Select from twee databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

31/10/2015 16:12:34
Quote Anchor link
Kan je ook van twee databases selecteren?
Dit werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$query2        = "SELECT naam,prijs FROM producten WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result2    = mysql_query($query2) or die (mysql_error());
    $row2        = mysql_fetch_array($result2);
    $query3        = "SELECT naam,prijs FROM producten2 WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result3    = mysql_query($query3) or die (mysql_error());
    $row3       = mysql_fetch_array($result3);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$query1        = "SELECT * FROM winkelwagen WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result1    = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
$query4        = "SELECT * FROM winkelwagen2 WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result4    = mysql_query($query4) or die (mysql_error());


Hij laat alleen de producten van winkelwagen2 zien.
Gewijzigd op 31/10/2015 16:12:54 door
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:21:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 16:20:23
Quote Anchor link
Gebruik liever MySQLi. Verder kan je ook een connectie-argument gebruiken.

Maar waarom zet je alles niet gewoon in een enkele database?
 

31/10/2015 16:38:51
Quote Anchor link
Zou kunnen, maar ik wil producten op een aparte pagina laten zien, wel in zelfde winkelmand.
Als alles op dezelfde pagina staat wordt het onoverzichtelijk

Voorbeeld:
Fietsen
Brommers

Hoe doe ik dit dan?

Edit: Ben dit script nog aan het passen de queries verander ik later naar mysqli

Toevoeging op 31/10/2015 16:41:10:

Het is namelijk beter om alles in 1 database te hebben anders moet ik er 12 aanmaken
Gewijzigd op 31/10/2015 16:39:45 door
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/10/2015 16:57:26
Quote Anchor link
Zo ver ik weet is het niet mogelijk om een query op 2 verschillende databases tegelijkertijd uit te voeren.

Je maakt eerst een databaseverbinding, dit is altijd met één database.
Vervolgens voer je via die verbinding een query uit.

Bedoel je niet 2 tabellen in plaats van 2 databases ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 17:05:01
Quote Anchor link
Volgens mij kan je de mysql_select_db() achterwege laten en de tabellen aanroepen zoals:

databasenaam.tabel

Achter één connectie kunnen meerdere databases zitten.
 

31/10/2015 18:52:12
Quote Anchor link
en hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 18:53:45
Quote Anchor link
Eh.... zoals ik zeg?
Queries aanpassen met de databasenaam erin?

Ik neem aan dat de inlog verder hetzelfde is?

Maar, waarom wil je nou meerdere databases gebruiken, en niet alles overhevelen naar één database?
 
Peter K

Peter K

31/10/2015 19:01:37
Quote Anchor link
Als je een JOIN gebruikt kun je je gewenste resultaat volgens mij behalen.

Of de manier van je data opslaan de goede manier is, valt volgens mij nog te bespreken.

Een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
*
FROM
winkelwagen
INNER JOIN winkelwagen2
WHERE
winkelwagen.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}' AND
winkelwagen2.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}'


Heb je overigens al eens nagedacht over het filteren op IP adres?
Wat als ik met 2 computers kijk naar je website vanaf het zelfde ip adres?
Dan zie ik op beide computers dezelfde winkelwagen?
Gewijzigd op 31/10/2015 19:01:53 door Peter K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:08:45
Quote Anchor link
Winkelwagens per IP? Ik vind het een no-go. In dat geval kan je beter met PHP-sessions werken.
Of anderzijds deze in de database op te slaan, aan de hand van een uniek ID in je cookie en je database.
 
Eddy E

Eddy E

01/11/2015 08:31:33
Quote Anchor link
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2015 09:51:50
Quote Anchor link
Volgens mij zou zoiets gewoon moeten werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 14:22:05
Quote Anchor link
Dit gaat volgens mij niet vliegen allemaal.

Het kan wel, als je in je query-aanroepen aangeeft van welke connectie je gebruik wil maken (stap ook ajb over op MySQLi of PDO), maar het lijkt mij gewoon hinken op twee benen.

Stop alles gewoon in één database...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/11/2015 15:22:34
Quote Anchor link
Ik heb sterk het gevoel dat de topic starter twee tabellen bedoelt en niet twee databases. Je kunt met een join query gegevens uit meerdere tabellen trekken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 15:34:22
Quote Anchor link
In dat geval lijkt het mij handiger dat soortgelijke gegevens in eenzelfde tabel zitten, je kunt op andere manieren onderscheid maken tussen verschillende producten en winkelwagens.

Ik heb (ook hier) het sterke gevoel dat er is beknibbeld op tijd die besteed had moeten worden aan een degelijk database-ontwerp. Daar plukt de TS nu de wrange vruchten van.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/11/2015 17:41:43
Quote Anchor link
Gegevens uit 2 tabellen is natuurlijk geen enkel probleem. JOIN gebruik je daarvoor.

@JASPER: 2 tabellen of idd. 2 databases ??
Gewijzigd op 01/11/2015 17:42:54 door Paco de Wulp
 
Peter K

Peter K

02/11/2015 11:28:25
Quote Anchor link
Eddy E op 01/11/2015 08:31:33:
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'



Wat je hier aangeeft werkt inderdaad niet volgens mij.
Wat wel zou werken is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    database_een.tabel_namen.kolomnaam,
    database_twee.tabel_namen.kolomnaam
FROM
    database_een.tabel_namen,
    database_twee.tabel_adressen
WHERE
    database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB' AND
    database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'


Belangrijk is dus wat zoekt topicstarter? Zoeken in databases of tabellen, het is beide mogelijk.

Oh een kleine notitie: meerdere databases werkt alleen als je met één user in alle databases kunt komen.
Gewijzigd op 02/11/2015 11:28:57 door Peter K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.