random nummer hetzelfde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »
Tim

tim

05/04/2007 19:14:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een script, dan vul je een tafel in en dan moet je de goede antwoorde invullen:-P
Maar als ik rand(0,10) doe krijg ik (logies) bij de if vergelijking iets anders dan wat je had moeten invullen, ik heb al gebrobeert met case, maar hetzelfde pprobleem....
hoe zorg je dat die rand hetzelfde blijft???
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 15:52:30
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

05/04/2007 19:16:00
Quote Anchor link
Je kan de waarde in een Session zeteen..

Ik snap eigelijk niet precies wat je bedoelt, maar ik denk dat je wel wat aan sessions hebt
 
Tim

tim

05/04/2007 19:18:00
Quote Anchor link
@freek: Heb ik ook al geprobeert, maar aangezien er 20x iets gerandomd moet worden..
maar ik bedoel dus dat ik het getal niet kan controleren omdat de random steeds verandert
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

05/04/2007 19:20:00
Quote Anchor link
heb je misschien een stukje van je code dan kunnen we/ik het beter zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/04/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Nog eens. Even diep ademen. En leg nou nog eens duidelijk uit wat de bedoeling is. Ik denk dat niemand hier ook maar enigszins iets van begrijpt.
 
Tim

tim

05/04/2007 19:25:00
Quote Anchor link
http://www.skateboardmove.nl/test/rekenen/begin.php
vul daar een tafel in(voor het gemak 1:P)
dan druk je op klikerdeklik
en dan kom je bij begin2.php
hier de code van begin2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$rand
= rand(0,10);
if (!isset($_POST["ingevuld"])) {//als er niks is ingevuld
?>

<form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>">
<?php echo $rand ?>x<?php echo $_SESSION["tafel"] ?> = <input type="text" name="ingevuld" />
<input type="submit" name="verzend" value="vul in!" />
</form>
<?php
} else {//als er wel iets ingevuld is
$uitkomst = $rand*$_SESSION["tafel"];//maak de uitkomst
if ($uitkomst == $_POST["ingevuld"]) {//als het goed is ingevuld
echo "goed!";
}
else {//dus als het fout is ingevuld
echo "fout!";
}
}

?>

Nu snap je denk ik wel wat er gebeurt..
als ik het ga controleeren bij if ($uitkomst == $_POST["ingevuld"]) { krijg je natuurlijk een heel ander antwoord dan wat je in moest vullen..

ik hoop dat het zo duidelijk is..
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

05/04/2007 19:58:00
Quote Anchor link
Bij iedere refresh heeft $rand een andere inhoud.
Als je iets invult en je drukt op vul in refresht de pagina. Dus krijgt $rand een nieuwe inhoud.

Ik stel voor om $rand in een cookie te zetten, en dan na de else er dit van te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_COOKIE['rand'] != 0)
{

$uitkomst = $_COOKIE['rand']*$_SESSION['tafel'];
if($uitkomst == $_POST['ingevuld'])
{

echo "goed!";
}
else{
echo "fout!";
// hier even een nieuw formuliertje?
}
}
else{
// cookie bestaat niet
}
?>


EDIT: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Tim

tim

05/04/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Ik ben een noob maar het lukt niet egt (lees egt niet)
Wil je misschien iets meer uitleg geven??
heel erg bedankt, ook hoe snel de mensen hier reageren:P
 
RT

RT

05/04/2007 21:15:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dit wilt:
je vult bijv 1 in en dan wil je laten zien:
1×1 = 1
2×1 = 2
3×1 = 3
..×.. = ..
etc etc

of niet?
 
Tim

tim

09/04/2007 18:53:00
Quote Anchor link
nee
Het is voor school, dan moeten kinderen dus antwoord geven op die vraag:P

Edit:

sorry dat ik het altijd zo vaag uitleg maar ik ben nog maar een kind:P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tim
 
Paul K

Paul K

09/04/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Oo_dj_tm_oO schreef op 09.04.2007 18:53:
nee
Het is voor school, dan moeten kinderen dus antwoord geven op die vraag:P

Edit:

sorry dat ik het altijd zo vaag uitleg maar ik ben nog maar een kind:P

Kijk dat moeten we hebben :P
Ik ben ook nog wel kind ^^ (pas 13) voeg je me toe @ msn (kijk maar in profiel wat die is)
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

09/04/2007 19:48:00
Quote Anchor link
misschien heb je hier wat aan...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

ob_start();

$tafel = 10; // Welke tafel het is
$begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
$einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is

// Een nieuwe som bedenken

$nieuw = rand($begin,$einde);
// Als er nog geen cookie bestaat
if(empty($_COOKIE['rand'])){
    setcookie('rand',$nieuw);
}


// De som
echo $tafel.' x '.$nieuw;
?>


<!-- Het formulier -->
<form action="" method="get">
    <input name="antwoord" type="text" />
    <input type="submit" value="Controlleer" />
</form>

<?php
if(!empty($_GET['antwoord'])){
    $antwoord = $_GET['antwoord'];
    // Controlleren
    if($antwoord == ($_COOKIE['rand']*$tafel)){
        // Goed
        echo '<p>Goed</p>';
    }
else{
        // Fout
        echo '<p>FOUT</p>';
    }
}


// Nieuwe som opslaan
setcookie('rand',$nieuw);

?>
 
Kalle P

Kalle P

09/04/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk helpt je dit wat meer op weg, en anders kom je maar weer met een vraag.

