ReisTip

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

David Meijer

David Meijer

20/10/2014 10:45:19
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik had een vraag hoe moet ik met zo als bij de NS de ReisTip laten zien kijk maar wat er achter de intercity staat naar Den Helder.

Want bij mij wordt dat niet getoont daar zie ik alleen Array staan.

zie screenshots

Afbeelding

Afbeelding
Gewijzigd op 20/10/2014 10:57:57 door David Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:51:54
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

20/10/2014 10:59:37
Quote Anchor link
Het zou wellicht handig kunnen zijn om aan te geven hoe je deze gegevens inlaad? RSS? XML? CSV? API?
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:03:30
Quote Anchor link
via NS API en dan komt hij via PHP op me site te recht.
 
Ivo P

Ivo P

20/10/2014 11:14:15
Quote Anchor link
Stel je hebt een array, en je probeert dat als geheel te echo-en, dan krijg je inderdaad "Array".


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$myArray
= ['aap', 'noot', 'mies'];

echo $myArray[0];   // geeft aap

echo $myArray;  // geeft Array

?>
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:16:12
Quote Anchor link
dus dit staat hier niet goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
                                        if($soort == $ReisTip){
                                        ?>

                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $comment as $ReisTip)
                                        {

                                        ?>


                                        <div id="comment"><?php echo "$comment"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $ReisTip as $comment)
                                        {

                                        ?>

                                        
                                        <div id="ReisTip"><font color='red'><?php echo "$ReisTip"; ?></font></div>
                                                                                
                                        <?php                                        
                                        }
[
/code]
Gewijzigd op 20/10/2014 11:23:50 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:37:15
Quote Anchor link
Je echoed nu nu een array $ReisTip, probeer eens $comment.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:46:46
Quote Anchor link
Dan krijg ik te zien bijvoorbeeld dat hij niet rijdt of dat hij via een andere route rijd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:50:48
Quote Anchor link
Dat is dan toch wat je wilt?
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:52:35
Quote Anchor link
Ja maar dat andere zie ik dus niet zo als stopt vanaf Roosendaal op alle stations

Toevoeging op 20/10/2014 11:54:35:

Dit is een stukje code van Enkhuizen via de Webservices van de NS

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<ActueleVertrekTijden><VertrekkendeTrein><RitNummer>1545</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T11:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amsterdam Centraal</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1547</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T12:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1549</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T12:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1551</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T13:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1553</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T13:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amsterdam Centraal</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1555</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T14:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1557</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T14:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1559</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T15:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1561</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T15:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1563</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T16:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein></ActueleVertrekTijden


Daar staat juis wel de ReisTip.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:55:41
Quote Anchor link
Ik heb geen idee of de NS die informatie ook meegeeft. Met enig debug-werk met print_r kan je erachterkomen.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:57:09
Quote Anchor link
Dan staat die Array op 0 juist wat ik je liet zien.

En van hun moest ik juist weer bij NS-API zijn van Google Group.
Gewijzigd op 20/10/2014 11:59:00 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:01:27
Quote Anchor link
Laat eens zien met relevante code hoe je de boel ophaalt.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:04:26
Quote Anchor link
Oke

Dit is de Code waar ik het op haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
<?php

class PhpNsTrains {

    /* API Base URL setting
    * Note: currently HTTP, couldn't get the HTTPS to work so far
    */

    private static $base_url = "http://webservices.ns.nl/";
    
    private $authUser;
    private $authPassword;

    /* Constructor, takes API username and password obtainable from http://www.ns.nl/api */
    function __construct($username, $password) {
        $this->authUser = $username;
        $this->authPassword = $password;
    }

    
    /*     
     * Return a list of stations, optionally an associative array with the
     * given key from the return values (name, code, lat or long). Second parameter
     * specifies whether or not to only include Dutch train stations
     * NOTE: In most normal use cases, cache this result
     */

    function getStations($key = null, $nlOnly = false) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-stations-v2');
        
        if (!in_array($key, array('name', 'code', 'lat', 'long')))
            $key = null;
            
        $output = array();
        foreach($xmlTree as $xmlStation) {
            $station = (array) $xmlStation;
            if ($nlOnly && $station['country'] == 'NL') { // Check if dutch
                if ($key) {
                    $output[$station[$key]] = $station;
                }
else {
                    $output[] = $station;
                }
            }
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * Get a list of current service disruptions. Options are:
     *  - 'station': filtered for given station
     *  - 'actual': show current disruptions? (boolean)
     *  - 'unplanned': show planned engineering works? (boolean)
     *  
     *  TODO: Handle 'bericht' field and test unplanned disruptions and
     *  add a helper function here
     */

    function getDisruptions($options = array()) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-storingen', $options);

