ReisTip

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

David Meijer

David Meijer

20/10/2014 10:45:19
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik had een vraag hoe moet ik met zo als bij de NS de ReisTip laten zien kijk maar wat er achter de intercity staat naar Den Helder.

Want bij mij wordt dat niet getoont daar zie ik alleen Array staan.

zie screenshots

Afbeelding

Afbeelding
Gewijzigd op 20/10/2014 10:57:57 door David Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:52:05
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

20/10/2014 10:59:37
Quote Anchor link
Het zou wellicht handig kunnen zijn om aan te geven hoe je deze gegevens inlaad? RSS? XML? CSV? API?
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:03:30
Quote Anchor link
via NS API en dan komt hij via PHP op me site te recht.
 
Ivo P

Ivo P

20/10/2014 11:14:15
Quote Anchor link
Stel je hebt een array, en je probeert dat als geheel te echo-en, dan krijg je inderdaad "Array".


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$myArray
= ['aap', 'noot', 'mies'];

echo $myArray[0];   // geeft aap

echo $myArray;  // geeft Array

?>
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:16:12
Quote Anchor link
dus dit staat hier niet goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
                                        if($soort == $ReisTip){
                                        ?>

                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $comment as $ReisTip)
                                        {

                                        ?>


                                        <div id="comment"><?php echo "$comment"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $ReisTip as $comment)
                                        {

                                        ?>

                                        
                                        <div id="ReisTip"><font color='red'><?php echo "$ReisTip"; ?></font></div>
                                                                                
                                        <?php                                        
                                        }
[
/code]
Gewijzigd op 20/10/2014 11:23:50 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:37:15
Quote Anchor link
Je echoed nu nu een array $ReisTip, probeer eens $comment.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:46:46
Quote Anchor link
Dan krijg ik te zien bijvoorbeeld dat hij niet rijdt of dat hij via een andere route rijd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:50:48
Quote Anchor link
Dat is dan toch wat je wilt?
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:52:35
Quote Anchor link
Ja maar dat andere zie ik dus niet zo als stopt vanaf Roosendaal op alle stations

Toevoeging op 20/10/2014 11:54:35:

Dit is een stukje code van Enkhuizen via de Webservices van de NS

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<ActueleVertrekTijden><VertrekkendeTrein><RitNummer>1545</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T11:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amsterdam Centraal</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1547</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T12:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1549</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T12:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1551</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T13:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1553</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T13:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amsterdam Centraal</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1555</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T14:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1557</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T14:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1559</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T15:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1561</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T15:54:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Amersfoort</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein><VertrekkendeTrein><RitNummer>1563</RitNummer><VertrekTijd>2014-10-20T16:24:00+0200</VertrekTijd><EindBestemming>Deventer</EindBestemming><TreinSoort>Intercity</TreinSoort><RouteTekst>Hoorn, A'dam Sloterdijk, Amsterdam C.</RouteTekst><Vervoerder>NS</Vervoerder><VertrekSpoor wijziging="false">1</VertrekSpoor><ReisTip>Stopt tot Hoorn op tussengelegen stations</ReisTip></VertrekkendeTrein></ActueleVertrekTijden


Daar staat juis wel de ReisTip.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 11:55:41
Quote Anchor link
Ik heb geen idee of de NS die informatie ook meegeeft. Met enig debug-werk met print_r kan je erachterkomen.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 11:57:09
Quote Anchor link
Dan staat die Array op 0 juist wat ik je liet zien.

