Scanderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Steen

steen

24/06/2009 18:35:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Een simpele vraag: is het mogelijk om via PHP een zin te scanderen? Eventueel ook benoeming van woordsoorten. Ik heb zitten denken hoe dit mogelijk is, maar volgens mij kan dit alleen met een database vol met woorden, of niet soms?

Even voor de eerste die komt met 'google het eens':
In het engels is scanderen to scan, raad eens wat voor resultaten ik dan krijg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:01:52
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Je wilt je huiswerk Nederlands laten doen door PHP?

Dit is vrijwel onmogelijk, tenzij je hem zelf lerend maakt, en er voor zorgt dat niemand foute input maakt.
Maar dan kom je bij een extreem moeilijk stuk AI, wat zeker voor 90% van de programmeurs niet te doen is.

Maar als je een opzetje wil,
Zet de Nederlandse grammatica eens volop in kaart.
En dan bedoel ik alle regels, maar dan gerelativeerd.
Als je dit hebt, en je hebt een database van alle woorden, dan bestaat er een mogelijkheid dat je misschien in 20% van alle gevallen een goed antwoord terug kan geven.
Als hij zelf lerend is, en hij word daarna goed geupdate, dan zou je dit mogelijk tot 100% kunnen krijgen, en dat misschien als binnen 8 jaar :)

Ik wil je niet uit je droom helpen,
Het kan zeker,
Maar het is wel heel erg hoog gegrepen.
 
Eddy E

Eddy E

24/06/2009 18:49:00
Quote Anchor link
Sowieso alle nederlandse spellingsregels in een schematische volgorde weergeven is al onwijs moeilijk.

Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Je hebt alleen al van de werkwoorden zo veel vormen.
En dan krijg je nog bijvoeglijk gebruikt, onvoltooid tegenwoordige tijd etc etc etc.
En 't kofschip etc etc etc.
En dan ook nog eens voor nieuwe woorden... want de regels zouden ook op onzinwoorden moeten werken, als: flipsen, gronniken, groven etc.
 
Steen

steen

24/06/2009 18:52:00
Quote Anchor link
Nico, graag niet het vooroordeel 'je wilt je huiswerk laten doen', er zijn altijd andere redenen waarom je dit zou willen doen.

Ik vroeg me af, omdat het voor mensen al een probleem is (denk maar aan lettergrepen, klemtoon) te bepalen, dat een computer dit automatisch beter zou kunnen.

Alles wat met taal te maken heeft is in programmeertaal volgens mij lastig te analyseren.

Wel vreemd dat er niet iets voor bestaat, er moet toch wel iemand zijn die zoiets heeft geprobeerd (ookal is het in het engels)? Interessante links zijn altijd welkom.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Het is een hele wetenschap. Een deel van AI en een deel van Linguistics houden zich er mee bezig: Natural Language Processing. Ow, en een bepaalde firefox plugin ;)

edit: wat jij bedoelt is waarschijnlijk shallow parsing. Dat is zeg maar alleen de vorm van een woord bepalen, en niet de functie (de betekenis). Dat is wel al redelijk mogelijk volgens mij, maar simpel zal het niet zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 19:05:00
Quote Anchor link
Er zijn zat die het hebben geprobeerd, maar weinigen die zijn geslaagd.
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands, want de Engelse grammatica slaat wel ergens op, in tegenstelling tot de Nederlandse grammatica.
Wij hebben op iedere regel wel een uitzondering, en zelfs die uitzonderingen hebben nog een uitzonderingen.

Voor de rest vind ik het een beetje jammer dat je mijn vraag meteen als vooroordeel beschouwt, zegt trouwens wel heel erg veel over jou.
Maar als het geen vraag was geweest, dan was het een suggestie, en geen vooroordeel.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Ik denk dat Nederlands inderdaad lastig is omdat je ten eerste al dat leuke verschil in woordvolgorde tussen hoofd- en bijzinnen hebt, en daarnaast nog een enorm leger aan leenwoorden die allemaal de regeltjes van hun eigen taal volgen :/
 
- SanThe -

- SanThe -

24/06/2009 19:22:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 24.06.2009 18:49:
Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Ik mis loop nog. En wat is gelopend?
 
