route class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Tom Swinkels

Tom Swinkels

13/09/2013 18:20:45
Quote Anchor link
Reacties?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:17:09
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2013 18:44:04
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 13/09/2013 18:20:45:
Reacties?

Op je laatste vraag over een 404?

Dat hangt ervan af wat je met een 404 wilt doen en kunt doen. Domweg een "niet gevonden" melden is de kortste route, maar ook de weg van de minste weerstand.

Persoonlijk denk ik dat je hiermee niet kunt wegkomen bij een slimme website. Fouten melden kan iedereen, maar fouten voor gebruikers oplossen is een kunst.

Wat doe je bijvoorbeeld bij één misplaatst karakter in een URL? Gooi je dan meteen de "404 Not Found"-handdoek in de ring? Of laat je direct de webpagina zien die het meest overeenkomt met de request van de client? Of meldt je de fout en toon je de meest geschikte routes?

Kies maar... het juiste antwoord lijkt me duidelijk.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/09/2013 18:52:07
Quote Anchor link
Waarom? Navigatie loopt via links, en als een of andere idio(o)t(e) in de url wil gaan lopen rommelen is het niet meer normaal dat hij/zij een page not found handoek aangereikt krijgt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2013 19:08:34
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 13/09/2013 18:52:07:
Waarom? Navigatie loopt via links, en als een of andere idio(o)t(e) in de url wil gaan lopen rommelen is het niet meer normaal dat hij/zij een page not found handoek aangereikt krijgt.

Bijvoorbeeld voor backlinks die worden gemaakt door onhandige kopiëren-en-plakkers of door hun kromme tools in krom geschreven PHP...

Als daar een é of een ë in zit, loopt een router vaak vast. Je zou echter ook kunnen kiezen voor een router die snapt dat een é of een ë eigenlijk een e is.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/09/2013 19:52:05
Quote Anchor link
Gooi een Exception als er geen route gevonden is. Dan registreer je ook mooi een exception handler.

Dit geeft je hopelijk een idee van wat ik bedoel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php

interface HTTPExceptionResponse {

    getResponse();
}


class HTTPException extends Exception implements HTTPExceptionResponse {

    function
getResponse() {
        return (new Response)->status($this->getCode());
    }
}


class HTTPException404 extends HTTPException {

    function
__construct($message, Exception $previous = NULL) {
        parent::__construct($message, 404, $previous);
    }

    function
getResponse() {
        $view = new View('errors/http/404');

        return parent::getResponse()->body($view->render());
    }
}


class Response {

    private $body;
    private $status = 200;
    private $headers = array();

    function
sendHeaders() {
        foreach($this->headers as $header => $value) {
            header(ucfirst("$header: $value"));
        }
    }

    function
body($body = NULL) {
        if (func_num_args())
        {

            $this->body = (string) $body;

            return $this;
        }
else {
            return $this->body;
        }
    }

    function
status($code = NULL) {
         if (func_num_args()) {
             $this->status = (int) $code;

             return $this;
         }
else {
             return $this->status;
         }
    }
}


set_exception_handler(function(Exception $e) {
    if ($e instanceof HTTPExceptionResponse) {
        ob_get_level() AND ob_end_clean();

        echo $e->getResponse()->sendHeaders()->body();

        exit(1);
    }


    // log de exception, 500 error
});
[
/code]

PS. Dependency Injection > Registry
Gewijzigd op 13/09/2013 20:08:26 door Dos Moonen
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

13/09/2013 23:47:18
Quote Anchor link
Het gaat om de 2 vragen, over de registry en over de error pagina.

Het gaat er niet over uit wat voor error pagina.

Wie is er verantwoordelijk voor, is dat de router of de controller?

Nogmaals, de router gaat over de routes, dus ik zou zeggen dat de router een default route krijgt en als hij een route niet gevonden krijgt stuurt hij alles door naar de default route?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/09/2013 09:36:29
Quote Anchor link
Je hebt een route nodig om bij een controller te komen. Dus je gooit een Exception in de router wanneer er geen gevonden is. Dan kan je die Exception op twee manieren afhandelen: in een try-catch block, of in een exception handler. Ik heb een voorbeeld gegeven van het laatste.

NOLot linkte al een goed artikel over Dependency Injection. Hier zijn nog een aantal punten waar ik het mee eens ben: http://stackoverflow.com/questions/3525238/which-is-better-dependency-injectionregistry-or-dependency-injection-or-global
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

16/09/2013 14:16:44
Quote Anchor link
We begrijpen elkaar niet helemaal goed.

Wie zegt dat ik een 404 pagina wil zien wanneer de route niet gevonden is?
Misschien wil ik standaard als de pagina niet bestaat altijd de homepagina zien?

Ik zal nog eens wat dingen over Dependency Injection lezen. Start daar anders wel een nieuw topic over, kunnen we hier nog even het router verhaal afronden.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

18/09/2013 00:33:48
Quote Anchor link
*schop*
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/09/2013 10:12:06
Quote Anchor link
...
404 is de error code voor "File Not Found". Een 404 pagina is dus een pagina die je laat zien wanneer er een bestand/route niet gevonden is. Als jij je home page als 404 pagina wilt gebruiken, prima. Daar ging het me niet om.

Waar ik het niet mee eens ben is het idee van een default route. Ik wil dat je een exception gooit, of dit nou een RouteNotFoundException, HTTP404Excption, FileNotFoundException of een ander genaamde exception is maakt me niet uit.
"De router is toch verantwoordelijk voor alle routes, het lijkt mij dus toch logisch om daarvoor een default route te maken?" De router is verantwoordelijk om zo mogelijk een route voor de opgegeven URI te vinden. Die route wordt daarna gebruikt om de juiste method van een controller class uit te laten voeren.
Als er geen route gevonden is het een 'exceptional situation' naar mijn idee. De router gooit dus een exception die hoger op in je applicatie gebruikt wordt om te bepalen wat er nu gebeurd moet worden. In dit geval de homepage voorschotelen. En er misschien nog een melding aan toe te voegen zodat de gebruiken weet dat de opgegeven URI ongeldig is.
Gewijzigd op 18/09/2013 10:14:46 door Dos Moonen
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.