Reactie hoogte (CSS)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 08:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een script waarbij je dus kunt posten alleen als hij de reacties moet tonen en er is sprake van een overflow wil ik dat hij het hok waar de tekst in komt vergroot.

iemand ideën?

Ik zelf dacht toch misschien table maar daar wacht ik nog ff mee

Alvast bedankt, Ivo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:58:38
 
Erik Rijk

Erik Rijk

23/10/2008 09:13:00
Quote Anchor link
uhm,

Kan je dit iets beter toelichten met misschien een klein code voorbeeld van wat je al hebt?
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ok,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
echo '<div id=\'reactie\'>';
echo '<div id=\'linksreactie\'>';
echo '<div id=\'reactieid\'>';
echo  $id;
echo '</div>';
echo '<div id=\'persoonid\'>';
echo    '<a href=\'/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/\'>'.$naam.'</a>';
echo '<br />';
echo  $posts.' posts';    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '<div id=\'rechtsreactie\'>';    
echo '<div id=\'reactietijd\'>';    
echo $datum;
echo '</div>';
echo '<div id=\'reactietekst\'>';    
echo $tekst;    
echo '</div>';
echo '</div>';
echo '</div>';
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
CSS:

#reactie
{
          margin-top                    : 10px;
         margin-left                        : 25px;
         width                    : 550px;
         border                    : 1px solid #aaa;
         display                        : block;
}
#linksreactie
{
         height                     : 150px;
         width                     : 100px;
         border-right                        : 1px solid #aaa;
         background-color                      : #ccc;        
}
#rechtsreactie
{
         margin-top            : -150px;
         float                    : right;
         width                : 447px;

        
}
#reactieid
{
                 font-weight        : bold;
}
#reactietijd
{
         text-align            : right;
         font-size            : 8pt;
         border-bottom            : 1px solid #aaa;
         height            : 14px;
        
}
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
         height            : 135px;
         overflow            : auto;
}
#persoonid
{
                 padding-top        : 10px;
         padding-left        : 10px;
         text-align            : center;
        
}


Ik heb het nu met scrollbars opgelost, maar ik wil dat als ik dus een erg grote reactie invoer dat de div groter wordt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
#reactietekst
{
          font-size            : 9pt;
}


Zo dus..
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Had ik al gedaan, werkt niet, dan gaat hij buiten de lijnen verder
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Buiten welke lijnen?
Overigens, waarom gebruik je negatieve margins?

Bij dynamische content moet je nooit height of negatieve getallen gebruiken (persoonlijke ervaring).
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 11:53:00
Quote Anchor link
buiten de border van de reactie,
die negative margins had ik omdat anders de rechterkant eronder komt
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Plaats links reactie onder recht reactie en geef links reactie de css; margin-right: 450 px..

Edit: Dat hoef je dus niet meer die lelijke negatieve margin te gebruiken..

Edit 2: Haal ook meteen de width er vanaf. (links reactie)

Edit 3: Plaats op #reactie; "overflow: hidden;" en haal dan eens de height van die tekst houder af..

( Een online voorbeeldje zou ook erg handig zijn.. )

Edit 4: Maak er classes van, aangezien je meerdere reactie's gaat maken op 1 pagina, neem ik aan..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?

==edit==

Top!, doet het nu, bedankt

PS; waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 12:05:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 23.10.2008 12:04:
Ok, bedankt,

heb je ook een oplossing voor het probleem dat hij bij een te lange tekst gewoon buiten het vak doorgaat ?
Edit 3.. Door die overflow:hidden op "reactie", zorgt hij ervoor dat de floats gecleared worden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Ivo K

Ivo K

23/10/2008 12:06:00
Quote Anchor link
al geedit ;)

Quote:
waarom classes ipv id's ? ikzelf zag het verschil niet
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Maar waarom 7(!!!!!) divs gebruiken om 3 regels tekst neer te zetten?
Dat kan véél korter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<div class="reactie">';
echo '   <a name="'.$id.'" class="id">' . $id . '</a>';
echo '   <a href="/forum/files/gebruikers.php/'.$userid.'/">'.$naam.'</a>';
echo     $posts.' posts';
echo '   <div class=\'rechtsreactie\'>';    
echo '      <p class="datum">' . $datum . '</p>';
echo '      <p class="tekst">' . $tekst . '</p>';
echo '   </div>';
echo '</div>';
?>


Alle tekst staat standaard links, en met id="rechtsreactie" float je de datum en tekst gelijk uit.
Gebruik divs, spans, en p's waar ze voor zijn. Niet alles in divs zetten.

Enige css wat je nu kan toevoegen is: <h3><a><p>
En dan kan er ook een hoop weg.
Een div met id om tekst vet te maken heeft ook geen nut!
En om het ID weer te geven, koppel er gelijk een <a> aan (zonder link), dan kan je ook naar pagina.php#93 gaan, om direct bericht 93 te laten zien.


ID's gebruik je maar 1 keer!
Dus een id="datum" is heel fout, omdat je dat meerdere keren neerzet.
Gebruik dan een class.
Een id="iets" gebruik je maar 1x, zoals hierboven bij $id.

Om je a-tag hoeft geen div-tag te komen.
Gebruik dit soort CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
div.reactie *
 {
 display: table;
 }


div.reactie a.id
 {
 font-weight: bold;
 }

div.reactie div.reactierechts
 {
 display: block;
 float: right;
 width: 200em;
 }

div.reactie p.datum
 {
 font-weight: bold;
 color: #333;
 }



Helaas wordt :first-child etc nog niet ondersteund, anders zou het nog veel makkelijker/korter kunnen.
Dan zou je namelijk de <p>-tags helemaal geen class/id meer hoeven te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eddy E
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 13:34:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 13:29:
ID's gebruik je maar 1 keer!
Hier had ik hem al op aangewezen, als je het had gelezen zag je ook dat hij het al had ge-edit.

Edit: Wtf? display: table word nog niet door alle browsers ondersteunt gozer..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Eddy E

Eddy E

23/10/2008 14:34:00
Quote Anchor link
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....

En ja: jij wees op id/classes verhaal, maar de TS heeft het nog niet gevat en gewijzigd (in de beginpost!). Dus wijs ik hem er nog een keer op.
In het begin-post is het nog steeds id's. Vandaar.
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 23.10.2008 14:34:
display:table-ondersteuning? Ik dacht dat gewoon CSS 1.1 was en dus ondersteund wordt door alle (fatsoenlijke, moderne) browsers. Zelfs IE7 schijnt het te ondersteunen....
Je moet ook altijd nog rekening houden met IE 6.. :)
 
- -

- -

23/10/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mitchell

Mitchell

23/10/2008 14:54:00
Quote Anchor link
iChris schreef op 23.10.2008 14:51:
Helaas wel ja... Bannen die hap! (@ IE < 7) Of gewoon gelijk heel IE.... :/
Gewoon heel IE door de wc spoelen, gezamenlijk met de rest van al die slechte browsers. (Powah to the webdevelopers, lol.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.