Redirect via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 16:05:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een website te maken.
Ik ben ik redelijk ver.
Maar ik wil graag nog de puntjes op die I zetten.
En een puntje daarvan is Redirecten.

Ik heb al heel veel op google gezocht maar bij mij werkt het niet.

Dit staat er in mijn .htacces:
RewriteEngine On
Redirect /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact

Ik heb ook al verschillende generatoren gebruikt maar het wil niks helpen.

Wat doe ik fout?

Met vriendelijke groet,
Tim Dielemans.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:56:17
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 16:37:32
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je wilt redirecten? Of zoek je een rewrite rule die alles naar index.php herschrijft?

Voor een redirect ben je alleen de 301 vergeten toe te voegen. Bovendien heb je hiervoor de RewriteEngine niet nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Redirect 301 /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect 301 /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect 301 /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect 301 /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect 301 /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect 301 /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect 301 /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect 301 /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect 301 /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:11:09
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor je reactie.

Ik heb hem in me .htaccess gezet maar het werkt niet.
Ik krijg nog steeds de oude linken.
Gewijzigd op 17/11/2013 17:11:50 door Tim Dielemans
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 17:18:44
Quote Anchor link
Webserver stoppen en herstarten.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:42:12
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
Ik ben bij Antagonist.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 20:15:16
Quote Anchor link
Volgens mij wil jij het omgekeerde van wat je Mod_Rewrite verteld om te doen.

Redirect ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L] is waarschijnlijk wat je wilt.

Als je dan naar http://td-ict.nl/Home gaat wordt je intern doorverwezen naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 20:42:11
Quote Anchor link
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

17/11/2013 20:54:57
Quote Anchor link
Kan je dan niet beter zo doen:

Code (htaccess)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
Redirect ^index.php?p=(.*)$ /$1


Heb het trouwens niet getest.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 22:59:28
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 17/11/2013 20:42:11:
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?

Nee.
Leg a.u.b. beter uit wat je als resultaat wilt.

Wat wil je als url in de adresbalk hebben? En wat is de bijbehorende non-seo url?
Of verwacht je dat als je die regels toevoegt automatische alle non-seo urls in de html vervangen worden door de seo urls?
Of nog iets anders?
Gewijzigd op 17/11/2013 23:01:17 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 06:26:21
Quote Anchor link
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.
 
Bart V B

Bart V B

18/11/2013 08:07:15
Quote Anchor link
Dat werkt toch gewoon?
Je moet alleen de hyperlinks aanpassen.
Dus domain.tld/iets/.
Dat gebeurt niet automatisch. ;)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:16:55
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 18/11/2013 06:26:21:
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.

Normaal gesproken is het zo dat je via mod_rewrite een mooie gebruiksvriendelijke url toevoegt en deze onzichtbaar voor de eind gebruiker (intern) doorverwijst naar de oude 'lelijke' url.

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
Die regel zorgt er voor dat als iemand naar http://td-ict.nl/Home of http://td-ict.nl/Home/ gaat hij/zij intern doorverwezen wordt naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home.
Hij/zij kan nog steeds zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan, en het zal werken.
Als dit je gewenste resultaat is had je het beter zo kunnen beschrijven: Als er http://td-ict.nl/Home in de adresbalk komt te staan wil ik dat http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt zonder te redirecten.
Dit is in bijna alle gevallen goed genoeg.

Als jij om weet ik veel wat voor vreemde reden wilt dat als mensen zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan ze geredirect worden naar http://td-ict.nl/Home maar nog steeds http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt. Dan ga je een heel onoverzichtelijke .htaccess (en mogelijk index.php) krijgen. Als het al kan.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:19:50 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 08:26:55
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga het vanmiddag testen.

Even nog voor mezelf:
Ik heb in mijn website een menu.
Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2013 08:35:31
Quote Anchor link
>> Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.

Dat is de verkeerder gedachte.

Je moet linken naar http:// td-ict.nl/Contact. "Onderwater" stuur je dit verzoek dan door naar index.php?p=Contact.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:42:45
Quote Anchor link
In je .htaccess zeg je eigenlijk alleen maar url X is het zelfde als Y, dus voer Y uit. Je kan linken naar beide.
Als je linkt naar Y krijg je dus Y in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.
ALs je linkt naar X krijg je dus X in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.

X is bijvoorbeeld http://td-ict.nl/Contact, Y zal dan http://td-ict.nl/index.php?p=Contact zijn.

Zolang je het op de verkeerde manier probeert te benaderen zal het erg lastig gaan.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:13:34
Quote Anchor link
Hoe komt mijn htaccess er dan uit te zien?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:19:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
...
RewriteRule ^Contact/?$ /index.php?p=Contact [NC,L]
Gewijzigd op 18/11/2013 15:20:36 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:29:27
Quote Anchor link
Moet ik dan nog iets veranderen aan mijn dns ofzo?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:35:23
Quote Anchor link
Nee?

Zorg dat AllowOverride voor de virtualhost/map in je apache config op All staan, anders wordt je .htaccess niet uitgevoerd.
Een simpele manier om te testen of je .htaccess actief is kan door er even wat onzin in te zetten en kijken of je nu alleen nog maar 500 internal server errors krijg voorgeschoteld. 'hqd89f$*' aan het eind van je .htaccess is bijvoorbeel onzin.

Edit:
[NC] geeft trouwens aan dat het niet hoofdletter gevoelig moet zijn. /home en /Home werken dus beide.
[L] betekend dat als deze rule uitgevoerd wordt, dit de laatste zal zijn. De rest wordt dan geskipt.
Meerdere flags kunnen tegelijkertijd actief zijn. Je kunt ze scheiden met een komma. [L,NC] en [NC,L] komt dus op het zelfde neer.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:44:34 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:50:29
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt ik moet dus uw bovenstaand script in m'n htaccess zetten en dan AllowOverride all erbij en dan moet het werken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 16:06:20
Quote Anchor link
Zolang het een Apache server is wel. Over het algemeen is dit wel het geval.

AllowOverride in je .htaccess plaatsen is btw zinloos. Ik weet niet zeker of je dat bedoelde. Je zult het hoger op in de configuratie op All moeten zetten. ALS jij er tenminste rechten voor hebt.
Maar waarschijnlijk staat het al goed. Zo niet, dan kom je dat hier melden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.