Resultaten weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Guido

Guido

20/04/2004 09:05:00
Quote Anchor link
Ik ben net met PHP/MySQL begonnen en heb een database aangemaakt met producten. Uit deze database probeer ik alle producten te krijgen en deze in tabelvorm te presenteren. Op dit moment heb ik ervoor gekozen om alles horizontaal te presenteren (Titel, Fabrikant, PrijsNormaal, Prijsaanbieding en een plaatje). Dit leek me voor nu even iets makkelijker want eigenlijk wil ik ernaar toe om te beginnen met het (thumbnail) plaatje en rechts daarnaast de 4 eergenoemde rubrieken onder elkaar. Dit neemt minder ruimte in waardoor je 2 kolommen van producten naast elkaar kan maken. Stap daarna moet worden dat je op de titel klikt en naar een detailscherm moet gaan.

EDIT: Error opgelost, link naar details gelukt. Alleen nog oplossing voor 2 kolommen met producten gezocht!!

Maar eerst terug naar wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
$username
="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$sitepad = "/test/tnimages/";
$sql = "SELECT * FROM Product ";
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($resultaat) > 0)
    {

echo "<table border =1>";

while ($rij = mysql_fetch_array($Resultaat))  {
echo "<tr>";
echo "<td>".$rij["Titel"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Fabrikant"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Prijsnormaal"]."</td>";
echo "<td>".$rij["PrijsAanbieding"]."</td>";
echo "<td>";
$sql = "SELECT * FROM Pictures WHERE Product_ID=".$rij["Product_ID"];
$Pictures = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($Pictures) > 0) {
while ($afb_rij = mysql_fetch_array($Pictures)) {
$bestandsnaam = $sitepad.$afb_rij["Pictures_ID"].$afb_rij["Bestandstype"];
echo "<img src=\"$bestandsnaam\"> ";
}
}
else {
echo "Geen afbeelding";
}

echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
}

mysql_close();
?>



Ik krijg de volgende error: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Heb de uitleg over deze functie op deze site nog eens gelezen maar zie de fout niet zo snel.

Wie kan mij helpen en ook eventueel al meedenken over mijn gevolgstappen.

HEEL erg bedankt alvast, wordt langzamerhand gek van het feit dat het niet werkt. LOL
Gewijzigd op 20/04/2004 10:53:00 door Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:32:46
 
Rick

Rick

20/04/2004 09:45:00
Quote Anchor link
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($rij = mysql_fetch_array($Resultaat)) {

de ene keer resultaat met een hoofdletter en de andere keer niet, daar zit de fout :P
 
Guido

Guido

20/04/2004 09:53:00
Quote Anchor link
Ik schaam me diep, soms zie je het echt niet meer. Misschien ook nog wat tips om tot die 2 kolommen met producten te komen?
 
Guido

Guido

20/04/2004 10:44:00
Quote Anchor link
Inmiddels code weer aangepast zodat er naar de "detailspagina" wordt gelinkt wanneer mensen op de titel klikken. Blijft nog het probleem om 2 kolommen met producten naast elkaar te krijgen ipv alles nu onder elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
$username
="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$sitepad = "/test/tnimages/";
$sql = "SELECT * FROM Product ";
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
    {

echo "<table border =1>";

while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat))  {
$Product_ID = $rij["Product_ID"];
echo "<tr>";
echo "<a href=\"rubriek_resultaat.php?Product_ID=$Product_ID\"><td>".$rij["Titel"]."</a></td>";
echo "<td>".$rij["Fabrikant"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Prijsnormaal"]."</td>";
echo "<td>".$rij["PrijsAanbieding"]."</td>";
echo "<td>";
$sql = "SELECT * FROM Pictures WHERE Product_ID=".$rij["Product_ID"];
$Pictures = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($Pictures) > 0) {
while ($afb_rij = mysql_fetch_array($Pictures)) {
$bestandsnaam = $sitepad.$afb_rij["Pictures_ID"].$afb_rij["Bestandstype"];
echo "<img src=\"$bestandsnaam\"><br><br>";
}
}
else {
echo "Geen afbeelding";
}

echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
}

mysql_close();
?>
Gewijzigd op 20/04/2004 10:45:00 door Guido
 
Willem Jan

Willem Jan

20/04/2004 13:01:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je om dat te bereiken met een teller moet gaan werken die telt hoeveel rijen er geselecteerd zijn. Vervolgens laat je de helft in de ene kolom plaatsen en de andere helft in de andere kolom.

In SQL kan dat met de SELECT COUNT query zonder teller gerealiseerd worden. Je slaat dan het resultaat van de count op in een variabele, en je deels deze door 2. Dat sla je op in variabele2.