        $disruptions = array();
        foreach($xmlTree->Gepland->Storing as $xmlNotice){
            $notice = (array) $xmlNotice;
            $disruptions[] = array('id' => $notice['id'], 'applicable' => $notice['Traject'], 'period' => $notice['Periode'],
                'alternative' => $notice['Advies'], 'reason' => $notice['Reden'], 'delay' => $notice['Vertraging'], 'type' => 'planned');
        }

        foreach($xmlTree->Ongepland->Storing as $xmlNotice){
            $notice = (array) $xmlNotice;
            $disruptions[] = array('id' => $notice['id'], 'applicable' => $notice['Traject'], 'period' => $notice['Periode'],
                'alternative' => $notice['Advies'], 'reason' => $notice['Reden'], 'delay' => $notice['Vertraging'], 'type' => 'unplanned');
        }

        
        return $disruptions;
    }

    
    /*
     * Get a live list of departures for a given station, optionally with an name of key to use for the index
     */

    function getDepartures($station, $key = null) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-avt', array('station' => $station));
        $output = array();
        // Loop over each train entry
        foreach($xmlTree as $xmlTrain) {
            // Cast as an array to get access to most keys
            $train = (array) $xmlTrain;    
            $add = array('departure' => strtotime($train['VertrekTijd']), 'service' => $train['RitNummer'],
                'destination' => $train['EindBestemming'], 'carrier' =>  $train['Vervoerder'], 'type' => $train['TreinSoort'],
                'platform' => $train['VertrekSpoor'], 'via' => $train['RouteTekst'] ? $train['RouteTekst'] : "");
            
                        // Decode any (optional) delay to a integer minute value
            if (isset($train['VertrekVertraging'])) {
                if (preg_match('/^PT(\d{0,3}?)M$/', $train['VertrekVertraging'], $matches)) {
                    $add['delay'] = $matches[1];
                }
            }


            // Check if the platform was changed
            $changed = false;
            if($xmlTrain->VertrekSpoor->attributes()) {
                $attr = (array) $xmlTrain->VertrekSpoor->attributes();
                if (isset($attr['@attributes']['wijziging']) && $attr['@attributes']['wijziging'] == "true")
                    $changed = true;
            }

            $add['platform_changed'] = $changed;
            
            // Add the various comments, also check if train is cancelled
            $cancelled = false;
               $add['ReisTip'] = $ReisTip; print_r($ReisTip);
        foreach($xmlTrain->ReisTip as $comment) {
                                $text = trim((string) $comment->ReisTip);
                                if ($text == "Stopt niet in Arnhem Zuid") {
                                        $ReisTip = true;
                               }

                               $add['ReisTip'][] = $text;
                         }

                               $add['cancelled'] = $cancelled;
        foreach($xmlTrain->Opmerkingen as $comment) {
                                $text = trim((string) $comment->Opmerking);
                                if ($text == "Rijdt vandaag niet") {
                                        $cancelled = true;
                                }

                                $add['comments'][] = $text;
                        }

                                $add['cancelled'] = $cancelled;
                                
            // Add the train to our output list
            $output[] = $add;
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * List the available travel options given a origin and destination.
     * Several options can also be set:
     *     - 'previousAdvices': number of ravel options to list in the past (max 5)
     *  - 'nextAdvices':  number of ravel options to list in the future (max 5)
     *  - 'dateTime': arrival or departure time
     *  - 'departure': is the above parameter arrival or departure (boolean)
     *  - 'hslAllowed': also use highspeed trains? (boolean) - default: true
     *  - 'yearCard': assume free travel? (boolean) - default: false
     *  
     *  TODO: Add support for notices/detection about invalid connections
     */

    function getTrips($from, $to, $options = array()) {
        if (!empty($options['dateTime'])) {
            $options['dateTime'] = date('c', strtotime($options['dateTime']));
        }

        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-treinplanner', array_merge(array('fromStation' => $from, 'toStation' => $to), $options));
        
