Rang van sql row

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Herman van den berg

herman van den berg

15/03/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Wat ik zoek is iets waarmee ik de rang van een sql row kan laten zien.

Ik heb namelijk een spelletjes site en met het nieuwe design wil ik meteen per spel laten zien hoeveelste het staat in de lijst met aantal hits.

voorbeeld:
Dit spel staat op plaats 123 van de 999 spellen op bla.com (ik noem maar wat)



Ten 2e, ik heb ergens gezien dat je de .php extensie weg kunt halen?


Ten 3e, weet iemand een tutorial of script of iets dergelijks waar ik iets kan leren over een bestand uploaden wat dan nog goedgekeurt moet worden door een admin?
Gewijzigd op 15/03/2006 17:47:00 door Herman van den berg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 09:56:48
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

15/03/2006 18:35:00
Quote Anchor link
ik hebzelf wel eens een upload script gemaakt waarbij plaatje word geupload en de naam en grote in de databse word gedaan en je hem moest goedkeuren voordat wer vertoond op een pagina
 
Herman van den berg

herman van den berg

15/03/2006 19:08:00
Quote Anchor link
zoiets heb ik nodig ja, ik had wel een idee, had ik er eigenlijk even bij moeten zetten, voor dat upload+admin script:

als iemand iets upload dat het dan een waarde 0 krijgt. dan komt er in de admin panel een plek waar je alle nog niet goedgekeurde items terug vindt (de files met waarde 0) en dat de waarde na het goedkeuren verandert in 1 (of iets dergelijks) dat het dan automatisch op de pagina komt waar het hoort.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

15/03/2006 19:27:00
Quote Anchor link
de rang kan je bepalen met aantal keer bekeken of geopend. Die zet je dan indezelfde rij als dat je t spel mee uitleest. bijv:
je database:
|id|link|naam|geopend|

en dan lees je hem zo uit om te bepalen welke plaats hij staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//dit zet je in de link als je het spel opend
$spel = $_GET['id'];

//database uitlezen
$query = mysql_query("SELECT * FROM `spellen` ORDER BY `geopend`")

$nummer = 1;
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    if($row['id'] == $spel)
    {

       echo"dit spel staat op de ".$nummer."e plaats";
       $nummer++;
    }

    else
    {
       $nummer++;
    }
}

echo" van de ".$nummer." spellen";

?>
 
Herman van den berg

herman van den berg

15/03/2006 22:43:00
Quote Anchor link
't probleem is nu dat ik de game en de counter in een andere tabel heb staan... dit gaat veranderen als ik 'm helemaal opnieuw ga bouwen, maar voor nu.

als er nu een spel ge-opend wordt staat het adres op games.php?id=233 (voorbeeld) met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$location
= ''; /

$database = '';
$username = '';
$password = '';

$conn = mysql_connect("$location","$username","$password");
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");

$id = (int)$_REQUEST['id'];
$query = "SELECT * FROM `objectfiles` WHERE `id` = '" . mysql_real_escape_string($id) . "'";
$result = mysql_query($query);
$numrows = mysql_num_rows($result);

if($numrows < 1) {
echo "No such file";
exit;
}

else {
$row = mysql_fetch_array($result);
?>


^ die info komt uit een andere tabel.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/03/2006 22:51:00
Quote Anchor link
Counter in een andere tabel is opzich niet zo erg hoor. Een soort koppeltabel met een spelid en een aantal kan best.

Update tabel SET waarde = waarde + 1;
 
Herman van den berg

herman van den berg

16/03/2006 01:34:00
Quote Anchor link
en hoe doe ik dat? (voor een beginner) :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.