Select from twee databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

31/10/2015 16:12:34
Quote Anchor link
Kan je ook van twee databases selecteren?
Dit werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$query2        = "SELECT naam,prijs FROM producten WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result2    = mysql_query($query2) or die (mysql_error());
    $row2        = mysql_fetch_array($result2);
    $query3        = "SELECT naam,prijs FROM producten2 WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result3    = mysql_query($query3) or die (mysql_error());
    $row3       = mysql_fetch_array($result3);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$query1        = "SELECT * FROM winkelwagen WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result1    = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
$query4        = "SELECT * FROM winkelwagen2 WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result4    = mysql_query($query4) or die (mysql_error());


Hij laat alleen de producten van winkelwagen2 zien.
Gewijzigd op 31/10/2015 16:12:54 door
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:17:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 16:20:23
Quote Anchor link
Gebruik liever MySQLi. Verder kan je ook een connectie-argument gebruiken.

Maar waarom zet je alles niet gewoon in een enkele database?
 

31/10/2015 16:38:51
Quote Anchor link
Zou kunnen, maar ik wil producten op een aparte pagina laten zien, wel in zelfde winkelmand.
Als alles op dezelfde pagina staat wordt het onoverzichtelijk

Voorbeeld:
Fietsen
Brommers

Hoe doe ik dit dan?

Edit: Ben dit script nog aan het passen de queries verander ik later naar mysqli

Toevoeging op 31/10/2015 16:41:10:

Het is namelijk beter om alles in 1 database te hebben anders moet ik er 12 aanmaken
Gewijzigd op 31/10/2015 16:39:45 door
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/10/2015 16:57:26
Quote Anchor link
Zo ver ik weet is het niet mogelijk om een query op 2 verschillende databases tegelijkertijd uit te voeren.

Je maakt eerst een databaseverbinding, dit is altijd met één database.
Vervolgens voer je via die verbinding een query uit.

Bedoel je niet 2 tabellen in plaats van 2 databases ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 17:05:01
Quote Anchor link
Volgens mij kan je de mysql_select_db() achterwege laten en de tabellen aanroepen zoals:

databasenaam.tabel

Achter één connectie kunnen meerdere databases zitten.
 

31/10/2015 18:52:12
Quote Anchor link
en hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 18:53:45
Quote Anchor link
Eh.... zoals ik zeg?
Queries aanpassen met de databasenaam erin?

Ik neem aan dat de inlog verder hetzelfde is?

Maar, waarom wil je nou meerdere databases gebruiken, en niet alles overhevelen naar één database?
 
Peter K

Peter K

31/10/2015 19:01:37
Quote Anchor link
Als je een JOIN gebruikt kun je je gewenste resultaat volgens mij behalen.

Of de manier van je data opslaan de goede manier is, valt volgens mij nog te bespreken.

Een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
*
FROM
winkelwagen
INNER JOIN winkelwagen2
WHERE
winkelwagen.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}' AND
winkelwagen2.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}'


Heb je overigens al eens nagedacht over het filteren op IP adres?
Wat als ik met 2 computers kijk naar je website vanaf het zelfde ip adres?
Dan zie ik op beide computers dezelfde winkelwagen?
Gewijzigd op 31/10/2015 19:01:53 door Peter K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:08:45
Quote Anchor link
Winkelwagens per IP? Ik vind het een no-go. In dat geval kan je beter met PHP-sessions werken.
Of anderzijds deze in de database op te slaan, aan de hand van een uniek ID in je cookie en je database.
 
Eddy E

Eddy E

01/11/2015 08:31:33
Quote Anchor link
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2015 09:51:50
Quote Anchor link
Volgens mij zou zoiets gewoon moeten werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 14:22:05
Quote Anchor link
Dit gaat volgens mij niet vliegen allemaal.

Het kan wel, als je in je query-aanroepen aangeeft van welke connectie je gebruik wil maken (stap ook ajb over op MySQLi of PDO), maar het lijkt mij gewoon hinken op twee benen.

Stop alles gewoon in één database...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/11/2015 15:22:34
Quote Anchor link
Ik heb sterk het gevoel dat de topic starter twee tabellen bedoelt en niet twee databases. Je kunt met een join query gegevens uit meerdere tabellen trekken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 15:34:22
Quote Anchor link
In dat geval lijkt het mij handiger dat soortgelijke gegevens in eenzelfde tabel zitten, je kunt op andere manieren onderscheid maken tussen verschillende producten en winkelwagens.

Ik heb (ook hier) het sterke gevoel dat er is beknibbeld op tijd die besteed had moeten worden aan een degelijk database-ontwerp. Daar plukt de TS nu de wrange vruchten van.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/11/2015 17:41:43
Quote Anchor link
Gegevens uit 2 tabellen is natuurlijk geen enkel probleem. JOIN gebruik je daarvoor.

@JASPER: 2 tabellen of idd. 2 databases ??
Gewijzigd op 01/11/2015 17:42:54 door Paco de Wulp
 
Peter K

Peter K

02/11/2015 11:28:25
Quote Anchor link
Eddy E op 01/11/2015 08:31:33:
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'



Wat je hier aangeeft werkt inderdaad niet volgens mij.
Wat wel zou werken is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    database_een.tabel_namen.kolomnaam,
    database_twee.tabel_namen.kolomnaam
FROM
    database_een.tabel_namen,
    database_twee.tabel_adressen
WHERE
    database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB' AND
    database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'


Belangrijk is dus wat zoekt topicstarter? Zoeken in databases of tabellen, het is beide mogelijk.

Oh een kleine notitie: meerdere databases werkt alleen als je met één user in alle databases kunt komen.
Gewijzigd op 02/11/2015 11:28:57 door Peter K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.