En van hun moest ik juist weer bij NS-API zijn van Google Group.
Gewijzigd op 20/10/2014 11:59:00 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:01:27
Quote Anchor link
Laat eens zien met relevante code hoe je de boel ophaalt.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:04:26
Quote Anchor link
Oke

Dit is de Code waar ik het op haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
<?php

class PhpNsTrains {

    /* API Base URL setting
    * Note: currently HTTP, couldn't get the HTTPS to work so far
    */

    private static $base_url = "http://webservices.ns.nl/";
    
    private $authUser;
    private $authPassword;

    /* Constructor, takes API username and password obtainable from http://www.ns.nl/api */
    function __construct($username, $password) {
        $this->authUser = $username;
        $this->authPassword = $password;
    }

    
    /*     
     * Return a list of stations, optionally an associative array with the
     * given key from the return values (name, code, lat or long). Second parameter
     * specifies whether or not to only include Dutch train stations
     * NOTE: In most normal use cases, cache this result
     */

    function getStations($key = null, $nlOnly = false) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-stations-v2');
        
        if (!in_array($key, array('name', 'code', 'lat', 'long')))
            $key = null;
            
        $output = array();
        foreach($xmlTree as $xmlStation) {
            $station = (array) $xmlStation;
            if ($nlOnly && $station['country'] == 'NL') { // Check if dutch
                if ($key) {
                    $output[$station[$key]] = $station;
                }
else {
                    $output[] = $station;
                }
            }
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * Get a list of current service disruptions. Options are:
     *  - 'station': filtered for given station
     *  - 'actual': show current disruptions? (boolean)
     *  - 'unplanned': show planned engineering works? (boolean)
     *  
     *  TODO: Handle 'bericht' field and test unplanned disruptions and
     *  add a helper function here
     */

    function getDisruptions($options = array()) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-storingen', $options);

        $disruptions = array();
        foreach($xmlTree->Gepland->Storing as $xmlNotice){
            $notice = (array) $xmlNotice;
            $disruptions[] = array('id' => $notice['id'], 'applicable' => $notice['Traject'], 'period' => $notice['Periode'],
                'alternative' => $notice['Advies'], 'reason' => $notice['Reden'], 'delay' => $notice['Vertraging'], 'type' => 'planned');
        }

        foreach($xmlTree->Ongepland->Storing as $xmlNotice){
            $notice = (array) $xmlNotice;
            $disruptions[] = array('id' => $notice['id'], 'applicable' => $notice['Traject'], 'period' => $notice['Periode'],
                'alternative' => $notice['Advies'], 'reason' => $notice['Reden'], 'delay' => $notice['Vertraging'], 'type' => 'unplanned');
        }

        
        return $disruptions;
    }

    
    /*
     * Get a live list of departures for a given station, optionally with an name of key to use for the index
     */

    function getDepartures($station, $key = null) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-avt', array('station' => $station));
        $output = array();
        // Loop over each train entry
        foreach($xmlTree as $xmlTrain) {
            // Cast as an array to get access to most keys
            $train = (array) $xmlTrain;    
            $add = array('departure' => strtotime($train['VertrekTijd']), 'service' => $train['RitNummer'],
                'destination' => $train['EindBestemming'], 'carrier' =>  $train['Vervoerder'], 'type' => $train['TreinSoort'],
                'platform' => $train['VertrekSpoor'], 'via' => $train['RouteTekst'] ? $train['RouteTekst'] : "");
            
                        // Decode any (optional) delay to a integer minute value
            if (isset($train['VertrekVertraging'])) {
                if (preg_match('/^PT(\d{0,3}?)M$/', $train['VertrekVertraging'], $matches)) {
                    $add['delay'] = $matches[1];
                }
            }


            // Check if the platform was changed
            $changed = false;
            if($xmlTrain->VertrekSpoor->attributes()) {
                $attr = (array) $xmlTrain->VertrekSpoor->attributes();
                if (isset($attr['@attributes']['wijziging']) && $attr['@attributes']['wijziging'] == "true")
                    $changed = true;
            }

            $add['platform_changed'] = $changed;
            
            // Add the various comments, also check if train is cancelled
            $cancelled = false;
               $add['ReisTip'] = $ReisTip; print_r($ReisTip);
        foreach($xmlTrain->ReisTip as $comment) {
                                $text = trim((string) $comment->ReisTip);
                                if ($text == "Stopt niet in Arnhem Zuid") {
                                        $ReisTip = true;
                               }

