[review] ...

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 10:28:37
Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb het hier al eens eerder gevraagd, en om geen oud topic te bumpen hier nogmaals.

Ik heb een site gemaakt, en zou daar eens feedback op willen hebben. Ik ben niet zon artistiek wonder,dus uiterlijk commentaar is welkom. De site is momenteel onder constructie, vrijwel alle content is er afgehaald. een voorbeeldpagina hoe het er uit gaat zien is ...

Alle commentaar is welkom!

Groeten,
Jeroen

URL eruit gehaald ivm Google indexering.[/modedit]
Gewijzigd op 27/05/2015 10:01:00 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:30:22
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 11:14:01
Anchor link
Zelfde als vorige keer:
- het blauw is te hard
- het is allemaal zo vierkant, zo hard.
- het mist wat flair. Het is wel strak en recht (en daar houd ik wel van), maar het is niet fijngevoelig genoeg. PHPhulp is ook rechthoekig, maar subtieler. Dat subtiele mis ik. Kleine dingen (als datum/tijd hier op PHPhulp)
- de 3 foto's bovenin zijn leuk, maar kan je het niet samenvloeien tot 1 foto die over de hele breedte staat, achter de inhoud

+ je menu is mooi, goed, duidelijk. Wat ronder maken, wat meer ruimte (padding/margin), wat schaduw... en het is schitterend: voorbeeld: https://jsfiddle.net/4rwx0zvr/1/

Toevoeging op 09/04/2015 11:16:54:

En je hebt 2 scrollbalken bij je header, in IE 11.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2015 12:04:19
Anchor link
Het design ziet er uit als een ouder design, Web 1.0 zoals we dat noemen. Beetje startpagina.nl like design.

Dit komt doordat je alles keurig in blokken heb verdeeld, alles heeft een bordertje, andere achtergrond. Alles staat vervolgens weer in de content wrapper blok en deze staat weer keurig in de body blok.

Laten we eens die content wrapper niet meer zichtbaar maken. Dan oogt de site veel opener en ruimtelijker. Dus we halen de background-color van .content_wrapper weg en ook de schaduw (voor zover je dit schaduw kunt noemen overigens, meer over dit later).

Vervolgens de schaduw. Deze komt niet goed over, omdat hij niet lijkt op iets wat je in de wereld tegen kan komen. Schaduw is altijd grijs, zelden heel opvallend (alleen met direct zonlicht) en nooit aan alle kanten evenveel. Laten we de dubbele schaduw dus eens vervangen met 0px 0px 3px #aaa (geen offset meer, heel klein en heel licht).
We krijgen nu al een site die er stukken beter uit ziet naar mijn mening.

Vervolgens valt op dat de header groter is dan de andere blokken. Probeer dit gelijk te trekken (of de header echt heel veel groter te maken). Ik zou ook aanraden om de afbeeldingen alle 3 apart in de site op te nemen.

De kleuren zien er nog niet heel erg natuurlijk uit. Ik zou je aanraden de guidelines van http://www.google.com/design/spec/style/color.html te volgen: "Limit your selection of colors by choosing three color hues from the primary palette and one accent color from the secondary palette. The accent color may or may not need fallback options." Probeer gewoon een pallet van die pagina te kiezen en te gebruiken. Probeer ook wat andere palletten uit.

Ik zou ook de border aan de rechterkant van de subitems verwijderen.

Dan als laatst is de typografie nog heel belangrijk. Jouw tekst is heel klein om te lezen vanaf een computer scherm. Lees eens https://ia.net/know-how/responsive-typography-the-basics door voor wat basis informatie over goede typografie. Defineer je font-size nooit in procenten, maar in em/rem en pixels. Gebruik bijv. font-size:19px; in de body met een line-height van 1.3.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 17:24:49
Anchor link
Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk van jullie feedback te verwerken en ik ben er gecharmeerd van. Alleen met het menu kom ik er niet helemaal uit. Juist dat strakke vierkante hou ik van, ik wil het niet rond maken. het is het nu net niet.

