Rekenmachine

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »
Willem van Oosterhout

Willem van Oosterhout

19/09/2017 13:55:13
Quote Anchor link
Beste mede-forummers,

Hallo. Ik ben Willem, zeventien jaar oud, en ik heb een brandende vraag over 'PHP'. Nou is het zo dat ik een rekenmachine aan de praat wil krijgen, maar de code (zie bijlage 1) doet het helaas niet. Ik zie niet wat er fout aan is. Als ik willekeurig waarden invul telt hij ze niet op, maar krijg ik een ERROR-pagina.
Alvast bedankt,
Willem,
Assen.

Bijlage 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<TITLE>Page title</TITLE>
<meta charset="UTF-8">
</HEAD>
<BODY background="http://pad2.whstatic.com/images/thumb/7/7b/Make-a-Rainbow-Step-1-Version-3.jpg/aid258833-v4-728px-Make-a-Rainbow-Step-1-Version-3.jpg.webp">
<h1 style="color:blue;">This is a heading</h1>
 <p style="color:olive;">This is a paragraph.</p>
<img src="https://jakevdp.github.io/images/mario.gif" alt="W3Schools.com" width="300" height="142">
<h2 style="font-family:verdana;">This is a heading</h2>
 <p style="font-family:courier;">This is another paragraph.</p>
<hr>
 <p title="About W3Schools">
  W3Schools is a web developer's site.
  It provides tutorials and references covering
  many aspects of web programming,
  including HTML, CSS, JavaScript, XML, SQL, PHP, ASP, etc.
 </p>
<h3 style="font-size:300%;">This is a heading</h3>
 <p title="John 'ShotGun' Nelson">
 <p>
  This paragraph
  contains<br>a<br>lot of &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;lines
  in &nbsp;&nbsp;&nbsp;the source code,
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1 ">
    <title>Rekenmachine</title>
  </head>
  <body>
<form action="rekenmachine1.php" method="post">
Getal 1: <input type="text" name="getal1" /><br /><img src="http://www.world-birds.com/files/comworld-birds/database/photo-cotingidae-rupicola-peruvianus-6709_large.jpg"><br />
Getal 2: <input type="text" name="getal2" /><br /><br />
<input type="submit" name="verzend" value="TEL OP" />
</form>
<br /><br />
<?php
// Hier wordt gecontroleerd of er op de verzendknop is geklikt
if(isset($_POST["verzend"]))
{

// Hier wordt alle input opgehaald
$getal1 = $_POST["getal1"];
$getal2 = $_POST["getal2"];

// Hier wordt de berekening gemaakt
$antwoord = $getal1 + $getal2;

// Hey Max, hier wordt het antwoord getoond!
echo "$getal1 + $getal2 = $antwoord";
}

?>

  </body>
</html>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 21/09/2017 19:50:47 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:57:47
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/09/2017 14:08:14
Quote Anchor link
Willem van Oosterhout op 19/09/2017 13:55:13:
krijg ik een ERROR-pagina.

En wat is die error ?

De opbouw van je code lijkt me niet goed.
Ik zie bijvoorbeeld 2x </head> in je code en 2x <body>.

Controleren of een formulier verzonden is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

Verder controleer je niet of de beide POST-waarden zijn gevuld en of het een getal is.
Het aanmaken / kopiëren van de nieuwe variabelen is in dit geval niet zo zinvol.
Gewijzigd op 19/09/2017 14:15:51 door Obelix Idefix
 
Mitch PHP

Mitch PHP

19/09/2017 14:53:20
Quote Anchor link
Je echo is een complete String, probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $getal1." + ".$getal2." = ".$antwoord;
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2017 18:02:35
Quote Anchor link
Je blok met PHP code moet je boven in plaatsen. De HTML onder in. (first practice)
Behalve de laatste regel met de echo, die mag wel tussen je HTML.
Gewijzigd op 19/09/2017 18:03:30 door Frank Nietbelangrijk
 
Willem van Oosterhout

Willem van Oosterhout

21/09/2017 11:44:08
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor alle support, maar ik snap er geen jota van. Zou iemand alsjeblieft de code aangepast willen posten ;#
Alvast bedankt,
Willem, Assen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/09/2017 11:46:42
Quote Anchor link
Het antwoord van Mitch geeft precies aan wat je moet veranderen om het in de huidige vorm werkend te krijgen.
De rest is ook geheel terecht, want je HTML klopt van geen kant.
 