                               $add['ReisTip'][] = $text;
                         }

                               $add['cancelled'] = $cancelled;
        foreach($xmlTrain->Opmerkingen as $comment) {
                                $text = trim((string) $comment->Opmerking);
                                if ($text == "Rijdt vandaag niet") {
                                        $cancelled = true;
                                }

                                $add['comments'][] = $text;
                        }

                                $add['cancelled'] = $cancelled;
                                
            // Add the train to our output list
            $output[] = $add;
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * List the available travel options given a origin and destination.
     * Several options can also be set:
     *     - 'previousAdvices': number of ravel options to list in the past (max 5)
     *  - 'nextAdvices':  number of ravel options to list in the future (max 5)
     *  - 'dateTime': arrival or departure time
     *  - 'departure': is the above parameter arrival or departure (boolean)
     *  - 'hslAllowed': also use highspeed trains? (boolean) - default: true
     *  - 'yearCard': assume free travel? (boolean) - default: false
     *  
     *  TODO: Add support for notices/detection about invalid connections
     */

    function getTrips($from, $to, $options = array()) {
        if (!empty($options['dateTime'])) {
            $options['dateTime'] = date('c', strtotime($options['dateTime']));
        }

        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-treinplanner', array_merge(array('fromStation' => $from, 'toStation' => $to), $options));
        
        $output = array();
        // Loop over each option
        foreach($xmlTree as $xmlTrip) {
            $trip = (array) $xmlTrip;
            $tripOption = array('duration_scheduled' => self::hourMinutesToSeconds($trip['GeplandeReisTijd']),
                'duration_actual' => self::hourMinutesToSeconds($trip['ActueleReisTijd']),
                'optimal' => $trip['Optimaal'], 'departure_actual' => $trip['ActueleVertrekTijd'], 'departure_scheduled' => $trip['GeplandeVertrekTijd'],
                'departure_actual' => strtotime($trip['ActueleVertrekTijd']), 'departure_scheduled' => strtotime($trip['GeplandeVertrekTijd']),
                'arrival_actual' => strtotime($trip['ActueleVertrekTijd']), 'arrival_scheduled' => strtotime($trip['GeplandeVertrekTijd']),
                'changes' => $trip['AantalOverstappen']
            );

            
            // Loop over each part of the option
            foreach ($xmlTrip->ReisDeel as $xmlPart) {
                $part = (array) $xmlPart;
                $stops = array();
                
                // Loop over each stop
                foreach ($xmlPart->ReisStop as $xmlStop) {
                    $stop = (array) $xmlStop;
                    $curStop = array('station' => $stop['Naam'], 'time' => strtotime($stop['Tijd']));
                    if (!empty($stop['Spoor'])) {
                        $curStop['platform'] = $stop['Spoor'];
                    }

                    $stops[] = $curStop;
                }

                
                $tripOption['connections'][] = array('mode' => strtolower($part['@attributes']['reisSoort']),
                    'type' => $part['VervoerType'], 'service' => $part['RitNummer'], 'stops' => $stops);
            }

            $output[] = $tripOption;
        }

        return $output;
    }

    
    /*
     * Get a list of prices for a give to/from trip
     * Lists class as 1 or 2 (first/second) and discount as (0, 20 or 40%)
     */

    function getPrices($from, $to, $via = null) {
        $xmlTree = $this->getUrl('ns-api-prijzen-v2', array('from' => $from, 'to' => $to, 'via' => $via));
        
        $output = array();
        foreach($xmlTree->Product as $product) {
            $productArray = (array) $product;
            foreach ($product->Prijs as $price) {
                $price = (array) $price;
                switch ($price['@attributes']['korting']) {
                    case
"reductie_20": $discount = 20; break;
                    case
"reductie_40": $discount = 40; break;
                    case
"vol tarief": $discount = 0; break;
                    default:
$discount = 0; break;
                }