Over de kleuren: ik heb geen palet gebruikt, maar de kleuren die er al waren (huisstijl van ..., waar deze site technisch gezien onder valt) als accentkleur gebruikt.

Hebben jullie nog meer aanvullingen? in ieder geval vast hardstikke bedankt! het oogt al een stuk rustiger en proffesioneler.

Jeroen

Naam eruit gehaald ivm Google indexering.[/modedit]
Gewijzigd op 27/05/2015 10:01:42 door Wouter J
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 17:43:46
Anchor link
Veel beter inderdaad.
Een paar puntjes nog:

- bij hoveren over het menu wordt de tekst nu vet: niet doen. Dat zorgt voor verspringingen
- je header is nog steeds te breed: gewoon 1 foto van maken?
- het witte tekstvak loopt tot volledig onderaan: geef <body> een padding-bottom van 50px bijvoorbeeld. Dat is netter.
- je tekst-codering klopt niet: ik zie ergens "patiënten" staan ;)
- tekstueel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
In het Radboud Institute for Health Sciences ( www.rihs.nl ) dat voorheen NCEBP (Nijmegen Centre for Evidence Based Practice) heette


Veranderen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
In het <a href="rihs.nl" title="Website van het RIHS">Radboud Institute for Health Sciences</a> dat voorheen <abbr title="Nijmegen Centre for Evidence Based Practice">NCEBP</abbr> heette

Let op de <abbr> en <a href>.

- Je tekstvak heeft een lichte schaduw: prachtig. Je menu ook nog. Gewoon elk menu-item iets?
- Je header-foto's kunnen die schaduw ook hebben. Persoonlijk vind ik het mooi al zulke foto's gewoon 'rond' worden, met schaduw en een randje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.header img
 {
border-radius: 50% 50%;
box-shadow: 0 0 4px #ccc;
border: 3px solid #333;
}


Toevoeging op 09/04/2015 17:47:25:

En de tekst onder de foto: daarvan zou ik de titel (Scientific Director RIHS) zo schrijven: scientific director
En dan in de kleur zwart. Met minder top-margin, maar met iets meer bottom-margin

Op http://bachelorcongres.nl/index.php?page=Voorwoord%20decaan:%20Paul%20Smits staat het rechtervak (voor de foto) te laag.
Gewijzigd op 09/04/2015 17:45:41 door Eddy E
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 18:48:52
Anchor link
Ik zal het meenemen!

Over de link: content heb ik niks over te zeggen. Degene die de tekst heeft aangeleverd wil het zo hebben, en zo geschiedt.
De header worden binnenkort (hoogstwaarschijnlijk) andere fotos, gericht op dit jaar, dan zal ik die puntjes ook meenemen.
De accentkleur onder de foto vond ik juist leuk, jij niet Eddy?
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

09/04/2015 19:30:37
Anchor link
Is het niet beter om alle tekst in dezelfde taal te doen?
 
Eddy E

Eddy E

09/04/2015 20:43:34
Anchor link
Accentkleur is prima: de naam wel, de titel/functie niet.
Dan gebruik je accent: alles in accent is geen accent meer ;).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/04/2015 22:56:00
Anchor link
@maarten ik zou graag alles dezelfde taal hebben, maar ik ga niet over de inhoud (die er op dit moment ook niet toe doet, over ongeveer een maand zal alle echte inhoud erop komen, misschien dat dan alles in dezelfde taal is. dit is nog content van vorig jaar)

@eddy zo ziet het er inderdaad beter uit ja!
 
Bart Matsko

Bart Matsko

08/06/2015 10:19:08
Anchor link
Waarom is de url weg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/06/2015 11:12:07
Anchor link
Jeroen VD op 09/04/2015 10:28:37:
[...]
WouterJ:
URL eruit gehaald ivm Google indexering.

Omdat de topicstarter zijn URL niet meer wou noemen vanwege zijn Google ranking.
Omdat dit topic daarom geen waarde meer heeft doe ik deze op slot.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.