Score bijhouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Maikel Nachter

Maikel Nachter

27/04/2012 12:44:20
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Voor school ben ik bezig met een opdracht. Het is een spel waarbij een speler verschillende spullen van de ene naar de andere plek kan overbrengen. Ik maak ook gebruik van Geolocation en Google Maps.

Mijn vraag ligt bij PHP. Op een scherm kan de gebruiker kiezen uit vier handelswaren die hij kan vervoeren naar een andere plek: goud, opium, suiker en zout. Aan elk product zit een aantal punten verbonden. Goud is bijvoorbeeld 50 en zout 20.

Nou is het de bedoeling dat als de gebruiker bijvoorbeeld voor goud kiest, het puntenaantal 50 (de waarde van goud) boven in de volgende pagina's blijft staan. Als de route eenmaal veilig uitgelopen is naar de eindbestemming en de gebruiker opnieuw bij het menu met de vier handelswaren komt, is het de bedoeling dat als de gebruiker bijvoorbeeld voor zout kiest (20 punten) dit opgeteld wordt bij de 50 van goud. Een totaal van 70 punten dus. Tussendoor worden er ook vragen gesteld. Als de gebruiker een vraag fout heeft, begint hij weer helemaal opnieuw.

In principe is het dus punten doorgeven door pagina's. Wanneer de gebruiker bij het menu komt met de vier handelswaren en er een product wordt gekozen, moeten die punten van het product bij de huidige score opgeteld worden.

Is dit enkel op te lossen met variabelen? Ik ben nog extreem nieuw met PHP.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:22:46
 
Q S

Q S

27/04/2012 12:46:03
Quote Anchor link
Je kunt dit met sessies doen
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

27/04/2012 18:30:31
Quote Anchor link
Ik heb even naar wat sessies gekeken en het een en ander geprobeerd.

Ik heb nu dit:

start.php

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 
 // Start de sessie
 session_start();
 
 // Variabelen in de sessie
 $_SESSION['Peper']='50';
 $_SESSION['Nootmuskaat']='45';
 $_SESSION['Goud']='35';
 $_SESSION['Zijde']='10';
 
?>


Kies een product om te vervoeren
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="peper.php" title="Peper">Peper</a></li>
<li><a href="nootmuskaat.php" title="Nootmuskaat">Nootmuskaat</a></li>
<li><a href="goud.php" title="Goud">Goud</a></li>
<li><a href="zijde.php" title="Zijde">Zijde</a></li>
</ul>
</div>


Dit is de pagina goud.php

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Goud'];
?>


<div id="next">
<a href="start.php" title="Next">Next</a>
</div>


Als je op de start.php voor goud kiest kom je op goud.php.Vanuit goud.php kan je op "Next" drukken en vervolgens kom je weer bij start.php. Vanuit daar kan je weer een product kiezen. Nu is het de bedoeling dat het aantal punten bij elkaar opgeteld worden. Steeds als je een nieuwe product kiest moeten er punten bij komen.
Gewijzigd op 27/04/2012 18:31:07 door Maikel Nachter
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

28/04/2012 00:59:28
Quote Anchor link
Om punten te kunnen optellen, moet je ook een sessie variabele hebben die de totale score in zich heeft. Op die manier kan je dan scores bij elkaar op gaan tellen, en indien iemand een vraag fout heeft, kan je de variabele met de totale score weer op 0 zetten.
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

28/04/2012 19:32:34
Quote Anchor link
Oke. Die variabele kan ik gewoon onder de anderen (handelswaren) aangeven?
 
Sjoerd Rosdorff

Sjoerd Rosdorff

28/04/2012 22:32:51
Quote Anchor link
Ja, een aparte variabele maken en deze op nul zetten.
Vervolgens het totaal verhogen met hetgeen men gekozen heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$_SESSION['Totaal']='0';

$_SESSION['Totaal']=$_SESSION['Totaal']+$_SESSION['Zijde'];
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

29/04/2012 00:45:55
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt!
 
- Mark -

- Mark -

29/04/2012 01:00:50
Quote Anchor link
Je bent met integers aan het werken dus er hoeven/mogen geen quotes om.

Het optellen kan ook korter.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $_SESSION
['Totaal'] = 0;

    $_SESSION['Totaal'] += $_SESSION['Zijde'];

?>
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:53:23
Quote Anchor link
Let wel dat je die $_SESSION['Totaal'] niet elke keer op 0 zet. Dan krijg je nooit punten.
Dus even kijken met isset() of hij er is. Zo nee: zet op 0. Zo ja: doe niets.
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

29/04/2012 14:01:01
Quote Anchor link
Ik heb die variabelen nu van menu pagina gescheiden. Ik heb nu een start pagina met die variabelen en vervolgens een pagina met het menu. Misschien wel een beetje krom, maar het lijkt te werken.

Als ik nu steeds op refresh komt, komen er ook punten bij, probleem kennen jullie waarschijnlijk wel.
 
- Mark -

- Mark -

29/04/2012 16:56:30
Quote Anchor link
Hoe ziet je script er op het moment uit?
 
Maikel Nachter

Maikel Nachter

30/04/2012 14:32:45
Quote Anchor link
Code tot nu toe.

Startpagina:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 // Start de sessie
 session_start();
 
 // Variabelen in de sessie
 $_SESSION['Peper']='50';
 $_SESSION['Nootmuskaat']='45';
 $_SESSION['Goud']='35';
 $_SESSION['Zijde']='10';
 $_SESSION['Totaal']='0';
 
?>


<p>
De startpagina met startknop
</p>

<div id="Next">
<a href="Map.php" title="Next">Next</a>
</div>


Kaart overzicht met verschillende locaties op kaart

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Totaal'];
?>


<p>
Overzicht met alle punten op de kaart
</p>

<div id="next">
<a href="Menu.php" title="Next">Next</a>
</div>



Pagina bij een locatie

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 session_start();

?>


<p>
Menu bij een punt
</p>

<p>
Kies een product om te vervoeren
</p>

<div id="menu">
<ul>
<li><a href="Peper.php" title="Peper">Peper</a></li>
<li><a href="Nootmuskaat.php" title="Nootmuskaat">Nootmuskaat</a></li>
<li><a href="Goud.php" title="Goud">Goud</a></li>
<li><a href="Zijde.php" title="Zijde">Zijde</a></li>
</ul>
</div>


Pagina keuze Goud

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
 session_start();
 echo "<p>";

 // Score vermenigvuldigen met gekozen handelswaar
 $_SESSION['Totaal']=$_SESSION['Totaal']+$_SESSION['Goud'];
 
 //Echo het aantal punten van het gekozen handelswaar
 echo "Aantal punten:";
 echo $_SESSION['Totaal'];
?>


<div id="next">
<a href="Goud_1.php" title="Next">Next</a>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.