

26/02/2004 12:03:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat is een quotescriptje?


eum... als je bv.: op een link klikt dat hij dan op een andere pagina een tekst van iemand anders in een textarea zet.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2004 12:51:00
Quote Anchor link
Zoiets volstaat wel (op basis van MySQL-DB):
<a href="quote.php?sort=topic&id=$topic_id">
of
<a href="quote.php?sort=reaction&id=$reactie_id">

Twee verschillende, omdat de teksten uit de topic en reacties als het goed is uit verschillende tabellen komen..

Quote.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sort
= $_GET['sort'];
$id = $_GET['id'];

if ($sort == "topic")
{

   // Haal de tekst van de topic op
   $query = mysql_query("SELECT tekst FROM topic_tabel WHERE id = '$id'");
   $result = mysql_fetch_row($query);

   // En nu je formulier maken met daarin:
   echo "<textarea name=\"bericht\">[quote]$result[0][/quote]</textarea>\n";
   // En nu je formulier afsluiten
} else if ($sort == "reaction") {
   // Haal de tekst van de reactie op
   $query = mysql_query("SELECT tekst FROM reactie_tabel WHERE id = '$id'");
   $result = mysql_fetch_row($query);
   // En nu je formulier maken met daarin:
  echo "<textarea name=\"bericht\">[quote]$result[0][/quote]</textarea>\n";
   // En nu je formulier afsluiten
} else {
   echo "Error #1: Incorrect use of sort-function.\n";
   // Die foutmelding kan je zelf verzinnen... :D
}
?>


Elwin

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 26/02/2004 13:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Rick

Rick

26/02/2004 13:00:00
Quote Anchor link
hoe zit het systeem in elkaar?
waar word de data vandaan gehaald?

is het uit een database geef me dan even de resultaten van "describe {tabelnaam};"

ik denk dat quoten niet meer moet zijn dan een linkje met
<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SERVER['PHP_SELF'].'?msg_id='.$msg_id;?>
&action=quote">quote</a>

en dan op de pagina
<textarea>
resultaat van SELECT `value` FROM `tabelnaam` WHERE `id` = $_GET['msg_id']

Edit:
Ik had nog niet vernieuwd
en de reactie was niet op jouw spacefrog :)
Gewijzigd op 26/02/2004 13:08:00 door Rick
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2004 13:05:00
Quote Anchor link
Als het bovenstaande een reactie is op mijn bericht:

Quote:
hoe zit het systeem in elkaar?
waar word de data vandaan gehaald?

'Het systeem' is er niet. Ik heb gewoon even een beetje zitten prutsen. Waarschijnlijk is er al een systeem maar daar weet alleen de TS van aangezien die dat niet laat weten.

Quote:
is het uit een database geef me dan even de resultaten van "describe {tabelnaam};"

Het is op basis van MySQL die natuurlijk niet bestaat.

Quote:
ik denk dat quoten niet meer moet zijn dan een linkje met
<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SERVER['PHP_SELF'].'?msg_id='.$msg_id;?>
&amp;action=quote">quote</a>

Uhm, vind ik niet, want er is een verschil tussen een eerste bericht of een reactie quoten... Als je goed normaliseerd zijn dat twee verschillende tabellen.

Elwin
 
Rick

Rick

26/02/2004 13:05:00
Quote Anchor link
ik moet vaker op F5 drukken geloof ik, khad het scherm opengelaten tijdens lunchen ;)

Spacefrog je weet wel dat de manier waarop je dat doet vragen om problemen is?
doe maar eens dit:
pagina.php?id=1';drop table reactie_tabel;

en poef opeens is de table weg, vertrouw absoluut NOOIT de data die door gebruikers ingevoerd word

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sort
= addslashes($_GET['sort']);
if(is_int($_GET['id']))$id = $_GET['id'];
#dit zou het weer veilig moeten maken
?>
Gewijzigd op 26/02/2004 13:06:00 door Rick
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2004 13:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Spacefrog je weet wel dat de manier waarop je dat doet vragen om problemen is?
doe maar eens dit:
pagina.php?id=1';drop table reactie_tabel;

en poef opeens is de table weg, vertrouw absoluut NOOIT de data die door gebruikers ingevoerd word


Dat weet ik. Hoef je mij niet te vertellen, maar je kan ook niet verwachten dat ik hier een supermooie quote-functie ga maken.. De beveiliging moet de TS zelf inbouwen. Dit is gewoon de basis...

Elwin
 
Rick

Rick

26/02/2004 13:13:00
Quote Anchor link
toch vind ik dat je iig iets van beveiliging erin had moeten stoppen
het is duidelijk dat de TS hier niet al te veel verstand van heeft en het zou lullig zijn als al z'n werk straks opeens weg is omdat 1 of andere malloot zijn database commando's geeft.

Quote:
Uhm, vind ik niet, want er is een verschil tussen een eerste bericht of een reactie quoten... Als je goed normaliseerd zijn dat twee verschillende tabellen.
waarom zou de eerste post van een topic in een andere tabel moeten?
je kan toch net zo goed een paar colommen maken in mysql

id = id van het bericht in de tabel
topic_id = in welk topic het bericht hoort
msg_id = id van het bericht in het topic
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2004 16:18:00
Quote Anchor link
Quote:
waarom zou de eerste post van een topic in een andere tabel moeten?

Nou... ik heb mijn tabellen voor een forum/prikbord zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
// Zo is het tenminste een vast lettertype ;)
+------------------+
|
Topics           |
+------------------+
|
id               |
|
datum            |
|
titel            |
|
bericht          |
+------------------+

+------------------+
|
Reacties         |
+------------------+
|
id               |
|
topic_id         |
|
datum            |
|
titel            |
|
bericht          |
+------------------+

?>


Hoe zou jouw DB in elkaar zitten? Zie ik drie tabellen?

Elwin

[Edit: Fixed tables :D]
Gewijzigd op 26/02/2004 16:19:00 door Elwin - Fratsloos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.