RSS Feed Picasaweb parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben op zoek naar een RSS-parser voor mijn website. Ik hou mijn foto's bij via picasaweb van google, maar zou graag deze albums op mijn website zien verschijnen. Ik had dus gedacht om hiervoor gebruik te maken van de RSS-feed die picasa automatisch genereert.

Het probleem is echter dat ik geen goede parser vind, en dat de feed wordt gesorteerd op datum 'laatst gewijzigd' en niet op datum van het album. Dit zou ik dus op mijn website zien verschijnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Datum         |Beschrijving         |Plaats         |Fotograaf         |Aantal foto's |link
-------------------------------------------------------------------------------------------
18-08-2007    |1000 Van Zele        |Zele           |Dorothy Derweduwen|37            |link
15-08-2007    |KVV Cad-Sch          |Lier           |Rudi Heuninck     |42            |link


Dit is de feed waarover ik spreek

Meer info:
* Datum -> wordt gehaald uit <pubdate> tag
* Datum -> formaat "Sat, 18 Aug 2007 07:00:00 +0000" moet omgezet worden naar "dd-mm-YYYY"
* Beschrijving -> wordt gehaald uit <title> tag
* Beschrijving -> formaat "20070818_1000.VAN.ZELE" moet omgezet worden naar 1000 Van Zele (formaat is steeds hetzelfde, dwz: yyyymmdd_Beschrijving)
* Plaats -> wordt gehaald uit <description> tag
* Fotograaf -> wordt gehaald uit <description> tag
* Aantal foto's -> wordt gehaald uit <description> tag
* Link -> wordt gehaald uit <link> tag

Is dit te doen? Zou iemand zich hiervoor willen engageren? Hints, tips?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:33:28
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:21:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je wel wat hebt aan de simpleXML functies van PHP.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
tnx, kan wel gebruikt worden denk ik. Ik heb wel nog een probleem.

Bij elke parser dat ik reeds geprobeerd heb, moet ik de rss-file opgeven (eindigend op .xml). Ik weer dit enkel niet staan bij mijn picasa-album.

URL naar de feed

Kan iemand het adres v/h .xml bestand achterhalen? Dit lijkt wel een stomme vraag, maar toch moet ik ze stellen ^^

tnx
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Ik heb eens wat geGoogled, maar ik kom af en toe de term "Picasa XML Export Path" tegen. Misschien moet je daar even op zoeken. Ik gebruik zelf geen Picasa.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Nope, ik vind nergens de verwijzing naar het .xml bestand.

Dit is wat ik al heb

Hier heb ik gebruik van gemaakt. Mijn php-kennis is echter enorm beperkt, en ik zie nu door de bomen het bos niet meer.

Ik kan echter wel leven met de layout die nu geproduceerd wordt. Enkel zou de titel wel weergegeven mogen worden. "Location" -> "Plaats" enzo moet in de hele feed vervangen worden...
 

19/08/2007 17:46:00
Quote Anchor link
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 17:46:
In dit script zit vast en zeker het één en ander dat je kan gebruiken.


ja ik weet het. Dit script heb ik reeds geprobeerd. Maar om de 1 of andere bizarre reden krijg ik dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /opt/www/***/web/www.aczele.be/testmap/rsstodb.php on line 4

terwijl regel 4 gewoon commentaar is :/

Kijk maar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Kan je de regels 1 t/m 5 posten.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 17:59:00
Quote Anchor link
&tdit is de hele code, zoals je ziet, hetzelfde als de originele:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
<?php

# -------------------------------------------------------------------
# RSS to DB
# -------------------------------------------------------------------
# Webmakerij, http://webmakerij.markei.nl
# Versie 1.0.1, 18 augustus 2007
# -------------------------------------------------------------------
# Slaat een RSS feed op in een database. Elke item wordt een record
# Mocht een record met dezelfde titel en omschrijving al in de
# database aanwezig zijn dan wordt deze niet toegevoegd.
# RSS to DB is gebouwd voor RSS 2.0, merk op dat RSS 2.0 backwards
# compatible is. Hierdoor kan dit systeem ook overweg met RSS versies
# lager dan 2.0
# -------------------------------------------------------------------
# versie 1.0.1
#            -  Indien bronrss veld aanwezig is in de tabel zal de
#               bron worden opgeslagen
# -------------------------------------------------------------------
# Licentie:     GNU GENERAL PUBLIC LICENSE, Version 3, 29 June 2007
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.html
#               http://www.gnu.org/licenses/gpl.txt
# -------------------------------------------------------------------

# -------------------------------------------------------------------
# Vereisten:    PHP 5.0 of hoger
#               MySQL 4.1 of hoger
#               MySQLi extensie (PHP)
#               DOM extensie (PHP)
# -------------------------------------------------------------------