Overigens leg je iets niet extra vaak uit omdat je een kind bent, maar omdat iemand het niet begrijpt. Dat kan komen omdat ie niet bekend is met wat je zegt of omdat je het niet goed uitlegt. Dat laatste geldt in dit geval.

Dus leg het eens goed uit, adhv code/voorbeelden/dit voorbeeld, wat je precies wilt.

Uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(!empty($_POST['ingevuld'])){
   $a_ses = $_SESSION['array']; //session array in var zetten.
   //controle gaan uitvoeren

}
else{
    $a_range = range(0, 10); //array vullen van 0 - 10
    shuffle($a_range); // shufflen
    $_SESSION['array'] = $a_range; //sessie proppen
    foreach($a_range as $nr){ // per waarde in de array wat doen
        //op het scherm gooien

        ?>

        <form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"] ?>">
            <?php echo $nr ?>x<?php echo $_SESSION["tafel"] ?> = <input type="text" name="ingevuld" />
            <input type="submit" name="verzend" value="vul in!" />
        </form>
     <?php
    }
}

?>
 
Tim

tim

10/04/2007 08:11:00
Quote Anchor link
ok, nog een keer, ik zal het probeeren...

Dit programma wordt voor school.
een leerling vult een getal in b.v. de tafel van 2..
dan komt op de volgende pagina een invulvak.
daar voor staat de som, dus de 2 (is ingevuld) en een random getal.

alleen met dat randomgetal gaat dat mis, want elke keer is het random getal anders, dus kan ik het niet controleeren..

nu zoek ik een manier om dat getal wel hetzelfde te krijgen, maar op de manier van arjan, geeft ie een foutmelding van header alredie sent...
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

10/04/2007 09:43:00
Quote Anchor link
Sla deze dan eens op en test hem uit...
zo kan je namelijk eerst een tafel kiezen, en dan wordt er een som gemaakt met de tafel + een random getal, en het antwoord wordt later gecontrolleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

ob_start();

// Kijken of er wel een tafel is gekozen...
if(!empty($_GET['tafel']) and is_numeric($_GET['tafel'])){
    $tafel = $_GET['tafel']; // Welke tafel het is

    $begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
    $einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is
    
    // Een nieuwe som bedenken

    $nieuw = rand($begin,$einde);
    // Als er nog geen cookie bestaat
    if(empty($_COOKIE['rand'])){
        setcookie('rand',$nieuw);
    }

    
    // De som
    $som = $tafel.' x '.$nieuw;
    ?>

    <p><a href="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>">Andere tafel</a></p>    
    <!-- Het formulier -->
    <form action="" method="get">
        <?=$som?> = <input name="antwoord" type="text" />
        <input name="tafel" type="hidden" value="<?=$tafel?>" />
        <input type="submit" value="Controlleer" />
    </form>
    
    <?php
    if(!empty($_GET['antwoord'])){
        $antwoord = $_GET['antwoord'];
        // Controlleren
        if($antwoord == ($_COOKIE['rand']*$tafel)){
            // Goed
            echo '<p>Goed</p>';
        }
else{
            // Fout
            echo '<p>FOUT</p>';
        }
    }

    
    // Nieuwe som opslaan
    setcookie('rand',$nieuw);
}
else{
?>

    <!-- Het formulier om tafel te kiezen -->
    <form action="" method="get">
        <input name="tafel" type="text" />
        <input type="submit" value="Maak tafel" />
    </form>
<?php
}
?>


Zo moet het namelijk lukken...


EDIT:

Deze is met meerdere velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

session_start();

// Kijken of er wel een tafel is gekozen...
if(!empty($_POST['tafel']) and is_numeric($_POST['tafel'])){
    $tafel = $_POST['tafel']; // Welke tafel het is

    $begin = 1; // Wat de kleinste vermenigvuldiginsfactor is
    $einde = 10;  // Wat de grootste vermenigvuldiginsfactor is
    
    
    // Een nieuwe som bedenken

    $nieuw = range($begin,$einde); //array vullen van $begin - $einde
    shuffle($nieuw); // shufflen
    // Als er nog geen sessie bestaat

    if(empty($_SESSION['rand'][0]) or !empty($_GET['nieuw'])){
        $_SESSION['rand'] = $nieuw;
    }
    
    ?>

    <p><a href="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>">Andere tafel</a></p>    
    <!-- Het formulier -->
    <form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
        <?php    
        $i
= 1;
        foreach($_SESSION['rand'] as $maal){
            // Als deze al is ingevult, de ingevulde waarde opnieuw in het veld zetten
            if(isset($_POST['antwoord'][$i-1])){
                $antwoord = $_POST['antwoord'][$i-1];
                if($antwoord == $_SESSION['rand'][$i-1]*$tafel){
                    $result = '<span style="color: green;">is Goed</span>';
                }
else{
                    $result = '<span style="color: red;">is FOUT</span>';
                }
            }
else{
                $antwoord = '';
                $result = '';
            }

            // Som nummer - Som - invul veld (incl ingevulde antwoord) - Goed/fout
            ?>

            <p><strong><?=$i++?>:</strong> <?=$tafel.' x '.$maal?> = <input name="antwoord[]" type="text" value="<?=$antwoord?>" /> <?=$result?>
        <?php
        } // Foreach eindigen
        ?>

        <input name="tafel" type="hidden" value="<?=$tafel?>" /></p>
        <input type="submit" value="Controlleer" />
    </form>    
<?php
}else{
?>

    <!-- Het formulier om tafel te kiezen -->
    <form action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>?nieuw=ja" method="post">
        <input name="tafel" type="text" />
        <input type="submit" value="Maak tafel" />
    </form>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.