Registratie mist?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:25:29
Quote Anchor link
Misschien een hele domme vraag maar iemand die ik ken is bezig met een script maar daar mist een registratie bij, nu weet diegene het zelf niet te maken en ik zal het ook niet weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
/*UPDATE WIZARD */
if (isset($_POST['uname'])){

    $prof ='';
    $username = trim($_POST['uname']);
    $email = trim($_POST['email']);
    $pwd1 = trim($_POST['pwd1']);
    $pwd2 = trim($_POST['pwd2']);
    $v_code  = md5(uniqid($username.'arikkerenregister', true));// add a secret word
    
        /* update ip address */
        $ip_addr = get_client_ip();
        $ip_addr = $db->escape_string($ip_addr );
    if($meta['forbid_ip'] == 'enabled'){
        $ip_data = get_stat("SELECT count(*) as num FROM users WHERE ip_address ='".$ip_addr."' and web_id= ".$site_id."");
        if ($ip_data->num != 0 ){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['ip_is_register_to_other_user']);
            debug($r,config::debug);
        }
    
    }
    /* end of update */
    
    /* update 18 years */
    
    $date_epoch = strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
    if( (time() - $date_epoch ) < 567648000 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"You are under 18 years old" ,"reload"=>"https://www.google.com/");
            debug($r,config::debug);
    }
    /* end */
    
    if (strlen($username)  <= 2 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_min_err'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT username from users WHERE username='".$db->escape_string($username)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
        $sql= "SELECT profile_name from user_profiles WHERE profile_name='".$db->escape_string($username)."' ";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }        
        
    }
    
    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_not_valid'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT email from users WHERE email='".$db->escape_string($email)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
    }
    
    if (strlen($pwd1)  <= 5 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_length_err'] );
        debug($r,config::debug);    
    }elseif ($pwd1 !== $pwd2){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_not_match'] );
        debug($r,config::debug);
    }
    
    /* check for proper site */
    $meta_slave = get_slave_meta($site_id);
    $meta        = array_merge($meta,$meta_slave);
    /* end of changes */
    
    $sql= "INSERT INTO users (`username`, `role`, `password`, `state`, `email`, `credit`, `time_registered`, `is_online`, `verify_code`, ip_address, web_id)
        VALUES ('".$db->escape_string($username)."', 'user', '".$db->escape_string(md5($pwd1))."',
        'active', '".$db->escape_string($email)."', '".$meta['init_credit']."',NOW(), '0', '".$db->escape_string($v_code)."', '".$ip_addr."','".$site_id."' )";
    
    if ($db->query($sql)){
    
        $uid  = $db->insert_id;
        $land = explode('-',$_POST['province'],2);
        
        $fname  = strtolower($username);
        $email_f = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-_]/','',$fname );
        
        
        
        /* CREATE A PROFILE DIRECTLY*/
    $sql= "INSERT INTO user_profiles (`user_id`, `profile_name`, `gender`, `birthdate`,  `province`, `nation`, `length`, `physique`, `eye_color`, `hair_color`, `education`, `smoking`, `piercing`, `tattoo`, `aboutme`, `aboutyou`, `is_fake`,  `looking_for`, `relationship`, `etnic`, `pubic_hair`,`fictional_email`,  `cup_size`) VALUES (
    '".$db->escape_string($uid)."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($username))."',
    '".$db->escape_string($_POST['gender'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day'])."',
    '".$db->escape_string($land[1])."',
    '".$db->escape_string($land[0])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($_POST['lengte']))."',
    '".$db->escape_string($_POST['fisik'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['eye_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['hair_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['training'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['smoke'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['biseksual'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['tattoo'])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overme'])))."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overyou'])))."',
    '0',
    '".$db->escape_string($_POST['gender_in'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['relatie'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['huidskleur'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['pubic_hair'])."',
    '".$db->escape_string($email_f)."',
    '".$db->escape_string($_POST['cupmaat'])."')";
    
    
    
    if ( !$db->query($sql)){
        $prof =$_t['failed_create_profile']." ". $db->error;
    }else{
        $f_id  = $db->insert_id;
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
            
        /* for interest */
        
        /* add this user to site relation */
        $db->query("insert into  site_profile_relation  (site_id, profile_id, is_fake_user) VALUES ('".$site_id."', '".$f_id."',0 )");
        
        if(isset($_POST['interest'] )){
        $db->query("delete from user_relation where type='interest' and id_profile='".$f_id."'");
        foreach ($_POST['interest'] as $interest){
            $db->query("INSERT INTO  user_relation (`type`, `id_profile`, `id_interest`) VALUES ('interest', '".$f_id."', '".$db->escape_string($interest)."')");
        }
        }
        
        $image2 ='img/no_image_'.$_POST['gender'].'.jpg';
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image2 ;
                
                }
                
            }
          }
    
        }
        
        
        /*SIGN IN AUTOMATICALLY*/
        $_SESSION['user_id'] = $uid;
        $_SESSION['username'] = $username;
        $_SESSION['role'] = 'user';
        $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        $_SESSION['image'] = $image2;
        $_SESSION['imagexxx'] = $image2;
        
