require_once niet once probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »
Henk

Henk

10/02/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo, ik zit al uren te '....' maar elke keer als ik op de submit button klik, keer ik telkens terug naar de login. wat doe ik fout? heel het formulier wordt steeds opnieuw geopend met login. thanks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.inc.php');
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

---------------------------------------------------------
Login code'login.inc.php'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test",
                    "root" => "test",
                    "user" => "test"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:17:32
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:04:00
Quote Anchor link
waar haal jij inloggen() vandaan?
 
- wes  -

- wes -

10/02/2006 15:08:00
Quote Anchor link
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:10:00
Quote Anchor link
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:17:00
Quote Anchor link
PHPerik:
Je hebt geen if om de require_once(), dus zal hij altijd één keer aangeroepen. Dit betekent echter niet dat als je de pagina refresht, dan ie het dan opeens niet meer request. Het gaat om "once per script".


Ok, dus als ik refresch, gaat i weer opnieuw? dus dit gaat niet werken? of kan ik wat met if zoals je zegt? variabele opnemen of zo? thanks
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:19:00
Quote Anchor link
Erik:
waar haal jij inloggen() vandaan?


Uit een boek om PHP te leren, PHP5 van easy computing. of bedoel je dit niet? gr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>
 
PHP erik

PHP erik

10/02/2006 15:31:00
Quote Anchor link
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Erik:
Ik zie nergens de functie inloggen staan maar je roept hem wel opeens aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
} else {
inloggen();
}

?>


Hier toch,
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:
function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

dit werkt prima maar als ik dan in het andere PHP bestand op de button klik, krijg ik een refresh en pakt hij de inlog php ook weer opnieuw. ? gr
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:37:00
Quote Anchor link
PHPerik:
@Erik
Ik denk dat je kunt aannemen dat deze functie gedefinieerd wordt in de geincludeerde file.

Toevallig las ik dezelfde vraag ook op PHPfreakz en weet ik dus dat het probleem ligt bij het feit dat topicstarter denkt dat er na een submit niet nogmaals geinclude wordt, omdat het 'require_once' is.

Oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("blah.php");

?>


Ok mooi, waar mag ik dit plaatsen? thanks engr
 
Erik Rijk

Erik Rijk

10/02/2006 15:41:00
Quote Anchor link
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))
 
Henk

Henk

10/02/2006 15:53:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


OK Erik, dit werkt dus perfect, thanks, mijn weekend is goed(;>)
de code nu,

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");



if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Henk

Henk

10/02/2006 16:31:00
Quote Anchor link
Erik:
dat plaats je voor je if(isset($_POST[]))


Erik, dit werkt dus prima maar als ik nu op inloggen klik zonder gebruikersnaam en password in te vullen, kan ik zo naar binnen? Hij luistert niet meer naar login. Cookies waren verwijderd. met dat oude
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once('login.php');
?>

gaat het wel goed maar dan het oude verhaal weer?
nog een ideetje? gr,
Gewijzigd op 10/02/2006 16:32:00 door Henk
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 08:31:00
Quote Anchor link
wes:
sowieso geen dubbele . . in je bestandsnamen.
include ("include.inc.php") vind ie nie fijn
Waar heb je die kennis vandaan? In phpMyAdmin (om maar even een gek voorbeeld te noemen) wordt gebruik gemaakt van config.header.inc.php (3 punten) en dat is toch echt geen probleem...
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

11/02/2006 08:59:00
Quote Anchor link
Ja vroeg ik me ook af want ik zal je zeggen er rust een misverstand op de extensie inc dat dit "veilig" zou zijn of althans de ilusie opwekken.
Dus kan het idee zijn van blablabla.inc.php dat dit nog veiliger is (is een aanname want ik weet niet waarom je dit doet) of wordt gedacht.
Niets is natuurlijk minder waar en is dit net zo lek als bijv .txt om maar is wat te noemen.

Ik heb dit zo functions.inc.php in een van de eerste lessen van de cursus van Eduvision zo geleerd en daarna de uitleg van wat ik net zeg.

Enfin hier waren effies mijn nog "vroege" frisse gedachtes :)
 
Willem vp

Willem vp

11/02/2006 10:15:00
Quote Anchor link
De voornaamste reden om .inc te gebruiken in je naam lijkt me om aan te geven dat het geen op zichzelf staand script is maar altijd ge-include moet worden. Met veiligheid heeft het inderdaad niets te maken.

