rtrim werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

16/03/2015 20:57:53
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een loop die script namen bevat plus comma's.
Nu wil ik de laatste comma van de loop weghalen door middel van rtrim.

Helaas werkt niet, wat zou ik hier aan kunnen doen ?

Hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
    FLEX.autoLoader({
        <?php
            if(is_array($inc)):
                foreach($inc as $file) {
                    $str .= " \"{$file}\", ";
                }
            endif;

            echo $str; //Origineel :  "Pagelist",  "Editor",  "woot",
            echo "///"; //  : ///
            echo rtrim($str, ","); // Haalt de comma niet weg.  : "Pagelist",  "Editor",  "woot",
        ?>

    });
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 15:41:28
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/03/2015 21:01:17
Quote Anchor link
Je laatste teken is ook geen komma, maar een spatie. Try this:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo substr($str, 0, -2);
?>
 
Eddy E

Eddy E

16/03/2015 21:04:23
Quote Anchor link
Of beter, regel 4 tm 7:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(is_array($inc))
    {

    $str = implode(", ", $inc);
    }

?>


Wat je wilt met die quotes er om heen, is mij onduidelijk.
Gewijzigd op 16/03/2015 21:25:56 door Eddy E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 21:07:19
Quote Anchor link
je kunt beter gebruik maken van implode()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
    FLEX.autoLoader({
        <?php
            if(is_array($inc)) }
        $arr = array();
                foreach($inc as $file) {
                    $arr[] = " \"{$file}\", ";
                }
            }

            echo implode(',', $arr);
        ?>

    });
</script>
Gewijzigd op 16/03/2015 21:08:03 door Frank Nietbelangrijk
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

16/03/2015 21:15:26
Quote Anchor link
@Frank, Dankjewel dit werkt helemaal goed.

Was helemaal vergeten wat implode deed.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 21:18:54
Quote Anchor link
top!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 22:24:37
Quote Anchor link
Wut?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$arr
= array();
foreach($inc as $file) {
    $arr[] = " \"{$file}\", ";
}

echo implode(',', $arr);
?>

Voegt dit niet teveel komma's toe?

Ik zou eerder zoiets verwachten?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$arr
= array();
foreach($inc as $file) {
    $arr[] = '"'.$file.'"'; // of enkele quotes, als je dat leuk vindt
}
echo implode(',', $arr);
?>

?
 
Willem vp

Willem vp

17/03/2015 00:38:38
Quote Anchor link
Brr... een array $arr aanmaken alleen maar om een paar quotes toe te voegen? Dan zou ik het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$str
= '"' . join('", "', $inc) . '"';
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 01:20:22
Quote Anchor link
En dan een controle of $inc een niet-leeg array is (anders krijg je een leeg element) en het gebruik van implode (join is een alias van implode) en hij is perfect :).

Zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (is_array($inc) && count($inc) > 0) {
    echo '"'.implode('", "', $inc).'"';
}

?>


De variant van Frank levert trouwens teveel komma's op.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 09:57:44
Quote Anchor link
idd willem zijn oplossing is netter.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 12:44:56
Quote Anchor link
Not quite, om bovengenoemde redenen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2015 13:08:22
Quote Anchor link
Thomas,

Als de array leeg is dan zou je inderdaad '""' overhouden. Als dat een probleem kan zijn dan moet je dat uiteraard op één of andere wijze weer afvangen.
 
Willem vp

Willem vp

17/03/2015 13:18:21
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 17/03/2015 01:20:22:
En dan [...] het gebruik van implode (join is een alias van implode) en hij is perfect :).

Hier suggereer je dat je beter implode() kunt gebruiken dan join() omdat join() een alias is. Dat vind ik wat kort door de bocht. Een alias wordt nooit zonder reden aangemaakt. Waarschijnlijk is join() in dit geval zelfs aangemaakt omdat de makers van PHP zelf ook niet helemaal overtuigd waren van de kwaliteit van een functienaam als implode(). ;-)

Explode() en implode() vind ik het schoolvoorbeeld van functies die een verkeerde naam hebben. Regel 1 bij het bedenken van een functienaam is dat de naam moet beschrijven wat de functie doet. En dat is hier niet het geval. Explode en implode associeer ik met compressie/decompressie en niet met het ophakken in stukjes of het samenvoegen daarvan. Sterker nog: de naam 'implode' suggereert dat je je data kleiner maakt, maar op het moment dat je een separator toevoegt (zeker als die langer is dan 1 of 2 tekens) wordt je output zelfs groter dan je input. En op die manier kan met explode() je data dus ook kleiner worden, in tegenstelling tot wat de naam suggereert. Ik vind de namen dus verre van intuïtief en zelfs ondanks dat ik al meer dan 15 jaar met PHP werk (waarvan het eerste jaar in PHP3, die nog geen explode/implode had) moet ik nog elke keer dat ik die functies tegenkom, beredeneren welke functie wat doet. Ik vind het dan ook veel duidelijker om gebruik te maken van join(). Helaas is de tegenhanger split() in de laatste PHP-versies deprecated (overigens ten faveure van preg_split()).

In elke willekeurige taal die ik kan bedenken (Perl, Python, C#, JavaScript, VBScript, Ruby, om er eens een paar te noemen) worden de functies join() en split() gebruikt voor het opdelen van een string dan wel het samenvoegen van een array. Waarom moet PHP dan ineens zo exotisch doen met explode() en implode()? De enige reden die ik daarvoor kan bedenken, is omdat ze dan consequent inconsequent zijn met de functienamen die gebruikt worden (want de makers van PHP hebben er echt een bende van gemaakt).

Maar goed, ik wil dus eigenlijk vooral zeggen dat je niet simpelweg kunt stellen dat er één universele waarheid is die bepaalt dat implode() beter is dan join() of andersom. Ze zijn allebei even goed, en het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur welke je gebruikt. Het moge duidelijk zijn waar mijn voorkeur ligt. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2015 13:29:23
Quote Anchor link
Whoa, calm your tits.

"Beter" in die zin dat als er twee functies zijn die hetzelfde doen, het doorgaans de alias is die eerst sneuvelt. explode() is een "verstandigere" keuze in die zin dat deze functie binnenkort waarschijnlijk niet (als eerste) uitgerangeerd wordt. Ik heb het helemaal niet over performance of handige naamgeving.

Quote:
Als dat een probleem kan zijn dan moet je dat uiteraard op één of andere wijze weer afvangen.

Volgens mij is dat precies wat ik doe in mijn laatste codefragment?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

17/03/2015 15:23:06
Quote Anchor link
In mijn geval levert dit niet teveel quotes op.
Nogmaals bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.