Redirect via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 16:05:57
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een website te maken.
Ik ben ik redelijk ver.
Maar ik wil graag nog de puntjes op die I zetten.
En een puntje daarvan is Redirecten.

Ik heb al heel veel op google gezocht maar bij mij werkt het niet.

Dit staat er in mijn .htacces:
RewriteEngine On
Redirect /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact

Ik heb ook al verschillende generatoren gebruikt maar het wil niks helpen.

Wat doe ik fout?

Met vriendelijke groet,
Tim Dielemans.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:22:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 16:37:32
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je wilt redirecten? Of zoek je een rewrite rule die alles naar index.php herschrijft?

Voor een redirect ben je alleen de 301 vergeten toe te voegen. Bovendien heb je hiervoor de RewriteEngine niet nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Redirect 301 /index.php?p=Home http://td-ict.nl/Home
Redirect 301 /index.php?p=Over%20mij http://td-ict.nl/Over%20mij
Redirect 301 /index.php?p=Websites http://td-ict.nl/Websites
Redirect 301 /index.php?p=Webshops http://td-ict.nl/Webshops
Redirect 301 /index.php?p=Social%20Media http://td-ict.nl/Social%20Media
Redirect 301 /index.php?p=Marketing http://td-ict.nl/Marketing
Redirect 301 /index.php?p=Computerhulp http://td-ict.nl/Computerhulp
Redirect 301 /index.php?p=Portfolio http://td-ict.nl/Portfolio
Redirect 301 /index.php?p=Contact http://td-ict.nl/Contact
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:11:09
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor je reactie.

Ik heb hem in me .htaccess gezet maar het werkt niet.
Ik krijg nog steeds de oude linken.
Gewijzigd op 17/11/2013 17:11:50 door Tim Dielemans
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2013 17:18:44
Quote Anchor link
Webserver stoppen en herstarten.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 17:42:12
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
Ik ben bij Antagonist.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 20:15:16
Quote Anchor link
Volgens mij wil jij het omgekeerde van wat je Mod_Rewrite verteld om te doen.

Redirect ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L] is waarschijnlijk wat je wilt.

Als je dan naar http://td-ict.nl/Home gaat wordt je intern doorverwezen naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

17/11/2013 20:42:11
Quote Anchor link
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

17/11/2013 20:54:57
Quote Anchor link
Kan je dan niet beter zo doen:

Code (htaccess)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
Redirect ^index.php?p=(.*)$ /$1


Heb het trouwens niet getest.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/11/2013 22:59:28
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 17/11/2013 20:42:11:
Dus als je dan op een menu knop klik die linkt naar index.php?p=Home dan veranderd hij het naar td-ict.nl/Home?

Nee.
Leg a.u.b. beter uit wat je als resultaat wilt.

Wat wil je als url in de adresbalk hebben? En wat is de bijbehorende non-seo url?
Of verwacht je dat als je die regels toevoegt automatische alle non-seo urls in de html vervangen worden door de seo urls?
Of nog iets anders?
Gewijzigd op 17/11/2013 23:01:17 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 06:26:21
Quote Anchor link
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.
 
Bart V B

Bart V B

18/11/2013 08:07:15
Quote Anchor link
Dat werkt toch gewoon?
Je moet alleen de hyperlinks aanpassen.
Dus domain.tld/iets/.
Dat gebeurt niet automatisch. ;)
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:16:55
Quote Anchor link
Tim Dielemans op 18/11/2013 06:26:21:
Als ik naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home ga moet in de balk http://td-ict.nl/Home komen staan.

Normaal gesproken is het zo dat je via mod_rewrite een mooie gebruiksvriendelijke url toevoegt en deze onzichtbaar voor de eind gebruiker (intern) doorverwijst naar de oude 'lelijke' url.

