[REVIEW] docguy.wouterj.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 15:39:25
Quote Anchor link
Oké, nu de kans groot is dat ik Symfony documentor of 2013 wordt wordt het tijd voor een engelstalige blog...

Ik heb even een ontwerpje gemaakt voor die blog en graag ontvang ik commentaar erop: http://wouterj.nl/docguy.wouterj.nl/ (leuke recursieve URL hè :p)

Merk op dat het menu een beetje krom gepositioneerd staat, daar moet ik nog even aan werken.

En ook responsive design is nog geen aandachtspuntje geweest, het gaat puur en alleen om het design zelf.

Mocht je geïnterreseerd zijn, het is een beetje geïnspireerd op http://bradfrostweb.com/ , de oude creativebloq.com, http://html5-doctor.com/ en http://aerotwist.com/ (hoewel het grootste deel al af was voordat het nieuwe design online kwam)
Gewijzigd op 03/12/2013 15:42:28 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:56:46
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 15:49:10
Quote Anchor link
Die puntjes zijn super irritant :(.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2013 15:59:39
Quote Anchor link
"I'm that doc guy" Hmmm... misschien komt dit iets te arrogant over. Ik zou daar misschien iets subtielers van maken. "Wouter J, loves to doc" of "Wouter J, symfony documentor". Nou ja, dat weet jij zelf beter dan ik. Maar ik denk dat het misschien (onbedoeld) teveel uit de hoogte overkomt als je van jezelf zegt "I'm that guy..."

Misschien een fotootje van jezelf toevoegen? Wordt het wat persoonlijker van denk ik. Het gaat over jou, dus dan lijkt me dat eigenlijk wel vrij logisch.
Gewijzigd op 03/12/2013 16:00:10 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/12/2013 16:07:47
Quote Anchor link
Het logo met monogram is geen link naar de homepage.

En daarnaast een meer algemene opmerking: we weten hoe alle bekende developers heten, maar jij bent nog steeds meneer J. Verder ontbreken mogelijkheden om te reageren en een mogelijkheid om contact te leggen.
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

03/12/2013 16:16:06
Quote Anchor link
Inderdaad,de puntjes, het stoort het lezen.
Gewijzigd op 03/12/2013 16:16:30 door nick kuijpers
 
Andre Sep

Andre Sep

03/12/2013 16:28:48
Quote Anchor link
Oké... In de eerste oogopslag ziet het er goed uit en dat is belangrijk. Ga je echter wat verder kijken dan klopt het dat die puntjes inderdaad vervelend zijn, zeker als je dit ook als achtergrond van berichten hebt.

Verder (maar dat geef je zelf ook aan) is er inderdaad geen sprake van een responsive design. Twee puntjes die daar wel aan gerelateerd zijn:

1. De titel en ondertitel zijn eigenlijk te groot. Ze komen bij mij (Chrome, res: 1260 x 1020) over 2 regels te staan, terwijl het nog steeds op 2 regels zou moeten passen.

2. Bij het artikel/bericht is het kadertje met informatie vreemd geplaatst. Het valt niet direct op en het schuift achter tde titel als ik het venster verklein.

3. Het groene hoekje onderin staat niet onderin... Daarmee bedoel ik als de pagina kleiner is dan het venster, dit groene hoekje ergens vanaf de zijkant ineens inspringt en niet echt onderin zit.


Verder mis ik meer kleurgebruik op de website. Als ik het bericht open en naar beneden scroll (voorbij de markering) is het behoorlijk saai (of gewoon kleurloos).

Het bleek achteraf niet om een markering te gaan, maar om een <strong> element. Tja... Ik denk dat het misschien wat persoonlijk is, maar ik had het niet zo gedaan.

En ik ben het verder met de mensen boven mij ook eens:
- 'that guy' komt inderdaad wat arrogant over
- zorgen dat de hele 'kop' (afbeelding en tekst) naar de hoofdpagina verwijzen

Ten slotte viel mij de afwerking van het logo op, daar staat nog een soort raster achter (misschien van je nederlandse site?). Maar goed, nu moet ik toegeven dat ik wel echt een mierenneuker ben op dat gebied!

Het geheel ziet er rustig een eenvoudig uit. Hoop hier nog het eindresultaat van mee te maken!
Gewijzigd op 03/12/2013 16:31:24 door Andre Sep
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 16:54:09
Quote Anchor link
That docguy, tja. Ik zal er nog eens over nadenken wat ik er dan van moet gaan maken. Over het algemeen sta ik in de symfony wereld (waar deze blog op gericht is) wel bekent als that docguy :)

Persoonlijke informatie, tja ook niet helemaal zeker van. Ik heb er wel over nagedacht en het hoort eigenlijk wel... Maar om een beetje het vage persoontje te blijven vind ik ook wel goed. Werelden moet je niet te veel met elkaar in contact laten komen... ;-)

Die puntjes: goed punt! :) Ik ga ze eens wat minder contrast geven en wat verder uit elkaar, hopelijk is de irritatie dan wel weg, want het effect van die puntjes wel ik wel houden. Het moet een beetje een schetsblokje blijven.

Contact leggen is inderdaad een commentaar wat ik vaker hoor. Enige probleem is dat deze site gehost gaat worden op github pages en dat ie gemaakt wordt met Ruby en Jekyll, daardoor is een contactformulier al uitgesloten. Een pagina met mogelijkheden om contact met me op te nemen is echter wel een goed idee.

