[review] ...

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 10:28:37
Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb het hier al eens eerder gevraagd, en om geen oud topic te bumpen hier nogmaals.

Ik heb een site gemaakt, en zou daar eens feedback op willen hebben. Ik ben niet zon artistiek wonder,dus uiterlijk commentaar is welkom. De site is momenteel onder constructie, vrijwel alle content is er afgehaald. een voorbeeldpagina hoe het er uit gaat zien is ...

Alle commentaar is welkom!

Groeten,
Jeroen

URL eruit gehaald ivm Google indexering.[/modedit]
Gewijzigd op 27/05/2015 10:01:00 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 19:56:14
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 11:14:01
Anchor link
Zelfde als vorige keer:
- het blauw is te hard
- het is allemaal zo vierkant, zo hard.
- het mist wat flair. Het is wel strak en recht (en daar houd ik wel van), maar het is niet fijngevoelig genoeg. PHPhulp is ook rechthoekig, maar subtieler. Dat subtiele mis ik. Kleine dingen (als datum/tijd hier op PHPhulp)
- de 3 foto's bovenin zijn leuk, maar kan je het niet samenvloeien tot 1 foto die over de hele breedte staat, achter de inhoud

+ je menu is mooi, goed, duidelijk. Wat ronder maken, wat meer ruimte (padding/margin), wat schaduw... en het is schitterend: voorbeeld: https://jsfiddle.net/4rwx0zvr/1/

Toevoeging op 09/04/2015 11:16:54:

En je hebt 2 scrollbalken bij je header, in IE 11.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2015 12:04:19
Anchor link
Het design ziet er uit als een ouder design, Web 1.0 zoals we dat noemen. Beetje startpagina.nl like design.

Dit komt doordat je alles keurig in blokken heb verdeeld, alles heeft een bordertje, andere achtergrond. Alles staat vervolgens weer in de content wrapper blok en deze staat weer keurig in de body blok.

Laten we eens die content wrapper niet meer zichtbaar maken. Dan oogt de site veel opener en ruimtelijker. Dus we halen de background-color van .content_wrapper weg en ook de schaduw (voor zover je dit schaduw kunt noemen overigens, meer over dit later).

Vervolgens de schaduw. Deze komt niet goed over, omdat hij niet lijkt op iets wat je in de wereld tegen kan komen. Schaduw is altijd grijs, zelden heel opvallend (alleen met direct zonlicht) en nooit aan alle kanten evenveel. Laten we de dubbele schaduw dus eens vervangen met 0px 0px 3px #aaa (geen offset meer, heel klein en heel licht).
We krijgen nu al een site die er stukken beter uit ziet naar mijn mening.

Vervolgens valt op dat de header groter is dan de andere blokken. Probeer dit gelijk te trekken (of de header echt heel veel groter te maken). Ik zou ook aanraden om de afbeeldingen alle 3 apart in de site op te nemen.

De kleuren zien er nog niet heel erg natuurlijk uit. Ik zou je aanraden de guidelines van http://www.google.com/design/spec/style/color.html te volgen: "Limit your selection of colors by choosing three color hues from the primary palette and one accent color from the secondary palette. The accent color may or may not need fallback options." Probeer gewoon een pallet van die pagina te kiezen en te gebruiken. Probeer ook wat andere palletten uit.

Ik zou ook de border aan de rechterkant van de subitems verwijderen.

Dan als laatst is de typografie nog heel belangrijk. Jouw tekst is heel klein om te lezen vanaf een computer scherm. Lees eens https://ia.net/know-how/responsive-typography-the-basics door voor wat basis informatie over goede typografie. Defineer je font-size nooit in procenten, maar in em/rem en pixels. Gebruik bijv. font-size:19px; in de body met een line-height van 1.3.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 17:24:49
Anchor link
Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk van jullie feedback te verwerken en ik ben er gecharmeerd van. Alleen met het menu kom ik er niet helemaal uit. Juist dat strakke vierkante hou ik van, ik wil het niet rond maken. het is het nu net niet.