        
        }
        /*END OF */
        
        /* REGISTER MINI VERSION */
            if(isset($_POST['dest_mini']) and $_POST['dest_mini'] !== '' ){
                    if($_POST['msg_mini']){                        
                            stuur_mail($f_id, $_POST['dest_mini'],$_POST['msg_mini'] );
                    }
            
            }
            
        /* END */
        
        /* SEND WELCOME MESSAGE */
        
            $mess = get_stat("SELECT * FROM `auto_responder` WHERE type='welcome_message' and (site_id = '".$site_id."' or site_id=0)  order by rand() LIMIT 1");
            if(!empty($mess)){
            
            $mess->content = str_replace('%profilename%',$username, $mess->content);
            
            $sql = "INSERT INTO `messages` (`from`, `to`, `message`, `has_attachment`, `time_sending`, `mark`) VALUES (
            '1',
            '".$f_id ."',
            '".$db->escape_string($mess->content)."',0,NOW(),'unread')";
            $db->query($sql);
            
            }
        /* END OF  */
        
        
        $param = array('type'=>'account_activation','username'=>$username, "password" =>$pwd1, 'siteid'=>$site_id ,'contact_url'=>$uri.'contact.php');
        kirim_email($email, $param, $meta);
                
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['register_success']);
    }else{
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['register_failed'] );
    }

    debug($r,config::debug);
            
}

/* END OF UPDATE */


Ik weet dat de code een beetje overdreven groot is, dit is wat in ajax.php staat? Maar hoe krijgt hij er een registratie formulier bij?

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:50:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:36:51
Quote Anchor link
- Bouw eerst het formulier
- Zorg voor de validatie en invoercontroles (wachtwoord ingevuld? Juiste email-adresformaat etc...)
- Zorg voor spam-beveiligingen tegen spambotjes.
- Zorg ervoor dat je de invoer dan in de database opslaat.

Maar zo te zien is dit al een registratie-script?
Gewijzigd op 13/07/2020 17:39:49 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:40:11
Quote Anchor link
Dat dacht ik ook inderdaad enkel blijkt dit niet zo te zijn want dit is de verwerking in ajax.. en daar werkt sowieso niets en formulier weet ik op dit gebeuren even zo niet te bouwen eigenlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:44:55
Quote Anchor link
Als het niet werkt, wat gebeurt er dan?
Heb je in de developerstools van je browser al gekeken naar wat je AJAX-request doet? Zet ook de error-reporting aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 13/07/2020 17:47:44 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:48:20
Quote Anchor link
Ik had een deel gemaakt een klein formuliertje die dan verwijst naar de ajax.php enkel doet hij wel de foutmeldingen weergeven maar niet de gelukte deel, ik weet gewoon niet eens hoe ik dit allemaal zou moeten verwerken naar een werkend iets zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:51:41
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? Wat heb je al? Een concretere vraagstelling lijkt me praktischer voor hulp.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:57:57
Quote Anchor link
Nu ja, eigenlijk heel snel en dom gezegd haha heb ik hier een formulier bij nodig waarbij men kan kiezen man, vrouw als dropdown en dergelijke en dat het dan gewoon werkt..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:17:25
Quote Anchor link
Misschien is het handig om eerst uit te zoeken hoe de applicatie gestructureerd is:
Dus hoe en waar alle bestanden en scripts geslagen worden, hoe de scripts samengesteld zijn, hoe ze opgeroepen worden (procedureel, of in classes/functies), en waar staat de layout opgeslagen (in de applicatie zelf geweven, of in template-bestanden)?

Als je dit een beetje inzichtelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je ook een plan van aanpak maken.

Wat ik hier zie is een AJAX-script, die onderhuids onderdeel zal zijn van een formulier.
In het formulier kan je dan aangeven wat iemands geslacht is, waarna je dit moet verwerken in je AJAX-script.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 18:19:10
Quote Anchor link
En is het dan niet heel handig/snel te maken in een normaal formulier dan in plaats van ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:21:45
Quote Anchor link
Dat kan ook het is afhankelijk van de werking van de site. Als alles bijvoorbeeld via popup-overlay's werkt, en je komt opeens met een losse pagina aan, dan oogt het een beetje vreemd. Maar AJAX moet je niet zien als verplichting.
Gewijzigd op 13/07/2020 18:22:33 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 19:01:44
Quote Anchor link
Jeetje haha...

Heb jij eventueel een heel klein werkend voorbeeldje die ik dan kan aanpassen? Waar in staat wanneer email of gebruiker al aangemeld is dat het niet nog een keer kan en wachtwoord overeenkomt en dan met de query voor users.. de rest red ik me dan wel mee denk ik... hoop dat dat mogelijk is? en excuses!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 19:11:46
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// controleer of user al bestaat
$result = $db->query("SELECT username FROM users WHERE username='Pietje'");
if($result->num_rows > 0) {
    echo "Gebruiker bestaat al";
}
else {
    echo "Gebruiker is nog beschikbaar";
}

?>


Het wachtwoord zou ik niet meer met md5() doen. Dat is hopeloos ouderwets.
Gebruik liever password_hash() om een wachtwoord te genereren en password_verify() om deze te controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.