        $output = array();
        // Loop over each option
        foreach($xmlTree as $xmlTrip) {
            $trip = (array) $xmlTrip;
            $tripOption = array('duration_scheduled' => self::hourMinutesToSeconds($trip['GeplandeReisTijd']),
                'duration_actual' => self::hourMinutesToSeconds($trip['ActueleReisTijd']),
                'optimal' => $trip['Optimaal'], 'departure_actual' => $trip['ActueleVertrekTijd'], 'departure_scheduled' => $trip['GeplandeVertrekTijd'],
                'departure_actual' => strtotime($trip['ActueleVertrekTijd']), 'departure_scheduled' => strtotime($trip['GeplandeVertrekTijd']),
                'arrival_actual' => strtotime($trip['ActueleVertrekTijd']), 'arrival_scheduled' => strtotime($trip['GeplandeVertrekTijd']),
                'changes' => $trip['AantalOverstappen']
            );

            
            // Loop over each part of the option
            foreach ($xmlTrip->ReisDeel as $xmlPart) {
                $part = (array) $xmlPart;
                $stops = array();
                
                // Loop over each stop
                foreach ($xmlPart->ReisStop as $xmlStop) {
                    $stop = (array) $xmlStop;
                    $curStop = array('station' => $stop['Naam'], 'time' => strtotime($stop['Tijd']));
                    if (!empty($stop['Spoor'])) {
                        $curStop['platform'] = $stop['Spoor'];
                    }

                    $stops[] = $curStop;
                }

                
                $tripOption['connections'][] = array('mode' => strtolower($part['@attributes']['reisSoort']),
                    'type' => $part['VervoerType'], 'service' => $part['RitNummer'], 'stops' => $stops);
            }

            $output[] = $tripOption;
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * Get a list of prices for a give to/from trip
     * Lists class as 1 or 2 (first/second) and discount as (0, 20 or 40%)
     */

    function getPrices($from, $to, $via = null) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-prijzen-v2', array('from' => $from, 'to' => $to, 'via' => $via));
        
        $output = array();
        foreach($xmlTree->Product as $product) {
            $productArray = (array) $product;
            foreach ($product->Prijs as $price) {
                $price = (array) $price;
                switch ($price['@attributes']['korting']) {
                    case
"reductie_20": $discount = 20; break;
                    case
"reductie_40": $discount = 40; break;
                    case
"vol tarief": $discount = 0; break;
                    default:
$discount = 0; break;
                }

                $output[] = array('product' => $productArray['@attributes']['naam'],
                    'class' => $price['@attributes']['klasse'], 'discount' => $discount, 'price' => $price[0]);
            }
        }

        
        return $output;         
    }

    
    // UTILITY FUNCTIONS
    
    /*
     * Convert hours and minutes seperated by a colon to seconds
     */

    private function hourMinutesToSeconds($input) {
        $input = explode(':', $input);
        return 60*($input[1]+ ($input[0]*60));
    }

    
    /*
     * Internal functioning for downloading data
     * TODO: Add support for HTTPS and/or CURL
     */

    private function getUrl($endpoint, $vars = array()) {
    
        // Write query string
        $query = "?";
        foreach($vars as $key => $value) {
            if ($value != "") {
                $query .= $key."=".$value."&";
            }
        }

        $query = rtrim($query, '&');
        $url = self::$base_url . $endpoint . $query;

        // Create context to be able to specify authentication
        $context = stream_context_create(array(
            'http' => array(
                'header'  => "Authorization: Basic " . base64_encode($this->authUser.":".$this->authPassword)
            )
        ));

        $data = file_get_contents($url, false, $context);
        if (!$data)
            return false;
        
        // Parse the result
        $xmlTree = simplexml_load_string($data);
        
        return $xmlTree;
    }

}


?>


En dit is hoe ik het op me site zie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
<?PHP
//DATUM NL
  $tijd = date("H:i");
  $dag_vd_week = date("w");
  $maand_vh_jaar = date("n")-1;
  $dedag = date("j");
  $jaar = date("Y");
  $uur = explode(":", $tijd);

  $dagen = array('Zondag', 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag');
  $maanden = array('januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december');
  $dag = $dagen[$dag_vd_week];
  $maand = $maanden[$maand_vh_jaar];


//STATIONS VARS
$station = $_GET['from'];
$station = stripslashes($_GET['from']);
$stationnaam = urlencode($station);

include './js/sec.php';
?>

<?php
//Haal het bestand op
$xml_feed4 = file_get_contents('http://www.ns.nl/storingen/index.rss');
//Een XML phraser aanmaken
$xml_praser4 = xml_parser_create();
//Verwerking
xml_parse_into_struct($xml_praser4,$xml_feed4,$xml_sleutel,$xml_index);
xml_parser_free($xml_praser4);
//Genereren van headlines
for($s = 0; !empty($xml_index['TITLE'][$s]); $s++){

    if ($s == 0) {
    $storing = 0;
    }
if ($s == 1) {
    $storing =  1;
    $storing1 = $xml_sleutel[$xml_index['TITLE'][1]]['value'];
    $naam = $storing1;
    }
if ($s > 1) {
    $storing =  $s;
    }
}

