Rekenmachine

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Willem van Oosterhout

Willem van Oosterhout

19/09/2017 13:55:13
Quote Anchor link
Beste mede-forummers,

Hallo. Ik ben Willem, zeventien jaar oud, en ik heb een brandende vraag over 'PHP'. Nou is het zo dat ik een rekenmachine aan de praat wil krijgen, maar de code (zie bijlage 1) doet het helaas niet. Ik zie niet wat er fout aan is. Als ik willekeurig waarden invul telt hij ze niet op, maar krijg ik een ERROR-pagina.
Alvast bedankt,
Willem,
Assen.

Bijlage 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<TITLE>Page title</TITLE>
<meta charset="UTF-8">
</HEAD>
<BODY background="http://pad2.whstatic.com/images/thumb/7/7b/Make-a-Rainbow-Step-1-Version-3.jpg/aid258833-v4-728px-Make-a-Rainbow-Step-1-Version-3.jpg.webp">
<h1 style="color:blue;">This is a heading</h1>
 <p style="color:olive;">This is a paragraph.</p>
<img src="https://jakevdp.github.io/images/mario.gif" alt="W3Schools.com" width="300" height="142">
<h2 style="font-family:verdana;">This is a heading</h2>
 <p style="font-family:courier;">This is another paragraph.</p>
<hr>
 <p title="About W3Schools">
  W3Schools is a web developer's site.
  It provides tutorials and references covering
  many aspects of web programming,
  including HTML, CSS, JavaScript, XML, SQL, PHP, ASP, etc.
 </p>
<h3 style="font-size:300%;">This is a heading</h3>
 <p title="John 'ShotGun' Nelson">
 <p>
  This paragraph
  contains<br>a<br>lot of &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;lines
  in &nbsp;&nbsp;&nbsp;the source code,
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1 ">
    <title>Rekenmachine</title>
  </head>
  <body>
<form action="rekenmachine1.php" method="post">
Getal 1: <input type="text" name="getal1" /><br /><img src="http://www.world-birds.com/files/comworld-birds/database/photo-cotingidae-rupicola-peruvianus-6709_large.jpg"><br />
Getal 2: <input type="text" name="getal2" /><br /><br />
<input type="submit" name="verzend" value="TEL OP" />
</form>
<br /><br />
<?php
// Hier wordt gecontroleerd of er op de verzendknop is geklikt
if(isset($_POST["verzend"]))
{

// Hier wordt alle input opgehaald
$getal1 = $_POST["getal1"];
$getal2 = $_POST["getal2"];

// Hier wordt de berekening gemaakt
$antwoord = $getal1 + $getal2;

// Hey Max, hier wordt het antwoord getoond!
echo "$getal1 + $getal2 = $antwoord";
}

?>

  </body>
</html>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 21/09/2017 19:50:47 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 10:49:30
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/09/2017 14:08:14
Quote Anchor link
Willem van Oosterhout op 19/09/2017 13:55:13:
krijg ik een ERROR-pagina.

En wat is die error ?

De opbouw van je code lijkt me niet goed.
Ik zie bijvoorbeeld 2x </head> in je code en 2x <body>.

Controleren of een formulier verzonden is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

Verder controleer je niet of de beide POST-waarden zijn gevuld en of het een getal is.
Het aanmaken / kopiëren van de nieuwe variabelen is in dit geval niet zo zinvol.
Gewijzigd op 19/09/2017 14:15:51 door Obelix Idefix
 
Mitch PHP

Mitch PHP

19/09/2017 14:53:20
Quote Anchor link
Je echo is een complete String, probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $getal1." + ".$getal2." = ".$antwoord;
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2017 18:02:35
Quote Anchor link
Je blok met PHP code moet je boven in plaatsen. De HTML onder in. (first practice)
Behalve de laatste regel met de echo, die mag wel tussen je HTML.
Gewijzigd op 19/09/2017 18:03:30 door Frank Nietbelangrijk
 
Willem van Oosterhout

Willem van Oosterhout

21/09/2017 11:44:08
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor alle support, maar ik snap er geen jota van. Zou iemand alsjeblieft de code aangepast willen posten ;#
Alvast bedankt,
Willem, Assen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/09/2017 11:46:42
Quote Anchor link
Het antwoord van Mitch geeft precies aan wat je moet veranderen om het in de huidige vorm werkend te krijgen.
De rest is ook geheel terecht, want je HTML klopt van geen kant.
 
