Score bijhouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Maikel Nachter

Maikel Nachter

27/04/2012 12:44:20
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Voor school ben ik bezig met een opdracht. Het is een spel waarbij een speler verschillende spullen van de ene naar de andere plek kan overbrengen. Ik maak ook gebruik van Geolocation en Google Maps.

Mijn vraag ligt bij PHP. Op een scherm kan de gebruiker kiezen uit vier handelswaren die hij kan vervoeren naar een andere plek: goud, opium, suiker en zout. Aan elk product zit een aantal punten verbonden. Goud is bijvoorbeeld 50 en zout 20.

Nou is het de bedoeling dat als de gebruiker bijvoorbeeld voor goud kiest, het puntenaantal 50 (de waarde van goud) boven in de volgende pagina's blijft staan. Als de route eenmaal veilig uitgelopen is naar de eindbestemming en de gebruiker opnieuw bij het menu met de vier handelswaren komt, is het de bedoeling dat als de gebruiker bijvoorbeeld voor zout kiest (20 punten) dit opgeteld wordt bij de 50 van goud. Een totaal van 70 punten dus. Tussendoor worden er ook vragen gesteld. Als de gebruiker een vraag fout heeft, begint hij weer helemaal opnieuw.

In principe is het dus punten doorgeven door pagina's. Wanneer de gebruiker bij het menu komt met de vier handelswaren en er een product wordt gekozen, moeten die punten van het product bij de huidige score opgeteld worden.

Is dit enkel op te lossen met variabelen? Ik ben nog extreem nieuw met PHP.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:32:23
 
Q S

Q S

27/04/2012 12:46:03
Quote Anchor link
Je kunt dit met sessies doen
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

27/04/2012 18:30:31
Quote Anchor link
Ik heb even naar wat sessies gekeken en het een en ander geprobeerd.

Ik heb nu dit:

start.php

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 
 // Start de sessie
 session_start();
 
 // Variabelen in de sessie
 $_SESSION['Peper']='50';
 $_SESSION['Nootmuskaat']='45';
 $_SESSION['Goud']='35';
 $_SESSION['Zijde']='10';
 
?>


Kies een product om te vervoeren
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="peper.php" title="Peper">Peper</a></li>
<li><a href="nootmuskaat.php" title="Nootmuskaat">Nootmuskaat</a></li>
<li><a href="goud.php" title="Goud">Goud</a></li>
<li><a href="zijde.php" title="Zijde">Zijde</a></li>
</ul>
</div>


Dit is de pagina goud.php

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Goud'];
?>


<div id="next">
<a href="start.php" title="Next">Next</a>
</div>


Als je op de start.php voor goud kiest kom je op goud.php.Vanuit goud.php kan je op "Next" drukken en vervolgens kom je weer bij start.php. Vanuit daar kan je weer een product kiezen. Nu is het de bedoeling dat het aantal punten bij elkaar opgeteld worden. Steeds als je een nieuwe product kiest moeten er punten bij komen.
Gewijzigd op 27/04/2012 18:31:07 door Maikel Nachter
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

28/04/2012 00:59:28
Quote Anchor link
Om punten te kunnen optellen, moet je ook een sessie variabele hebben die de totale score in zich heeft. Op die manier kan je dan scores bij elkaar op gaan tellen, en indien iemand een vraag fout heeft, kan je de variabele met de totale score weer op 0 zetten.
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

28/04/2012 19:32:34
Quote Anchor link
Oke. Die variabele kan ik gewoon onder de anderen (handelswaren) aangeven?
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

28/04/2012 22:32:51
Quote Anchor link
Ja, een aparte variabele maken en deze op nul zetten.
Vervolgens het totaal verhogen met hetgeen men gekozen heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$_SESSION['Totaal']='0';

$_SESSION['Totaal']=$_SESSION['Totaal']+$_SESSION['Zijde'];
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

29/04/2012 00:45:55
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt!
 
- Mark -

- Mark -

29/04/2012 01:00:50
Quote Anchor link
Je bent met integers aan het werken dus er hoeven/mogen geen quotes om.

Het optellen kan ook korter.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $_SESSION
['Totaal'] = 0;

    $_SESSION['Totaal'] += $_SESSION['Zijde'];

?>
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:53:23
Quote Anchor link
Let wel dat je die $_SESSION['Totaal'] niet elke keer op 0 zet. Dan krijg je nooit punten.
Dus even kijken met isset() of hij er is. Zo nee: zet op 0. Zo ja: doe niets.
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

29/04/2012 14:01:01
Quote Anchor link
Ik heb die variabelen nu van menu pagina gescheiden. Ik heb nu een start pagina met die variabelen en vervolgens een pagina met het menu. Misschien wel een beetje krom, maar het lijkt te werken.

Als ik nu steeds op refresh komt, komen er ook punten bij, probleem kennen jullie waarschijnlijk wel.
 
- Mark -

- Mark -

29/04/2012 16:56:30
Quote Anchor link
Hoe ziet je script er op het moment uit?
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

30/04/2012 14:32:45
Quote Anchor link
Code tot nu toe.

Startpagina:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 // Start de sessie
 session_start();
 
 // Variabelen in de sessie
 $_SESSION['Peper']='50';
 $_SESSION['Nootmuskaat']='45';
 $_SESSION['Goud']='35';
 $_SESSION['Zijde']='10';
 $_SESSION['Totaal']='0';
 
?>


<p>
De startpagina met startknop
</p>

<div id="Next">
<a href="Map.php" title="Next">Next</a>
</div>


Kaart overzicht met verschillende locaties op kaart

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Totaal'];
?>


<p>
Overzicht met alle punten op de kaart
</p>

<div id="next">
<a href="Menu.php" title="Next">Next</a>
</div>



Pagina bij een locatie

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 session_start();

?>


<p>
Menu bij een punt
</p>

<p>
Kies een product om te vervoeren
</p>

<div id="menu">
<ul>
<li><a href="Peper.php" title="Peper">Peper</a></li>
<li><a href="Nootmuskaat.php" title="Nootmuskaat">Nootmuskaat</a></li>
<li><a href="Goud.php" title="Goud">Goud</a></li>
<li><a href="Zijde.php" title="Zijde">Zijde</a></li>
</ul>
</div>


Pagina keuze Goud

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 // Score vermenigvuldigen met gekozen handelswaar
 $_SESSION['Totaal']=$_SESSION['Totaal']+$_SESSION['Goud'];
 
 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Totaal'];
?>


<div id="next">
<a href="Goud_1.php" title="Next">Next</a>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.