require_once niet once probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Henk

Henk

10/02/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo, ik zit al uren te '....' maar elke keer als ik op de submit button klik, keer ik telkens terug naar de login. wat doe ik fout? heel het formulier wordt steeds opnieuw geopend met login. thanks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.inc.php');
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

---------------------------------------------------------
Login code'login.inc.php'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test",
                    "root" => "test",
                    "user" => "test"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 15:02:15
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:04:00
Quote Anchor link
waar haal jij inloggen() vandaan?
 
- wes  -

- wes -

10/02/2006 15:08:00
Quote Anchor link
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:10:00
Quote Anchor link
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:17:00
Quote Anchor link
PHPerik:
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".


Ok, dus als ik refresch, gaat i weer opnieuw? dus dit gaat niet werken? of kan ik wat met if zoals je zegt? variabele opnemen of zo? thanks
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:19:00
Quote Anchor link
Erik:
waar haal jij inloggen() vandaan?


Uit een boek om PHP te leren, PHP5 van easy computing. of bedoel je dit niet? gr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:31:00
Quote Anchor link
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Erik:
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>


Hier toch,
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:
function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

dit werkt prima maar als ik dan in het andere PHP bestand op de button klik, krijg ik een refresh en pakt hij de inlog php ook weer opnieuw. ? gr
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:37:00
Quote Anchor link
PHPerik:
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>


Ok mooi, waar mag ik dit plaatsen? thanks engr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:41:00
Quote Anchor link
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:53:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


OK Erik, dit werkt dus perfect, thanks, mijn weekend is goed(;>)
de code nu,

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");



if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Henk

Henk

10/02/2006 16:31:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


Erik, dit werkt dus prima maar als ik nu op inloggen klik zonder gebruikersnaam en password in te vullen, kan ik zo naar binnen? Hij luistert niet meer naar login. Cookies waren verwijderd. met dat oude
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.php');
?>

gaat het wel goed maar dan het oude verhaal weer?
nog een ideetje? gr,
Gewijzigd op 10/02/2006 16:32:00 door Henk
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 08:31:00
Quote Anchor link
wes:
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
Waar heb je die kennis vandaan? In phpMyAdmin (om maar even een gek voorbeeld te noemen) wordt gebruik gemaakt van config.header.inc.php (3 punten) en dat is toch echt geen probleem...
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/02/2006 08:59:00
Quote Anchor link
Ja vroeg ik me ook af want ik zal je zeggen er rust een misverstand op de extensie inc dat dit "veilig" zou zijn of althans de ilusie opwekken.
Dus kan het idee zijn van blablabla.inc.php dat dit nog veiliger is (is een aanname want ik weet niet waarom je dit doet) of wordt gedacht.
Niets is natuurlijk minder waar en is dit net zo lek als bijv .txt om maar is wat te noemen.

Ik heb dit zo functions.inc.php in een van de eerste lessen van de cursus van Eduvision zo geleerd en daarna de uitleg van wat ik net zeg.

Enfin hier waren effies mijn nog "vroege" frisse gedachtes :)
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 10:15:00
Quote Anchor link
De voornaamste reden om .inc te gebruiken in je naam lijkt me om aan te geven dat het geen op zichzelf staand script is maar altijd ge-include moet worden. Met veiligheid heeft het inderdaad niets te maken.

Wel vind ik het verstandig om in ieder geval de extensie .php te gebruiken. Als iemand dan de naam van de include-file weet en die opvraagt, zal de webserver hem eerst door PHP laten verwerken en niet zomaar de source laten zien. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat eventuele wachtwoorden op straat komen te liggen.
 
Henk

Henk

11/02/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Nee dat met die punten maakt niet uit. Maar ik vind het nog steeds vreemd dat ik nu zo door mijn inlogscherm heen kan klikken. zie laatste code onder. Waarschijnlijk ligt het aan <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST"> in het login.php script dat het script zonder invoer wordt uitgevoerd. Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
require_once("login.php");?>
boven aan zet spring ik constant terug naar de login.php. dus if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php"); werkt prima alleen nu hoef ik alleen maar op login te klikken zonder invoer??
Nog maar eens wat uurtjes aan besteden, maar hulp is welkom. gr henk.

code dat login.php aanroept.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");


if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post"action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
----------------
login.php
----------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test123",
                    "henk" => "test456",
                    "user" => "test789"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.