Regular Expressions adres formaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 18:56:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een grote lijst met adressen en telefoonnummers. Die lijst wil ik netjes verwerken en in een mysql database stoppen. Het lastige is dat er een aantal verschillende formaten zijn waarin de adressen worden weergeven. Ik dacht dat ik er met regular expressions uit zou komen, maar mijn kennis daarvan is niet groot genoeg. Graag krijg ik hier wat hulp bij.

Dit zijn de straatformaten:

Rodekruislaan 23
2e Rodekruislaan 23
2e Rode Kruislaan 23
Rodekruislaan 23 B
2e Rodekruislaan 23 B
2e Rode Kruis Laan 23 B
Rodekruislaan 23/C
2e Rodekruislaan 23/C
Rodekruislaan 23C 001
2e Rodekruislaan 23C 001
Rodekruislaan 23 C 001
Rodekruislaan 23 C 001B
etc

Ik wil graag de straat, het nummer en de toevoeging opsplitsen. Tot nu toe heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
       if (preg_match('/(?P<straat>.*)\s(?P<nummer>\d*)\s(?P<toevoeging>\w*)$/', $string, $matches)) {
          
          var_dump($matches);
        
   }

?>


Ik krijg dan de volgende array terug:

array (size=8)
0 => string 'Rode Kruislaan 1302' (length=19)
'straat' => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
1 => string 'Rode Kruislaan' (length=14)
'nummer' => string '130' (length=3)
2 => string '130' (length=3)
3 => string '2' (length=1)
'toevoeging' => string '' (length=0)
4 => string '' (length=0)

Ik snap niet waarom het nummer afgebroken wordt. Kan iemand mij dat vertellen? En weet jij of er een formaat is waarmee ik alle typen adressen kan formateren? Het kan dus zijn dat een straatnaam meerdere spaties heeft, wat het ook lastig maakt, denk ik. Ook kan het zijn dat de string begint met een nummer, zoals je ziet in de voorbeelden hier bovven.

Alvast super bedankt, ik weet dat dit een lastige vraag is.

Groetjes,

Arthur
Gewijzigd op 06/09/2016 18:58:39 door Arthur Nolles
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:02:45
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/09/2016 19:47:22
Quote Anchor link
Grappig, hoe ga je adressen als Laan 1940-1945 12 dan goed oppakken? Dit soort dingen leidt *altijd* tot gezeur, laat mensen gewoon zelf hun adres invullen zoals het hoort. Dus met gewoon velden voor straat, huisnummer etc. Mensen weten veel beter waar ze wonen dan wat jij denkt ervan te kunnen maken.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 19:51:18
Quote Anchor link
Beste Ben,

Het gaat om een lijst die ik al heb, dus niet om data die ik nog moet verzamelen.

Toevoeging op 06/09/2016 20:10:24:

Daarnaast weet ik dat er altijd uitzonderingen zullen zijn. In het geval van Laan 1945 zal ik gewoon handmatig een aanpassing moeten doen en dat vind ik niet zo erg. Maar ik wil graag dat het bulk van de straatnamen goed geformateerd worden en daarbij kan ik hulp gebruiken. Ik stel hulp dan ook zeer op prijs.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 22:34:28
Quote Anchor link
Dit moet je een eind op weg helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

echo '<h3>Array</h3>';

$haystack = array("Rodekruislaan 23",
"2e Rodekruislaan 23",
"2e Rode Kruislaan 23",
"Rodekruislaan 23 B",
"2e Rodekruislaan 23 B",
"2e Rode Kruis Laan 23 B",
"Rodekruislaan 23/C",
"2e Rodekruislaan 23/C",
"Rodekruislaan 23C 001",
"2e Rodekruislaan 23C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001",
"Rodekruislaan 23 C 001B");

echo '<pre>';
print_r($haystack);
echo '</pre>';

echo '<h3>Output Array na preg_match</h3>';

$output = array();

for($x = 0; $x < count($haystack); $x++) {

    preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);

    if(count($output_array) > 0) {
        $output[] = $output_array;
    }

}


echo '<pre>';
print_r($output);
echo '</pre>';

echo '<h3>Netjes geprint</h3>';

for($i = 0; $i < count($output); $i++) {
    for($x = 0; $x < count($output[$i]); $x++) {
        echo ' {' . $output[$i][$x] . '} ';
    }

    echo "<br>";
}


?>
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:11:09
Quote Anchor link
Wauw adoptive solutions! Dat lijkt al een heel eind in de goede richting. Toch gaat het nog niet helemaal goed. Bij de laatste vier worden de huisnummers niet gescheiden. Is daar nog een oplossing voor te vinden? Hartelijk bedankt, ik ben hier al heel blij mee, je helpt me echt enorm!

