Radiobuttons uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »
RT

RT

28/10/2008 17:17:00
Quote Anchor link
Besten,

Op een bepaalde pagina heb ik de volgende radiobuttons:

'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'
'move' . $i . '[]'

Hierbij is $i een willekeurig getal. Deze radiobuttons wil ik uitlezen dmv javascript. Als je op de submit button drukt van het formulier waarin de radiobuttons staan, wordt er een javascript functie opgeroepen. De willekeurige $i wordt als parameter meegegeven.
Bij het uitlezen van de radiobuttons in de javascript functie dacht ik aan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    for (k=0; k<2; k++) {
           if (document.edit_image.elements[("move" + i)[k]]) { //formuliernaam is edit_image
              alert("hoi");
           }
    }


Dit werkt echter niet, geeft een error als "has no properties" op de if-regel.
Hoe moet het wel?

Bvd, RT.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:48:12
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Hier had ik eerst ook problemen mee. Het komt omdat je bij radiobuttons niet simpelweg de value kan aanroepen.

Ik weet niet precies wat je probeert te doen dus ik zal maar een klein voorbeeld geven.

Stel je hebt dit formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form name="fruit" onSubmit="choice(); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>


En dit stukje javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function choice()
{
for (var i=0; i < document.fruit.keuze.length; i++)
   {
   if (document.fruit.keuze[i].checked)
      {
      var choice = document.fruit.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen!');
}


Dan krijg je nadat je wat kiest een alert met daarin je keuze.
Het komt er op neer dat je bij radiobuttons moet loopen om te kijken wat er gekozen is.

Hopelijk kun je dit kleine voorbeeld toepassen op je eigen situatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Hardstikke bedankt, maar zoals je kunt zien had ik idd ook al gevonden dat het met een loopje moet.
Het probleem zit het er bij mij in dat in de naam van de radiobutton een willekeurig getal zit. Hoe verwerk ik zoiets in document.form.radiobutton?

Bvd RT.
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Ow. Dus als ik het goed begrijp heb je een aantal radio buttons, bijv:
move1[]
move2[]
move3[]

En dan wil je als een van die gesubmit wordt de value hebben?

edit: of je wilt bij de submit van het formulier alle values hebben?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
RT

RT

28/10/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een willekeurig getal, dat noemen we even R.
Dan heb ik een aantal radiobuttons, die samen een groep zijn waartussen je dus moet kiezen:

move R []
move R []
move R []

drie stuks dus.
Van deze groep wil ik de keuze weten (de geselecteerde radiobutton), that's it ;)
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Kun je aan mijn uitleggen wat je precies probeert te doen op deze manier? Ik begrijp het nut van dat willekeurig getal op t moment niet zo goed. Wellicht kan het veel eenvoudiger.

ps. als je trouwens een groep radiobuttons hebt (met name="bla" en verschillende values)
dan krijg je de values op de volgende manier:
bla[0].value
bla[1].value

anyway, waarvoor is die R dan?

Excuus als ik dom loop te doen ;)
 
RT

RT

28/10/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Je loopt niet dom te doen, voor die R heb ik een uitleg ja.
Ik heb een fotoboek gemaakt. In de admin van dat fotoboek kun je een album aanklikken, waarna je een pagina krijgt met een x aantal formuliertjes. Voor elke afbeelding in dat album een formuliertje, hierin kun je dingen aanpassen als commentaar, titel etc. In elk formuliertje staat ook een groepje van die 3 radiobuttons. Het getal R is gelijk aan de plaats van het formulier.

Maargoed, die R geef ik dus door als parameter in de javascript functie.
Via de R weet ik dus op welke afbeelding die radiobuttons, waar ze ook voor mogen zijn, van toepassing zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Henk PHP

Henk PHP

28/10/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Ok ik denk dat je ik je begrijp.
Ik heb weer een voorbeeld gemaakt op basis van mijn vorige voorbeeld.
Nu heb ik 3 fruit formulieren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<form name="fruit1" onSubmit="getchoice(this, 1); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit2" onSubmit="getchoice(this, 2); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >

</form>
<form name="fruit3" onSubmit="getchoice(this, 3); return false;">
Wat eet je het liefst? <br/>
<input type="radio" name="keuze" value="appel" />appel<br />
<input type="radio" name="keuze" value="peer" />peer<br />
<input type="radio" name="keuze" value="sinaasappel" />sinaasappel<br />

<br />
<input type="submit" value="Kies" / >


en deze javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function getchoice(form, formid)
{
    var el = form;
for (var i=0; i < el.keuze.length; i++)
   {
   if (el.keuze[i].checked)
      {
      var choice = el.keuze[i].value;
      }
   }
if(choice == undefined){
    var choice = 'niets';
 }
alert('Je hebt ' + choice + ' gekozen in formulier ' + formid + '!');
}


Nu krijg je per formulier een alert met je keuze + het nummer van het formulier.
 
RT

RT

28/10/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dit precies is wat ik bedoel inderdaad, bedankt!
Het enige verschil is dat jij R alleen in de formuliernaam verwerkt, en ik ook in de naam van de radiobuttons. Ik ga er eens mee aan de slag, als het niet lukt hoor je het wel.
 
RT

RT

29/10/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Het werkt nog niet, voor form heb ik alleen de naam van het formulier ingevuld.
Maar ik zie jou script nergens iets van document.form.element.blabla
document ergens vergeten?

Bvd RT
 
Henk PHP

Henk PHP

30/10/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Nee, mijn code in mijn laatste post werkt helemaal.
Ik heb 't nog even getest voor je.

Laat je code eens zien.

Edit:
hier heb je alles op 1 pagina, kun je zelf even mee testen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.