?>

<div id="textbox">
  <p class="alignleft">Station <?PHP echo $station; ?></p>
  <p class="alignright"><?PHP echo "$dag $dedag $maand $jaar - $tijd"; ?></p>
</div><div style="clear: both;"></div>
<?PHP
if($storing == 1) {
echo "<div id='storing'>Er is op dit moment 1 storing bekend!</div>";
}

if($storing > 1) {
echo "<div id='storing'>Er zijn op dit moment $storing storingen bekend!</div>";
}

?>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%; color: #FFFFFF; background-color: #18295B;">
<td width="5px"></td><td width="70px"><div id="top_tijd">Vertrek</div></td><td width="450px"><div id="top_bestemming">
Naar / Opmerkingen</div></td><td width="58px"><div id="top_spoor">Spoor</div></td><td width="80px"><div class="top_soort">Trein</div></td><td><div class="top_opmerking">Opmerkingen</div></td>
</table>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%; color: #FFFFFF;">
<?PHP
    require('ns.class.php');
    define(API_USER, '[email protected]');
    define(API_PASSWORD, 'ac7XG_DP5BnFcco9_01-b2dq4Ps5cgyXv4wnzR_WpNWCXR6xMr_SYg');
    $ns = new PhpNsTrains(API_USER, API_PASSWORD);
        
        
        foreach($ns->getDepartures($stationnaam) as $train) {
            
            $vertrektijd = date('H:i', $train['departure']);
            $soort = $train['type'];
            $ritnummer = $train['service'];
            $via = $train['via'];
            $vervoerder = $train['carrier'];
            $bestemming = $train['destination'];
            $spoor = $train['platform'];
            $vertrekspoor = strtolower($spoor);
            $vertraging = $train['delay'];
            $spoorw = $train['platform_changed'];
            $cancelled = $train['cancelled'];
            $comment = $train['comments'];  
            $ReisTip = $add['ReisTip']; print_r($ReisTip);
                $i++;        
                     if($soort == ""){
                        $soort = "Trein";
                    }

                    if($cancelled == "true"){
                        $weg = true;
                        $vertraging = 0;
                        $vertrekspoor = "leeg";
                    }
else{
                        $weg = false;
                    }


                    if($soort == "CityNightLine"){
                        $soort = "CityNightLine";
                    }

                    if($soort == "SPR"){
                        $soort = "Sprinter";
                    }

                    if($soort == "Stopbus i.p.v. Trein"){
                        $vertrekspoor = "leeg";
                        $soort = "Stopbus i.p.v. Trein";
                    }

                    if($soort == "Snelbus i.p.v. Trein"){
                        $vertrekspoor = "leeg";
                        $soort = "Snelbus i.p.v. Trein";
                    }

                    if($bestemming == "Den Haag Centraal / Rotterdam Centraal"){
                        $bestemming = "Den Haag CS / Rotterdam CS";
                    }

                    if($spoorw == "true") {
                        $swijziging = "true";
                        $swijzigingtekst = "Spoor Gewijzigd!";
                    }
else{
                        $swijziging = false;
                    }



                            $delay = $vertraging * 60;
                            $time2 = strtotime($vertrektijd);
                            $time2 = date("H:i", $time2 + $delay);

                            $orgi = date("H:i");
                            $orgi = strtotime($orgi);
                            $time3 = strtotime($vertrektijd);
                            $time3 = date("i", $time3 - $orgi);
                            $time33 = str_replace("0", " ", "$time3");
                    if($i < 16){
                    
                        $background=($i&1)?"":"&amp;achtergrond=wit";
                        ?>
                  
                
                
        <tr class="row<? echo ($i&1); ?>">
            <td width="65px">
        <?PHP
        if($vertraging > 1){
        ?>

        <div id="tijdw"><?php echo $time2; ?></div>
        <div id="tijdw2"><?php echo "was: $vertrektijd"; ?></div>
        <?PHP
        }else{
        ?>

        <div class="vertrektijd"><?php echo $vertrektijd; ?></div>
        <?PHP
        }
        ?>