                $output[] = array('product' => $productArray['@attributes']['naam'],
                    'class' => $price['@attributes']['klasse'], 'discount' => $discount, 'price' => $price[0]);
            }
        }

        
        return $output;         
    }

    
    // UTILITY FUNCTIONS
    
    /*
     * Convert hours and minutes seperated by a colon to seconds
     */

    private function hourMinutesToSeconds($input) {
        $input = explode(':', $input);
        return 60*($input[1]+ ($input[0]*60));
    }

    
    /*
     * Internal functioning for downloading data
     * TODO: Add support for HTTPS and/or CURL
     */

    private function getUrl($endpoint, $vars = array()) {
    
        // Write query string
        $query = "?";
        foreach($vars as $key => $value) {
            if ($value != "") {
                $query .= $key."=".$value."&";
            }
        }

        $query = rtrim($query, '&');
        $url = self::$base_url . $endpoint . $query;

        // Create context to be able to specify authentication
        $context = stream_context_create(array(
            'http' => array(
                'header'  => "Authorization: Basic " . base64_encode($this->authUser.":".$this->authPassword)
            )
        ));

        $data = file_get_contents($url, false, $context);
        if (!$data)
            return false;
        
        // Parse the result
        $xmlTree = simplexml_load_string($data);
        
        return $xmlTree;
    }

}


?>


En dit is hoe ik het op me site zie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
<?PHP
//DATUM NL
  $tijd = date("H:i");
  $dag_vd_week = date("w");
  $maand_vh_jaar = date("n")-1;
  $dedag = date("j");
  $jaar = date("Y");
  $uur = explode(":", $tijd);

  $dagen = array('Zondag', 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag');
  $maanden = array('januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december');
  $dag = $dagen[$dag_vd_week];
  $maand = $maanden[$maand_vh_jaar];


//STATIONS VARS
$station = $_GET['from'];
$station = stripslashes($_GET['from']);
$stationnaam = urlencode($station);

include './js/sec.php';
?>

<?php
//Haal het bestand op
$xml_feed4 = file_get_contents('http://www.ns.nl/storingen/index.rss');
//Een XML phraser aanmaken
$xml_praser4 = xml_parser_create();
//Verwerking
xml_parse_into_struct($xml_praser4,$xml_feed4,$xml_sleutel,$xml_index);
xml_parser_free($xml_praser4);
//Genereren van headlines
for($s = 0; !empty($xml_index['TITLE'][$s]); $s++){

    if ($s == 0) {
    $storing = 0;
    }
if ($s == 1) {
    $storing =  1;
    $storing1 = $xml_sleutel[$xml_index['TITLE'][1]]['value'];
    $naam = $storing1;
    }
if ($s > 1) {
    $storing =  $s;
    }
}

?>

<div id="textbox">
  <p class="alignleft">Station <?PHP echo $station; ?></p>
  <p class="alignright"><?PHP echo "$dag $dedag $maand $jaar - $tijd"; ?></p>
</div><div style="clear: both;"></div>
<?PHP
if($storing == 1) {
echo "<div id='storing'>Er is op dit moment 1 storing bekend!</div>";
}

if($storing > 1) {
echo "<div id='storing'>Er zijn op dit moment $storing storingen bekend!</div>";
}

