Relatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
Zero XT

Zero XT

16/09/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Beste php-ers,

Ik heb een database met daarin 3 tabellen


Tabel gebruikers:
ID (int 11)

Tabel forum_berichten
gebruiker_id (int 11)

Tabel ban
gebruiker_id (int 11)


Nu wil ik graag dat als een gebruiker word verwijderd uit de tabel gebruikers deze automatisch ook word verwijderd in de tabel forum_berichten en ban.

Nu moet ik dus foreign keys gebruiken alleen ik krijg het voor elkaar om een relatie te leggen tussen 2 tabellen (dus een 1 op 1 relatie) maar ik krijg het niet voor elkaar om een 1 op meer relatie te leggen

Dit is wat ik gebruikte om de 1 op 1 relatie te maken

ALTER gebruikers ADD FOREIGN KEY(ID) REFERENCES forum_berichten(gebruiker_id) ON DELETE CASCADE


Hoe krijg ik het nu voor elkaar dat als ik de gebruiker verwijder uit de gebruiker tabel hij alle child records ook verwijderd (dus in forum_berichten en ban) ?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:56:47
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2009 11:45:00
Quote Anchor link
@HellRazer

Whooo, stop!

Even controleren of ik het goed snap, als jij een gebruiker banned/ of verwijderd, dat alle posts weg zijn? En wat nou als die gebruiker nuttige posts heeft gedaan in het verleden en de boel nu loopt te verzieken?

Je wilt natuurlijk alleen zijn "verziekposts" en "verziektopics" wissen, niet al zijn reacties. Daar kan (ligt misschien ook aan het forumgebruik) iemand anders nog weer wat aan hebben. Posts zou ik dan ook niet zomaar verwijderen met de gebruiker, en ik zou de gebruiker ook niet verwijderen. Misschien op non-actief zetten, dat het "lijkt alsof die gewist is" maar je hebt dan de gegevens nog wel in elk geval.

Misschien kan je even toelichten waarom je dit eigenlijk zo wil, volgens mij moet er een slimmere oplossing zijn.
 
Zero XT

Zero XT

16/09/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Robert alleen wat ik noemde als tabellen waren alleen maar als voorbeeld. Ik ben daar dus niet duidelijk genoeg in geweest, mijn excuses.

Wat ik simpel wil is dat wanneer je een gebruiker verwijderd dat ook alle referenties worden verwijderd of op null word gezet.

Ik sta ook niet toe door wie dan ook om een gebruiker te verwijderen. Maar bij andere dingen is het wel handig.

Hier een voorbeeld die ik wel wil implementeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Tabel forum_topics
- ID (int)

Tabel forum_berichten:
- forum_berichten_id (int)
- forum_topic_id (int)

Tabel forum_gelezen
- forum_topic_id


Hier zie je dat forum_topic_id uit forum_berichten en forum_topic_id uit forum_gelezen gelinkt zijn aan ID uit forum_topics. Op moment dat ik een topic verwijder moeten alle referenties dus ook verwijderd worden.

Dus in dit geval heb ik een 1 op meer relatie vanaf forum_topics(ID)

Hoe krijg ik dat voor elkaar?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2009 15:45:00
Quote Anchor link
Je relatie is dus dat een "forum_topic_id" voorkomt in de tabel forum_topics.
Volgens mij,ik doe dit uit mijn hoofd, zo geen webserver (ook niet lokaal) beschikbaar om te testen, (computer waarop ik normaal werk niet hier, dus ook wachtwoorden niet) moet je dus het volgende doen:
ALTER forum_berichten ADD FOREIGN KEY(forum_topic_id) REFERENCES forum_topics(ID) ON DELETE CASCADE

Misschien net andersom hoor, dan moet het zo:
ALTER forum_topics ADD FOREIGN KEY(ID) REFERENCES forum_berichten(forum_topic_id) ON DELETE CASCADE

Eenzelfde soort relatie maak je aan tussen "Tabel forum_gelezen" en tabel topics. Moet opzich geen problemen opleveren.

Dan nog even een kanttekening: Ook hier geld dat verwijderen niet een ideale oplossing is. Je kan net zo goed een topic op non-actief zetten, vanuit deze instelling het topic niet meer weergeven in de topiclijst. Maar heb ik hem in de favorieten staan, kan ik het topic in elk geval nog weer terugzoeken.
Daarbij als je ook nog op wilt slaan hoeveel posts, welke posts, post-historie enzovoorts, dan mag je al helemaal geen gegevens weggooien (is geen aanrader).
Als je de juiste indexes aanmaakt en dus topic op actief/ inactief zet, is het één en ander heel eenvoudig te realiseren. + je raakt zo nooit wat kwijt en kan altijd de boel weer terugzoeken.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

16/09/2009 15:45:00
Quote Anchor link
Ik heb eerlijk waar geen idee wat nou precies je bedoeling is.
Leg anders even aan de hand van een voorbeeld uit, wat de situatie nu is,
en hoe die zou moeten worden.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2009 15:55:00
Quote Anchor link
@nico
Onder zijn tabellen opzet staat wel uitgelegd dat hij met die tabellen wanneer een topic wordt gewist, ook alle referenties aan/ naar dat topic wil verwijderen met ON DELETE CASCADE.
 
Zero XT

Zero XT

16/09/2009 23:12:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt voor je reactie Robert. Ik heb het probleem inmiddels opgelost mede dankzij jouw hulp.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/09/2009 08:30:00
Quote Anchor link
@HellRazer
Ik ben nog steeds wel benieuwd naar de precieze situatie eigenlijk, in de meeste gevallen is het praktischer om gegevens op "inactief" te zetten dan om ze echt te wissen.
 
Zero XT

Zero XT

17/09/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Mocht er nu echt iets verwijderd worden uit de database dan wil ik dat alle childs ook meegaan. Of dit nu via een SET NULL of een CASCADE gaat doet er niet toe. Ik geef mensen op mijn website de mogelijkheid om berichten te verwijderen (waarna ze op non-actief worden gezet) Maar ik als Administrator krijg dan de keus of ik ze helemaal uit de database wil verwijderen.

Dit zou niet vaak voorkomen maar mocht het toch nog een keer voorkomen dat wil ik dat het ook geen sporen achterlaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.