Replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »
Yorick17

yorick17

18/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    return $string;        
}

?>


Hierbij is het de bedoeling dat een "a" word vervangen door een "x". Dus als ik $string vul met "abxy" wil ik dat er uit komt "xy123456". Maar wat nu het probleem is, is dat hij zichzelf gaat replacen, dus komt er uit "123456" want hij replacet de "xy" ook weer. Ik he al van alles geprobeerd maar ik kom er echt niet uit.
Weet iemand hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 17:44:09
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Volgorde?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
     return $string;        
}

?>

Zo doet ie het wél.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ja oke maar het gaat om het hele alfabet en de replace is niet "123" of "456" maar iets van "H8c" dus dat gaat niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Dan denk ik dat je dat niet gaat lukken met str_replace().
 

18/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Oke dat kan, ik sta open voor andere opties, dus moe zou het dan moeten volgens jou?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.
 

18/02/2009 14:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 14:12:
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.

Jawel, als je $sReplace hebt, dan doe je strlen en dan bijvoorbeeld als array door de string loopt, en dat weer opslaat in $sReplaced o.i.d.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Dus iets met een for loop of zo? Hoe gaat dat er dan uit zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
jawel, je moet de string per letter doorlopen, en per teken kijken wat het moet vervangen (switch statement)

Voorbeeld:
Ik haal hier steeds de voorste van de string af, gooi die in de switch (waar de tekens vervangen worden) en zet ze in een nieuwe string.
De default is om geen teken verloren te laten gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= 'Test abcxyz';
$nwString = '';
while($string != '')
{

    switch ($string[0])
    {
        case
'a':    $nwString .= 'x';    break;
        case
'b':    $nwString .= 'y';    break;
        case
'x':    $nwString .= '123';    break;
        case
'y':    $nwString .= '456';    break;
        default:
    $nwString .= $string[0];
    }

    $string = substr($string,1);
}

echo $nwString;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Perfect het lijkt erop dat dit de oplossing is, ik ga er mee aan de slag!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
server_encode($string)
{

    $return = '';
    $array = array('a'=>'x',
                    'b'=>'y',
                    'x'=>'123',
                    'y'=>'456');

    for($i=0; $i<strlen($string); $i++)
    {

        $return .= (isset($array[$string[$i]])) ? $array[$string[$i]] : $string[$i];
    }

    return $return;
}


echo server_encode('Test abcxyz');

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt deze onthoud ik en haal er uit wat ik kan gebruiken!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nog iets ingekort.
Bij mijn scriptje hoef je alleen het array() aan te passen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Niet aan gedacht, je hebt alleen met jou manier het probleem dat je zeer veel in het geheugen kunt hebben (ik heb ooit zoiets gebruikt voor zeer grote bestanden.daarom haal ik het teken ook meteen uit de string)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.