route class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Tom Swinkels

Tom Swinkels

13/09/2013 18:20:45
Quote Anchor link
Reacties?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:54:32
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2013 18:44:04
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 13/09/2013 18:20:45:
Reacties?

Op je laatste vraag over een 404?

Dat hangt ervan af wat je met een 404 wilt doen en kunt doen. Domweg een "niet gevonden" melden is de kortste route, maar ook de weg van de minste weerstand.

Persoonlijk denk ik dat je hiermee niet kunt wegkomen bij een slimme website. Fouten melden kan iedereen, maar fouten voor gebruikers oplossen is een kunst.

Wat doe je bijvoorbeeld bij één misplaatst karakter in een URL? Gooi je dan meteen de "404 Not Found"-handdoek in de ring? Of laat je direct de webpagina zien die het meest overeenkomt met de request van de client? Of meldt je de fout en toon je de meest geschikte routes?

Kies maar... het juiste antwoord lijkt me duidelijk.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/09/2013 18:52:07
Quote Anchor link
Waarom? Navigatie loopt via links, en als een of andere idio(o)t(e) in de url wil gaan lopen rommelen is het niet meer normaal dat hij/zij een page not found handoek aangereikt krijgt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2013 19:08:34
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 13/09/2013 18:52:07:
Waarom? Navigatie loopt via links, en als een of andere idio(o)t(e) in de url wil gaan lopen rommelen is het niet meer normaal dat hij/zij een page not found handoek aangereikt krijgt.

Bijvoorbeeld voor backlinks die worden gemaakt door onhandige kopiëren-en-plakkers of door hun kromme tools in krom geschreven PHP...

Als daar een é of een ë in zit, loopt een router vaak vast. Je zou echter ook kunnen kiezen voor een router die snapt dat een é of een ë eigenlijk een e is.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/09/2013 19:52:05
Quote Anchor link
Gooi een Exception als er geen route gevonden is. Dan registreer je ook mooi een exception handler.

Dit geeft je hopelijk een idee van wat ik bedoel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php

interface HTTPExceptionResponse {

    getResponse();
}


class HTTPException extends Exception implements HTTPExceptionResponse {

    function
getResponse() {
        return (new Response)->status($this->getCode());
    }
}


class HTTPException404 extends HTTPException {

    function
__construct($message, Exception $previous = NULL) {
        parent::__construct($message, 404, $previous);
    }

    function
getResponse() {
        $view = new View('errors/http/404');

        return parent::getResponse()->body($view->render());
    }
}


class Response {

    private $body;
    private $status = 200;
    private $headers = array();

    function
sendHeaders() {
        foreach($this->headers as $header => $value) {
            header(ucfirst("$header: $value"));
        }
    }

    function
body($body = NULL) {
        if (func_num_args())
        {

            $this->body = (string) $body;

            return $this;
        }
else {
            return $this->body;
        }
    }

    function
status($code = NULL) {
         if (func_num_args()) {
             $this->status = (int) $code;

             return $this;
         }
else {
             return $this->status;
         }
    }
}


set_exception_handler(function(Exception $e) {
    if ($e instanceof HTTPExceptionResponse) {
        ob_get_level() AND ob_end_clean();

        echo $e->getResponse()->sendHeaders()->body();

        exit(1);
    }


    // log de exception, 500 error
});
[
/code]

PS. Dependency Injection > Registry
Gewijzigd op 13/09/2013 20:08:26 door Dos Moonen
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

13/09/2013 23:47:18
Quote Anchor link
Het gaat om de 2 vragen, over de registry en over de error pagina.

Het gaat er niet over uit wat voor error pagina.

Wie is er verantwoordelijk voor, is dat de router of de controller?

Nogmaals, de router gaat over de routes, dus ik zou zeggen dat de router een default route krijgt en als hij een route niet gevonden krijgt stuurt hij alles door naar de default route?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

14/09/2013 09:36:29
Quote Anchor link
Je hebt een route nodig om bij een controller te komen. Dus je gooit een Exception in de router wanneer er geen gevonden is. Dan kan je die Exception op twee manieren afhandelen: in een try-catch block, of in een exception handler. Ik heb een voorbeeld gegeven van het laatste.

NOLot linkte al een goed artikel over Dependency Injection. Hier zijn nog een aantal punten waar ik het mee eens ben: http://stackoverflow.com/questions/3525238/which-is-better-dependency-injectionregistry-or-dependency-injection-or-global
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

16/09/2013 14:16:44
Quote Anchor link
We begrijpen elkaar niet helemaal goed.

Wie zegt dat ik een 404 pagina wil zien wanneer de route niet gevonden is?
Misschien wil ik standaard als de pagina niet bestaat altijd de homepagina zien?

Ik zal nog eens wat dingen over Dependency Injection lezen. Start daar anders wel een nieuw topic over, kunnen we hier nog even het router verhaal afronden.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

18/09/2013 00:33:48
Quote Anchor link
*schop*
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/09/2013 10:12:06
Quote Anchor link
...
404 is de error code voor "File Not Found". Een 404 pagina is dus een pagina die je laat zien wanneer er een bestand/route niet gevonden is. Als jij je home page als 404 pagina wilt gebruiken, prima. Daar ging het me niet om.

Waar ik het niet mee eens ben is het idee van een default route. Ik wil dat je een exception gooit, of dit nou een RouteNotFoundException, HTTP404Excption, FileNotFoundException of een ander genaamde exception is maakt me niet uit.
"De router is toch verantwoordelijk voor alle routes, het lijkt mij dus toch logisch om daarvoor een default route te maken?" De router is verantwoordelijk om zo mogelijk een route voor de opgegeven URI te vinden. Die route wordt daarna gebruikt om de juiste method van een controller class uit te laten voeren.
Als er geen route gevonden is het een 'exceptional situation' naar mijn idee. De router gooit dus een exception die hoger op in je applicatie gebruikt wordt om te bepalen wat er nu gebeurd moet worden. In dit geval de homepage voorschotelen. En er misschien nog een melding aan toe te voegen zodat de gebruiken weet dat de opgegeven URI ongeldig is.
Gewijzigd op 18/09/2013 10:14:46 door Dos Moonen
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.