        </td>
            <td width="450px">
    <?PHP
    if ($weg == true){
    ?>

    <div id="bestemming"><s><?php echo "<a href='./fullscreen.php?from=$bestemming'>$bestemming</a>"; ?></s></div>
    <?PHP
    }else{
    ?>

    <div id="bestemming"><?php echo "<a href='./fullscreen.php?from=$bestemming'>$bestemming</a>"; ?></div>
    <?PHP
    }
    ?>

       <div class="naar_via_opm"><?PHP echo $via;  ?></div></td>
       <?PHP if($swijziging == true){ ?>
            <td width="50px";><img border="2" style="border-color:red; border-left:0; border-top:0;" src="./sporen/<?php echo $vertrekspoor; ?>.png"></td>
       <?PHP }else{ ?>
               <td width="50px";><img src="./sporen/<?php echo $vertrekspoor; ?>.png"></td>
       <?PHP } ?>

        <td width="80px";><div id="soort"><?PHP echo $soort; ?><br /><font size="1"><?php echo $ritnummer; ?></font></div></td>
                                                        <td><?php
                                        if($swijziging == true){
                                        ?>

                                        <div id="wijzigingspoor"><?php echo "<font color='red'> <u>Spoorwijziging, vertrekt van spoor $vertrekspoor "; ?></u></font></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                                                       <?php
                                        if($weg == true){
                                        ?>

                                        <div id='rijdtniet'><?php echo "Rijdt vandaag niet"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($vertraging > 1){
                                        ?>

                                        <div id="vertraging"><?php echo "+ $vertraging min."; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($soort == $Bus){
                                        ?>

                                        <div id="bus">Op dit traject vindt busvervoer plaats</div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($soort == $ReisTip){
                                        ?>

                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $comment as $ReisTip)
                                        {

                                        ?>


                                        <div id="comment"><?php echo "$comment"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $ReisTip as $comment)
                                        {

                                        ?>

                                        
                                        <div id="ReisTip"><font color='red'><?php echo "$ReisTip"; ?></font></div>
                                                                                
                                        <?php                                        
                                        }
                                        ?>



                                                                        
</td>
        </tr>

<?PHP
}
}

if ($i < 2) {
?>

<tr class="row">
<td width="65px"><?php echo "<b>00:00</b>"; ?></td>
<td width="450px"><?php echo '<b><font color="red">Geen informatie beschikbaar</font></b>'; ?></td>
<td><img src="./sporen/leeg.png" /></td>
<td>ER01</td>
<td><?PHP echo '<b>Er is op dit moment geen actuele informatie beschikbaar...</b>'; ?></td>
<td>
</tr>                        
<?PHP
}
?>

</table>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:09:36
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik geen class en haal het direct op via SimpleXML. Dan heb je meer controle over de data.

Misschien is dat een idee? Om zelf een class te begrijpen als beginner is een brug te ver, naar mijn mening.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:17:16
Quote Anchor link
Alleen ik snap helemaal niks van SimpleXML.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:18:22
Quote Anchor link
Dan lees je tutorials... ;-)
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:20:30
Quote Anchor link
oke dan maar als ik het nog steeds niet snap dan want ik weet ook niet hoe ik van alle stations moet uitlezen op een site zo als ik het nu heb.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:23:02
Quote Anchor link
Als je het snapt kan je de XMLfeeds met de stations en de vertrektijden uitlezen.
Zie ook eens: http://www.phpeveryday.com/articles/SimpleXML-Accessing-Element-P535.html
Gewijzigd op 20/10/2014 13:00:29 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2014 19:10:59
Quote Anchor link
Even een makkelijk opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if(isset($_GET['station'])) {
    $username = "[email protected]";
    $password = "jouwpassword";
    $url = "http://webservices.ns.nl/ns-api-avt?station=".$_GET['station'];

    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $username . ':' . $password);
    $result = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);

    $xml = simplexml_load_string($result,NULL, LIBXML_NOCDATA);
    echo "<pre>".print_r($xml,true)."</pre>";
}
else {
    echo "Er is geen station meegegeven";
}

?>


Nu moet je vast wel een stukje verder komen, denk ik David ;-).
Gewijzigd op 21/10/2014 19:11:27 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/10/2014 13:20:27
Quote Anchor link
alleen nog even mooi maken ik moet alleen even kijken hoe ik dat gaat doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2014 13:26:22
Quote Anchor link
Onthoud wel dat die print_r() die iets blijvend is. Het is puur ter debugging, zodat je weet over welke data je beschikt.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.