Vervolgens moet je in de ene kolom een selectie maken waarbij het ID kleiner of gelijk is aan het ID van het "middelste" artikel en in de andere kolom waar het ID groter is dan het ID van het "middelste" artikel in de database.

Wat je ook als selectie criterium zou kunnen laten gelden is alle oneven nummers links en alle even nummers rechts. Maar je ontkomt er dus niet aan om de selectie op te splitsen in twee delen en dan het ene deel in de ene kolom te zetten en het andere deel in de andere kolom.

Dit zou je een eind op weg moeten helpen om tot een correcte query te komen.
 
Rick

Rick

20/04/2004 13:05:00
Quote Anchor link
mijn oplossing is alles in arrays stoppen en daarna met een for loop uitlezen
 
Guido

Guido

20/04/2004 16:39:00
Quote Anchor link
Quote:
mijn oplossing is alles in arrays stoppen en daarna met een for loop uitlezen


Zou je dat iets meer kunnen uitleggen? Ben net begonnen, ken ook de beginselen van genoemde termen maar een klein voorbeeldje zou kunnen helpen.

Bij voorbaat dank. Ook naar de manier met "count" zal ik eens kijken.
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
   $data[]=$row;
}

echo '<table>';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
   echo'<tr><td>';  
   print_r($data[$i++]);
   echo'</td><td>';
   print_r($data[$i]);
   echo'</td></tr>';
}

echo'</table>';
?>
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
dubbelpost (wat is het forum langzaam?)
Gewijzigd op 20/04/2004 17:20:00 door Rick
 
Guido

Guido

20/04/2004 19:25:00
Quote Anchor link
Bedankt, ga morgen het één en ander proberen en meld hier wel mijn voortgang.
 
Guido

Guido

21/04/2004 21:17:00
Quote Anchor link
Rick> ik ben ermee aan de slag geweest maar heb er uiteindelijk niet veel van kunnen maken. Vanalles geprobeerd met $data[]=$row maar niet het gewenste resultaat. Ik durf het bijna niet te vragen maar zou je nog iets meer toelichting kunnen geven?
 
Rick

Rick

21/04/2004 21:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$query
= 'SELECT id, naam, nog_iets FROM tabel';
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
     $data[]=$row;
}


echo '<table>';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
   echo'<tr><td>';    
   echo $data[$i]['id'].'<br />';
   echo $data[$i]['naam'].'<br />';
   echo $data[$i]['nog_iets'].'<br />';
   echo'</td><td>';
   $i++;
   echo $data[$i]['id'].'<br />';
   echo $data[$i]['naam'].'<br />';
   echo $data[$i]['nog_iets'].'<br />';
   echo'</td></tr>';
}

echo'</table>';
 
Guido

Guido

22/04/2004 10:37:00
Quote Anchor link
Rick, helemaal top. Heb de code nog iets aangepast zodat het wat fraaier eruit ziet. Heb uit mijn oude code ook weer de link naar de detail pagina toegevoegd maar die lijkt nog niet helemaal te werken. Ik ben er natuurlijk nog lang niet want nu moet ik naast de tekst een plaatje tonen. In de code uit mijn eerste bericht had ik dit netjes voor elkaar maar hoe ik dat hierin ga implementeren is een heel ander verhaal. Code zoals ik nu heb zonder afbeeldingen:

$query = 'SELECT Product_ID, Titel, Fabrikant, PrijsNormaal, PrijsAanbieding FROM Product';
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){

$data[]=$row;

}
$Product_ID = $row["Product_ID"];
echo '<table table width="595">';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
echo'<tr><td>';
echo $data[$i]['Product_ID'].'<br />';
echo '<a href=\"rubriek_resultaat.php?id=$Product_ID\"><b>'.$data[$i]['Titel'].'</b></a><br />';
echo $data[$i]['Fabrikant'].'<br />';
echo "Prijs normaal: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsNormaal'].'<br />';
echo "Prijs aanbieding: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsAanbieding'].'<br />';
echo'</td><td>';
$i++;
echo $data[$i]['Product_ID'].'<br />';
echo '<b>'.$data[$i]['Titel'].'</b><br />';
echo $data[$i]['Fabrikant'].'<br />';
echo "Prijs normaal: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsNormaal'].'<br />';
echo "Prijs aanbieding: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsAanbieding'].'<br />';
echo'</td></tr>';
}
echo'</table>';
 
Rick

Rick

22/04/2004 13:27:00
Quote Anchor link
probeer het eens met deze query, dat zou het wat makkelijker moeten maken :)
$sql = "SELECT * FROM Product,Pictures WHERE Pictures.Product_ID=Products.Product_ID";
 
Guido

Guido

22/04/2004 13:33:00
Quote Anchor link
Ok, ik ga ermee aan de slag. Overigens voorzie ik vooral problemen om het plaatje netjes in een kolom ernaast te krijgen.