Toevoeging op 06/09/2016 23:11:42:

"Netjes geprint" wordt het zo weergegeven:

{Rodekruislaan 23} {Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rodekruislaan 23} {2e Rodekruislaan} {23} {} {}
{2e Rode Kruislaan 23} {2e Rode Kruislaan} {23} {} {}
{Rodekruislaan 23 B} {Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rodekruislaan 23 B} {2e Rodekruislaan} {23} {B} {}
{2e Rode Kruis Laan 23 B} {2e Rode Kruis Laan} {23} {B} {}
{Rodekruislaan 23/C} {Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{2e Rodekruislaan 23/C} {2e Rodekruislaan} {23} {/} {C}
{Rodekruislaan 23C 001} {Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{2e Rodekruislaan 23C 001} {2e Rodekruislaan 23C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001} {Rodekruislaan 23 C} {001} {} {}
{Rodekruislaan 23 C 001B} {Rodekruislaan 23 C} {001} {B} {}

Toevoeging op 06/09/2016 23:13:56:

Nog een vraag; ik snap niet goed waarvoor de vraagtekens gebruikt worden, bijvoorbeeld: \s?. Kun je me dat vertellen, want in de documentatie kom ik er niet echt uit.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/09/2016 23:37:09
Quote Anchor link
Introduceer eerst een fout met zoek vervang en maak van 23C en 23 C > 23/C

Dan wordt het netjes gesplits.

EDIT : te vroeg gegokt, dan maar met de hand wijzigen.

\s? kijkt of er een spatie is.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:41:52 door Adoptive Solution
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

06/09/2016 23:43:32
Quote Anchor link
Hoi Adoptive Solution. Wat bedoel je met 'introduceer eerst een fout'? En misschien een stomme vraag, hoe voeg ik die slash toe, wanneer we het punt bereiken waarop we als straat Rodekruislaan 23 C krijgen, is de code al uitgevoerd. Kun je me hier nog mee helpen? Ik ben er ondertussen wel mee aan 't stoeien. Ik kan nadat de code is uitgevoerd wel een str_replace doen, maar dan is het nog niet gescheiden?

Toevoeging op 06/09/2016 23:50:04:

Ik volg je niet helemaal, wat bedoel je met 'te vroeg gegokt'? Ik kan de records niet echt met de hand wijzigen, ik heb 2 miljoen records die geformateerd moeten worden.
Gewijzigd op 06/09/2016 23:44:06 door Arthur Nolles
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 00:05:06
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel straatnamen er zijn, maar haal eerst de goede adressen eruit en corrigeer de rest met de hand.

Toevoeging op 07/09/2016 00:18:40:

Verwijder met zoek/vervang de spaties en / uit de huisnummers en gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
preg_match("/^(.+)\s(\d+)\s?(.?)\s?(.*)?/", $haystack[$x], $output_array);


Het resultaat is dan beter.

Je moet dan alleen nog bv. 001B met de hand splitsen.
Gewijzigd op 07/09/2016 00:19:44 door Adoptive Solution
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 09:13:05
Quote Anchor link
ik zou een oplossing met een regex alleen loslaten op een adres met hooguit 1 getal (getal, dus niet cijfer) erin.

En dan ga ik er nog vanuit dat er ook werkelijk een huisnummer in je adres staat.

Alles wat je overhoudt:
plein 1940 12
Willem 3 laan 13
1e kerkstraat 3
kerkstraat 42F1

laat je door een stagiair oplossen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 10:46:33
Quote Anchor link
Deze oplossing in JavaScript is wel aardig:

https://gist.github.com/devotis/c574beaf73adcfd74997

Maar ik denk dat ik zelf een andere 'oplossingsstrategie' zou volgen. Voor Nederlandse adressen gelden enkele beperkingen: het huisnummer en de huisnummertoevoeging mogen beide niet langer zijn dan 5 karakters. Inclusief scheidingsteken tussen huisnummer en huisnummertoevoeging kom je daarmee op maximaal 11 karakters vanaf het einde van de adresregel. Die regels zijn het uitgangspunt van de volgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
/**
 * @param string $address
 * @return array
 */

function getAddressArray($address)
{

    $address = trim($address);
    $street = $address;
    $home_number_extension = '';
 
