Replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »
Yorick17

yorick17

18/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    return $string;        
}

?>


Hierbij is het de bedoeling dat een "a" word vervangen door een "x". Dus als ik $string vul met "abxy" wil ik dat er uit komt "xy123456". Maar wat nu het probleem is, is dat hij zichzelf gaat replacen, dus komt er uit "123456" want hij replacet de "xy" ook weer. Ik he al van alles geprobeerd maar ik kom er echt niet uit.
Weet iemand hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:58:39
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Volgorde?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
     return $string;        
}

?>

Zo doet ie het wél.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ja oke maar het gaat om het hele alfabet en de replace is niet "123" of "456" maar iets van "H8c" dus dat gaat niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Dan denk ik dat je dat niet gaat lukken met str_replace().
 

18/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Oke dat kan, ik sta open voor andere opties, dus moe zou het dan moeten volgens jou?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.
 

18/02/2009 14:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 14:12:
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.

Jawel, als je $sReplace hebt, dan doe je strlen en dan bijvoorbeeld als array door de string loopt, en dat weer opslaat in $sReplaced o.i.d.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Dus iets met een for loop of zo? Hoe gaat dat er dan uit zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
jawel, je moet de string per letter doorlopen, en per teken kijken wat het moet vervangen (switch statement)

Voorbeeld:
Ik haal hier steeds de voorste van de string af, gooi die in de switch (waar de tekens vervangen worden) en zet ze in een nieuwe string.
De default is om geen teken verloren te laten gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= 'Test abcxyz';
$nwString = '';
while($string != '')
{

    switch ($string[0])
    {
        case
'a':    $nwString .= 'x';    break;
        case
'b':    $nwString .= 'y';    break;
        case
'x':    $nwString .= '123';    break;
        case
'y':    $nwString .= '456';    break;
        default:
    $nwString .= $string[0];
    }

    $string = substr($string,1);
}

echo $nwString;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Perfect het lijkt erop dat dit de oplossing is, ik ga er mee aan de slag!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
server_encode($string)
{

    $return = '';
    $array = array('a'=>'x',
                    'b'=>'y',
                    'x'=>'123',
                    'y'=>'456');

    for($i=0; $i<strlen($string); $i++)
    {

        $return .= (isset($array[$string[$i]])) ? $array[$string[$i]] : $string[$i];
    }

    return $return;
}


echo server_encode('Test abcxyz');

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt deze onthoud ik en haal er uit wat ik kan gebruiken!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nog iets ingekort.
Bij mijn scriptje hoef je alleen het array() aan te passen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Niet aan gedacht, je hebt alleen met jou manier het probleem dat je zeer veel in het geheugen kunt hebben (ik heb ooit zoiets gebruikt voor zeer grote bestanden.daarom haal ik het teken ook meteen uit de string)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.