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
Die regel zorgt er voor dat als iemand naar http://td-ict.nl/Home of http://td-ict.nl/Home/ gaat hij/zij intern doorverwezen wordt naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home.
Hij/zij kan nog steeds zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan, en het zal werken.
Als dit je gewenste resultaat is had je het beter zo kunnen beschrijven: Als er http://td-ict.nl/Home in de adresbalk komt te staan wil ik dat http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt zonder te redirecten.
Dit is in bijna alle gevallen goed genoeg.

Als jij om weet ik veel wat voor vreemde reden wilt dat als mensen zelf naar http://td-ict.nl/index.php?p=Home gaan ze geredirect worden naar http://td-ict.nl/Home maar nog steeds http://td-ict.nl/index.php?p=Home uitgevoerd wordt. Dan ga je een heel onoverzichtelijke .htaccess (en mogelijk index.php) krijgen. Als het al kan.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:19:50 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 08:26:55
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga het vanmiddag testen.

Even nog voor mezelf:
Ik heb in mijn website een menu.
Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2013 08:35:31
Quote Anchor link
>> Als je daar bijvoorbeeld op Contact klikt, ga je naar index.php?p=Contact.
En dan wil ik dat dan de url wordt weergegeven als http:// td-ict.nl/Contact.

Dat is de verkeerder gedachte.

Je moet linken naar http:// td-ict.nl/Contact. "Onderwater" stuur je dit verzoek dan door naar index.php?p=Contact.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 08:42:45
Quote Anchor link
In je .htaccess zeg je eigenlijk alleen maar url X is het zelfde als Y, dus voer Y uit. Je kan linken naar beide.
Als je linkt naar Y krijg je dus Y in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.
ALs je linkt naar X krijg je dus X in de adresbalk en wordt Y uitgevoerd.

X is bijvoorbeeld http://td-ict.nl/Contact, Y zal dan http://td-ict.nl/index.php?p=Contact zijn.

Zolang je het op de verkeerde manier probeert te benaderen zal het erg lastig gaan.
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:13:34
Quote Anchor link
Hoe komt mijn htaccess er dan uit te zien?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:19:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^Home/?$ /index.php?p=Home [NC,L]
...
RewriteRule ^Contact/?$ /index.php?p=Contact [NC,L]
Gewijzigd op 18/11/2013 15:20:36 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:29:27
Quote Anchor link
Moet ik dan nog iets veranderen aan mijn dns ofzo?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 15:35:23
Quote Anchor link
Nee?

Zorg dat AllowOverride voor de virtualhost/map in je apache config op All staan, anders wordt je .htaccess niet uitgevoerd.
Een simpele manier om te testen of je .htaccess actief is kan door er even wat onzin in te zetten en kijken of je nu alleen nog maar 500 internal server errors krijg voorgeschoteld. 'hqd89f$*' aan het eind van je .htaccess is bijvoorbeel onzin.

Edit:
[NC] geeft trouwens aan dat het niet hoofdletter gevoelig moet zijn. /home en /Home werken dus beide.
[L] betekend dat als deze rule uitgevoerd wordt, dit de laatste zal zijn. De rest wordt dan geskipt.
Meerdere flags kunnen tegelijkertijd actief zijn. Je kunt ze scheiden met een komma. [L,NC] en [NC,L] komt dus op het zelfde neer.
Gewijzigd op 18/11/2013 15:44:34 door Dos Moonen
 
Tim Dielemans

Tim Dielemans

18/11/2013 15:50:29
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt ik moet dus uw bovenstaand script in m'n htaccess zetten en dan AllowOverride all erbij en dan moet het werken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/11/2013 16:06:20
Quote Anchor link
Zolang het een Apache server is wel. Over het algemeen is dit wel het geval.

AllowOverride in je .htaccess plaatsen is btw zinloos. Ik weet niet zeker of je dat bedoelde. Je zult het hoger op in de configuratie op All moeten zetten. ALS jij er tenminste rechten voor hebt.
Maar waarschijnlijk staat het al goed. Zo niet, dan kom je dat hier melden.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.