?>

<table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%; color: #FFFFFF; background-color: #18295B;">
<td width="5px"></td><td width="70px"><div id="top_tijd">Vertrek</div></td><td width="450px"><div id="top_bestemming">
Naar / Opmerkingen</div></td><td width="58px"><div id="top_spoor">Spoor</div></td><td width="80px"><div class="top_soort">Trein</div></td><td><div class="top_opmerking">Opmerkingen</div></td>
</table>
<table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%; color: #FFFFFF;">
<?PHP
    require('ns.class.php');
    define(API_USER, '[email protected]');
    define(API_PASSWORD, 'ac7XG_DP5BnFcco9_01-b2dq4Ps5cgyXv4wnzR_WpNWCXR6xMr_SYg');
    $ns = new PhpNsTrains(API_USER, API_PASSWORD);
        
        
        foreach($ns->getDepartures($stationnaam) as $train) {
            
            $vertrektijd = date('H:i', $train['departure']);
            $soort = $train['type'];
            $ritnummer = $train['service'];
            $via = $train['via'];
            $vervoerder = $train['carrier'];
            $bestemming = $train['destination'];
            $spoor = $train['platform'];
            $vertrekspoor = strtolower($spoor);
            $vertraging = $train['delay'];
            $spoorw = $train['platform_changed'];
            $cancelled = $train['cancelled'];
            $comment = $train['comments'];  
            $ReisTip = $add['ReisTip']; print_r($ReisTip);
                $i++;        
                     if($soort == ""){
                        $soort = "Trein";
                    }

                    if($cancelled == "true"){
                        $weg = true;
                        $vertraging = 0;
                        $vertrekspoor = "leeg";
                    }
else{
                        $weg = false;
                    }


                    if($soort == "CityNightLine"){
                        $soort = "CityNightLine";
                    }

                    if($soort == "SPR"){
                        $soort = "Sprinter";
                    }

                    if($soort == "Stopbus i.p.v. Trein"){
                        $vertrekspoor = "leeg";
                        $soort = "Stopbus i.p.v. Trein";
                    }

                    if($soort == "Snelbus i.p.v. Trein"){
                        $vertrekspoor = "leeg";
                        $soort = "Snelbus i.p.v. Trein";
                    }

                    if($bestemming == "Den Haag Centraal / Rotterdam Centraal"){
                        $bestemming = "Den Haag CS / Rotterdam CS";
                    }

                    if($spoorw == "true") {
                        $swijziging = "true";
                        $swijzigingtekst = "Spoor Gewijzigd!";
                    }
else{
                        $swijziging = false;
                    }



                            $delay = $vertraging * 60;
                            $time2 = strtotime($vertrektijd);
                            $time2 = date("H:i", $time2 + $delay);

                            $orgi = date("H:i");
                            $orgi = strtotime($orgi);
                            $time3 = strtotime($vertrektijd);
                            $time3 = date("i", $time3 - $orgi);
                            $time33 = str_replace("0", " ", "$time3");
                    if($i < 16){
                    
                        $background=($i&1)?"":"&amp;achtergrond=wit";
                        ?>
                  
                
                
        <tr class="row<? echo ($i&1); ?>">
            <td width="65px">
        <?PHP
        if($vertraging > 1){
        ?>

        <div id="tijdw"><?php echo $time2; ?></div>
        <div id="tijdw2"><?php echo "was: $vertrektijd"; ?></div>
        <?PHP
        }else{
        ?>

        <div class="vertrektijd"><?php echo $vertrektijd; ?></div>
        <?PHP
        }
        ?>

        </td>
            <td width="450px">
    <?PHP
    if ($weg == true){
    ?>

    <div id="bestemming"><s><?php echo "<a href='./fullscreen.php?from=$bestemming'>$bestemming</a>"; ?></s></div>
    <?PHP
    }else{
    ?>

    <div id="bestemming"><?php echo "<a href='./fullscreen.php?from=$bestemming'>$bestemming</a>"; ?></div>
    <?PHP
    }
    ?>

       <div class="naar_via_opm"><?PHP echo $via;  ?></div></td>
       <?PHP if($swijziging == true){ ?>
            <td width="50px";><img border="2" style="border-color:red; border-left:0; border-top:0;" src="./sporen/<?php echo $vertrekspoor; ?>.png"></td>
       <?PHP }else{ ?>
               <td width="50px";><img src="./sporen/<?php echo $vertrekspoor; ?>.png"></td>
       <?PHP } ?>