Steen

steen

24/06/2009 19:41:00
Quote Anchor link
@Nico: in die situatie was het een suggestie én een vooroordeel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands,

Makkerlijker dan in dit geval. Dat zijn toch dingen die een computer makkelijk moet kunnen onderscheiden. Wanneer je het groene boekje er bij pakt en alle grammatica verwerkt een lijst woorden toevoegt is volgens mij al redelijk wat mogelijk. Maar dan kom je weer uit op het geval met die google-vertalingen: meerdere woordbetekenissen etc.

Werkwoorden zijn trouwens niet zo'n groot probleem, er bestaan genoeg lijsten van, daar pas je de vervoegregels op toe en je bent klaar. Wanneer je een sterk werkwoord (als ik het goed heb) neemt wordt het al lastiger.

Interessant, dit zijn van die dingen die verder gaan dan een forum of een gastenboek. Zijn hier in ook speciale studies voor? Bestaan er boeken over?
 
Paul K

Paul K

24/06/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Voor benoeming van de zinsdelen,

raam & ramen zijn altijd zelfstandig naamwoorden.
Op deze manier kom je al een heel end :)
 
- SanThe -

- SanThe -

24/06/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Paul schreef op 24.06.2009 20:19:
raam & ramen zijn altijd zelfstandig naamwoorden.

Helaas, ramen is ook een werkwoord.

Edit:
raam het; o ramen; -pje 1 lijst (2) 2 venster, het glas (met het kozijn) 3 houtwerk enz. waarin of waarop iets gespannen wordt
ra·men raamde, h geraamd begroten, schatten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
John Doe

John Doe

24/06/2009 20:31:00
Quote Anchor link
steen schreef op 24.06.2009 19:41:
@Nico: in die situatie was het een suggestie én een vooroordeel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Voor het engels is het al makkelijker als voor het Nederlands,


keep on dreaming engels is ook moeilijk je zou kunnen zeggen alles wat op ing eindigt is present- past continuous. En dan kom je dit tegen Soaking wet(klets nat) is dit een present- past continuous??
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

24/06/2009 20:46:00
Quote Anchor link
Vast wel,
Er bestaat ook studies over SEO, maar dan over hoe je zoekmachines sneller en beter kan maken.
Maar dit zijn eigenlijk meer studies voor na je studie.
Dus dan kan je het beste beginnen met een studie informatica / software engineering.
Dan een studie *taal naar keuze* en dan zelf een studie maken naar hoe je hier software voor schrijft.

En ik denk dat je nog maar even goed de definitie van een vooroordeel moet kijken.
Ik stel een suggestieve vraag, een vooroordeel bestaat niet eens in vraag vorm.

@degeen hierboven
Soacking is dat weer een bijvoegelijk naamwoord.
Je kan volgens mij in het engels ook niet zeggen, alles wat op ING eindigt is deze regel.
Volgens mij zijn daar andere regels voor.
Zo kunnen wij ook niet zeggen dat alles wat op dde eindigt verleden tijd is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Eddy E

Eddy E

27/06/2009 11:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 24.06.2009 19:22:
Eddy Erkelens schreef op 24.06.2009 18:49:
Lopen:
gelopend
lopend
liep
lopende
gelopen
loopt
liepen

Ik mis loop nog. En wat is gelopend?


Die laatste d is een typefout ;).
En loop mag er ook nog bij natuurlijk ;).
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/06/2009 12:34:00
Quote Anchor link
maar waarom maak je er niet gewoon het lijstje van wat je ooit heb geleerd,
beginnend met tt, dan vt, en dan die andere tijden
je had daar z'n mooi tabelletje voor, maar k ben te lui om te ASCII art-en
ik loop
hij/zij loopt
wij lopen

ik liep
hij liep
wij liepen


gelopen (volt. dw)
lopende (bijv. nw)
lopend (onwelvoegelijkvoornaamzetsel, (vraag maar aan hans))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.