# RSS specificaties
# -------------------------------------------------------------------
# RSS 2.0 specs     http://cyber.law.harvard.edu/rss/rss.html
# RSS 1.0 specs     http://web.resource.org/rss/1.0/spec
# RSS 0.92 specs    http://backend.userland.com/rss092
# RSS 0.91 specs    http://backend.userland.com/rss091


header("Content-Type: text/plain;");
$start_time=explode(' ',microtime());
$start_time=$start_time[1]+$start_time[0];

# CONFIGURARIE
# -------------------------------------------------------------------
# Database

$mysql['host']='mysql-2.priorweb.be';
$mysql['gebruikersnaam']='**';
$mysql['wachtwoord']='**';
$mysql['database']='**';
# Bron RSS (url of bestand)
$bron='http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/atletiekclubzele';
# Doel tabel (MySQL tabel)
$tabel='tabelnaam';
# Globalen
define("NLBR","\r\n");


# DATEBASE CONNECTIE, CONTROLLE EN OPENEN BRON
# -------------------------------------------------------------------

$connectie=mysqli_connect($mysql['host'],$mysql['gebruikersnaam'],$mysql['wachtwoord'],$mysql['database']);
if($connectie==false){exit("Geen database connectie");}else{echo"> Verbonden met database".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW TABLES LIKE '".$tabel."';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){exit("Doel tabel bestaat niet");}else{echo"> Doel tabel bestaat".NLBR;}
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SHOW COLUMNS FROM ".$tabel." LIKE 'bronrss';");
if(mysqli_num_rows($resultaat)==0){echo"> RSS Bron wordt niet opgeslagen, tabel structuur komt overeen met die van RSS to DB 1.0.0".NLBR;$savebronrss=false;}else{echo"> RSS Bron wordt opgeslagen".NLBR;$savebronrss=true;}
$rss=newDOMDocument;
$rss->preserveWhiteSpace=false;
$resultaat=$rss->load($bron);
if($resultaat==false){exit("Kan bron bestand niet openen");}else{echo"> Bron XML bestand ingelezen".NLBR;}
echoNLBR;

# INLEZEN ELEMENTEN
# -------------------------------------------------------------------

echo"> RSS openen (rss element)".NLBR;
$root=$rss->documentElement;
if($root->tagName!='rss'){exit("Document element is geen rss-element");}
echo"> RSS openen (channel element)".NLBR;
$channel=$root->getElementsByTagName('channel')->item(0);
echo"> Start inlezen van de elementen".NLBR.NLBR;

foreach($channel->childNodesas$item)
{

if($item->nodeType==1)
{

echo"-> Nieuwe element gevonden: ".$item->tagName.NLBR;
if($item->tagName!='item')
{

switch($item->tagName)
{

case'title':echo"--> Titel opgeslagen".NLBR;$titel=$item->nodeValue;break;
default:
echo"-->Element niet intressant en overgeslagen".NLBR.NLBR;
}
}

else
{
echo"-->Nieuwe RSS item gevonden".NLBR;
echo"---> Start met inlezen elementen".NLBR;
foreach($item->childNodesas$elementen)
{

if($elementen->nodeType==1)
{

echo"----> Element gevonden: ".$elementen->tagName.NLBR;
switch($elementen->tagName)
{

case'source':
echo"-----> Dit element dient 1 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url'))
{

echo"------> Het attribuut bestaat".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
}

else
{
echo"------> Het attribuut kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'enclosure':
echo"-----> Dit element dient 3 attribuut te hebben. Controleren hierop".NLBR;
if($elementen->hasAttribute('url')AND$elementen->hasAttribute('length')AND$elementen->hasAttribute('type'))
{

echo"------> De attributen bestaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"------> Attributen opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_url']=$elementen->getAttribute('url');
$record[$elementen->tagName.'_length']=$elementen->getAttribute('length');
$record[$elementen->tagName.'_type']=$elementen->getAttribute('type');
}

else
{
echo"------> Eén of meerdere van de drie attributen kon niet worden gevonden. Element voldoet niet aan eisen. Overgeslagen".NLBR;
}

break;
case'category':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('domain'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_domain']=$elementen->getAttribute('domain');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'guid':
echo"-----> Dit element kan 1 attribuut hebben. Controleren op attribuut en opslaan".NLBR;
echo"------> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
if($elementen->hasAttribute('isPermaLink'))
{

echo"------> Attribuut gevonden".NLBR;
echo"------> Attribuut opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName.'_isPermaLink']=$elementen->getAttribute('isPermaLink');
}