Wel vind ik het verstandig om in ieder geval de extensie .php te gebruiken. Als iemand dan de naam van de include-file weet en die opvraagt, zal de webserver hem eerst door PHP laten verwerken en niet zomaar de source laten zien. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat eventuele wachtwoorden op straat komen te liggen.
 
Henk

Henk

11/02/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Nee dat met die punten maakt niet uit. Maar ik vind het nog steeds vreemd dat ik nu zo door mijn inlogscherm heen kan klikken. zie laatste code onder. Waarschijnlijk ligt het aan <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST"> in het login.php script dat het script zonder invoer wordt uitgevoerd. Als ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
require_once("login.php");?>
boven aan zet spring ik constant terug naar de login.php. dus if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php"); werkt prima alleen nu hoef ik alleen maar op login te klikken zonder invoer??
Nog maar eens wat uurtjes aan besteden, maar hulp is welkom. gr henk.

code dat login.php aanroept.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Remote</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != "POST")
require("login.php");


if (isset($_POST['actie']))
 {


    // Uit te voeren actie bepalen:
    $actie = $_POST['actie'];

    if ($actie == "Lamp 1 aan")
      {

        echo 'Lamp is aan!';
      }
 }

?>

<form method="post"action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">

<tr>
<td align="center" nowrap>
<input class="knop " name="actie" type="submit" value="Lamp 1 aan">


</td>
</tr>
</table>
</form>

</body>
</html>
----------------
login.php
----------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
// Associatieve array met gebruikers (gebruikersnaam => wachtwoord):
$gebruikers = array(
                    "Administrator" => "test123",
                    "henk" => "test456",
                    "user" => "test789"
                    // enzovoorts ...
                   );

// Gebruikersnaam en wachtwoord controleren:
if (isset($_REQUEST['gn'])) {
    // Gebruikersnaam lezen uit een formulier of cookie:
    if (isset($_POST['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gn'];
    }
elseif (isset($_COOKIE['gn'])) {
        $gebruikersnaam = $_COOKIE['gn'];
    }
else {
        inloggen();
    }

    $gebruikersnaam = trim(strip_tags($gebruikersnaam));
    // Controleren of de gebruikersnaam bestaat:
    if (array_key_exists($gebruikersnaam, $gebruikers)) {
        // Wachtwoord lezen uit een formulier of cookie:
        if (isset($_POST['ww'])) {
            $wachtwoord = $_POST['ww'];
        }
elseif (isset($_COOKIE['ww'])) {
            $wachtwoord = $_COOKIE['ww'];
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }

        $wachtwoord = trim(strip_tags($wachtwoord));
        // Het wachtwoord bij deze gebruikersnaam controleren:
        if ($gebruikers[$gebruikersnaam] == $wachtwoord) {
            // Cookie verloopt na 30 dagen = 2592000 seconden:
            $verloopt_op = time() + 2592000;
            // Gebruikersnaam opslaan in een cookie:
            setcookie("gn", $gebruikersnaam, $verloopt_op);
            // Wachtwoord naar keuze opslaan in een cookie:
            if (isset($_POST['wo'])) {
                if ($_POST['wo'] == 1) {
                    setcookie("ww", $wachtwoord, $verloopt_op);
                }
            }
        }
else {
            inloggen($gebruikersnaam);
        }
    }
else {
        inloggen($gebruikersnaam);
    }
}
else {
    inloggen();
}

 //echo "<script>location.href='remote.php'</script>";
// Webpagina met een formulier en instructies weergeven:

function inloggen($gebruikersnaam = '')
{

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="nl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="nl">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Inloggen</title>
<link href="windows.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body lang="nl">
<h1>Inloggen</h1>
<p>De pagina die u probeert te openen, is uitsluitend toegankelijk voor geregistreerde gebruikers.<br>
Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen.</p>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['SCRIPT_NAME']; ?>
" method="POST">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="2">
<tr>
<td>
<label for="gn"><span style="text-decoration: underline">G</span>ebruikersnaam:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="g" id="gn" name="gn" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="ww"><span style="text-decoration: underline">W</span>achtwoord:</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input accesskey="w" id="ww" name="ww" type="password"></td>
</tr>
<tr>
<td>
<label for="wo">
<input accesskey="s" id="wo" name="wo" type="checkbox" value="1"> Wachtwoord op<span style="text-decoration: underline">s</span>laan
</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td><input class="knop" type="submit" value="Inloggen"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    exit;

}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.