Willem vp

Willem vp

21/09/2017 15:32:07
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 21/09/2017 11:46:42:
Het antwoord van Mitch geeft precies aan wat je moet veranderen om het in de huidige vorm werkend te krijgen.

Met die echo is niks mis. Hint: (string-)interpolatie, maar dat is iets waar men op dit forum allergisch voor schijnt te zijn. Ten onrechte, want ik zie in een heleboel topics code langskomen die er een stuk leesbaarder door zou worden. En ik zie ook, zoals hier, alternatieven voor geïnterpoleerde strings die de code alleen maar onleesbaarder maken. Afgezien van het al dan niet leesbaarder zijn, lost het antwoord dat Mitch hierboven geeft in ieder geval niets op.

Met de oorspronkelijk geposte code is eigenlijk niets mis (*). Het enige probleem dat erin zit, is dat er teveel is meegekopieerd van de W3Schools-pagina (o.i.d.) maar als je alle regels vóór <!DOCTYPE html> verwijdert, werkt de pagina prima. Het zou niet mijn ding zijn om een levensgrote kop van een rode rotshaan tussen de twee invoervelden te plaatsen, maar dat doet niets af aan de functionaliteit.

(*) Oke, er zijn dingetjes die ik anders zou doen... ;-)
Gewijzigd op 21/09/2017 15:44:16 door Willem vp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2017 18:30:05
Quote Anchor link
Zo dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

/*
 * Initialisatie van de variabele $uitkomst. Dit doen we om te zorgen dat de variabele $uitkomst altijd bestaat
 * ook als de pagina de eerste keer in de GET methode wordt aangeroepen in plaats van in de POST methode.
 * Tevens kunnen we de variabele direct voorzien van een standaard waarde. Als we de initialisatie achterwege laten
 * krijgen we foutmelingen.
 */

$uitkomst = '';

// Controleer of er iets gePOST is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Hier wordt alle input opgehaald
    $getal1 = intval($_POST["getal1"]); // intval maakt van iedere waarde een getal.
    $getal2 = intval($_POST["getal2"]);

    // Hier wordt de berekening gemaakt
    $antwoord = $getal1 + $getal2;

    // Hier wordt een string (stuk tekst) gemaakt
    $uitkomst = $getal1 . ' + ' . $getal2 . ' = ' . $antwoord;
}

?>

<!doctype>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Rekenmachine</title>
        <style>
            h1 {
                color: blue;
            }
            .uitkomst {
                color: purple;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <h1>Rekenmachine</h1>
        <form action="" method="post">
            Getal 1: <input type="text" name="getal1" /><br>
            Getal 2: <input type="text" name="getal2" /><br><br>
            <input type="submit" name="verzend" value="TEL OP">
        </form>
        <br><br>
        <p class="uitkomst"><?php echo $uitkomst; ?></p>
    </body>
</html>


Toevoeging op 21/09/2017 18:36:21:

Je had zoals Willem aangaf een beetje veel oude shit gekopieerd en geplakt.

De opmaak regel je bij voorkeur in een apart .css bestand of zoals hier boven gebruik je <style></style> tags in de <head> sectie.

Aan het begin van je pagina plaats je de doctype en open je de html pagina met <html>. Als allerlaatste eindig je de pagina met </html>. In de <html> sectie begin je voorts altijd eerst met de <head> sectie en daarna met de <body>. Het beste is om als eerste je characterset kenbaar te maken in de <head> sectie. Je zou dus kunnen zeggen dat de volgorde van de eerste vier regels min of meer verplicht is en zo ook de laatste twee regels.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.