Willem vp

Willem vp

21/09/2017 15:32:07
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 21/09/2017 11:46:42:
Het antwoord van Mitch geeft precies aan wat je moet veranderen om het in de huidige vorm werkend te krijgen.

Met die echo is niks mis. Hint: (string-)interpolatie, maar dat is iets waar men op dit forum allergisch voor schijnt te zijn. Ten onrechte, want ik zie in een heleboel topics code langskomen die er een stuk leesbaarder door zou worden. En ik zie ook, zoals hier, alternatieven voor geïnterpoleerde strings die de code alleen maar onleesbaarder maken. Afgezien van het al dan niet leesbaarder zijn, lost het antwoord dat Mitch hierboven geeft in ieder geval niets op.

Met de oorspronkelijk geposte code is eigenlijk niets mis (*). Het enige probleem dat erin zit, is dat er teveel is meegekopieerd van de W3Schools-pagina (o.i.d.) maar als je alle regels vóór <!DOCTYPE html> verwijdert, werkt de pagina prima. Het zou niet mijn ding zijn om een levensgrote kop van een rode rotshaan tussen de twee invoervelden te plaatsen, maar dat doet niets af aan de functionaliteit.

(*) Oke, er zijn dingetjes die ik anders zou doen... ;-)
Gewijzigd op 21/09/2017 15:44:16 door Willem vp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2017 18:30:05
Quote Anchor link
Zo dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

/*
 * Initialisatie van de variabele $uitkomst. Dit doen we om te zorgen dat de variabele $uitkomst altijd bestaat
 * ook als de pagina de eerste keer in de GET methode wordt aangeroepen in plaats van in de POST methode.
 * Tevens kunnen we de variabele direct voorzien van een standaard waarde. Als we de initialisatie achterwege laten
 * krijgen we foutmelingen.
 */

$uitkomst = '';

// Controleer of er iets gePOST is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Hier wordt alle input opgehaald
    $getal1 = intval($_POST["getal1"]); // intval maakt van iedere waarde een getal.
    $getal2 = intval($_POST["getal2"]);

    // Hier wordt de berekening gemaakt
    $antwoord = $getal1 + $getal2;

    // Hier wordt een string (stuk tekst) gemaakt
    $uitkomst = $getal1 . ' + ' . $getal2 . ' = ' . $antwoord;
}

?>

<!doctype>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Rekenmachine</title>
        <style>
            h1 {
                color: blue;
            }
            .uitkomst {
                color: purple;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <h1>Rekenmachine</h1>
        <form action="" method="post">
            Getal 1: <input type="text" name="getal1" /><br>
            Getal 2: <input type="text" name="getal2" /><br><br>
            <input type="submit" name="verzend" value="TEL OP">
        </form>
        <br><br>
        <p class="uitkomst"><?php echo $uitkomst; ?></p>
    </body>
</html>


Toevoeging op 21/09/2017 18:36:21:

Je had zoals Willem aangaf een beetje veel oude shit gekopieerd en geplakt.

De opmaak regel je bij voorkeur in een apart .css bestand of zoals hier boven gebruik je <style></style> tags in de <head> sectie.

Aan het begin van je pagina plaats je de doctype en open je de html pagina met <html>. Als allerlaatste eindig je de pagina met </html>. In de <html> sectie begin je voorts altijd eerst met de <head> sectie en daarna met de <body>. Het beste is om als eerste je characterset kenbaar te maken in de <head> sectie. Je zou dus kunnen zeggen dat de volgorde van de eerste vier regels min of meer verplicht is en zo ook de laatste twee regels.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.