        <td width="80px";><div id="soort"><?PHP echo $soort; ?><br /><font size="1"><?php echo $ritnummer; ?></font></div></td>
                                                        <td><?php
                                        if($swijziging == true){
                                        ?>

                                        <div id="wijzigingspoor"><?php echo "<font color='red'> <u>Spoorwijziging, vertrekt van spoor $vertrekspoor "; ?></u></font></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                                                       <?php
                                        if($weg == true){
                                        ?>

                                        <div id='rijdtniet'><?php echo "Rijdt vandaag niet"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($vertraging > 1){
                                        ?>

                                        <div id="vertraging"><?php echo "+ $vertraging min."; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($soort == $Bus){
                                        ?>

                                        <div id="bus">Op dit traject vindt busvervoer plaats</div>
                                        <?php
                                        }
                                        ?>

                                        <?php
                                        if($soort == $ReisTip){
                                        ?>

                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $comment as $ReisTip)
                                        {

                                        ?>


                                        <div id="comment"><?php echo "$comment"; ?></div>
                                        <?php
                                        }
                                        
                                        foreach ((array) $ReisTip as $comment)
                                        {

                                        ?>

                                        
                                        <div id="ReisTip"><font color='red'><?php echo "$ReisTip"; ?></font></div>
                                                                                
                                        <?php                                        
                                        }
                                        ?>



                                                                        
</td>
        </tr>

<?PHP
}
}

if ($i < 2) {
?>

<tr class="row">
<td width="65px"><?php echo "<b>00:00</b>"; ?></td>
<td width="450px"><?php echo '<b><font color="red">Geen informatie beschikbaar</font></b>'; ?></td>
<td><img src="./sporen/leeg.png" /></td>
<td>ER01</td>
<td><?PHP echo '<b>Er is op dit moment geen actuele informatie beschikbaar...</b>'; ?></td>
<td>
</tr>                        
<?PHP
}
?>

</table>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:09:36
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik geen class en haal het direct op via SimpleXML. Dan heb je meer controle over de data.

Misschien is dat een idee? Om zelf een class te begrijpen als beginner is een brug te ver, naar mijn mening.
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:17:16
Quote Anchor link
Alleen ik snap helemaal niks van SimpleXML.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:18:22
Quote Anchor link
Dan lees je tutorials... ;-)
 
David Meijer

David Meijer

20/10/2014 12:20:30
Quote Anchor link
oke dan maar als ik het nog steeds niet snap dan want ik weet ook niet hoe ik van alle stations moet uitlezen op een site zo als ik het nu heb.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/10/2014 12:23:02
Quote Anchor link
Als je het snapt kan je de XMLfeeds met de stations en de vertrektijden uitlezen.
Zie ook eens: http://www.phpeveryday.com/articles/SimpleXML-Accessing-Element-P535.html
Gewijzigd op 20/10/2014 13:00:29 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2014 19:10:59
Quote Anchor link
Even een makkelijk opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if(isset($_GET['station'])) {
    $username = "[email protected]";
    $password = "jouwpassword";
    $url = "http://webservices.ns.nl/ns-api-avt?station=".$_GET['station'];

    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $username . ':' . $password);
    $result = curl_exec($ch);
    curl_close($ch);

    $xml = simplexml_load_string($result,NULL, LIBXML_NOCDATA);
    echo "<pre>".print_r($xml,true)."</pre>";
}
else {
    echo "Er is geen station meegegeven";
}

?>


Nu moet je vast wel een stukje verder komen, denk ik David ;-).
Gewijzigd op 21/10/2014 19:11:27 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/10/2014 13:20:27
Quote Anchor link
alleen nog even mooi maken ik moet alleen even kijken hoe ik dat gaat doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2014 13:26:22
Quote Anchor link
Onthoud wel dat die print_r() die iets blijvend is. Het is puur ter debugging, zodat je weet over welke data je beschikt.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.