Schaakbord tekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »
Hichem touati

hichem touati

01/03/2019 10:37:24
Quote Anchor link
Ik wil graag een schaakbord tekenen met twee integer values: $rows en $columns. Bestaat er een PHP functie die die meerdere arrays genereert na de comma?

Dus chessBoard(6,4) function returns deze array:

[
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"],
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"],
["O","X","O","X"],
["X","O","X","O"]
]

En chessBoard(3,7) returns dit:

[
["O","X","O","X","O","X","O"],
["X","O","X","O","X","O","X"],
["O","X","O","X","O","X","O"]
]
Gewijzigd op 01/03/2019 10:49:29 door Hichem touati
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:35:21
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/03/2019 12:46:05
Quote Anchor link
Huh?
Hichem touati op 01/03/2019 10:37:24:
... die meerdere arrays genereert na de comma?

D'r is wel zo iets als een for-loop. Dat 2x (hoogte/breedte) en je hebt je schaakbord.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/03/2019 14:10:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
function chessBoard( $rows, $columns )
{

    $ex = 'X';
    $oh = 'O';
    $wissel = TRUE;
    $chessboard = array();

    for ( $row = 0; $row < $rows; $row++ )
    {

        $wissel = !$wissel;
        for ( $column = 0; $column < $columns; $column++ )
        {

            $chessboard[$row][$column] = ( $wissel ? $ex : $oh );
            $wissel = !$wissel;
        }
    }

    return $chessboard;
}


// in URL = chessboard.php?r=3&c=5

$regel = isset( $_GET['r'] ) ? (int)$_GET['r'] : 4;
$kolom = isset( $_GET['c'] ) ? (int)$_GET['c'] : 6;

$chessboard = chessBoard( $regel, $kolom );

echo '<pre>' . print_r( $chessboard, TRUE ) . '</pre>';

foreach( $chessboard as $chess )
{

    echo '|';
    foreach ( $chess as $ches )
    {

        echo $ches . '|';
    }

    echo '<br />';
}

?>
Gewijzigd op 01/03/2019 14:11:34 door Adoptive Solution
 
- SanThe -

- SanThe -

01/03/2019 17:58:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$boolean
= true;
echo '<div style="border:2px solid blue;width:160px;height:160px;">';
    for($y=0;$y<8;$y++)
    {
    for($x=1;$x<9;$x++)
        {
    $kleur = $boolean ? 'black' : 'white';
            $boolean = !$boolean;
            echo '<div style="background-color:'.$kleur.';width:20px;height:20px;float:left;"></div>';
        }

        $boolean = !$boolean;
        echo '<div style="clear:both;"></div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/03/2019 18:24:44
Quote Anchor link
Wat voor schoolopdracht is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Schaakbord</title>
        <style>
            .chessboard {
                border:2px solid blue;
                width:160px;
                height:160px;
            }
            .chessboard-field {
                width:20px;
                height:20px;
                float:left;
                background-color: white;
            }
            .black {
                background-color: black;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div class="chessboard">
        <?php for($y = 0 ; $y < 8 ; $y++) : ?>
            <?php for($x = 0;$x < 8 ; $x++) : ?>
                <div class="chessboard-field<?php if($x % 2 - $y % 2) echo ' black'; ?>"></div>
            <?php endfor; ?>
            <div style="clear:both;"></div>
        <?php endfor; ?>
        </div>
    </body>
</html>
 
Jan R

Jan R

01/03/2019 18:35:45
Quote Anchor link
Klopt van geen kanten.

Een schaakbord is 8 op 8 en kan best als een dubbele array weergegeven worden.
Mijn bord is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$bord = array(  array("1", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "2", "3", " "),
    array("4", "R", "N", "B", "Q", "K", "B", "N", "R", "5", " "),
    array("4", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "P", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", "5", " "),
    array("4", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "p", "5", " "),
    array("4", "r", "n", "b", "q", "k", "b", "n", "r", "5", " "),
    array("6", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "7", "8", " "),
    array(" ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ", " ")
);

Waarbij 0 en 9-10 borders zijn.
Mijn kleur, zwart links onder, wordt berekend met een xor
Hoewel ook werkende van SanThe: $boolean = !$boolean; is de variable overbodig met een xor

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/03/2019 18:36:40
Quote Anchor link
Of met javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>Schaakbord</title>
        <style>
            #chessboard {
                border:2px solid blue;
                width:160px;
                height:160px;
            }
            .chessboard-field {
                width:20px;
                height:20px;
                float:left;
                background-color: white;
            }
            .black {
                background-color: black;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="chessboard"></div>
        <script>
            var html = '';
            for(var y = 0 ; y < 8 ; y++) {
                for(var x = 0 ; x < 8 ; x++) {
                    html += '<div class="chessboard-field';
                    if(x%2-y%2) { html += ' black'; }
                    html += '"></div>';
                }
                html += '<div style="clear:both;"></div>';
            }
            document.getElementById("chessboard").innerHTML = html;
        </script>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 01/03/2019 18:48:13 door Frank Nietbelangrijk
 
Hichem touati

hichem touati

03/03/2019 15:22:36
Quote Anchor link
dank allen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.