regex <a>...</a>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/05/2011 14:40:50
Quote Anchor link
Ik probeer een regelar expression te maken maar het wil niet gaan zo als ik het ingedachten had.

Ik probeer het volgende te zoeken in een string.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href='...'> <img scr='...'> </a>

De info ophalen die op de plaats van de puntjes staat probeer ik op te halen. En het zou dan moeten werken op alle variante die kunnen. dus als er een class bij staat moet dat niets uit maken (<a class="link" href='...'>).

dit is wat ik heb bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$patroon = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>[ \n\r]*<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/i';

$part_one = '/<[ \n\r]*a(?:.*?)href=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>/i'; # <a href='...'>
$part_two = '<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src=[\'|\"]?(.*?)[\'|\"]?(?:.*?)>'; # <img scr='...'>
$part_three = '<[ \n\r]*/[ \n\r]*a[ \n\r]*>'; #</a>


Ziet iemand waar ik fout ga?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:48:21
 
Han eev

Han eev

16/05/2011 15:19:35
Quote Anchor link
http://gskinner.com/RegExr/
Succes, en dan net zolang prutsen totdat het lukt.
Anders zou ik 't maar via de DOM doen.
 
Mark L

Mark L

16/05/2011 17:27:01
Quote Anchor link
Punten die mij opvallen in je regex:
- [\'|\"] Dit betekent NIET ' of ", maar ' of | of " ! Maak hier dus gewoon [\'\"] van. Daarbij hoeft de dubbele quote niet gestript te worden, dus gewoon [\'"]

Ook matcht jouw code dit: <a href='url"><img src='url></a>

Dit wil je natuurlijk niet, dus kun je beter kijken naar een manier om te kijken naar het eerste teken en kijken wanneer deze stopt:
href=([\'"])(.*?)\1

Nu werkt enkel de url ZONDER enige quotes niet...
Hier moeten we nog voor compenseren: (href=([\'"])(.*?)\1|href=([^ ]+))

Daarbij vergeet je dat het ook toegestaan is om spaties e.d. tussen de href en het =-teken te zetten, ook kan dit tussen het =-teken en de waarden...

Ik denk dat je hiermee ver zult komen...
 
Peter  paul

peter paul

17/05/2011 16:49:20
Quote Anchor link
Ik ben al een heel stuk verder gekomen bedankt voor je goede uitleg er bij. Maar nou moet ik nog 1 ding (zo als ik het nou zie) proberen op te lossen.

het moet in dit deel gebeuren. href=([\'"])(.*?)\1

Ik wil graag dat er gecontroleerd wordt of de href eindigt op .jpg, .gif, .png of iets dergelijks.

kan ik daar iets maken als \.(jpg|gif|png)+ dus dat zou dan href=([\'"])(.*?\.(jpg|gif|png)+)\1 zijn

Dit heb ik dan ook getest maar loop tegen het volgende probleem aan.

VB:
<a href="1.htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Na href staat geen van 3 mogelijkheden het is namelijk htm. Dus hij zou deze moeten over slaan. Maar hij gaat gewoon opzoek naar een stuk dat wel matched en dus extract hij 03.htm"><img src="tm_03.jpg
Gewijzigd op 17/05/2011 18:05:53 door peter paul
 
Pim -

Pim -

17/05/2011 17:54:36
 
Mark L

Mark L

17/05/2011 20:03:21
Quote Anchor link
Mag ik je regex tot nu toe zien?

Wat je hiertegen kunt doen ik kijken wat er absoluut niet in een url mag voorkomen. Ik denk nu als eerste aan quotes...

Je kunt namelijk vertellen wat er NIET in mag voorkomen: [^"]

Dan zou ik dit ervan maken: href=([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png))\1
Wat gebeurt hier?
eerst zoeken we op href=

Als we dit gevonden hebben pakken we de quote die erna staat ([\'"]) en slaan deze op als zijnde \1. Dan pakken we de tekst erna en zeggen dat daar geen quote in mag staan. Ik heb geprobeerd om de \1 te gebruiken, maar ik krijg [^\1] niet goed werkend, dus heb ik besloten dat er gewoon GEEN quote in mag... want dat zou je in principe alleen bij Javascript gebruiken, als ik het goed heb.
Daarna zoeken we op de extensie. Deze extensie hoeft niet als aparte variabele opgeslagen te worden: vandaar de ?: aan het begin van de group. En na de inhoud van het href-attribuut volgt de quote.

Als je het helemaal mooi/perfect wilt hebben, moet je denk ik de single en double quote apart matchen en ook nog controleren op eventueel gestripte quotes:

<a href="http://www.quote.nl/quote\".htm"><img src="1.jpg" width="400" height="300" border="0"></a>

Ik heb al gezegd dat er ook spaties/enters tussen de href en het =-teken kan zitten..
Daarbij wil ik ook melden dat een extensie niet alles zegt. Sommige afbeeldingen zijn .php; als ze gerendered worden via GD o.i.d. ... Daarbij kun je natuurlijk ook controleren of de inhoud van het href-attribuut gelijk is aan die van de src.
 
Peter  paul

peter paul

19/05/2011 09:58:23
Quote Anchor link
dit is wat ik tot nu toe heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/<[ \n\r]*a(?:.*?)href[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])([^\'"]+\.(?:jpg|gif|png|wmv|mpg))\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*img[ \n\r]*(?:.*?)src[ \n\r]*=[ \n\r]*([\'"])(.*?)\1(?:.*?)>(?:.*?)<[ \n\r]*\/[ \n\r]*a[ \n\r]*>/is


Maar na veel testen ben ik iets tegen gekomen wat niet gaat zo als ik in gedachten had.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="test.jpg">test</a>
<img src="image.png">
<a href="test2.jpg">test2</a>


Rekent hij ook goed. Dus ik denk dat ik moet proberen er voor te zorgen dat in onderstaande combinatie </a> niet in dat deel mag voor komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
>(?:.*?)<


Maar het probleem is </a> kan op meerdere manieren geschreven worden met spaties en dergelijke. Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 19/05/2011 10:00:07 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.