Replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Yorick17

yorick17

18/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    return $string;        
}

?>


Hierbij is het de bedoeling dat een "a" word vervangen door een "x". Dus als ik $string vul met "abxy" wil ik dat er uit komt "xy123456". Maar wat nu het probleem is, is dat hij zichzelf gaat replacen, dus komt er uit "123456" want hij replacet de "xy" ook weer. Ik he al van alles geprobeerd maar ik kom er echt niet uit.
Weet iemand hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:40:32
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Volgorde?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
     return $string;        
}

?>

Zo doet ie het wél.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ja oke maar het gaat om het hele alfabet en de replace is niet "123" of "456" maar iets van "H8c" dus dat gaat niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Dan denk ik dat je dat niet gaat lukken met str_replace().
 

18/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Oke dat kan, ik sta open voor andere opties, dus moe zou het dan moeten volgens jou?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.
 

18/02/2009 14:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 14:12:
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.

Jawel, als je $sReplace hebt, dan doe je strlen en dan bijvoorbeeld als array door de string loopt, en dat weer opslaat in $sReplaced o.i.d.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Dus iets met een for loop of zo? Hoe gaat dat er dan uit zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
jawel, je moet de string per letter doorlopen, en per teken kijken wat het moet vervangen (switch statement)

Voorbeeld:
Ik haal hier steeds de voorste van de string af, gooi die in de switch (waar de tekens vervangen worden) en zet ze in een nieuwe string.
De default is om geen teken verloren te laten gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= 'Test abcxyz';
$nwString = '';
while($string != '')
{

    switch ($string[0])
    {
        case
'a':    $nwString .= 'x';    break;
        case
'b':    $nwString .= 'y';    break;
        case
'x':    $nwString .= '123';    break;
        case
'y':    $nwString .= '456';    break;
        default:
    $nwString .= $string[0];
    }

    $string = substr($string,1);
}

echo $nwString;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Perfect het lijkt erop dat dit de oplossing is, ik ga er mee aan de slag!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
server_encode($string)
{

    $return = '';
    $array = array('a'=>'x',
                    'b'=>'y',
                    'x'=>'123',
                    'y'=>'456');

    for($i=0; $i<strlen($string); $i++)
    {

        $return .= (isset($array[$string[$i]])) ? $array[$string[$i]] : $string[$i];
    }

    return $return;
}


echo server_encode('Test abcxyz');

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt deze onthoud ik en haal er uit wat ik kan gebruiken!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nog iets ingekort.
Bij mijn scriptje hoef je alleen het array() aan te passen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Niet aan gedacht, je hebt alleen met jou manier het probleem dat je zeer veel in het geheugen kunt hebben (ik heb ooit zoiets gebruikt voor zeer grote bestanden.daarom haal ik het teken ook meteen uit de string)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.