Replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Yorick17

yorick17

18/02/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    return $string;        
}

?>


Hierbij is het de bedoeling dat een "a" word vervangen door een "x". Dus als ik $string vul met "abxy" wil ik dat er uit komt "xy123456". Maar wat nu het probleem is, is dat hij zichzelf gaat replacen, dus komt er uit "123456" want hij replacet de "xy" ook weer. Ik he al van alles geprobeerd maar ik kom er echt niet uit.
Weet iemand hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:32:35
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Volgorde?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
function server_encode($string)
{

    $string = str_replace('x', '123', $string);
    $string = str_replace('y', '456', $string);
    $string = str_replace('a', 'x', $string);
    $string = str_replace('b', 'y', $string);
    //enz..
     return $string;        
}

?>

Zo doet ie het wél.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ja oke maar het gaat om het hele alfabet en de replace is niet "123" of "456" maar iets van "H8c" dus dat gaat niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Dan denk ik dat je dat niet gaat lukken met str_replace().
 

18/02/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Oke dat kan, ik sta open voor andere opties, dus moe zou het dan moeten volgens jou?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.
 

18/02/2009 14:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 14:12:
Karl schreef op 18.02.2009 14:09:
Ik denk dat je dan stap voor stap het moet doen, dus teken voor teken...

Dat werkt ook niet. Als je eerst de 'a' in een 'x' verandert dan kom je toch de 'x' weer tegen die er '123' van maakt.

Jawel, als je $sReplace hebt, dan doe je strlen en dan bijvoorbeeld als array door de string loopt, en dat weer opslaat in $sReplaced o.i.d.
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Dus iets met een for loop of zo? Hoe gaat dat er dan uit zien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:15:00
Quote Anchor link
jawel, je moet de string per letter doorlopen, en per teken kijken wat het moet vervangen (switch statement)

Voorbeeld:
Ik haal hier steeds de voorste van de string af, gooi die in de switch (waar de tekens vervangen worden) en zet ze in een nieuwe string.
De default is om geen teken verloren te laten gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$string
= 'Test abcxyz';
$nwString = '';
while($string != '')
{

    switch ($string[0])
    {
        case
'a':    $nwString .= 'x';    break;
        case
'b':    $nwString .= 'y';    break;
        case
'x':    $nwString .= '123';    break;
        case
'y':    $nwString .= '456';    break;
        default:
    $nwString .= $string[0];
    }

    $string = substr($string,1);
}

echo $nwString;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:29:00
Quote Anchor link
Perfect het lijkt erop dat dit de oplossing is, ik ga er mee aan de slag!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
server_encode($string)
{

    $return = '';
    $array = array('a'=>'x',
                    'b'=>'y',
                    'x'=>'123',
                    'y'=>'456');

    for($i=0; $i<strlen($string); $i++)
    {

        $return .= (isset($array[$string[$i]])) ? $array[$string[$i]] : $string[$i];
    }

    return $return;
}


echo server_encode('Test abcxyz');

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Yorick17

yorick17

18/02/2009 14:36:00
Quote Anchor link
ja ook bedankt deze onthoud ik en haal er uit wat ik kan gebruiken!
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nog iets ingekort.
Bij mijn scriptje hoef je alleen het array() aan te passen.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Niet aan gedacht, je hebt alleen met jou manier het probleem dat je zeer veel in het geheugen kunt hebben (ik heb ooit zoiets gebruikt voor zeer grote bestanden.daarom haal ik het teken ook meteen uit de string)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.