Over de kleuren: ik heb geen palet gebruikt, maar de kleuren die er al waren (huisstijl van ..., waar deze site technisch gezien onder valt) als accentkleur gebruikt.

Hebben jullie nog meer aanvullingen? in ieder geval vast hardstikke bedankt! het oogt al een stuk rustiger en proffesioneler.

Jeroen

Naam eruit gehaald ivm Google indexering.[/modedit]
Gewijzigd op 27/05/2015 10:01:42 door Wouter J
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 17:43:46
Anchor link
Veel beter inderdaad.
Een paar puntjes nog:

- bij hoveren over het menu wordt de tekst nu vet: niet doen. Dat zorgt voor verspringingen
- je header is nog steeds te breed: gewoon 1 foto van maken?
- het witte tekstvak loopt tot volledig onderaan: geef <body> een padding-bottom van 50px bijvoorbeeld. Dat is netter.
- je tekst-codering klopt niet: ik zie ergens "patiënten" staan ;)
- tekstueel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
In het Radboud Institute for Health Sciences ( www.rihs.nl ) dat voorheen NCEBP (Nijmegen Centre for Evidence Based Practice) heette


Veranderen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
In het <a href="rihs.nl" title="Website van het RIHS">Radboud Institute for Health Sciences</a> dat voorheen <abbr title="Nijmegen Centre for Evidence Based Practice">NCEBP</abbr> heette

Let op de <abbr> en <a href>.

- Je tekstvak heeft een lichte schaduw: prachtig. Je menu ook nog. Gewoon elk menu-item iets?
- Je header-foto's kunnen die schaduw ook hebben. Persoonlijk vind ik het mooi al zulke foto's gewoon 'rond' worden, met schaduw en een randje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.header img
 {
border-radius: 50% 50%;
box-shadow: 0 0 4px #ccc;
border: 3px solid #333;
}


Toevoeging op 09/04/2015 17:47:25:

En de tekst onder de foto: daarvan zou ik de titel (Scientific Director RIHS) zo schrijven: scientific director
En dan in de kleur zwart. Met minder top-margin, maar met iets meer bottom-margin

Op http://bachelorcongres.nl/index.php?page=Voorwoord%20decaan:%20Paul%20Smits staat het rechtervak (voor de foto) te laag.
Gewijzigd op 09/04/2015 17:45:41 door Eddy E
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 18:48:52
Anchor link
Ik zal het meenemen!

Over de link: content heb ik niks over te zeggen. Degene die de tekst heeft aangeleverd wil het zo hebben, en zo geschiedt.
De header worden binnenkort (hoogstwaarschijnlijk) andere fotos, gericht op dit jaar, dan zal ik die puntjes ook meenemen.
De accentkleur onder de foto vond ik juist leuk, jij niet Eddy?
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

09/04/2015 19:30:37
Anchor link
Is het niet beter om alle tekst in dezelfde taal te doen?
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 20:43:34
Anchor link
Accentkleur is prima: de naam wel, de titel/functie niet.
Dan gebruik je accent: alles in accent is geen accent meer ;).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 22:56:00
Anchor link
@maarten ik zou graag alles dezelfde taal hebben, maar ik ga niet over de inhoud (die er op dit moment ook niet toe doet, over ongeveer een maand zal alle echte inhoud erop komen, misschien dat dan alles in dezelfde taal is. dit is nog content van vorig jaar)

@eddy zo ziet het er inderdaad beter uit ja!
 
Bart Matsko

Bart Matsko

08/06/2015 10:19:08
Anchor link
Waarom is de url weg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/06/2015 11:12:07
Anchor link
Jeroen VD op 09/04/2015 10:28:37:
[...]
WouterJ:
URL eruit gehaald ivm Google indexering.

Omdat de topicstarter zijn URL niet meer wou noemen vanwege zijn Google ranking.
Omdat dit topic daarom geen waarde meer heeft doe ik deze op slot.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.