Resultaten splitsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Giga

Giga

27/03/2004 20:13:00
Quote Anchor link
Ik heb zo een script-overzicht script, waarmee ik alle categorien kan weergeven, maar alles wordt ondereen gezet, nu zou ik dit graag in 2 kolommen splitsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
//cat-output in table
while ($row = MYSQL_FETCH_ROW($result))  
{

    // count all links in an unique cat
    $resc = MYSQL_QUERY("SELECT * FROM $table_linkdata WHERE cat = $row[0]");
    $anzcat = MYSQL_NUM_ROWS($resc);
    // generate output-tables
    echo "<p>\n<tr>\n";
    // when not empty show link
    if($anzcat != 0) {
    echo "<td id='index_cat'>\n<IMG SRC='folder.gif' WIDTH='16' HEIGHT='13' BORDER='0'> <a href='view.php?cat=$row[0]'><font size='2'><b>$row[1]</b></a> ($anzcat)</font>\n</td>\n";
    }
else {
    // if empty hide link
    echo "<td id='index_cat'>\n<font size='2'><b>$row[1]</b> ($anzcat)</font>\n</td>\n"; }
    echo "</tr>\n<td id='index_desc'>\n".ARROW_FOR_CAT_DESC." $row[2]\n</td>\n";
    echo "</tr>\n";
}

?>


Als er iemand is die weet hoe, ben ik hem zeer dankbaar.

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 13:56:29
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

28/03/2004 22:35:00
 

29/03/2004 22:24:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip maar ik kom er niet echt aan uit.
Ik heb het geprobeerd te begrijpen maar ik kom er niet.

Sorry voor mijn onwetendheid
 
Rick

Rick

30/03/2004 10:16:00
Quote Anchor link
mag ik vragen wat voor datamodel je hebt want ik vind het nogal database mishandeling om bij elke rij een nieuwe query uit te voeren
dat moet zeker wel in 1 query kunnen
 
Arend a

Arend a

30/03/2004 12:26:00
Quote Anchor link
Och, de mysql queries duren toch nooit het langst, ik denk dat het bij dergelijke queries in theorie een wereld van verschil is, maar in de praktijk toch zo sloom als shit.

Misschien eens leuk om eens te testen met die benchmark class van pear.
 

30/03/2004 19:22:00
Quote Anchor link
Quote:
mag ik vragen wat voor datamodel je hebt want ik vind het nogal database mishandeling om bij elke rij een nieuwe query uit te voeren
dat moet zeker wel in 1 query kunnen


Het handelt zich ook hier om maar 1 enkele query die zolang wordt uitgevoerd tot alle resultaten zijn opgehaald, maar dit nu in een lijst ondereen.
Dit zou nu in 2 lijsten moeten. (langseen)
 
Giga

Giga

30/03/2004 19:34:00
Quote Anchor link
dus voor alle duidelijkheid, dit gedeelte moet in plaats van nu <TD>inhoud1</TD>, en daaronder dan <TD>inhoud2</TD>
Zo worden <TD>inhoud1</TD> <TD>inhoud2</TD>, dus naast elkaar.

Het is één query die uitgevoerd wordt, en wat een datamodel is daar kan ik spijtig genoeg geen antwoord op geven, ik ben nog maar een tijdje bezig met php/MySql.
dit wil niet zeggen dat ik niks ken maar dit is mij na 1 avond intensief proberen dit zelf op te lossen niet gelukt daarom kom ik het nu hier vragen.

Arend, wat jij bedoeld daar heb ik ook het raden naar, ik kan niet echt opmaken of dit nu positief of negatief bedoeld is.

Mark
Gewijzigd op 30/03/2004 19:35:00 door Giga
 
Arend a

Arend a

30/03/2004 21:33:00
Quote Anchor link
hehe vertaling: dit was een reactie op rick, mijn reactie was dat het vrij weinig verschil maakt op deze schaal.

De vraag naar het datamodel is gewoon over: hoe ziet je database eruit? Welke tabellen heb je en waarom heb je die zo gekozen?
 
Giga

Giga

30/03/2004 21:43:00
Quote Anchor link
Ahzo dat was niet echt tegen mij. cool.

De tabellen heb ik niet zelf gekozen, dit is normaal een link-list, die ik heb aangepast naar een php-script-list (http://www.gigadesign.be/php2/).

Er zijn 4 tabellen waarvan 2 verantwoordelijk zijn voor het weergeven van de resultaten ('cat' van kategorien en 'linkdata' voor het verkrijgen van de inhoud van elke categorie).

Als je eens gaat zien weet je wat ik bedoel ( weet je wel, maar dan zie je het ook eens ).

Mark
 
Rick

Rick

31/03/2004 02:02:00
Quote Anchor link
Quote:
Och, de mysql queries duren toch nooit het langst, ik denk dat het bij dergelijke queries in theorie een wereld van verschil is, maar in de praktijk toch zo sloom als shit.
toch vind ik dat je het goed moet doen.
als je ooit nog eens in grote projecten terecht komt en je gaat het zo opzetten dan word het gewoon een gigantische flop

Giga: misschien ideetje om alle resultaten in een array te zetten en daarna met een loopje eruit halen?
 
Arend a

Arend a

31/03/2004 15:02:00
Quote Anchor link
Ik ben van mening dat grote projecten niet in php moeten :)

Maar het kan volgens mij best, moet je maar eens die queries benchmarken, dat duurt niet zo gek lang, preformance verschil valt best mee te leven, de runtime van php zelf is gewoon 10 keer langer :)

Hou wel in de gaten dat zulke constructies soms gewoon nodig zijn wanneer je anders met een query met 30 INNER JOINS te maken krijgt. (En mysql gewoon brakke subquery ondersteuning heeft)

Grtz.

Adje
 
Rick

Rick

31/03/2004 15:08:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben van mening dat grote projecten niet in php moeten :)
true
Quote:
Maar het kan volgens mij best, moet je maar eens die queries benchmarken, dat duurt niet zo gek lang, preformance verschil valt best mee te leven, de runtime van php zelf is gewoon 10 keer langer :)
yup, maar ik vind het gewoon niet netjes en overbodig
Quote:
Hou wel in de gaten dat zulke constructies soms gewoon nodig zijn wanneer je anders met een query met 30 INNER JOINS te maken krijgt. (En mysql gewoon brakke subquery ondersteuning heeft)
helaas zijn subqueries nog niet echt geweldig bij mysql nee, maar het word beter
in plaats van een hele lading inner joins kan je misschien beter gewoon de database anders in elkaar zetten
als je zo een query moet uitvoeren dan heb je of een slecht datamodel of het is iets wat je 1x per dag met een cronjob kan uitvoeren
 
Arend a

Arend a

31/03/2004 16:39:00
Quote Anchor link
Quote:
in plaats van een hele lading inner joins kan je misschien beter gewoon de database anders in elkaar zetten
als je zo een query moet uitvoeren dan heb je of een slecht datamodel of het is iets wat je 1x per dag met een cronjob kan uitvoeren

Pappen of nathouden?
 
Giga

Giga

31/03/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Quote:
Giga: misschien ideetje om alle resultaten in een array te zetten en daarna met een loopje eruit halen?
.

Okke er is nu al veel gezegd over 'benchmarking', 'inner joins', 'subquerys'. Maar hoe los ik dit nu op, ik zou dus graag een voorbeeld zien ( niet dat ik lui ben ) maar daar leer ik het meeste van.

Rick: misschien kun je mij eens een voorbeeld tonen van een 'loop until'

Bedankt

Mark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.