    $home_number = substr($address, -11);
    $max = strlen($home_number);

    for ($i=0; $i < $max; $i++) {
        if (is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number = substr($address, -$max + $i);
            $street = substr($address, 0, strlen($address) - $max + $i);
            break;
        }
    }


    if ($i == $max) {
        $home_number = '';
        $home_number_extension = '';
    }


    for ($i = 0; $i < strlen($home_number); $i++) {
        if (!is_numeric($home_number{$i})) {
            $home_number_extension = substr($home_number, $i);
            $home_number = substr($home_number, 0, $i);
            break;
        }
    }


    return array(trim($street), trim($home_number), trim($home_number_extension));
}


// Test cases
$cases = array(
    'Rodekruislaan 23',
    '2e Rodekruislaan 23',
    '2e Rode Kruislaan 23',
    'Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rodekruislaan 23 B',
    '2e Rode Kruis Laan 23 B',
    'Rodekruislaan 23/C',
    '2e Rodekruislaan 23/C',
    'Rodekruislaan 23C 001',
    '2e Rodekruislaan 23C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001',
    'Rodekruislaan 23 C 001B',
);


// Test
echo '<pre>';
foreach ($cases as $case) {
    var_dump($case);
    var_dump(getAddressArray($case));
}

?>
 
Ivo P

Ivo P

07/09/2016 11:32:30
Quote Anchor link
In Ede is een "Laan 1933"

Woon je daar op nummer 12, dan verhuist bovenstaand script je naar huisnummer 1933 met toevoeging 12.

Misschien zou het nog een optie zijn om op basis van de postcode via een API een straatnaam erbij te zoeken voor de twijfelgevallen.
Met een beetje geluk matcht de gevonden straatnaam ook met de schrijfwijze van het adres in je lijst.

Maar met "BURG. WUITEWEG" vs "Burgemeester Wuiteweg" heb je evengoed nog een uitdaging.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/09/2016 11:42:37
Quote Anchor link
Alle cases van de TS worden wel gematcht, maar het blijft inderdaad een drama wat uitzonderingen betreft. Ik denk dat je zoiets in een nette gebruikersinterface moet verpakken die twijfelgevallen markeert voor een menselijke correctie. Bijvoorbeeld alle adresregels met getallen op twee verschillende posities.

Straatnamen vergelijken via een postcode-API is inderdaad ook slim. Eventueel kun je dat nog combineren met een soort spellingcorrectie die alle 'Burg. ' vervangt door 'Burgemeester '.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/09/2016 12:04:02
Quote Anchor link
Mensen in Ede kunnen gerust zijn. Hun straatnaam wordt netje gepregd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
[1] => Array
        (
            [0] => Laan 1933 123
            [1] => Laan 1933
            [2] => 123
            [3] =>
            [4] =>
        )

    [2] => Array
        (
            [0] => Plein 40-45 99
            [1] => Plein 40-45
            [2] => 99
            [3] =>
            [4] =>
        )
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

07/09/2016 15:44:14
Quote Anchor link
Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken, vooral Ward van der Put. Jouw oplossing lijkt in alle gevallen de juiste data te weergeven. Heel veel dank.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 11:58:57
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat het probleem waarschijnlijk is ontstaan doordat je voor het hele adres één invulveld had. Je kunt dan geen onderscheid maken tussen de delen waaruit deze is opgebouwd. Deze wens is er nu blijkbaar?

De enige manier om dit probleem (naar de toekomst toe) op te lossen / te voorkomen is zoals @Ben aangeeft: het introduceren van aparte invoervelden.

Ik snap dat je je invoer die je nu reeds hebt wil fixen maar ik hoop dat dit ook duidelijk maakt dat deze ook soms echt niet klopt. Je moet niet proberen recht te breien wat krom is.

Idealiter heb je dus een mechanisme die al bij invoer kijkt of de informatie klopt. Bijvoorbeeld een autocomplete op grond van huisnummer + postcode. En voor de randgevallen kun je je adres handmatig in- of aanvullen.

