Radiobuttons uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
RT

RT

28/10/2008 17:17:00
Quote Anchor link
Besten,

Op een bepaalde pagina heb ik de volgende radiobuttons:

'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'

Hierbij is $i een willekeurig getal. Deze radiobuttons wil ik uitlezen dmv javascript. Als je op de submit button drukt van het formulier waarin de radiobuttons staan, wordt er een javascript functie opgeroepen. De willekeurige $i wordt als parameter meegegeven.
Bij het uitlezen van de radiobuttons in de javascript functie dacht ik aan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    for (k=0; k<2; k++) {
           if (document.edit_image.elements[("move" + i)[k]]) { //formuliernaam is edit_image
              alert("hoi");
           }
    }


Dit werkt echter niet, geeft een error als "has no properties" op de if-regel.
Hoe moet het wel?

Bvd, RT.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:42:33
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Hier had ik eerst ook problemen mee. Het komt omdat je bij radiobuttons niet simpelweg de value kan aanroepen.

Ik weet niet precies wat je probeert te doen dus ik zal maar een klein voorbeeld geven.

Stel je hebt dit formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form name="fruit" onSubmit="choice(); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>


En dit stukje javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function choice()
{
for (var i=0; i < document.fruit.keuze.length; i++)
   {
   if (document.fruit.keuze[i].checked)
      {
      var choice = document.fruit.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen!');
}


Dan krijg je nadat je wat kiest een alert met daarin je keuze.
Het komt er op neer dat je bij radiobuttons moet loopen om te kijken wat er gekozen is.

Hopelijk kun je dit kleine voorbeeld toepassen op je eigen situatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Hardstikke bedankt, maar zoals je kunt zien had ik idd ook al gevonden dat het met een loopje moet.
Het probleem zit het er bij mij in dat in de naam van de radiobutton een willekeurig getal zit. Hoe verwerk ik zoiets in document.form.radiobutton?

Bvd RT.
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Ow. Dus als ik het goed begrijp heb je een aantal radio buttons, bijv:
move1[]
move2[]
move3[]

En dan wil je als een van die gesubmit wordt de value hebben?

edit: of je wilt bij de submit van het formulier alle values hebben?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een willekeurig getal, dat noemen we even R.
Dan heb ik een aantal radiobuttons, die samen een groep zijn waartussen je dus moet kiezen:

move R []
move R []
move R []

drie stuks dus.
Van deze groep wil ik de keuze weten (de geselecteerde radiobutton), that's it ;)
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Kun je aan mijn uitleggen wat je precies probeert te doen op deze manier? Ik begrijp het nut van dat willekeurig getal op t moment niet zo goed. Wellicht kan het veel eenvoudiger.

ps. als je trouwens een groep radiobuttons hebt (met name="bla" en verschillende values)
dan krijg je de values op de volgende manier:
bla[0].value
bla[1].value

anyway, waarvoor is die R dan?

Excuus als ik dom loop te doen ;)
 
RT

RT

28/10/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Je loopt niet dom te doen, voor die R heb ik een uitleg ja.
Ik heb een fotoboek gemaakt. In de admin van dat fotoboek kun je een album aanklikken, waarna je een pagina krijgt met een x aantal formuliertjes. Voor elke afbeelding in dat album een formuliertje, hierin kun je dingen aanpassen als commentaar, titel etc. In elk formuliertje staat ook een groepje van die 3 radiobuttons. Het getal R is gelijk aan de plaats van het formulier.

Maargoed, die R geef ik dus door als parameter in de javascript functie.
Via de R weet ik dus op welke afbeelding die radiobuttons, waar ze ook voor mogen zijn, van toepassing zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Ok ik denk dat je ik je begrijp.
Ik heb weer een voorbeeld gemaakt op basis van mijn vorige voorbeeld.
Nu heb ik 3 fruit formulieren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<form name="fruit1" onSubmit="getchoice(this, 1); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit2" onSubmit="getchoice(this, 2); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit3" onSubmit="getchoice(this, 3); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >


en deze javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function getchoice(form, formid)
{
    var el = form;
for (var i=0; i < el.keuze.length; i++)
   {
   if (el.keuze[i].checked)
      {
      var choice = el.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen in formulier ' + formid + '!');
}


Nu krijg je per formulier een alert met je keuze + het nummer van het formulier.
 
RT

RT

28/10/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dit precies is wat ik bedoel inderdaad, bedankt!
Het enige verschil is dat jij R alleen in de formuliernaam verwerkt, en ik ook in de naam van de radiobuttons. Ik ga er eens mee aan de slag, als het niet lukt hoor je het wel.
 
RT

RT

29/10/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Het werkt nog niet, voor form heb ik alleen de naam van het formulier ingevuld.
Maar ik zie jou script nergens iets van document.form.element.blabla
document ergens vergeten?

Bvd RT
 
Henk PHP

Henk PHP

30/10/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Nee, mijn code in mijn laatste post werkt helemaal.
Ik heb 't nog even getest voor je.

Laat je code eens zien.

Edit:
hier heb je alles op 1 pagina, kun je zelf even mee testen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.