else
{
echo"------> Attribuut niet gevonden".NLBR;
}

break;
case'pubDate':
echo"-----> Element opslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
echo"-----> Datum/Tijd omzetten naar databaseformaat".NLBR;
$record['datumtijd']=strtotime($record['pubDate']);
$record['datumtijd']=date("Y-m-d H:i:s",$record['datumtijd']);
echo"-----> Datum/Tijd: ".$record['datumtijd'].NLBR;
break;
default:

echo"-----> Geen verdere attributen verplicht. Element opslaan eventuele attributen overslaan".NLBR;
$record[$elementen->tagName]=trim($elementen->nodeValue);
break;
}
}
}

if(isset($record['title'])ORisset($record['description']))
{

if(!isset($record['title'])){$record['title']='';}
if(!isset($record['description'])){$record['description']='';}
if(!isset($record['datumtijd'])){$record['datumtijd']='';}
echo"---> Er is een titel en/of beschrijving gevonden, RSS item is goedgekeurd".NLBR;
echo"---> Controleren of title/description al in database voorkomt".NLBR;
$resultaat=mysqli_query($connectie,"SELECT COUNT(id) AS aantal FROM ".$tabel." WHERE title = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['title'])."' AND description = '".mysqli_real_escape_string($connectie,$record['description'])."';");
$recordset=mysqli_fetch_assoc($resultaat);
if($recordset['aantal']==0)
{

echo"---> Dit item staat nog niet in de database en zal worden toegevoegd".NLBR;
// query bouwen
$sql="INSERT INTO ".$tabel." (";
$sql.="title, ";
$sql.="description, ";
if(isset($record['link'])){$sql.="link, ";}
if(isset($record['author'])){$sql.="author, ;; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "
category,"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "
comments,"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "
enclosure,"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "
guid,"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "
pubDate,"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "
source,"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "
source_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "
enclosure_url,"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "
enclosure_length,"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "
enclosure_type,"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "
category_domain,"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "
guid_isPermaLink,"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "
bronrss,"; }
                        $sql .= "
datumtijd)VALUES(";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
title']) . "',";
                        $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
description']) . "',";
                        if (isset($record['link']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
link']) . "',"; }
                        if (isset($record['author']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
author']) . "',"; }
                        if (isset($record['category']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category']) . "',"; }
                        if (isset($record['comments']))             { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
comments']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure']))            { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid']))                 { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid']) . "',"; }
                        if (isset($record['pubDate']))              { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
pubDate']) . "',"; }
                        if (isset($record['source']))               { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source']) . "',"; }
                        if (isset($record['source_url']))           { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
source_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_url']))        { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_url']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_length']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_length']) . "',"; }
                        if (isset($record['enclosure_type']))       { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
enclosure_type']) . "',"; }
                        if (isset($record['category_domain']))      { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
category_domain']) . "',"; }
                        if (isset($record['guid_isPermaLink']))     { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['
guid_isPermaLink']) . "',"; }
                        if ($savebronrss == true)                   { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $bron) . "'
,"; }
                        if ($record['datumtijd'] == '') { $sql .= "
NOW()"; } else { $sql .= "'" . mysqli_real_escape_string($connectie, $record['datumtijd']) . "'"; }
                        $sql .= "
);";
                        $resultaat = mysqli_query($connectie, $sql);
                        if ($resultaat == true) { echo "
--->Itemtoegevoegdaandatabase" . NLBR; } else { echo "--->Konniettoevoegenaandatabase" . NLBR; }
                    }
                    else
                    {
                        echo "
--->Dititemstaatalindedatabase.Overslaan" . NLBR;
                    }
                }
                echo "
-->EindeRSSitem" . NLBR . NLBR;
            }
        }
    }
    
    echo NLBR . NLBR . NLBR;
    echo "
EindeXMLRSSbestand:" .$titel . NLBR;
    $end_time = explode(' ', microtime());
    $total_time = $end_time[0] + $end_time[1] - $start_time;
    echo "
Totaleparsertijd:".$total_time;
?>


ook de tabel is succesvol aangemaakt in mysql... bizar!

edit: als ik het scriptbestand chmod naar 777, dan krijg ik "HTTP-FOUT 500: INTERNAL SERVER ERROR" :/ verklaren wie verklaren kan :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 

19/08/2007 18:03:00
Quote Anchor link
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.
 
Jan H

Jan H

19/08/2007 18:05:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 19.08.2007 18:03:
Hier werkt die gewoon. Na ja werken; je RSS feed maakt gebruik van namespaces dus geeft dit problemen.


Namespaces?

Soit, enig idee waarom dit script niet werkt bij mij? Heb nochtans PHP 5 enzo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.