Select from twee databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

31/10/2015 16:12:34
Quote Anchor link
Kan je ook van twee databases selecteren?
Dit werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$query2        = "SELECT naam,prijs FROM producten WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result2    = mysql_query($query2) or die (mysql_error());
    $row2        = mysql_fetch_array($result2);
    $query3        = "SELECT naam,prijs FROM producten2 WHERE id = ".$row1['productID'];
    $result3    = mysql_query($query3) or die (mysql_error());
    $row3       = mysql_fetch_array($result3);

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$query1        = "SELECT * FROM winkelwagen WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result1    = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
$query4        = "SELECT * FROM winkelwagen2 WHERE ip ='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$result4    = mysql_query($query4) or die (mysql_error());


Hij laat alleen de producten van winkelwagen2 zien.
Gewijzigd op 31/10/2015 16:12:54 door
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:55:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 16:20:23
Quote Anchor link
Gebruik liever MySQLi. Verder kan je ook een connectie-argument gebruiken.

Maar waarom zet je alles niet gewoon in een enkele database?
 

31/10/2015 16:38:51
Quote Anchor link
Zou kunnen, maar ik wil producten op een aparte pagina laten zien, wel in zelfde winkelmand.
Als alles op dezelfde pagina staat wordt het onoverzichtelijk

Voorbeeld:
Fietsen
Brommers

Hoe doe ik dit dan?

Edit: Ben dit script nog aan het passen de queries verander ik later naar mysqli

Toevoeging op 31/10/2015 16:41:10:

Het is namelijk beter om alles in 1 database te hebben anders moet ik er 12 aanmaken
Gewijzigd op 31/10/2015 16:39:45 door
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/10/2015 16:57:26
Quote Anchor link
Zo ver ik weet is het niet mogelijk om een query op 2 verschillende databases tegelijkertijd uit te voeren.

Je maakt eerst een databaseverbinding, dit is altijd met één database.
Vervolgens voer je via die verbinding een query uit.

Bedoel je niet 2 tabellen in plaats van 2 databases ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 17:05:01
Quote Anchor link
Volgens mij kan je de mysql_select_db() achterwege laten en de tabellen aanroepen zoals:

databasenaam.tabel

Achter één connectie kunnen meerdere databases zitten.
 

31/10/2015 18:52:12
Quote Anchor link
en hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 18:53:45
Quote Anchor link
Eh.... zoals ik zeg?
Queries aanpassen met de databasenaam erin?

Ik neem aan dat de inlog verder hetzelfde is?

Maar, waarom wil je nou meerdere databases gebruiken, en niet alles overhevelen naar één database?
 
Peter K

Peter K

31/10/2015 19:01:37
Quote Anchor link
Als je een JOIN gebruikt kun je je gewenste resultaat volgens mij behalen.

Of de manier van je data opslaan de goede manier is, valt volgens mij nog te bespreken.

Een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
*
FROM
winkelwagen
INNER JOIN winkelwagen2
WHERE
winkelwagen.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}' AND
winkelwagen2.ip ='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}'


Heb je overigens al eens nagedacht over het filteren op IP adres?
Wat als ik met 2 computers kijk naar je website vanaf het zelfde ip adres?
Dan zie ik op beide computers dezelfde winkelwagen?
Gewijzigd op 31/10/2015 19:01:53 door Peter K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:08:45
Quote Anchor link
Winkelwagens per IP? Ik vind het een no-go. In dat geval kan je beter met PHP-sessions werken.
Of anderzijds deze in de database op te slaan, aan de hand van een uniek ID in je cookie en je database.
 
Eddy E

Eddy E

01/11/2015 08:31:33
Quote Anchor link
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2015 09:51:50
Quote Anchor link
Volgens mij zou zoiets gewoon moeten werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 14:22:05
Quote Anchor link
Dit gaat volgens mij niet vliegen allemaal.

Het kan wel, als je in je query-aanroepen aangeeft van welke connectie je gebruik wil maken (stap ook ajb over op MySQLi of PDO), maar het lijkt mij gewoon hinken op twee benen.

Stop alles gewoon in één database...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/11/2015 15:22:34
Quote Anchor link
Ik heb sterk het gevoel dat de topic starter twee tabellen bedoelt en niet twee databases. Je kunt met een join query gegevens uit meerdere tabellen trekken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2015 15:34:22
Quote Anchor link
In dat geval lijkt het mij handiger dat soortgelijke gegevens in eenzelfde tabel zitten, je kunt op andere manieren onderscheid maken tussen verschillende producten en winkelwagens.

Ik heb (ook hier) het sterke gevoel dat er is beknibbeld op tijd die besteed had moeten worden aan een degelijk database-ontwerp. Daar plukt de TS nu de wrange vruchten van.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/11/2015 17:41:43
Quote Anchor link
Gegevens uit 2 tabellen is natuurlijk geen enkel probleem. JOIN gebruik je daarvoor.

@JASPER: 2 tabellen of idd. 2 databases ??
Gewijzigd op 01/11/2015 17:42:54 door Paco de Wulp
 
Peter K

Peter K

02/11/2015 11:28:25
Quote Anchor link
Eddy E op 01/11/2015 08:31:33:
PeterK: met een JOIN koppel je tabellen in 1 tabel.
Ik kan me niet voorstellen dat dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT database_een.naam, database_twee.adres
FROM database_een.tabel_namen, database_twee.tabel_adressen
WHERE database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB'
AND database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'



Wat je hier aangeeft werkt inderdaad niet volgens mij.
Wat wel zou werken is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    database_een.tabel_namen.kolomnaam,
    database_twee.tabel_namen.kolomnaam
FROM
    database_een.tabel_namen,
    database_twee.tabel_adressen
WHERE
    database_twee.tabel_adressen.postcode = '1234AB' AND
    database_een.tabel_namen.voorletters = 'J.A.'


Belangrijk is dus wat zoekt topicstarter? Zoeken in databases of tabellen, het is beide mogelijk.

Oh een kleine notitie: meerdere databases werkt alleen als je met één user in alle databases kunt komen.
Gewijzigd op 02/11/2015 11:28:57 door Peter K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.