Responsive design: Bedankt voor je opmerkingen, ik kan ze niet allemaal reproduceren, maar ik zou ze meenemen in het responsive design project. In principe was ik van plan om de informatie van het bericht onder de titel te laten zetten en alles 1 kolom grid te laten zijn. Dan moet het grootste deel van de problemen al wel verholpen zijn.

Kleurloos: Je kan het mijn stijl noemen. :) Bij het lezen van een blogbericht zou er al meer kleur in moeten komen (plaatjes, strong text, quotes, aside's, etc.), maar de homepagina is inderdaad vrij kaal.

>> Ten slotte viel mij de afwerking van het logo op, daar staat nog een soort raster achter (misschien van je nederlandse site?). Maar goed, nu moet ik toegeven dat ik wel echt een mierenneuker ben op dat gebied!

Hehe, dat je dat hebt kunnen zien :) Het zijn de guides voor zowel de tekst (x-height en ascender/descender heights) en de cirkel (width en height). Beetje overgebleven troep van het design process die een beetje in het niks is uitgelopen, ga ik weghalen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/12/2013 17:04:10
Quote Anchor link
>> That docguy, tja. Ik zal er nog eens over nadenken wat ik er dan van moet gaan maken. Over het algemeen sta ik in de symfony wereld (waar deze blog op gericht is) wel bekent als that docguy :)

Wouter J, Documenting IT

Wouter J, Documenting 24/7

Wouter J, sleeps, eats and documents

Wouter J, 2 doc or not 2 doc, that's the question

Wouter J, Doc IT or loose IT

>> een beetje het vage persoontje te blijven vind ik ook wel goed.

Ik denk dat je je kans om te winnen alleen maar vergroot als je een klein fotootje plaatst. Dan krijg je letterlijk meer "smoel" en mensen zullen eerder geneigd zijn om iemand te laten winnen die ze in hun beleving "kennen".
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 17:09:16
Quote Anchor link
> Ik denk dat je je kans om te winnen alleen maar vergroot als je een klein fotootje plaatst.

Oh, maar ik wil helemaal niet winnen (in elk geval, ik doe dit niet omdat ik wil winnen). 'T is gewoon dat ik vind dat ik wel een blog moet openen als mensen mijn werk waarderen.

En die slogans: :D
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/12/2013 17:13:57
Quote Anchor link
Als je nou prut zou opleveren, dan zou ik me ook verschuilen achter een semi-anonieme achternaam die we vooral kennen van rechtbankverslagen. Maar dat is niet aan de orde. Als je als een vent staat voor je werk, toon je gewoon smoel. En dat verkleint ook de afstand, wat juist vaak wordt gewaardeerd.

Ik begrijp je overwegingen wel, en respecteer ze ook, maar je werk aan en voor Symfony staat verder toch los van je privé-leven. "Personal branding" werkt op de langere termijn vooral in je voordeel: "Oh, you're that doc guy!"
 
Wouter J

Wouter J

03/12/2013 17:19:49
Quote Anchor link
Ward, maar dan kan ik nooit meer _why acties gaan doen :D http://en.wikipedia.org/wiki/Why_the_lucky_stiff
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

03/12/2013 17:54:20
Quote Anchor link
- Deze tekst 'Configuration and DependencyInjection', komt nogal binnen. Ik heb een redelijk groot scherm, maar desalniettemin meestal niet het probleem dat ik letters van me bureau af moet schrapen. :P Ik zou het iets kleiner doen.

- Verder zit er links onderin een groene balk. Toen ik probeerde verder te scrollen kwam er niks, tevens mist daar een copyright.

- Verder inderdaad het kleur gebruik. Het is zo grijs en grauw. Misschien net als in al je voorbeelden even een oranje kleur eruit pakken als deze. En met die kleur een streep van een x aantal pixels onder de donkergrijze titel balk.

- Leuk dat er gesuggereerd wordt dat jij Wouter J bent, FOTO op de website? :D
 
Albert de Wit

Albert de Wit

03/12/2013 18:15:54
Quote Anchor link
Foto, foto, foto!
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2014 22:33:31
Quote Anchor link
Ik heb de site wat bewerkt: http://wouterj.nl/prod

Grootste punt was achter de schermen, doordat ik ben geswitched naar het gebruik van Sculpin.

Aan het design heb ik wat meer kleur toegevoegd. Wat ik sowieso nog moet doen:
- Responsive design (het huidige design is al iets simpeler om te zetten)
- Het witte vlak om logo moet weg
- Een klein achtergrond patroontje in de header
- Groene balk onderin ook echt onderin laten zijn

Ik zou graag gewoon wat ideetjes en meningen willen ontvangen. Graag niet letten op tekst of gemis van een foto, daar ben ik nog mee bezig :)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

16/02/2014 22:40:32
Quote Anchor link
- Margin aan de linkerkant bij artikelen zou handig zijn, alles zit nu direct tegen mijn schermrand aan.
- De artikelen lijnen niet mooi uit op de voorpagina door lange titel/tekst.
- Er staat nu 26 Nov, dus dan zou je denken 26-11-2013, maar het is dus 26-11-2012. Kan je dat niet beter veranderen naar Nov '12?
 
Milo S

Milo S

17/02/2014 08:59:39
Quote Anchor link
Persoonlijk mis ik nog iets onderin, ik zou denk ik gaan voor een sticky footer, waar dat groene randje opligt. Met als informatie dingen als social media, contact gegevens ga zo maar door.

Verder zou ik er persoonlijk voor kiezen om de tekst grootte van de titel in de "volledige bericht" pagina altijd gelijk te houden... Maar dat is slechts een kwestie van smaak.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.