Dit alles zodat de informatie die de database ingaat klopt en gestructureerd staat opgeslagen zodat je niet achteraf hier doorheen moet baggeren met allerlei vage regexes om de boel weer te fixen :/.
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

09/09/2016 12:03:19
Quote Anchor link
Beste Thomas,

Het is altijd lekker makkelijk om e.e.a. aan te nemen. Maar zoals ik eerder zei heb ik deze data zo aangeleverd gekregen en heb ik het hier mee te doen - ik was niet degene die de data heeft verzameld. Is inderdaad vervelend, maar geen preek waard. Ik denk dat wat je zegt voor iedereen wel duidelijk was.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:26:30
Quote Anchor link
Als deze data aangeleverd wordt dan kun je in het vervolg wellicht ook wat kritischer zijn over de vorm waarin dit aangeleverd wordt, anders maak je het op deze manier je eigen probleem waarbij je van een zwik ongestructureerde data iets gestructureerds moet maken.

En als dat ook niet mogelijk is dat loont het wellicht de moeite om eens een balletje op te gooien bij deze partij zodat ze hun eigen informatiehuishouding op orde stellen.

Misschien zit men niet te wachten op dit soort (bijdehante?) opmerkingen. Aan de andere kant, als ik door de luiheid / stupiditeit van anderen meer werk heb, dan zou ik daar iets van zeggen.

Je hoeft niet zomaar alles te accepteren wat over de schutting gegooid wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 14:35:04
Quote Anchor link
Een balletje opgooien kan altijd, maar soms kan je er niks aan doen dat het nou eenmaal zo aangeleverd wordt. Niet iedereen is in alles zo efficiënt, en dan moet je roeien met de riemen die je nou eenmaal hebt om toch met omweggetjes de boel fatsoenlijk te kunnen verwerken.
Soms moet je gewoon keuzes maken!

Verder is dit ook niet echt de vraag van de topicstarter, en heeft die ook aangegeven niet anders te kunnen. Dus we kunnen ons maar beter bij deze 'wereldverbetering' neerleggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 14:52:40
Quote Anchor link
Deze website gaat toch over het oplossen van programmeervraagstukken? Het probleem hier is dat je input ongestructureerde bagger is (of, in ieder geval, er wordt te weinig onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderdelen waarin je geinteresseerd bent (straatnaam, huisnummer, toevoeging etc.). De topicstarter is vervolgens op zoek naar een maatwerk oplossing om dit recht te breien).

De enige juiste oplossing is dan ook het repareren van (het aanleveren van) de input. Alle andere oplossingen, hoe goed deze ook werken, zijn symptoombestrijdingen van (lees: ad hoc oplossingen voor) het oorspronkelijke probleem.

Dit is geen wereldverbetering, dit is mensen confronteren met gemaakte keuzen. En proberen te achterhalen of deze beslissingen ergens op gebaseerd zijn. Of dat er uberhaupt is nagedacht over hoe je informatie wilt gaan gebruiken / inzetten.

Niets is zo verkwistend als voortborduren op een slecht ontwerp. Dit is dan ook niet iets wat aangemoedigd zou moeten worden.

EDIT: kan het ergens wel plaatsen dat TS enigszins geagiteerd reageert, niemand vind het immers leuk om andermans rommel op te ruimen. Zeg daar dan ook wat van.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:05:07 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/09/2016 15:09:35
Quote Anchor link
Daarom kan je bij de derde partij een balletje opgooien, en dan afwachten. Anders is het zoals ik net ook al zei, roeien met de riemen die je hebt. Je kan iemand ook niet altijd dwingen om de juiste informatie aan te leveren. Ik heb vroeger ook wel eens ranzige convertertjes moeten maken om data op te halen, en nee dat kon niet anders.

Een discussie over het 'hoe wel/niet aanleveren van adressen en in welk formaat' vind ik niet veel waard in dit topic. Daar mag wat mij betreft een nieuw topic voor worden aangemaakt. De topicstarter heeft immers al aangegeven zijn lijst al zo te hebben, en daar weinig aan te kunnen veranderen.
Gewijzigd op 09/09/2016 15:12:50 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/09/2016 21:37:53
Quote Anchor link
Edit:
**knip**
Ja, nu weten we je standpunt wel! Maar dat had ook vriedelijker gemogen!
Gewijzigd op 09/09/2016 23:24:57 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.