Enig idee waarom mijn link van de titel naar detail pagina niet werkt?

Super dat je helpt in ieder geval!!
 
Rick

Rick

22/04/2004 13:53:00
Quote Anchor link
omdat dit niet klopt: $Product_ID = $row["Product_ID"];

om het iets netter te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
echo '<table table width="595">';  
for($i=0;$i<count($data);$i++){  
    echo'<tr>';
    for($i1=0;$i1<2;$i1++){
        $i+=$i1;
        echo'<td>';
        echo'<table border="1">
            <tr>
                <td>'
.$data[$i]['Product_ID'].'</td>
                <td rowspan="5"><img src="'
.$data[$i]['Pictures_ID'].$data[$i]['Bestandstype'].'" />
            </tr>
            <tr>
                <td><a href="rubriek_resultaat.php?id='
.$data[$i]['Product_ID'].'"><b>'.$data[$i]['Titel'].'</b></a></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>'
.$data[$i]['Fabrikant'].'</td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Prijs normaal: ? '
.$data[$i]['PrijsNormaal'].'</td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Prijs aanbieding: ? '
.$data[$i]['PrijsAanbieding'].'</td>
            </tr>
        </table>
        </td>'
;
    }

         echo'</tr>';
}
  
echo'</table>';
?>


test maar eventjes of het werkt :P
Gewijzigd op 22/04/2004 16:19:00 door Rick
 
Guido

Guido

22/04/2004 14:48:00
Quote Anchor link
Ok, nadat ik uit de query een "s" had weggehaald die er niet hoorde (gelukkig kan ik jou ook nog betrappen op een foutje LOL), kwam er inderdaad mooi een lijstje uit. Heb er maar een stuk of 6 producten inzitten. Wat viel me op:

1) ik heb nu weer alles onder elkaar ipv 2 productkolommen (het zou moeten zijn plaatje 1, tekst over plaatje 1 ernaast, plaatje 2, tekst over plaatje 2 ernaast.

2) als ik voor een product 2 plaatjes heb dan worden beide plaatjes weergegeven met beiden dezelfde teksten ipv dat de tekst er 1 keer staat en de plaatjes onder elkaar (in de praktijk zal ik waarschijnlijk maar 1 plaatje hebben maar is misschien toch wel netjes om te ondervangen). In mijn eerste ontwerp ging dit nog wel goed met de loop en ook een tekst mocht er geen plaatje zijn).

3) op het eind van de opsomming krijg ik nog een soort lege tabel met
Prijs normaal: (verder leeg)
Prijs aanbieding: (verder leeg)
En daarnaast een plaatje (rood kruis en als je bij properties kijkt verder ook geen "picture" naam.

4) met de huidige query krijg je alleen producten die ook daadwerkelijk een plaatje hebben.

Ik hoop dat we eruit gaan komen :)
Gewijzigd op 22/04/2004 14:50:00 door Guido
 
Rick

Rick

22/04/2004 16:26:00
Quote Anchor link
probeer hem nu maar, het zou nu moeten werken

enne ik maak zeer regelmatig fouten hoor, het probleem is dat ik het zelf niet kan testen omdat ik de database niet heb (en al had ik de database dan zou ik er te lui voor zijn :P)

1. opgelost (hoop ik tenminste)
2. het lijkt me dat je toch maar 1 plaatje wilt (anders is de layout direct kaput :P
3. kijk eventjes of het nu wel werkt, na mijn wijziging zou het kunnen dat het probleem verholpen is, maar waarschijnlijk moet er nog een ifje bij om te kijken of er data is
4. SELECT * FROM Product,Pictures WHERE Pictures.Product_ID=Products.Product_ID OR Pictures.Product_ID!=Products.Product_ID
 
Guido

Guido

22/04/2004 17:12:00
Quote Anchor link
Nou, nu komen we echt in de buurt. Enige probleem nog:

Ik krijg nu alle 6 de producten 6x te zien steeds met een ander plaatje. Dus 6x de producten met plaatje1, daaronder 6x met plaatje2 etc.

Ik ga weer even aan de layout werken want elke tabel is weer anders van grootte.

Vind je overigens alles behalve lui :)
 
Rick

Rick

22/04/2004 17:36:00
Quote Anchor link
ja, de query is een beetje een probleem nu :/

ik zit me af te vragen of dit wel kan met 1 query
misschien dan toch maar een 2e query erbij bouwen
 
Guido

Guido

22/04/2004 17:50:00
Quote Anchor link
LOL Ik dacht echt dat we er bijna waren. Heb het nu ook mooi in mijn layout, precies zoals ik in gedachten had. Kleine tegenslag dus.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.